Rostad linfrömüsli

2010-07-09 @ 10:16:10

3 dl havregryn, gärna fiberhavre
1 dl bovetegryn
1 dl dinkelflingor
2 dl hela linfrön
2 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor (jag tog osaltade cashewnötter istället)
50 gr hackade valnötter
100 gr skalade och hackade hasselnötter
1/2 dl linfröölja
1/2 dl vatten
1/2 dl flytande honung

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller smörj den.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda olja, vatten och honung och häll över. Blanda väl.

Sprid ut allt på plåten och rosta i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Rör om då och då så att den inte bränns (det går fort). Låt müslin svalna och förvara i en tät sluten burk.

Jag tillsatte russin till min müsli eftersom jag gillar det. Detta gjorde jag efter att plåten varit i ugnen.


Och detta åt jag såklart till frukost! Med fil eller yoghurt smakar det mumma.


kommentarer

kommentera inlägget:

namn:
remember me

e-postadress: (publiceras ej)

url/bloggadress:

kommentar:

trackback
RSS 2.0