flädersaft

2010-06-30 @ 21:57:39
Önskar ni kunde känna doften, det är något alldeles ljuvligt hörrni!


Sådär ja, då är STORA grytan full med fläderblommor och citroner. Om tre-fyra dagar vet vi också om den är något att ha. Det är så vansinnigt enkelt att göra egen flädersaft och det är ju bara SÅ gott. Ett stort glas flädersaft med en massa isbitar i, mmmm, jag längtar!

Det har varit en dålig bloggdag. Oliver visade sig bli sämre och sämre och tillsist slängde han in handduken med feber och rinnande näsa. I morgon lämnar vi Oliver hemma med pappa medan jag och Alicia åker på simskola. Åh nä, jag byter inte bort min fikastund med de andra mammorna för en halvvild snorig liten pojke. Jag torkar så mycket snor ändå.

ut

2010-06-30 @ 20:10:17
Nu lämnar jag maken och barnen och smiter ut för att sno lite fläder! Här ska fixas saft så det står härliga till...

slitna

2010-06-30 @ 13:56:15
Både Oliver och jag känner oss lite småslitna idag. Magen är fortfarande väldigt öm och förkylningen gör ju sitt till. Som pricken över i så sov Oliver inte mer än högst en timma. Lite skillnad mot gårdagens nästan 3 timmar. Nåväl, då får vi ju lite mer tid till att få lite ärenden uträttade på stan. Alltså dags att kasta i den lille lite mellanmål och sätta honom i vagnen. Vem vet, det kanske blir en glass?

Oliver håller koll i vagnen och när de andra mammorna kommer skiner han upp och börjar studsa av glädje. Social liten kille det här.


Simmerskan. Inte riktigt lika social längre eftersom mamma är ganska så töntig! Töntig? Jag? Kan jag aldrig tänka mig...

usch

2010-06-30 @ 09:09:49
Go och glad kille innan vi åt på Max igår...


Godmorgon på er, jag hoppas verkligen att ni har haft en bättre natt än mig och Oliver. Efter stranden igår åt vi på Max. Jag åt ett veggo-mål med bönor till (ingen annan åt det) och igår kväll blev jag dålig. Oliver var också dålig och har haft vansinnigt ont i magen, hela kvällen och hela natten. Kommit fram till att vi delade en glass/milkshake han och jag och det det måste ha varit den. FY vad ont i magen jag har haft. Är fortfarande inte riktigt bra, men nu drar det ihop sig till simskola så vad gör man?

Jag hoppas att ni får en bra dag! Satsar på att må bättre lite senare. Ta hand om er!

eftermiddagen

2010-06-29 @ 21:17:13
När jag försiktigt väckt Oliver framåt tre bestämde jag att vi skulle packa ihop en liten picknick och ge oss ut. Första stoppet var Brio-butiken för att köpa en skrinda. Direkt efter det for vi till P's jobb för att skruva ihop eländet. Det visar sig då att skrindan dels var sne och dels lite för stor. Tillbaka med den till butiken och vidare till Jula. Där var de slut, såklart, men nya kommer på torsdag. Hem med motorcykeln och så äntligen kunde vi köra till stranden! Oh vad härligt det var. Alla har badat, vissa mer, vissa mindre.

Det har visat sig att min son, min fina Västkustsfödda son är en förrädare. Han gillar INTE att bada. Han skuttade glatt mot vattnet och stannade i vattenbrynet. Där skulle han sitta och plaska lite och inte en meter längre ut skulle han. Lite senare bytte han sanden mot en handduk och spade och satt snällt och stilla hos mig. Men samtidigt får vi vara lite glada för det för då slipper man jaga honom längs stranden hela sommaren.

Alicia däremot, östgöte till trots, älskar att bada i havet och skulle legat kvar än om vi inte tvingat med henne hem.


Jodå, så här höll han på, den lille tramsepellen. Fick tvångsbadas för att få bort all sand. Väl hemma satt han länge i duschen och bara njöt, konstig unge!


Pappa visade upp ALLA sina talanger på en och samma gång inför storögda och hak-tappade barn.

förmiddagen

2010-06-29 @ 12:42:41
Hemma, mätta och belåtna. Oliver i säng, Alicia på sitt rum. Snart ska även jag lägga upp fötterna och njuta en stund. Har haft en härlig förmiddag i solen med både bobbo P och morfar som dök upp lite senare som sällskap. Och så lite andra mammor att stå och prata med, mycket trevligt.
I eftermiddag kan det tänkas bli ett bad någonstans. Har fortfarande inte pratat med maken än, men någon gång borde han ju svara eller ringa upp mig.

Förmodligen den enda med svart t-shirt och jeans så långt ögat kunde nå på simstadion. Men Oliver var lycklig och nöjd oavsett.


Nyklippt tramsmaja. Måtte inte Magda se detta, klippte lite snett och nog lite kort också. Men det växer ju så fort ändå, eller?


Jodå, idag badade Oliver, eller ja, han var nöjd tills jag ställde ner honom i barnpoolen och han fick vatten på magen. Då var det inte roligt längre utan han ville upp till handduken, bobbo P och kexen, i den ordningen också!


Alicia däremot får man tjata på tills hon kommer upp, blå och med russinskinn.


morning

2010-06-29 @ 09:06:17
Värmeslag på balkongen! Tänk om vi åkt ner till Grötvik som jag hade tänkt... usch vad hemskt med dödsolyckan i går.


Min bror är inte känd för att vara ute i god tid, snarare tvärtom, kommer oftast sist... ;) Men idag, när vi skulle träffas ute på Brottet är han banne mig en hel timma för tidig! Så, nu skyndar vi oss här hemma och åker ut och badar fötterna istället. Later peeps!

Oliver älskar att stå och spana på balkongen. Brukar stå och "prata" med grannen under.

smörigt

2010-06-28 @ 23:15:25
Med dessa bilder på min smörälskande son säger jag godnatt och tar med mig min förkylning till sängen. Några sidor ska jag väl orka innan ögonen går i kors, isär och ihop.

Knäckebrödet ses endast som en behållare för smöret och ska inte ätas upp!

mammas lilla...

2010-06-28 @ 19:58:18

Rätt var det var kom Oliver farande med Alicias tröja i högsta hugg och gav sig inte förrän jag satt den på honom. Jösses vad nöjd han blev sedan. Mammas lilla pojke.


nyttiga mellanmål efterlyses

2010-06-28 @ 15:25:19
Energikakor? Muffins?


Har precis bakat dessa "muffins". Vet inte riktigt om jag kan/vill kalla dem för det eftersom de är så långt ifrån fluffiga som muffins bör vara. De är ganska goda, lite kompakta, men framför allt, nyttiga. Och det är det jag är på jakt efter, nyttiga, smidiga, bra mellanmål. Sådant som är lätt att göra, lätt att ha med sig och helst sådant som barnen tycker om. Dessa föll inte något av barnen på läppen. Ni får mer än gärna TIPSA om andra nyttiga mellanmål.

1 ägg
2 msk råströsocker
1 dl mjölk
1 dl flytande honung (jag tog en halv och det räckte bra tycker jag)
3 dl havreflingor
1,5 dl rågflingor
1 dl skalade sesamfrö
1 dl russin
3/4 dl vetemjöl

Vispa ägg och socker "fluffigt". Tillsätt mjölk och honung. Blanda de övriga ingredienserna i en bunke och blanda sedan ner i äggvätskan. Rör om och fördela i 12 muffinsformar. Grädda i 175 grader i 15 minuter.


MOT barnaga

2010-06-28 @ 12:52:16
Jag tar ställning mot barnaga den 1 juli!

Sedan den 1 juli 1979 har det varit förbjudet att slå barn i Sverige. Men i majoriteten av världens länder anses det fortfarande vara ok att slå, smiska, knuffa eller dra i håret – i alla fall så länge du gör det mot ett barn och kallar det uppfostran. Med andra ord försvarar många vuxna ett beteende mot barn som de aldrig skulle acceptera mot sig själva.

Vi kan vara stolta över vår lag mot aga, men det finns mycket arbete kvar även i Sverige. En undersökning från Linköpings universitet och landstinget i Sörmland visar att ett av sju barn utsatts för misshandel i hemmet. Och drygt 10 % av barnen som deltog i undersökningen har upplevt våld mellan de vuxna i sitt hem. Det är helt oacceptabelt! Alla barn, i hela världen, har rätt till en trygg uppväxt utan våld.

För att uppmärksamma alla de barn som far illa uppmanar Rädda Barnen alla att ta ställning mot barnaga genom att bära något vitt den 1 juli – en hatt, en tröja eller en vit ros i knapphålet. Gör som jag – klä dig i vitt på torsdag!

oliver kan inte sova

2010-06-28 @ 12:33:30
Och varför kan han inte det då? Jo, för att det var lite mer än bara Alicias baddräkt som fick doppas idag. På sträcket ute på balkongen ser det ut så här just nu:

Kvickt som ögat hade Nalle Puh fått sig en simtur i baljan på balkongen. Strax därefter åkte även doudou i.

Vi har ju faktiskt två stycken doudou, men den andra åkte i tvättkorgen igår eftersom den både såg ut som och luktade apa. Nu hänger faktiskt båda därute, handtvättade. Fast sova går INTE om man inte har sin doudou, tydligen!

baddaren gul

2010-06-28 @ 12:26:49
Superduktiga Alicia är numera en stolt innehavar av Baddaren Gul.

För att få/ta baddaren Gul så ska man kunna:


Hopp-prov
Märkestagaren skall hoppa i vattnet fem gånger.

Bubbelprov
Märkestagaren skall andas in, hålla andan och blåsa ut under vattnet. Detta skall upprepas fem gånger. 

Glidprov
Märkestagaren skall glida i vattnet 5 sekunder med framsträckta och raka armar, ansiktet skall vara under vattenytan. Frånskjut får göras från kanten. Handstöd med platta eller simdyna får användas. Momentet upprepas fem gånger. 

Smatliga prov utförs där märkestagaren inte bottnar!

Godmorgon Alicia

2010-06-28 @ 08:51:22
"God morgon, god morgon
hör fåglar sjunga glatt
god morgon, god morgon
i kör"

Så inleder jag Alicia morgnar (tror jag hon är tjurig på morgonen) och Oliver studsar in och petar henne i ögonen. Stackars Alicia, det dröjer nog inte förrän hon frågar efter nyckeln till sin dörr.

Min duktiga simskoletjej som ska kämpa för sina två kommande simmärken, baddaren gul och sköldpaddan. Inte fanns det så många märken att ta när jag var liten? Kommer ihåg baddaren, men att den fanns i olika färger? Ånä!

Dags att packa väskan så att vi kommer iväg denna ljuvliga dag som lovat värme! Underbart.


Godmorgon Oliver

2010-06-28 @ 08:46:39

Oliver som fick upp familjen i någorlunda tid. Pappa hade i vanlig ordning snoozat/stängt av larmet, så när jag kollade klockan var hon nästan 7. Blev lite småstressigt där en stund.
Efter att ha vinkat på pappa som körde iväg med motorcykeln tog vi en mysstund i fåtöljen i Olivers rum och så fick han sig en flaska välling. Sedan så var det sprall i de små benen och är fortfarande. Efter att ha suttit i mitt knä när jag försökte sminka sig, och Oliver sminkat sig själv, lockade jag med att vi skulle väcka Alicia. Oh, den lyckan alltså, den är total!


suzuki tl1000

2010-06-27 @ 22:15:16
Med denna är han ute just nu

Många långa mil har jag suttit bak på denna maskin. Många gånger har jag somnat och hängt som en liten trasdocka där bak. Och ett par gånger varit nära att åka av när någon tycker det är roligt att styla på bakdäcket med mig och packning bak. Men bara en gång har jag kört underverket, och den gången ska vi helst bara glömma...

grötvik

2010-06-27 @ 20:48:07
Ni som känner till Halmstad känner säkert till Grötvik. Vilken härlig plats det är! Klippor och salta bad. Fast vi har fått lite nog av klippor med två små barn så hädanefter blir det sandstranden som gäller. Kanske kan man få sitta ner och dricka sitt kaffe på stranden?

