fail

2014-06-28 @ 23:12:54

för ett par veckor sedan bestämde jag mig för att det fick vara nog med tråkiga köpebröd fulla med tillsatser och satte min första surdeg. efter ett par dagar såg det rätt lovande ut och när jag väl skulle använda den så hade flugorna hittat in och grottat ner sig i degen. kasta och börja om på nytt. 
andra omgången tog fart och efter fem dagar, i går, bakade jag ihop degen och la den enligt konstens alla regler på kyljäsning över natten. 
i dag var det så äntligen dags att tjoffa in den i ugnen. 
resultatet ser ni på bilden. skit också. den blev överjäst tydligen. 
smaken är dock bra så det går att äta, men ny surdeg är satt och nästa vecka gör jag ett nytt försök. 

gör om, gör rätt. eller?

om någon har bra tips till en nybörjare så tas de tacksamt emot. 




kommentarer
Postat av: Mammi

Brödet ser väldigt gott iaf!

Svar: Ja smaken var det inget fel på i alla fall. Just nu gör min lilla man skorpor av det! PoK
Lotta

2014-06-29 @ 07:28:29

kommentera inlägget:

namn:
remember me

e-postadress: (publiceras ej)

url/bloggadress:

kommentar:

trackback
RSS 2.0