P är fortfarande på rymmen och barnen har nu äntligen somnat. Jag ska ta mig en lång dusch och förbereda mig mentalt för sista veckan på simskolan. Vad ska man göra sedan när man inte ska upp och iväg? Gissar att det fixar sig med två små pigga barn.

Den lille havefrue


Världens lyckligaste


Soltorkat, men fick åka hem i bara trosor!


Mina pojkar!

kvällsmat

2010-06-27 @ 19:34:31
Sugarsnaps, feta, kyckling, couscous, keso, egenodlade rädisor osv osv

God kväll på er kära vänner. Lugnet börjar lägga sig över casa kaos. Oliver är i säng och just nu tyst, innebär självfallet inte att han sover. Han kan ligga tyst i en timma och så kikar man försiktigt in och så far han upp som med eld i baken och skrattar högt.

Alicia står i duschen och sköljer av sig saltvattnet efter flera ofrivilliga bad i eftermiddags. Man skulle kunna tro att hon efter en eller två gånger lärt sig att det blir halt på klipporna, men nej då. Oliver däremot tog det säkra före det osäkra och kröp, ålade och gled runt på klipporna. Som en fyrkantig badboll som hans fader kallade honom.

Det blev en riktigt härlig salladstallrik till kvällsmat, ja kära nån så nyttiga vi har varit idag. Nästan så att man kan unna sig lite yogurthglass ikväll. Nu ska jag kasta dottern i sängen så att P kan sticka och hämta sin andra stora kärlek, motorcykeln. Det är besiktning imorgon och då måste man ju tvätta eländet, eller hur? Fler bilder kommer senare.

Det tog ca 30 sekunder så hade Alicia tril...

2010-06-27 @ 16:09:40

dsc01063 (MMS)

Det tog ca 30 sekunder så hade Alicia trillat i med kläderna på. 30 min senare har hon trillat i 4 gånger till!


Fiskedags

2010-06-27 @ 14:09:07
Medan pappa och barnen intog pippiparken styrde jag mot Flygstaden. Fick med mig två håvar hem också som ligger kvar i bilen som en överraskning till barnen. Det var nära först att jag köpt en blå och en rosa, men så tänkte jag till lite, och helvete heller att jag skulle vara så stereotyp, så det blev två vita istället. Håvar SKA vara vita, eller hur?!

Nu har vi precis ätit linssoppa med Kabanosskorv, Alicia fick vanlig wiener och makaroner. Oliver kommer att vakna inom kort och då sticker vi. Såg förresten en videofilm från pippiparken. Ollie jagar änder för glatta livet med armarna rakt utsträckta och samtidigt hör man Alicia pipa "jag är rädd!" Vilka barn vi har...

Idag kör jag på helsvart, härligt somrigt!

morning

2010-06-27 @ 10:40:21
Sommar-Alice

Godmorgon kära vänner! Så var det söndag, igen. Lite lyxigt med en extra ledig dag och nu börjar det så sakta dra ihop sig till semester också, härligt!

Närmast väntar jag på att kaffet ska bubbla färdigt i perkulatorn, sedan blir det en kopp på balkongen, om det går att sitta där vill säga. Vi har grannar som röker till höger och vänster och OFTA så man kan nästan inte vara där ute. Än mindre ha fönster och dörrar öppna eftersom det ryker rakt in till oss och det luktar som om de satt inne hos oss. Nåväl, en liten stund ska det nog gå bra.

I eftermiddag ska vi hitta på något igen, idag lutar det åt Grötvik och krabbfiske... När Oliver sover tar jag med mig Alicia och åker till ICA. Måste ju införskaffa lite håvar till barnen annars kan man ju inte fiska.

Vad gör ni idag? Något roligt? KOM IGEN, berätta något kul ;)!

Trollungen som har en vilja av STÅL. Vill han inte äta så kastar han tallrik och mat så att hamnar överallt i hela köket!

Glassbåtar?

2010-06-26 @ 20:18:37
Efterrätten intogs på Danska Glassbaren inne i Båstad, var annars liksom? Oliver åt 2/3 av min glass, lika bra var väl det, och högg sedan glatt in på sin pappas glass, lika bra det också. Sedan strosade vi genom byn, ner till tennisbanan och hamnen. Kollade båtar, låste fast Oliver i vagnen innan han skulle ramla ur och ner i vattnet, och kollade på folk. En riktigt härlig dag med andra ord. Och även om vinden var lite kylig emellanåt så känns det i ansiktet att solen minsann har tagit.

Alicia däremot tryckte i sig sin glass snabbt som attan så att Oliver inte skulle sno den.


Feed me!


Lite småputt Oliver som inte fick springa själv nere i hamnen.


Man skulle kunna tro att jag fotade damen som låg och solade på båten, men henne upptäckte jag faktiskt först nu!


Alicias ömma lilla stora hjärta blödde för


den här lilla krabaten som kommit bort från sin mamma och syskon.


Solstråle


med tunikan bak och fram! Upptäckte hon själv i bilen, men det gick ju bra ändå, vem visste det?!lunchen

2010-06-26 @ 19:26:20
När det var färdigåkt var även Oliver färdig och somnade gott i bilen. Vi körde vidare mot Båstad och upp på åsen till Cafè Utsikten! Och vilken utsikt vi hade idag, helt otrolig! Vi var inte de enda som hittat dit en dag som denna, men visst fanns det plats även för oss. Precis när vi skulle börja äta så vaknade Oliver, som vanligt med andra ord. Vips var vi 4 som åt istället för 3.

Detta härliga café måste besökas. Man beställer sin mat, tar en korg med dricka, glass, kaffekanna och muggar. I korgen hänger en öppnare och man får med sig en walkie talkie. När man hör sitt nummer ropas ut går man in och hämtar maten. Vi åt en rostbiffmacka (P) och räkmacka (jag), barnen fick från oss båda.


Alicia ville plocka blommor. Fångade till och med en fluga (?) på bild.


Utsikten är verkligen "breathtaking"


Oliver ville helst plocka stenar, och kasta dem!


Mina fina

sommarrodel

2010-06-26 @ 17:55:28
Hemma igen efter en härlig dag ute på vift. Vi styrde bilen mot Båstad, men tog av mot Kungsbygget och rodelbanan istället. Vi var lite tidiga och det var abonnerat med efter lite såpbubblor var det äntligen dags. Först ut var Alicia och jag. Upp, upp, upp och sedan hela härliga långa svängen ner. Alicia var lite rädd så vi tog det lugnt i början, men med pappa fick hon upp modet och under tredje åket var det hon som gasade på extra. Rekommenderas till alla små och stora barn!

Riskakor och såpbubblor, tillslut spydde han rakt ut. Ingen bra kombination tydligen.


Oliver kutade på som bara den i jakten på bubblorna.


Hoppade HÖGT för att nå.
Jodå, jag åkte faktiskt om ni inte tror mig!


Vet inte vem som var mest nöjd?

glad midsommardag

2010-06-26 @ 10:52:48
Bild från i torsdag. Det vita i bakgrunden är den numer berömda brandfilten!

Glad midsommardag på er! Hade ni plockat 7 sorters blommor och lagt under kudden? Drömt söta drömmar? För min del behövdes det inga blommor, drömde söta drömmar om sovande barn hela natten och fick det jag ville ha! Oliver vaknade framåt 8 och då kändes det helt ok att kliva upp.

Nu planerar vi dagen här hemma, något måste vi hitta på. Antingen blir det Varberg eller Båstad, vi får väl se vart bilen styr. Vad gör ni en dag som denna? Någon som har några bra tips att dela med sig av vad man kan hitta på idag? (det är väl som en vanlig söndag idag, eller?)

food and flowers

2010-06-25 @ 23:00:24
Såg ni en bil i väggrenen utanför Lidl i eftermiddags så var det vi, eller rättare sagt jag som sparkat ut P. "Ut med dig och plocka lite blommor till din fru din snåla jävel", skrek jag efter honom! Nej då, jag bad snällt såklart och för att slippa alla pikar om att jag aldrig får några blommor så ställde han ju självklart upp. Sedan blev det hem för matlagning, mannen vid grillen och frun fixar resten, som i vilken familj som helst antar jag!?

En bukett vackra lupiner (?) fick jag med mig hem.

Och maken fick mat på bordet! Alla nöjda, alla belåtna.


Min mumsiga potatissallad med soltorkade tomater, fetaost och kalamata oliver.

Kvällens underhållning

2010-06-25 @ 22:52:15
Stod helt klart barnen för. Alicia försökte leka på ett sätt och Oliver saboterade precis allt. Han lyckades reta gallfeber på sin syster med att plocka bort allt bakom ryggen på henne. Att hon inte ströp honom är ett under. Ett annat under är att jag inte kissade på mig av skratt! Att jag inte kissade ner mig av skratt är ett annat under!

Alicias 2-årspresent. Många timmar har spenderats här hällande vatten från ena sidan till den andra.


Ser ni den stora hinken under? Den hade Alicia försökt ställa under för att samla vattendropparna, eller vattenfallet snarare.


Gick sådär va? Oliver leker "reclaim the bucket!" eller nåt.


Och vattnet som inte sögs upp av Olivers kläder när han försökte lägga sig i baljan, det drack han upp istället det lilla äcklot!


Tåliga snälla storasystern, som han avgudar henne!


Men oftast så leker de ganska så bra sida vid sida... mammas sötaste!

Sommartårtan

2010-06-25 @ 22:42:47
Åh, det blev en riktig sommartårta på alla sätt, söt, frisk och god. Maränger, jordgubbar, lemoncurd, grädd och lite riven choklad, mmmm till och med Alicia tyckte om den.

Oliver missade denna goding. Klockan var alldeles för mycket och gossen var alldeles för trött.


Satt som en livboj runt midjan!

Kvällens kontor

2010-06-25 @ 22:38:51
P har tagit över fjärrkontrollerna, som vanligt, och som vanligt är det MotoGP, fotboll och Formel 1 som ska avverkas. Och som vanligt så sätter jag mig hellre framför datorn, en stund i alla fall. I kväll tog jag mitt pick och pack och flyttade ut på balkongen, första kvällen för sommaren. ÄNTLIGEN! Så här ser i alla fall kvällens kontor ut.

Letar bra löparlåtar på Spotify samtidigt!

Midsommardansen

2010-06-25 @ 17:25:24
Vilken eftermiddag vi har haft, vilken midsommar det blev/är. Helt blå himmel och sol, ungefär en gång vart tionde år känns det som!

Vi har som sagt tillbringat eftermiddagen i Gullbrandstorp och Hembygdsgården. De stora barnen har dansat med i ringen, de mindre spontandansat utanför ringen. Efteråt blev det fiskdamm och godispåse till alla barn! Kusin T ville också ha, men hamnade i en för gammal kategori så han fick ingen...

Kusin Emma och Alicia.


Sitter man inte i vagnen kan man sitta på den!
Gottegrisen


Kusin Anna


Snaskfior


Att fota 4 barn med spring i benen var inte helt lätt. Att få dem att titta i kameran samtidigt var en omöjlighet.


Men fina är de, alla fyra. Och söta, såklart.

the wedding dress

2010-06-25 @ 14:13:44

so far

2010-06-25 @ 14:12:52

fel?

2010-06-25 @ 11:07:37
Sitter fortfarande här, men har nu utökat med en stor kaffe! Vad är det för fel på mig? Jag borde vara färdigduschad för längesedan och stå och baka bröd eller nåt!? Men nu blir det inte så, tack och lov. Det blir en lugn och sansad dag med morfar på besök. Först sillunch, sedan ska Oliver sova en liten stund, är tanken i alla fall. Därefter styr vi ut mot kusiner och Gullbrandstorp för lite dans runt stången.

Klädd för, frukost? Ååå, jag måste ta tag i mig själv! Hade jag kunnat dricka kaffet snabbare utan att få brännblåsor i mun och hals hade jag gjort det.

glad midsommar

2010-06-25 @ 10:25:04
Glad midsommar på er! Hoppas att solen skiner på er var än ni befinner er. Tyvärr gör den inte det i Halmstad, inte än i alla fall. Däremot låter Oliver som en siren, fullständigt vansinnig är han för något, vad vet vi inte. Går väl över någon gång hoppas jag.

Just nu funderar jag på att slänga mig i duschen, kanske kan isolera lite ljud, eller vad tror ni?

Här hade jag gärna suttit idag istället för det här dårhuset!

Dagens sämsta

2010-06-24 @ 22:15:03
Måste nog helt klart ha varit när vi (läs P) skulle grilla kyckling på el-grillen, fettet som droppade ner tog eld och vi fick slita ut brandfilten för att undvika en total brand! Det såg ut som Lützen ett tag på balkongen. Å vad det lukta sen, herregud. Så någon kyckling blev det inte, utan fram med lite köttbullar till barnen och sill till oss.
Nästa värsta var att potatisen var alldeles brun i mitten. En jäkla skitmiddag med andra ord. Tur i oturen så hade jag slängt ihop en jordgubb- och rabarberpaj till efterrätt och den fick visst alla rätt!

Söt Alicia


Knasig Alicia


Vaniljsåsinsmord Oliver


Som leker bil, eller rättare sagt, försöker låta som en bil


och fyller på med ÄNNU mera vaniljsås!


Dagens bästa

2010-06-24 @ 21:24:14
Eftersom Alicia tillbringat eftermiddagen hos Wivie så fick Oliver följa med till ICA, halleluja! Men det var inte så illa utan gick faktiskt ganska så smärtfritt och smidigt. Och tillräckligt fort också för att hinna ner till stan och köpa grönsaker på torget och vin på systemet!

Men den allra bästa stunden, enligt Oliver, var ju när vi skulle hämta Alicia. Att få hoppa på STORA studsmattan, vilken lycka alltså. Ännu bättre blev det av att sötaste Svea gjorde honom sällskap!


Lovely

2010-06-24 @ 13:50:31
Åh vilken härlig förmiddag vi har haft, och jag gissar eftermiddagen blir minst lika bra, fast kanske något sämre. Ska ju bege mig till ICA och trängas med resten av Halmstads befolkning.

I dag gick tiden fort på Brottet, morfar satt och underhöll Oliver med kex och jag stod och pratade med lite mammor vid bassängkanten! Träffade faktiskt på en gammal klasskamrat, Åsa, som jag nog inte sett på 20 år! Såg henne häromdagen och tyckte att det var något bekant över ansiktet, men fick inte riktigt till det. Verkligen roligt att ses. Annars är ju den mest kända från vår klass, vad jag vet, Anders Celin, stå-upparen.

Snart vaknar nog den lilla kexmannen och då är det dags att vara klar med inköpslista och allt. Sedan så, då ska det armbågas fram! Hoppas ni njuter, ni som har sol och möjlighet! Ni andra får ha det så bra ni kan med era förutsättningar.

Kalv på grönbete... eller vänta, det är visst Oliver som pausar från skuttandet!

Baddaren blå

2010-06-24 @ 12:14:38
I dag är Alicia en mycket stolt innehavare av Baddaren Blå! För att klara detta ska man:

Dopp-prov
Märkestagaren skall doppa huvudet under vattnet fem gånger.

Bubbelprov
Märkestagaren skall andas in, hålla andan och blåsa ut under vattnet. Detta skall upprepas fem gånger. 

Glidprov
Märkestagaren skall glida i vattnet 5 sekunder med framsträckta och raka armar, ansiktet skall vara under vattenytan. Frånskjut får göras och provet kan utföras där märkestagaren bottnar. Handstöd med platta eller simdyna får användas. Momentet upprepas fem gånger.


Minimodell

2010-06-24 @ 08:45:14
Godmorgon på er, i dag strålar SOLEN! Så jäkla gott alltså, känns som en evighet sedan.

Vi har kört på med det vanlig morgongörat och till och med hunnit med en svängom med dammsugare! Har man en dammsugargalen son så har man. Han brummar som besatt, man kan inte ens säga ordet högt förrän han kutar till städskåpet och står där och vrålar. Besattheten sitter alltså kvar, ni kommer kanske ihåg när han var lite och bara älskade den? Fortfarande!

I dag får vi med oss morfar till simskolan. Hans tempo är något lägre än mommos så förhoppningsvis smittar det av sig på barnen och vi får lite lugn och ro... Fast å andra sidan så vill ju Oliver helst sitta i vagnen och fika! Han är mer lik sin bobbo P än vad som borde vara rimligt! Hur f*n gick det till?

Efter att stoppat i sig en macka med mycket smör kan den här ungen glänsa över både sjö och strand. Hal som en ål blir han också!


Och har man sovit gott hela natten och är mätt i magen så kan till och med Oliver ställa upp på bild.


Strike a pose!


Kolla in morsan, ser ju inte klok ut... ;)

klapp, klapp

2010-06-23 @ 23:08:28
I kväll klappar jag mig själv i ryggen och ger mig beröm för att jag gav mig ut och sprang. Hade en lång tyst diskussion med mig själv om att jag var lite för stressad, hade lite för mycket att göra osv osv tills jag insåg att jag var bara dum mot mig själv om jag INTE sprang en runda. Och så ringde morfar och sa att han var på väg och då fanns det liksom ingen återvändo, det var bara berget och jag (och så P såklart). Denna gången fick jag springa mina 3 km ensam eftersom någon (P) tyckte att jag var lite för långsam och som straff fick han springa 5 km. Nu visade trackern bara 3,57 så någon försöker skylla på att den tappade kontakten med satelliten hela tiden, medans jag tror att någon sprang en alldeles egen komponerad rutt som inte alls var så lång som någon försöker få det till. Vad tror ni?

Men nu sitter jag här, duschad och klar, tvätten invikt, lägenheten undanplockad och en kopp te bredvid. Snart väntar sängen och så har ännu en dag passerat. Jösses vad tiden går va? Snart sitter jag på hemmet och gnäller över att allt gick för fort och jag inte hann med för jag var för upptagen för att gnälla på något annat.

Men nu, nu ska ta mig en tur i cyberspace och se vad som hänt i bloggvärlden. Tills imorgon, ha en riktigt god natt och sov så gott!

Dagens modell

2010-06-23 @ 21:05:46
Åh vilken trevlig eftermiddag vi har haft, det var längesedan jag hade lite vuxet besök här hemma. Nä mommo, du räknas inte som besök längre, du är en inventarie enligt P.

Maria och flickorna kom med fina blommor och en massa kläder. Förvisso hade jag bett om beställningen och betalat den också, men det kändes ändå som julafton här hemma. Och vilka fina kläder sen! Herregud! Här kommer vi att beställa fler gånger, många fler gånger! Dansk design när den är som bäst och nu får vi vänta på höstkollektionen!

Ny blus och nya leggings, fin som tusan är hon.
Det här kommer att visas upp på midsommarafton.
Tillhörande tröja och ett par chinos. Här börjar Alicia tycka det är roligt.
och börjar posera för glatta livet.
In med en skitig och trött bror, det livar upp det mesta.
Mammas lilla toka. Här spårade det ur fullständigt och jag skulle fota en bildserie där det ser ut som hon snurrar när vi tittar på bilderna i datorn.
Självklart fick även Oliver lite kläder, men han var inte lika intresserad av att leka modell.

mirror, mirror on the wall

2010-06-23 @ 14:00:51
Åh vad jag älskar min nya spegel. Inte så mycket för att jag ska fota mig själv i den utan mest för att den är så stor och ser så lyxig ut i hallen. Är sjukt nöjd helt enkelt!

Den är ca 90x150 och fyller hela väggen! Perfekt! För att inte tala om priset, 300 på Jysk, som hittat.


Och även jag fick plats, men det funkade bättre att vinkla ut blixten lite mer. Optimalt hade varit att ha den på en vägg jämte ett fönster, men, men, man kan inte få allt ;)

Lugnet innan

2010-06-23 @ 12:40:02
Om ett par timmar brakar det loss här hemma ;) Då äntrar tre flickor dörren och det blir liv och pladder i huset, härligt! Just nu ligger Oliver och sover, måste ju vara pigg när det kommer besök. Alicia leker på sitt rum och jag ska sätta mig och varva ner, eller rättare sagt, tina upp. Huvva, det var kallt idag också.

Det vanliga spanandet pågår!


Oliver drog iväg med mommo till gunghästarna. Gissa om han var nöjd?


"Undrar om det är kallt i vattnet? Äh, jag stannar här och tar ett rån till"

Fikamannen har fikat och är nu nöjd i vagn...

2010-06-23 @ 10:28:38

dsc01062 (MMS)

Fikamannen har fikat och är nu nöjd i vagnen, äntligen.


mammas lilla knast

2010-06-23 @ 08:48:03
Godmorgon på er kära vänner, hoppas att ni sovit gott och vaknat på rätt sida.

Vi är mitt uppe i morgonfixet och håller på att leta kläder, packa väska, kamma hår, jaga Oliver osv osv. I dag följer mommo med till simskolan, har jag tur får jag lite avlastning, men jag gissar på att det blir ännu mer kaos istället. Barnen brukar bli så uppspelta att duracell-kaniner på speed framstår som 95-åringar med rullator.


je´t aime

2010-06-22 @ 22:08:40
När pappa P och Alicia kom hem hängde vi upp den nya spegeln i hallen! Jodå, nu jäklar ska jag fota "roliga" dagens på mig själv i en ny och lika nerkladdad spegel som vi är vana vid. Ska även fota spegeln så ni får se vilket fint fynd min man gjorde idag, alldeles själv med bara ett mobilsamtal till hjälp... ;) (ni tror väl inte jag låter honom ta helt egna beslut?)

Vi hann med ett par varv runt fontänen i parken innan också, innan vi stannade vid gungorna och innan jag höll på att frysa samman. Måtte det bli lite varmare imorgon.

Oliver ♥ mommo

oliver, mommo och ankorna

2010-06-22 @ 18:53:32
Medan Alicia är på avslutning för fotbollen tog Oliver och jag med oss mommo för att mata änderna. Det är lite smått läskigt när de kommer farande i skock och princip klättrar upp på en. Som tur var gömde jag mig bakom kameran en bit bort!


rädd, räddare, livräddast

2010-06-22 @ 13:51:04
Vilken dag, vilken kyla! Kan man inte tro när man tittar ut, men jösses vad jag frusit i vinden, usch! Men nu är vi hemma igen och värmer oss.

Vi har haft en trevlig dag allihop. Alicia har lärt sig kasta livboj och simma med flytväst. Och så hade de en lektion om sjö-/vattenvett, bra! Oliver har under tiden sprungit en halvmara och försökt bryta sig in i en polisbil. Jodå, den var låst och han kollade varenda dörr!


dagens

2010-06-22 @ 09:31:44
En liten Oliver som ville vara med såklart! Blus från H&M's Garden Collection. Klippte av resåren i ärmarna i morse. Någon mer som kände sig klaustrofobisk av den tighta resåren?


Shorts fyndade på Gekås för hela 40 kronor! Här upptäckte Oliver att han har två näsborrar och två pekfingrar, charmigt!

rise and shine

2010-06-22 @ 08:18:53
Åh vad det är härligt att vakna upp till en dag fylld med sol! Himlen är blå och solen skiner, underbart.

Trodde nog att barnen skulle sova lite längre i dag eftersom de inte kunde somna i går när morbror var här, men de var uppe innan pappa stack. Men eftersom de var glada och pigga så var ju det helt ok. Nu har de fått i sig frukost och jag ska snart börja packa ordning väskan. Det är shortsväder idag!

Oliver i ny t-shirt från Po.P


Alicia i samma tröja hon föddes i ;) och nyklippt lugg, igen.

everybody hurts

2010-06-21 @ 22:41:28
Nej då, jag puttade inte honom nerför berget, men imorgon kommer jag nog fundera på varför jag inte gjorde det när jag hade chansen! Det gick faktiskt, nästan hela vägen runt, att springa även fast det var längesedan för min del! I de allra värsta uppförsbackarna gick jag de sista metrarna, mest för att det svartnade framför ögonen (har superlågt blodtryck). Mot slutet hörde till och med P att jag kom in i andra andningen och var livrädd för att jag skulle fortsätta med ett varv till... en annan dag så!

Efter en dusch och en shake så känns det som jag skrev innan, jäkligt gött! Vi har en del roliga saker framför oss, bland annat Swedish Open i Båstad! Åh, det ska bli så roligt. Jag har faktiskt jobbat på tennisen, 1994 och 1995, med att sälja biljetter och kommentera sura spelarflickvänner... Åh, det var tider det. Ser inte riktigt likadant ut nuförtiden, eller rättare sagt, det ser inte alls likadant ut!

Nu ska jag planera lite för morgondagen. Det blir livräddardag på Brottet och vi ska vara där i två timmar. Kan tänka mig att det behövs lite smått och gott för att underhålla lilla mr Oliver. Den stora ser framemot att få simma med kläderna på. Pappa har lagt fram strumpor, mjukisbyxor, t-shirt och stickad tröja.... ;) T-shirt och tights tror jag räcker.

Nu ska jag föna håret innan det är dags för sängen. Så har ännu en dag gått!

Förresten, någon som vet vart Vickan och Danne (otroligt fula smeknamn, jag vet) har åkt på smekmånad?

motivation?

2010-06-21 @ 20:17:30
Inte direkt men jag vet att det är så jäkla gött efteråt! Denna gången tar jag sällskap av maken (bobbo P är här och passar barnen som INTE sover). Har vi tur kommer vi hem båda, men förmodligen puttar jag honom utför slänten i ren ilska...

Ärenden utförda

2010-06-21 @ 18:27:52
Så där ja! Oliver maxade sin eftermiddagslur till hela 3 timmar! Perfekt, hann med lite drygt 100 sidor bok och 15 minuters morrande med vidöppen mun i fåtöljen.

Den senare delen av eftermiddagen har vi tillbringat på stan (as always) med lite småärenden. Oliver har fått ny astma medicin och jag har fixat iordning mina Ray Bans Aviator äkta Vintage! Nu funderar jag på att byta om och anta berget, ska bara bygga upp lite vilja också...

Tråkdagens innan Brottet när det fortfarande var fint ute.

under tiden

2010-06-21 @ 12:21:05
I en annan bassäng en bit bort utspelar sig ett annat drama, det om Oliver och bassängen. Vilken hets! Han skrek som en stucken gris innan han kom fram till vattnet, först för att det tog för lång tid för pappan att vika upp byxorna och för att han inte själv fick slänga sig i och sedan för att när han väl var nästan framme så snubblar han! Men i kom han tillslut och vad nöjd han var! Upp och ner med ett stadigt tag om pappas tumme. Men så slet han sig och skulle kliva i, vurpar och får vatten upp i ansiktet, då var det färdigbadat för idag. Tänka sig!


på djupt vatten

2010-06-21 @ 12:15:27
Även i dag blev det plums i stora bassängen och även i dag höll de sig från att drunkna. Duktiga barn vi har va? Alicia är ganska så orädd för vatten och slänger sig gärna rakt i/ut om hon bara får hålla för näsan först!

Lycklig badflicka.


Och så en tur med läraren för att träna bensparkar.

godmorgon

2010-06-21 @ 07:56:18
Uppe med tuppen och snart på väg ut genom dörren. Det vankas utvecklingssamtal på dagis, eller snarare avvecklingssamtal! Och så ett överlämningssamtal. Har ni hört? På dagis! Som att vara på jobbet och sitta i möte efter möte...

Och så pricken över i så blir det ju simskola. Och eftersom solen skiner och pappa ev följer med ut till Brottet så kanske vi slänger i den lille i poolen. Komma ihåg: KÖPA BADPUFFAR! (att det ska vara så svårt att komma ihåg då!)

Vad ska NI göra idag?! Kom igen, berätta!


en sådan där dag

2010-06-20 @ 20:05:34
I dag har varit en sådan där dag, ni vet, en sådan som man bara vill lägga till historien och glömma bort att det ens existerat. Jag har städat och tjurat om vart annat. Inget speciellt alls utan bara känt mig lite grinig. Kanske är sviterna efter gårdagens extraordinära bröllop, en påminnelse om att man är en alldeles vanlig dödlig ;)

Tror jag ska kasta mig i soffan med en bok eller nåt, lägga mig tidigt och be om att morgondagen blir alldeles strålande. För det blir den, eller hur?!

Tjuriga tråkiga jag i dag!

nöjda barn

2010-06-20 @ 11:41:28
Det blev en liten tur på stan. Stora tunga moln och en trött Oliver gjorde att vi gick hemåt lite tidigare än vi tänkt oss. Men barnen hann med varsin glass och jag fick köpt dagens tidningar. Nu vankas det kaffe och lite avkoppling!


Dagen efter

2010-06-20 @ 09:30:27
Vilken dag det var igår va? Jag blev totalt insugen i all monarki och älskade varje sekund av det. Det trodde jag inte när jag vaknade igår.
Nu ska vi klä på barnen och gå ut och gå en sväng. Målet är att köpa dagens tidningar, såklart!

Helvete

2010-06-19 @ 23:28:44
Vilket tal! Vilket TAL! Shit, jag är djupt imponerad! Herregud, vilken kille! Inte en fusklapp så långt ögat kunde nå. BRA GJORT!

olika intresse

2010-06-19 @ 22:54:23
Närbild visas på blomsterväggen!

jag: Men gud så fina blommor, rosor, pioner och kan det vara hortensia?

maken: Fråga mig, det kan lika gärna vara en närbild på ett herpesutslag!

Min man, romantikern!

chokladsugna?

2010-06-19 @ 21:47:29
Jag är med och tävlar hos den här tjejen för att vinna choklad från Marabou! Kom igen, tävla ni också!


fantastiskt

2010-06-19 @ 21:24:44
Bild från Scanpix

smooth?

2010-06-19 @ 20:53:35
Det var banne mig ett härligt underbart fint tal kungen höll till sin dotter och hennes nyblivna man! Eller? Ungefär lika inlevelsefullt och lättsamt som att trycka 10 mariekex och vissla nationalsången samtidigt som man gör en irländsk julafton! Kunde han inte ens försökt att memorera det?

Bild lånad från Aftonbladet.

no words needed

2010-06-19 @ 16:31:53

Vackra

2010-06-19 @ 16:08:10

the winner is...

2010-06-19 @ 15:28:20
MADELEINE helt klart! Herregud vilken vacker klänning, jag finner inte ord!

kontorsflytt

2010-06-19 @ 13:32:27
Nu tar jag mitt pick och pack och sticker hem till mommo. Med två pladdriga och stojiga barn och en make som helst vill se på fotboll och MotoGP finns det inte en chans att jag ska få se bröllopet i lugn och ro. Jag tar med mig datorn och hoppas på mycket vackra klänningar och kanske en tår eller så. Ni tittar väl på tv?

dagens

2010-06-19 @ 11:54:06
I dag blir jag inte ROLIGARE än så här! Jeans från Vero Moda, tunika inköpt hos Piraia och så mina Scholl såklart!

wet wet wet

2010-06-19 @ 11:16:54
Vi fick avbryta rundan på berget, mommo och jag. Inte så mycket för att det ösregnade och vi var blöta, utan för att det åskade rakt ovanför oss. Hem fort som en dränkt katt.
I dörren möter jag maken och barnen på väg till Pippiparken! Ut i regnet med dem bara, låt dem hoppa i vattenpölarna. Samtidigt fick jag stå ostörd i duschen och bara njuta!

Hoho! Här uppe står jag och fotar!


Någon ropar "där" i falsett och pekar glatt innan han slänger sig ner för att smaka på handsken som någon tappat, mmm!


Hoppa så att det stänker på pappan som står utanför bild är det bästa enligt Alicia.

godmorgon

2010-06-19 @ 08:29:41
Är ni redo? Har ni laddat med näsdukar och tårta? Tänka sig va, bröllop en HEL dag på tv:n. Visst är det spännande, men i mina ögon blir det liite för mycket. Kanske beror det lite på att jag har lite svårt för självaste brudgummen. Läste en så bra kommentar om honom som en tjej som heter/kallar sig Therese skrev:

Det är inte Daniel, det är hovets ”överklassifiering” av den där stackars mannen. Det är nog inte ens han själv som har kletat i det där i håret, han har nog fått hjälp….så att det inte ska bli ”fel”. Titta vad de har gjort med den där stackaren!! Titta på munnen, titta på minen! Östermalm, Drottningholm, Lidingö och Danderyd slog sig samman och lade en stor jävla välbärgad kräka över honom….Så! Nu kan han bli prins.


Kan inte låta bli att skratta medhållande för det ÄR verkligen så här jag ser honom, som att han har förlorat sin egen stil helt och hållet för att bli en överklass brat, urk! Det är väl f*n inget att sträva efter att bli?!
I alla fall, det var ju inte detta jag tänkte ägna min dag åt. Familjen äter frukost och jag funderar på att ge mig ut en sväng. Mommo, ska du med?

Undrar om tårtan är god eller om den är så där torr och trist som bröllopstårtor tyvärr brukar vara?

tekniskt uheld

2010-06-18 @ 20:45:27
Ofrivilligt icke-bloggande i eftermiddag. Modet bestämde sig för att köra flipperspel och vi kunde varken ringa eller surfa... GROSSE KATASTROFE, eller hur?! Det blir ett PLING, dagens i-landsproblem på den.

Så efter att obönhörligen blivit utkastade till verkligheten flydde vi till bibliotekets trygga värld. Några tidningar och böcker senare styrde vi vagn och barn hemåt igen. Passade på att kidnappa morfar också som blev bjuden på middag. Själv slängde jag på mig träningskläderna och drog upp på berget. Ingen trängsel där inte. Kunde lätt räkna på ena handen hur många jag mötte. Nästan lite läskigt faktiskt. Är ni hariga av er? Lättskrämda? Jag inbillar mig att jag ska klara mig fint om jag blir överfallen och förlitar mig fullständigt på gamla kunskaper och orange bälte i ju-jutsu (bry er inte om att kolla upp, det är tredje graden bara). Egentligen tror jag inte jag skulle komma ihåg ett skit och fullständigt bryta ihop och gallskrika...

Dagens lilla charmtroll. Det stora trollet ville inte vara med på bild.

home

2010-06-18 @ 12:01:41
Usch ja, det var lika kallt idag som igår! Var är värmen? Vägrar att kalla årstiden vi är inne i för sommar, snarare är vädret som vår! Så när kommer sommaren? Oktober? November?

Alicia kämpade tappert på även idag och de fick även göra sig en tur i den STORA bassängen för att träna på att ta simtag. Ni som har barn i 6-årsåldern kanske känner igen att de är stora idoler av fusk! Bara de kommer först så spelar det liksom ingen roll om de gör rätt. Det fuskas hejvilt i bassängen. Så för att slippa en fot i botten fick de ut på det djupa. Men det gick bra, inga drunkningar i alla fall.


morning

2010-06-18 @ 09:19:33
Godmorgon folks! Stressigt här idag, någon stängde av larmet i morse... Det är alldeles snart dags att kasta in oss i bilen för att åka till simskolan. Tyvärr blir det inget bada för oss allihop, regntunga skyar och 13 grader lockar inte till bad. En annan dag kanske?
Vad har ni för planer idag då? Kom igen nu, kommentera lite vettja! Ni är ganska många som läser och sååååå få som skriver. Det är så roligt när ni skriver något och jag försöker vara duktig och svara/kommentera allt! Hit me!

marvin och jag

2010-06-17 @ 22:27:55
Åh, vi sitter och smider planer, maken och jag! Det är så mycket på gång i våra liv just nu, eller ja, det är en STOR grej på gång i alla fall (och NEJ, vi ska inte ha fler barn, hell no). Lovar att berätta mer om det när det är klart!

Kvällen har bjudit på tvätt och vuzuelor. Vansinnigt trött på skiten, tror jag håller på att få tinnitus av det! Nu väntar snart sängen och någon rolig tidning. Japp, läste ut Galaprinsessorna innan idag. Vad ger man den? 5 av 5 om man ser på underhållningsvärdet, men kanske 1 av 5 rent litterärt och intellektuellt.

Imorgon åker vi hela familjen till Brottet, måtte det nu bara bli sol också så att vi kan kasta Oliver i poolen. Batteriet till kameran är laddat!

Marvin då? "What's going on" såklart. Tog ni inte den lätte?

Ny header

2010-06-17 @ 20:07:34
TACK snälla mamma för den nya headern, blev superfin!

this is it

2010-06-17 @ 17:34:31
Byxorna byttade och provade, passar perfekt! Och eftersom det är linne så ger de sig lite så att de får en lagom slapp känsla.
Hatten är också köpt, inte riktigt en sådan jag ville ha, men så nära jag kunde komma. Min kloka dotter påpekade att jag kan ju köpa ett svart band och byta ut det denimblå. Helt sant och precis vad jag hade tänkt göra!

Hatt H&M herr, byxor Gina Tricot, skor Eurosko. Jeansjackar är Bondelid och är inköpt på Lager 157 för ett par år sedan. Har för mig att jag betalade 100 spänn för den, som hittat alltså!

oops, påkommen

2010-06-17 @ 17:29:25
Gissa vem som leker mest med Olivers saker inne på hans rum?

stelfrusna

2010-06-17 @ 12:26:20
Ouch, det var KALLT idag på Brottet! Tror nog att Alicia hade det varmare nere i vattnet än vad vi hade det uppe på land. Oliver tuggade vindruvor och jag virade in mig i Alicias handduk för att överleva kylan. Det var dock en huttrande tjej jag fick i knät lite senare.

Oliver sover middag, Alicia kollar film och jag ska läsa bok. Kanske att jag läser ut den så att jag kan gotta mig i mina tidningar? Oavsett så blir det mer kaffe och varm filt för jag är fortfarande frusen.

Glad skit


Spana killar


Plocka gräs


Träna benspark

godmorgon

2010-06-17 @ 08:18:30
Oliver och jag är uppe och igång. Hur Alicia kan sova i allt oväsen är en gåta, men det är vad hon gör. Antar att hon vaknar snart.

Vart tog solen vägen hörrni? Fick vi bara en dag? Back to grey känns lite väl vanligt nuförtiden. VI VILL HA SOL!

Vad har ni för planer idag då? Jag ska ett par ärenden på stan, banken, byta byxor, köpa xv-pulver.Har vi tur har solen tittat fram till dess. Nu, förbereda för simskolan!

Remember!

Panama

2010-06-16 @ 20:35:34
Det är något sådant här jag är på jakt efter. Denna från Accent finns ju inte kvar i butiken i Halmstad, såklart!

kungligt

2010-06-16 @ 20:32:24
Hej och hå vad skönt det var med 5 km spåret i raskt tempo, inget springa bara gå. Och nu, efter en dusch, mår jag som en prinsessa. Och på tal om kungligt. Var ju nere en sväng med barnen på stan för att ivrigt leta en Panama-hatt. Jo, jag har fått för mig att jag vill ha en sådan. Typiskt nog var de slut överallt vilket bara får mig att vilja ha en ännu mer! Måste hitta någonstans.

Inne på Gina hittade jag däremot ett par byxor som fick följa med hem. Tänka sig, de var för stora i storlek 38! Har nog aldrig ens köpt byxor på Gina för att de aldrig har passat min figur. Men nu gick det an. Så imorgon ska jag tillbaka och byta dem, men fram till dess får ni nöja er med bilden från hemsidan.

Silvia Linen Trousers i svagt blå/grått. Fina som attan.

let's do it

2010-06-16 @ 17:39:04

out

2010-06-16 @ 14:07:44
Nu så, nu har Oliver sovit färdigt, Alicia ätit färdigt och jag vimsat färdigt. Vi sticker ner på stan en sväng, det är ju dags att införskaffa den heliga bibeln till maken! Kanske kommer hem med något mer, vem vet?

Joshua fan

2010-06-16 @ 11:49:57
Det spelas Joshua Radin på Spotify här hemma och lille herrn diggar massor. Glider runt och pumpar med huvudet, emellanåt slänger han nappen och doudou och ravar loss fullständigt. Skön stil!

Oliver sportar tisha från KappAhl och slappeshorts från H&M. Blöjan kommer från Libero!

dagens

2010-06-16 @ 11:42:08
Huvudkapare med flit, ni vill INTE se den osminkade sanningen!
Sliten tisha från H&M, sömmarna går som åttor efter en tvätt, men skön är den. Gammal jeanskjol också den från H&M och så tights från KappAhl. Budget it is, förutom det som döljer sig under... ;)

äntligen

2010-06-16 @ 09:39:59
Åh denna vackra sol! Blå himmel! Det är ju alldeles underbart ute, vågar man hoppas på att det blir så här resten av dagen?

I dag togs det banne mig ingen sovmorgon, Oliver vaknade före alla oss andra och var hur pigg som helst. Förrädare! Alicia kom upp runt 8 och var pigg idag, kändes något varm, men efter att ha lyssnat på hur barnen lekte och retades drog jag slutsatsen om att hon är frisk! Dock blir det ingen simskola eftersom jag inte vågar chansa, tänk om hon blir ännu sämre? Nej, det blir lugn och ro hemma och lite tur ner på stan för frisk luft. Ut måste vi ju komma lite.

Nu ska Oliver och jag ta fram dammsugaren och köra en sväng, bla på balkongen. Jag nämnde det innan och knäppungen blev alldeles vansinnig när jag inte tog fram dammsugaren på en gång! Undrar om städmanin håller i sig, då kan vi ju ha bra nytta av honom när han blir lite större!

Morgontrams efter morgongröten! Lycka!


Alicia är aldrig sen att haka på när det gäller trams.


Men huvudsaken är ju att jag har


välmående och lyckliga barn!

6208

2010-06-15 @ 21:42:35
En ögonbrynsfärgning, b-u-s insmörjning och promenad på berget senare är jag alldeles nöjd. Fastnade för ovanlighetens skull framför datorn och har läst bloggar tills ögonen går i kors. I bakgrunden viner vuvuzelorna och gör sitt bästa att antingen driva mig till vansinne eller framkalla ett migränanfall. Vet inte vilket som är värst.

Alicia var lite piggare ikväll, men frågan är om det är Panodilen som pratar eller att det var en tillfällig bugg i systemet? Vi håller tummarna för detta.

Nu ska vi prata ekonomi jag och maken, han pratar och jag gör kräkminer och håller för öronen! Hur brukar ni göra? Behöver jag säga att ekonomi inte är mitt favoritämne?

6208? Det var antalet steg vi tog, mamma och jag, uppe på berget tidigare idag! Douh!

nytillskott

2010-06-15 @ 17:18:11
Jahopp, så var Alicia sjuk! Klagade lite över huvudvärk under eftermiddagen och jag tänkte att det kunde vara för mycket klorat/saltat vatten. Nope, med den febern som tillkom var det inte en chans. Hon ligger nerbäddad i sängen och försöker sova bort febern till morgondagens simskola.

Oliver avslutade sin lunchtimma med ett hack i hakan. Jodå, ni läste rätt, ytterligare ett litet hack strax under hakan. Vad han gjorde har jag ingen aning om, men jag vet att han skrek som besatt över plåstret vi satte på, jag och Alicia. Han slutade inte skrika förrän vi tagit bort det igen och då kunde det kvitta, det var blod på det som var vitt ändå.

Ett litet rött märke är vad som är kvar. Och diverse fläckar på hela tröjan. Åker i soporna när dagen är slut.


Dagens gapflabb! Och lika stor mun som han har, lika mycket ljud kommer det ur den, dvs massor hela tiden. Det är ingen tystlåten liten kille vi har att göra med.

fed up

2010-06-15 @ 14:41:26
Eller vad säger ni? Kan man bli annat än trött när det regnar VARENDA dag? Typ! Vi sitter inne och kurar, barnen kollar "Fem myror" och jag läser bok (Galaprinsessorna, lite strunt måste man också läsa). Känner mig frusen och slumrade en stund med en varm och go Oliver i knät. Och eftersom jag fryser så är barnen påklädda därefter.

Mysa tillsammans i soffan är inte helt fel


I alla fall de korta stunder som Oliver sitter stilla

dag två

2010-06-15 @ 12:36:42
Inleddes med ett vansinnigt plaskande och mer blev det. I samma stund som barnen hoppat i dök morfar upp, inte från vattnet, men från parkeringen! Ett trevlig tillskott i vår lilla trio och så fick Oliver någon att prata med!

"Det är väl inte killar du kollar på?"
"Men mamma!"


"Här ska banne mig badas!"


Det kräver sina benmuskler att gå på simskola minsann.

what's wrong?

2010-06-15 @ 11:55:31
Hann bara komma fram till simstadion så gick mina älskade skor åt fanders. Höll som bäst på att jaga Oliver för att undvika plötsliga bad då jag tyckte att den ena skon hängde lite löst. Nåväl, inget som inte pappa P och lite superlim kan fixa.

Please no comments på min vackra skosolbränna! Tänk vad ett par timmar uppe på Sagoängen i strålande solsken kan fixa.

morningglory

2010-06-15 @ 08:12:40
Det är något ljus ute, något som sticker i ögonen när man tittar på det. Ryktet säger att det kan vara solen, men jag vet inte, vågar inte chansa...

Godmorgon kära vänner, jag hoppas att ni har fått sova gott! Somnade faktiskt ganska så omgående och vaknade inte ens när maken klev upp i morse, gott. Nu sitter jag dock här med en bultande huvudvärk, argh så tröttsamt! Ska strax gå och ta dagens första.

Om ett tag är det dags för dagens simskola, thank god för att solen skiner idag så vi slipper frysa. Vad har ni för planer för dagen? Någon som ska göra något särskilt, något roligt? Berätta gärna, det är så roligt att få kommentarer från er.

Önskar er en bra start på dagen!

Lille knast igår innan läggdags.

hoppla

2010-06-14 @ 22:56:45
Det var den måndagen det! Ni kan inte ana vad jag har roat mig ikväll, den ena glädjeturen efter den andra ner till tvättstugan! Och när jag inte stod där nere och jublade tog jag tag i strykhögen som gud glömde! Får bita mig i tungan för att inte skratta högt... Nu har jag avslutat kvällen med en lång varm dusch och tänker faktiskt gå och lägga mig. I'll be damned om jag inte kan somna innan 2 inatt. Idag har jag ju bara druckit två koppar kaffe så det kan bara inte bero på dem i så fall... Bättre bloggning kommer, imorgon! KRAM på er

under tiden

2010-06-14 @ 13:19:39
Oliver fick snällt sitta i vagnen medan Alicia badade. Tack och lov var det mycket liv och rörelse som fångade hans intresse. Om ett par dagar kommer han väl på vad det är han missar och då får jag nog inte upp honom ur vattnet. Bara det blir lite varmare så är jag all in för att låta honom bada.

Lite smått uttråkad redan i starten


Närgången morsa


a la Ricki Lake "Talk to the hand"


Japp, hon igen!


Ja vill också bada ju!

Plask och lek

2010-06-14 @ 12:02:24
Första dagen av 15 avklarad och det var en fullträff enligt Alicia. Själv stod jag mest och frös, det är banne mig inte så varmt när solen går i moln och det blåser. Barnen kämpade tappert på och 40 minuter senare kom de upp skallrande och smått smurflika.

Upprop och uppvärmning på torra land


Vattenlekar


"en masse"


och så liite värme i solen efteråt

första

2010-06-14 @ 09:24:43
Godmorgon på er. I dag är det första dagen på Alicias sommarlov. Det är också snart dags för första lektionen på simskolan! Åh, det ska bli en ren nostaligtripp för mig del. Samma ställe, samma bassäng och förmodligen samma vatten också.

Har ni sovit gott inatt? Jag somnade i vanlig ordning inte förrän efter 2... begriper det inte. I kväll hade jag tänkt att försöka ta mig till sängen lite tidigare, kanske kan funka.

Nu ska jag packa färdigt innan vi måste åka, självklart kommer kameran att följa med, och sele till Oliver för att förhindra ofrivilligt (av mig) badande!


Sommar, sommar, sommar?

2010-06-13 @ 22:55:08
Nähäni peeps, nu tar vi och lägger den här dagen till historien va? Packar ihop och törnar in. Frysen är avfrostad och skafferiet är rensat. Köpte en STOR låda med lock och stoppade ner alla frestelser innan. 30 liter kakor och godis är nu undanstoppat för att hindra snabbsugna och glupska fingrar. Imorgon SKA jag ta mig igenom de sista kilona med xtravaganzas hjälp så att jag kommer i de där sommarjeansen. Tack och lov så är det ju inte sommar än så det finns hopp!

Frozen

2010-06-13 @ 20:07:34
Det vankas kaffe i vanlig ordning. Och så ska det till att frostas av en frys. Herregud så roligt då?! Allt för att jag stoppade frysklampar i ett fack i dörren så att dörrhelvetet inte stängdes ordentligt. Efter en natt på glänt såg det ut som nordpolen där inne. Jaja, vad är väl en bal på slottet?

söndagsgodis

2010-06-13 @ 12:32:06
Gissa vad Oliver fick i sin godispåse?


happy sunday

2010-06-13 @ 11:20:43
I natt, någon gång runt 4 hörde jag konstiga ljud. Det stånkades, stönades och rasslades. Maken var på ingång och det var tydligen inte helt lätt att lämna stenen han kom ifrån utanför... Oliver vaknade och skrek... Alicia såg eländet men vågade inte säga något... och jag var tvungen att gå upp och lugna barnen. Stanken som mötte mig fick mig att vända i dörren och gå och lägga mig igen. Herregud, vem var denna grottmänniska som utstötte gutturala ljud djupt nerifrån magen? Var det honom jag gifte mig med en solig dag för några år sedan?! Det blev raka vägen in i duschen för att sedan slita fram rakhyveln för ta sig an det sk ansiktet. Jodå, det såg minsann ut som maken. När åbäket sedan lagt sig och de sedvanliga snarkningarna fyllde luftrummet så kände jag mig trygg. JO, det ÄR min man...

Det tittas på "Arthur och Minimojerna" (Luc Besson) och mamma är inte vatten värd längre...

hjälp

2010-06-12 @ 23:18:51
Jag har hamnat i något slags internetkoma och kan inte sluta surfa. Egentligen hade jag tänkt att lägga en beställning på Strawberrynet eftersom det börjar bli tomt i mina Redken-flaskor i badrummet. Men jag kan inte sluta surfa! Tänk om jag hittar något mer som jag vill beställa? Tänk om jag missar något? Måste sluta, måste gå och lägga mig. Om några timmar komma maken hem och då är det slut på att ligga i mitten som ett enda stort X. Godnatt med er, gå och lägg er, sitt inte här och dönicka er.

Right this moment

2010-06-12 @ 19:34:23
Idag köpte jag mig lite frihet, i små fodral hos Hemmakväll. Just nu avverkas den andra av dem. Just idag kändes det rätt att lägga 150 spänn på fyra stycken barnkidnappare, regnet har ju öst ner mer eller mindre hela dagen!

Nyklippt, nyduschad, och nypoppat i byttan. Kan det bli bättre?

tänk om jag hade...

2010-06-12 @ 18:25:00
Det känns konstigt här hemma, det är något som inte stämmer! Det är en tryckande tystnad, det känns som om något kommer att ske. Jag gillar det inte eftersom jag ofta brukar ha känningar när något är på väg att hända, när något går fel. Stekte pannkakor till kvällsmat innan, fläkten är trasig uppe på taket (måste den vara) och det lät inget mer än timern när jag satte på fläkten. I stekpannan fräste det inte som det brukar göra utan det var alldeles tyst. Olustigt är vad det är.

Nu är Oliver i säng och sover som en liten gris. Trött som ett elände var han och inte blev det bättre när jag lyfte upp honom ur badkaret. När fingrar och tår ser ut som små russin så är det färdigbadat.

Alicia håller på att sortera pärlor! Hon fick ett litet pärlset av sin morbror häromdagen, en sådär 9000 pärlor. Allt låg i små fack i en stor stor låda. En sådan stor låda som man inte kan förvara någonstans utan att en liten kille med långa armar får tag på den och drar den i golvet. Därför införskaffades en förvaringslåda på Clas Ohlson igår med 30 st små lådor som hon ska få ner alla pärlor i. Det är ett elände kan jag tala om eftersom ursprungslådan är statisk och pärlorna far omkring som på speed.

Fick en rolig idé om det här pärlsetet. Tänk att man går tillbaka till leksaksaffären med hela alltet och kvittot och klagar. Säger att "ursäkta mig, men det står att den här asken ska innehålla 9000 pärlor, men den innehåller bara 8750. Jag tycker det är för jäkligt att ni säljer sådant under falska premisser" Tror ni man hade blivit inspärrad då?

en liten liten apa, umpa, umpa fa le ra le ra...

(När Alicia var drygt 2 år åkte mommo, Alicia och jag till Köpenhamn och bodde på hotell. Vi firade Sara-dagen med Tivoli och Zoo. Alicia satt i vagnen och vrålade att mommo skulle sjunga "umpa mommo, umpa")

kaffe kaffe kaffe

2010-06-12 @ 15:55:36
Har precis fått båda barnen till att sitta stilla på samma ställe och kolla på Pingvinerna från Madagaskar! Själv hinkar jag i mig kaffe för att hålla mig vaken lite längre än Oliver. Fast det borde inte vara några problem eftersom han fortfarande inte sovit något idag och nu börjar det bli lite för sent för den biten. Det blir tidigt i säng istället så att Alicia och jag kan poppa popcorn och kolla film. Eller ja, hon kollar och jag läser/sover. Det är så det brukar bli.
Vad har ni för planer för kvällen? Något roligt?

non-stop

2010-06-12 @ 11:57:07

Non-stop, både godiset och Olivers hand i godisskålen.

chokladbarn

2010-06-12 @ 10:28:46
Det kan bli ganska så kladdigt när Oliver får äta själv, men för att lära sig så måste han ju få hålla på. Och eftersom det finns vatten i kranen och tvättmaskin i tvättstugan så är det ju inte hela världen. Idag utökade vi kladdchanserna med att kleta på Nutella på mackan. Jag vet, det är inte det mest riktiga att göra, men det är inte hela världen heller om man gör det någon gång ibland, eller hur? På så sätt åt Alicia 3 mackor på samma tid som hon skulle ätit 3 tuggor på en ostmacka. Och Oliver kastade inte en enda bit på golvet så jag antar att det var tummen upp hos båda barnen.

Perfekt när man tar den mest kladdiga handen och vilar huvudet i. Det blir storbad ikväll.


Inte ens i haklappen fanns det några rester!

Godmorgon lördag

2010-06-12 @ 09:12:15
Två av tre är påklädda och klara för frukost. Den tredje ligger i soffan och stirrar stint in i tv:n. Gissa vem det kan vara?
Det har varit en lång natt. Kunde inte somna och sista gången jag tittade på klockan var hon 2. Men Oliver gav mig lite sovmorgon och gjorde sig inte tillkänna förrän närmare 8. Man får ta tillvara på de små guldkornen i vardagen.
Nu väntas frukost, ska bara se om vi har något bröd tinat! Glömde bort det igår kväll.

påkommen

2010-06-11 @ 23:21:52
Nähäni folks, jag tror det börjar bli dags att närma sig sängen! Ikväll har jag en rejäl hög med tidningar att bläddra i. Det vankas Glamour, Damernas Värld, Mama, iForm för att nämna några, lovely!

Kan man få be om en regnfri dag imorgon då? Det blev ju ingen idag, uppenbarligen. Nu börjar det kännas lite enformigt med allt regn. Fast jag var precis nere med lite sopor (städade badrummet, härligt fredagsnöje) och då kändes det faktiskt lite varmt ute. Men det regnade såklart, icke att förglömma.

Alicia tittar djupt ner i godisburken... (man kan riktigt se hur godisbiten trycks ut i kinden på henne)


Och ser ut som om hon precis haft händerna i kakburken!

ekologiskt

2010-06-11 @ 22:06:15
Vi har vår egna odling ute på balkongen. Man kan egentligen hitta på rätt mycket, det är bara fantasin som sätter gränser. I den ena balkonglådan växer det ruccola så att det knakar! Hela lådan är full och vi har ätit god sallad. I den andra växer det rädisor som nu börjar bli lagom stora och ätbara. I krukor har vi tomater, jordgubbar, smultron, rosmarin och mynta. En ganska så mysig odlingshörna.

Idag bjöd Alicia mormor på en alldeles färsk nyupptagen rädisa. Hur den smakade? Det vet jag faktiskt inte, jag har inte provat själv än och jag glömde att fråga.

Fin röd liten rackare.


Stolt odlare.

gottegris

2010-06-11 @ 20:40:25
Oliver är sin pappa upp i dagen, han gillar att äta och han gillar att äta ofta. Och så gillar han gottesaker! En riktig gottegris med andra ord. I eftermiddags när vi fikade med mommo här hemma fick han tag på Alicias godis. Det smaskades och tuggades för kung och fosterland. Men han fick bara en bit!


Kvällsnöje

2010-06-11 @ 20:03:44
Vi roar oss, jag och Alicia, när Oliver ligger i sin säng. Än sover han inte, men snart, hoppas jag!

Alicia fick ett nytt set av såpbubblor idag.


Läckra bubblor


Och regnet fortsätter ösa ner


Nu väntar sängen dock för en liten fröken

kvällsmat

2010-06-11 @ 18:50:13
Alla mätta och belåtna och jag ska snart fånga in den lille sonen för att göra honom klar för sängen! Vi har varit på stan i ösregnet... kan det inte sluta regna någon gång? Inte konstigt att min mage ser ut som ett russin numer... ;)

En skål med grekisk yoghurt, hackade valnötter, russin och lite Acaciahonung blev min kvällsmat. Inte helt fel det heller.

Presenttips

2010-06-11 @ 12:50:13
Dagens presenttips är väldigt lokalt! Jag tycker det är roligt att få och att ge bort lokala saker. Nu snackar vi inte snickerier och sådant pynt utan användbara och ätbara saker. Så, till Alicias underbara fröknar har jag köpt lokal saft och sylt från Hafi, Hallands Fruktindustri. Ett familjeägt företag från Getinge med en liten butik i stan, Lilla Kvarn, och en större ute i Särdal, Särdalskvarn. Ett måste att besöka i Halmstadtrakten.

En flaska Jordgubbssaft och en burk med sylt, Fruktträdgård av jordgubb, päron, äpple och fläder. Sketagott på ren halländska...

Gårdagens

2010-06-11 @ 10:03:11
Alicia och jag tramsade igår innan hon skulle i säng. Sötare knas får man leta efter.

Det blev en lång lämning på dagis idag. Inte för att jag pratade så mycket med Alicia och fröknarna utan det var andra föräldrar jag blev stående vid. Den biten kommer jag verkligen att sakna. Och så höll jag på att låsa in Oliver och lämna honom på dagis...

Satte precis lite griller i huvudet på min resgalna mor. Eftersom P nu är iväg på sitt så undrade hon vad jag skulle göra istället. En veckas solsemester hade inte varit fel! Inga barn och en stor hög med böcker. God mat, sol och bad, långa morgonpromenader. Mamma sitter as we speak och kollar resor! Tänk vad gott det skulle vara.

Friday

2010-06-11 @ 08:37:44
TGIF eller vad säger ni? Fast å andra sidan, mina dagar ser mest likadana ur så egentligen kvittar det. Men det är något visst med fredagar ändå.

Idag går Alicia sin allra sista dag på dagis, vemodigt, kanske mer för mig än för henne. Som tur är kommer Oliver gå på avdelningen bredvid till hösten så vi kommer att få vår Dragonendos i alla fall. Och på tal om Dragonen, det är HÖG tid att ge sig av nu. Vi ses igen senare.

Stora 6-åringen som snart börjar skolan.


Lille skiten som snart börjar dagis.

Goodnight sweetheart

2010-06-10 @ 22:10:38
well it's time to go!

Till sängs alltså. Ensam, med min bok! Nu läser jag Camilla Läckbergs "Fyrvaktaren", bra, men igenkänningsfaktorn börjar bli hög för hennes böcker. Får väl se om mina teorier håller, borde hinna läsa färdigt den ikväll. Är bara på 360 sidor och jag har 150 kvar. Är man bokmal så är man.

Barnen sover sött i sina sängar, Oliver höll sig vaken längst. Han har varit tyst hela tiden så när jag smög in vid 20.30 får jag mig en smärre chock när han helt plötsligt börjar babbla och peka därinne i mörkret. Skulle så gärna vilja veta vad det är han talar om. Men nu så, nu sover han så gott.

Hoppas att ni andra också får sova gott och att vi här på västkusten kan få vakna upp till blå himmel och sol! Börjar kännas fuskigt att det bara är östkusten som får sommar, eller vad säger ni?

Goaste killen i världen! Inget slår hans pussar...

Kalasbilder

2010-06-10 @ 18:29:29
En nöjd liten skit! Sov inte på hela dagen, gnällde absolut ingenting utan bara njöt över att få vara ute, äta och lulla runt. Lycka!


Det var inte ett enda rent barn som åkte hem från kalaset! Precis som det ska vara alltså!


Goaste kramen får man från små armar.

Alla foton: Mommo/Mr P

Leka tillsammans

2010-06-10 @ 18:24:15
Innan Oliver somnade och sov gott i flera timmar så lekte barnen snällt inne på Alicias rum. Det var dans och sång för hela slanten. Det lades även grunden för en ny koreografi. Gissar att det var Alicia som stod för hitte-på biten.

Anledningen till denna pose är att jag gjorde kullerbyttor på Oliver igår. Nu försöker han göra dem själv, hela tiden, överallt.


Men att låta syrran dansa över var en rolig variant. Han kommer ju inte så mycket längre än så här ändå.


Ibland behövs det inte så mycket för att hålla två barn nöjda, men allt som oftast så kräver det desto mer, mycket mer.


Vilka skitungar vi har!

Barbie girl

2010-06-10 @ 14:13:15
Barnens älskade morbror, alltså min jäkla bror, gav ju Alicia en skiva med Aqua för ett tag sedan. Sedan dess har jag nog hört Barbie Girl fler gånger än vad jag tidigare gjort i mitt liv, sammanlagt. Så idag när Alicia ville ha fram min dansmatta (yogamatta) anade jag vad som skulle ske.

I'm a barbie girl


in a barbie world


life in plastic


it's fantastic


you can brush my hair


undress me everywhere (i helvete heller)


imagination


life is your creation

Sumopojke?

2010-06-10 @ 13:56:59
Efter dagens bravader har jag försökt att minska skaderisken här hemma. Borta är de två små stolar som vållade tillfälliga hjärtattacker varje gång det klättrades på dem. Försökte även madrassera väggarna, men insåg att madrasserna inte skulle räcka till utan det var bättre att satsa på en sumodräkt till ungen! Kanske vore en bra idé? Gissar dock att han inte skulle gå med på att ha den på längre än vad det tar att få av den.

Spana in krullet i pannan! Man skulle kunna tro att jag varit framme med locktången...


Ajaj lilla munnen.


Tur att barn läker fort och att de är rätt tåliga.


Men att göra billjud funkar fortfarande bra i alla fall.


"Man ska ha bockaskägg..."

Det hördes en duns

2010-06-10 @ 10:07:35
och strax därefter ett illvrål. Några sekunder senare skrek även jag! Herregud! Oliver hade klättrat i Alicias säng, halkat, slagit i munnen (alltid denna mun) och det fullständigt pissade blod överallt! Jag var helt övertygad om att han bitit igenom läppen, det såg/ser så ut, men tack och lov var det inte riktigt så illa.

Iväg till vårdcentralen och konstatera ett hack i hakan, ett rejält hack i läppen och så lite blodutgjutelse på nedre tandraden... Imorgon ringer vi folktandvården för att beställa tid för att kolla att allt är ok och så ska jag ringa försäkringsbolaget för att anmäla skadan, det lär ju bli ärr i framtiden.

Bobbo P kom för att passa Alicia och var ett alldeles utmärkt alternativ för lite gos när vi kom hem igen.


Under nappen skådas BLODET som Alicia säger. Stackars liten.

baby goodbye

2010-06-10 @ 09:55:10
Så sitter äntligen pappan i en bil på väg. Kvar sitter vi och gråter, eller? Nope, nu jäklar i det ska vi dansa på borden. Eller kanske inte, men vi ska njuta och ta hand om varandra. Bör

Här fick allt ett väldigt abrupt slut, vad som händer kommer i nästa inlägg...

in the bag

2010-06-09 @ 21:57:15
Medans maken yrar runt och svamlar om jeansshorts och sportsandaler (herregud, karln är 38 och tror han är 28 och beter sig som en 18-åring) så sitter jag och smygshoppar på nätet! Eftersom mina ansiktskrämer är i princip helt slut så är det dags att prova något nytt. Denna gången beställde jag hem ansiktskräm och ansiktstvätt från Stockholmsgruppen Cosmetics. Och när jag ändå höll på slängde jag in en body lotion i korgen också. Väntar med spänning för att få testa dessa.
Beställde direkt från hemsidan, vill ni göra detsamma så kan ni göra det här

Stripes and squares

2010-06-09 @ 20:31:46
Vilken eftermiddag! Alicia följde med Maja och Matilda hem efter teatern (tack snälla för det). Vi andra passade på att åka och handla eftersom kära maken försvinner imorgon bitti, igen. Väl hemma, efter en skål med fil och en kopp kaffe, stängde jag in mig i sovrummet. Efter nästan två timmars sömn kom jag ut igen som en bättre begagnad människa. Huvudvärken är inte helt borta, men illamåendet försvann. Gissar att det var ett mildare anfall av migrän jag åkte på.

Nu är bägge barnen i säng och pappa P ska ner i förrådet för att gräva fram sin sovsäck. Jag sitter och hånskrattar åt honom för jag vet var den är. Längst ner i en stor låda med andra lådor ovanpå! HA, lycka till med den liksom. Jo, imorgon blir han hämtad av en arbetskamrat för att bege sig till Sweden Rock i Sölvesborg. Det väntar en hel helg av usel musik, men det finns en artist som jag hade gjort nästan vad som helst för att få se och lyssna på, BILLY IDOL! Ohhh, denna gamla goding, min gamla idol! Det hade varit roligt, men det är inte värt pengarna för all annan skitmusik som jag hade fått utstå. Jag och barnen blir hemma istället och lägger ytterligare 4 dagar på fakturan till maken. Åh jag kommer att få en lugn sommar ;)

Ungefär så här litet huvud har jag, tydligen!


The dad! På fotot jag tog efter detta hade det smugit sig upp ett långfinger, förstår inte, vad menar han med det tro?


Mammas lilla ponke! Goaste killen att pussa på!

i en stuga bodde

2010-06-09 @ 16:16:12
Petter, med en katt och fyra getter." Det var Alicia som var the story teller idag och hon gjorde det BRA.


"Mitt i skogen i en sten, bodde trollet Ludenben. Ludenben var alltid arg - Alltid hungrig som en varg."
Fast jag tycker att Ludenben ser väldigt söt ut, och snäll!


"Ludenben fick ont i magen, Hela natten, hela dagen. Men i stugan trallar Petter, Murre Svart och fyra getter!"
Teatern avslutades med applåder och fika. Vilken trevlig stund på dagis vi hade!

headache

2010-06-09 @ 12:44:10
Oliver sover och ska snart väckas. Pappa kliver genom dörren just ni och mitt huvud håller på att sprängas. Snart åker vi till dagis för en föreställning om Petter och hans 4 getter.

Godmorgon

2010-06-09 @ 09:21:33
"O regnet det bara öser ner..." ungefär så sjunger vi här hemma idag. Alicia är på dagis och det blev en biltur dit. Väl hemma igen känner jag bara för att ta med mig Oliver i sängen och dra täcket över huvudet. Gissar att han inte skulle känna sig särskilt nöjd med det.
Egentligen hade jag tänkt att ta en lååång promenad med vagnen nu, men det lockar föga. Det får bli inne häng istället, kanske tända lite ljus? Fast med min tur de senaste dagarna så tuttar jag väl fyr på hela huset.

dagens jävla skit på busfabriken

2010-06-08 @ 23:13:02
Det har ju inte bara varit Alicias födelsedag idag. Det har också varit en jävla skitdag! Jo men visst hörni. Så här var det:

Igår fick vi ett samtal från Astrids pappa med en förfrågan om vi kunde ställa upp och hjälpa dem med att passa Astrid under eftermiddagen. Självklart sa vi och tänkte att det skulle Alicia bli glad över. Det planerades raskt in ett besök på Busfabriken med tjejerna. Väl där lektes det så in i bomben att svetten rann längs ryggarna på tjejerna, förmodligen även på pappan. När det var dags att åka hem igen, för att hinna fika lite innan fotbollen, kom dagens första surjävelskap! Någon hade snott Alicias nya sandaler!?! Va? Vem snor ett barns skor? Inte är det ett annat barn eftersom barn har stenkoll på sina egna saker. Näpp, det måste vara en vuxen som tyckte att dessa skor var så fina och nya att dem skulle de ha till sitt eget barn. Jävlar vad förbannade jag blir över sådant här... Och på Busfabriken rycker de på axlarna och struntar i vilket! Det finns visst skåp, men att få in tre par skor i ett sådant är det nog inte tänkt, kanske en plånbok och lite mynt snarare.

Så, har vi tur så hinner mommo fixa ett par nya i Stockholm imorgon, annars är det bara för oss att lägga en ny beställning hos Vincent.

Inte ens en vecka hann hon ha dem! Så här fina var de i alla fall.


Och detta verkade inte riktigt vara nog för oss. Ikväll när jag hängde upp lite tvätt upptäcker jag två hål, mitt fram, på min nya tunika! Jag antar att det är någon som tvättat en bygel-bh i maskinen, bygel har lossnat, fastnat och river nu sönder kläder! Men vad fan?! Att bygeln går att få bort ur maskinen fattar ju jag med, men vem ersätter mig för trasiga kläder? Argh, det är nog lika bra att gå och lägga sig, eller vad tror ni?

6 årsdagen

2010-06-08 @ 23:00:03
Efter vällingen fick Oliver mutas med Nonstop för att inte hojta och väcka Alicia. Han var så ivrig att han höll på att spricka.


På sin födelsedag får man tårta till frukost ;)


Oliver studsade upp i sängen, redo att hjälpa till med vad papper han kom åt.


I ett paket fanns det här smurfspelet som pappa och Alicia hann inviga på morgonen.


Och i ett annat fanns denna gamla goding! Om inte denna kan få tyst på henne vet jag inte vad som skulle funka?!


Oliver tog tacksamt emot skräpet!


Klassisk födelsedags pose.


I pippiparken hittade vi Gösta och company! Bäst att passa på och kasta lite sand innan vi skulle vidare.


Det tog dock en stund innan vi kom iväg i alla fall.


Lunch åt vi på Bar Mezzo


tillsammans med bobbo P innan han skulle till jobbet.


Oliver tillbringade mestadels av tiden med att flirta med killen vid bordet bredvid...


Efter lunch tog Alicia med sig Astrid, Göstas söta storasyster, till Busfabriken. Tror nog att alla var lika glada åt detta. Sedan kom mommo, morfar och mr P på födelsedagsfika innan det var dags för tjejernas fotbollsträning.

The rest is, as they say, history!

Tredje året

2010-06-08 @ 22:37:25
Det finns inte lika mycket bilder från Alicias tredje levnadsår. Vi har pratat lite om detta och kommit fram till att det måste varit under det här året som kameran kraschade och det började skramla om den. Och så kan det vara så att vi har bränt ut på dvd:er som vi inte riktigt har koll på. Datorn har ju också kraschat ett par gånger under tiden. I alla fall köpte vi en ny kamera(samma som vi har nu) förmodligen under den här perioden, men vi kommer inte riktigt ihåg. Det var också under den andra halvan av detta år som vi förlorade Philip, och därför kommer vi väl inte ihåg så mycket, eller fotade så mycket!

Julen 2006


Januari 2007


Alla hjärtans dag 2007. Alicia fick paket av mommo, chokladen försvann fort, fort. (här har förlusten efter Philip satt sina spår, tycker jag, i Alicias ansikte, hon ser äldre ut på bara en månad)


Avskedsparty på Alicias dagis! Tar farväl av alla fina vänner. Här med Anton! Hon fick en groda som de gjort åt henne, avdelningen hon gick på hette just Grodan!Paris 2006

2010-06-08 @ 21:51:31
När jag och P gifte oss i maj 2006 gjorde vi det i största hemlighet! Vi lyckades faktiskt hålla det HELT hemligt för all familj och alla vänner. Det var riktigt svårt eftersom jag bytte efternamn några månader innan och var livrädd att någon skulle se min post... men det gick.

Vi gifte oss på rådhuset i Linköping, måndagen den 8 maj. Dagen efter slängde vi inbjudningarna i brevlådan och åkte till Paris. Gissa om vi fick samtal ett par dagar senare? Vi firade en månad senare i samband med Alicia 2-årsdag.


Andra året

2010-06-08 @ 21:28:03
13 månader i Norre Katts park


Det tog ett tag att växa i dessa regnkläder.


16 månader i nya kläder från Paris


18 månader


julen 2005


20 månader med en rejäl blåklocka (kommer inte ihåg vad hon gjort)


2 år och matar änder vid Göta Kanal, jo, vi bodde här

Första året

2010-06-08 @ 10:40:22
Alicia 1 timma.


3 månader


4 månader


6 månader


7 månader


9 månader


10 månader


1 år

Birthday girl

2010-06-08 @ 07:41:03

Min allra finaste Alicia fyller år idag. 6 år! Hur kunde åren gå så fort?
Kommer så väl ihåg när vi upptäckte att jag var gravid! Vi hade precis kommit till Bryssel och jag hade med mig ett gravtest från Sverige... Visste innerst inne att jag var gravid, men man vill ju ändå veta. Alicia var beräknad till att födas på morsdag (kommer du ihåg mommo hur pappa P ringde och lurade dig?) men stannade kvar i en dryg vecka till innan hon föddes med ett akutsnitt. Då hade förlossningen hållt på i 60 timmar och jag var helt slut. Och Alicia satt fast i mitt bäcken eftersom det var för trångt.

Älskade barn, min prinsessa! Jag önskar dig allt gott i livet och jag önskar dig lycka på din väg. Du kan bli vad du vill och göra vad du vill. Din pappa och jag kommer alltid att stå bakom dig och stötta dig. Vi älskar dig darling!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ALICIA!

Memory lane

2010-06-07 @ 23:15:46
Efter att ha fått barnen i säng, läst ett antal hundra sidor i boken, klippt pappa P så tog jag mig en rejäl trip längs memory lane. Underbart! Har tittat igenom en massa foton från Alicia födelse och framåt. Oj, vad stor min lilla tjej har blivit! Nu är det strax dags att slänga ner locket på datorn och ta med mig boken till sängen. Undrar om jag orkar läsa 200 sidor till och bli klar? Just nu läses Dan Browns "Den förlorade symbolen". Mycket spännande och mycket bra, rekommenderas!
Hoppas att ni haft en bra kväll allihop. Imorgon får vi ett extra barn här hemma. Vi ställer upp och passar en kompis till Alicia när hennes föräldrar ska iväg och kolla på hus. The more the merrier, eller är det inte så?

Nu, godnatt på er alla och sov så gott. Vi hörs imorgon igen, med skönsång!

dagens dessert

2010-06-07 @ 18:26:58
Det blev lite efterrätt efter korv stroganoffen idag eftersom frysen börjat konstra! Oliver hade ätit upp och sprungit iväg, men kom tillbaka en sväng. Gissa om hans ögon blev stora och om pekfingret for ut när han insåg att pappa åt GLASS... Det gjorde han inte länge till.


trötta

2010-06-07 @ 11:52:37
I går eftermiddag var vi hemma hos bobbo P en stund. Först en fika och sedan hängde vi upp ett gäng tavlor. Oliver vägrade ju somna så gissa om han var trött när vi skulle hem igen? Somnade som en stock i vagnen efter 16 och fick en timma. Kvällen blev lång!


morgon

2010-06-07 @ 07:43:31
Godmorgon på er. Här hemma är det fortfarande tyst, barnen sover så gott i sina sängar och jag önskar att jag kunde få göra detsamma i min. Men snart så, snart ska jag in och skaka liv i dem... Hoppas att ni har en bra morgon, tyvärr är vädret lika trist som en måndag, suck!

Torka

2010-06-06 @ 23:27:56
Nu har jag suttit isolerad från omvärlden i ca 3 timmar. Det har mest varit markera och deleta, men tillslut blev det faktiskt lite gjort. Jag jobbar fortfarande på mig själv och vad jag vill bli, men att skriva det svart på vitt blir så definitivt, ursvårt! Men ett första utkast är gjort och imorgon ska jag träffa min coach igen för att svamla vidare. Rättare sagt, jag svamlar och han himlar med ögonen. Att en 34-åring kan låta som en vilsen 15-åring tillhör kanske inte hans vardag, vad vet jag?! Men nu är det slut i huvudet för den här dagen och jag ska närma mig sängen. Åhh, tänk om man fick sova länge, länge ostört, det vore något!

Morgondagen bjuder även på ett besök hos bvc för en 1,5 årskontroll med tillhörande spruta! Och det blir elaka pappan som får göra det med sonen, jag klarar det inte! Men nu, godnatt!

lekparken

2010-06-06 @ 17:30:48
På väg hem till bobbo P och pappa P's motorcykel stannade vi till i lekparken. Tanken var nog att Oliver skulle sova vid det laget, men ack vad vi bedrog oss. Det var ju hur lattjo som helst att få leka av sig lite. Alicia klagade inte hon heller. Till och med jag klättrade upp bland repen, men huvva, det var ju högt!


liten småätare

2010-06-06 @ 11:30:03
Oliver är en småätare. Öppnar ofta skafferiet och ser vad han kan stoppa i munnen. Allt som oftast kommer han dragandes med ett paket med flingor. Har vi tur så slänger han inte ut det överallt.


lilla pajas

2010-06-06 @ 11:20:32
Alicia provar födelsedagsklänningen från kusin Emma och bjuder på alla fina miner hon kan!


Heja Sverige

2010-06-06 @ 11:16:41
Godmorgon på er där ute! Hoppas att ni har en bra nationaldag. Här hemma har nationalsången på repeat och vi varvar med "upp till kamp". Barnen står välkammade i folkdräkter och väntar på att bli tilltalade... Njae inte riktigt va, men vi har hängt ut vår fina svenska flagga och klätt barnen fina i vanliga kläder. Lyssnar gör vi till barnens tjat, pladder och skratt. Och så har vi hört firandet uppe på Hallandsgården hela vägen ner till vår balkong. En helt vanlig dag med andra ord.
Ska ni göra något särskilt en dag som denna? Vi funderar lite på vad vi ska hitta på.
I eftermiddag blir det dock heja Söderling på hög nivår. Måtte han vinna, vi håller alla tummar vi har!

Tycker nog att vi har en ganska så fin flagga.


Go Robin! Vi håller tummarna.

Fantastisk dag

2010-06-05 @ 19:05:28
Åh vilken dag vi har haft! Helt jäkla underbar faktiskt! Det började med att barnen sov till 8 i morse, bara det. Sedan flöt det bara på hela dagen. Vi har grillat, lekt, busat, ätit, fikat, pratat och bara haft det så gött.

Tack ALLA som varit med, mammor, pappor, barn, mormor, morfar, bobbo P, mr P, släkt och vänner. Det har varit otroligt roligt och vi är alla helnöjda. Oliver som höll sig vaken HELA dagen och njöt livet för fullt sover sedan en timma, fullständigt slutkörd. Alicia är strax i säng och jag funderar på att öppna en flaska och ta ett glas cava på balkongen. Tycker att jag har gjort mig förtjänt av det nu. Ta hand om er!

Tre män och en eld... riktiga eldssjälar det här! De brinner verkligen för sitt jobb. Åh vad jag är rolig.


Fina sommarflickor, men inte alla! Det blev tyvärr inte mer fotat för mig, jag hann inte. Men ni som har, kan ni inte maila några bilder?

lång dag

2010-06-04 @ 23:27:19
och uselt bloggande, förlåt för det! Hela dagen har gått i ett och det värker i fötterna nu. Vi körde dagis, Gekås, Sia glass, mommo, baka mm mm och mitt allt två galna barn! Med andra ord, det är dags att lägga sig (och läsa) för att orka med morgondagen.
Imorgon blir det full rulle fram till sen eftermiddag, ni får ha lite överseende med det. Det är dags för Alicias 6-årskalas och det kommer nog inte bli en lugn stund... Nu, en bildkavalkad av dagen!

Alicia spelar fotboll en gång i veckan och gillar det (tyvärr, jag vill att hon ska spela tennis istället)...

Oliver gillar att springa, alltid, överallt.

Och det gör Alicia också...

kom ju tvåa igår, etta av tjejerna!

Men ibland är det skönt att ta igen sig lite.

Cykla är däremot en riktig favorit! Att få hänga på Alicias cykel och själv sätta på hjälmen, stor kille nu!

Och så hänga lite med gamla morsan (så att hon blir nöjd) och ha kramkalas.

Baka ett berg med bullar har vi gjort, ett måste på kalas!

Köpte 2 liter mumsiga jordgubbar i Ullared som vi tryckt mellan bullarna.

Och så har pappa P gjort en rabarberpaj till de större barnen imorgon (vi vuxna alltså). Vi har ju också kalas!

happy friday

2010-06-04 @ 08:28:13
Joy, joy, happy, happy! Alla sovit gott? Sovit som en stock och vaknat som en prinsessa! Hann tom läsa några kapitel innan jag gick upp (är man bokmal så är man).

Nu är nya linserna i (hämtade igår) och så länge jag inte sitter framför datorn och stirrar så är de avsevärt mycket bättre än de gamla. Alicia kollar barn-tv, redo för dagis och Oliver plockar fram leksaker och dvd:er och är också redo för en cykeltur. När vi kommer hem händer det grejer! Pappa kommer hem från jobbet (de har lite+han har varit borta mycket) och vi kastar oss i bilen för en tripp till Ullared! Japp, dumhuvuden som åker när solen skiner, men vi har lite på listan inför morgondagens kalas och Alicias födelsedag nästa vecka. Något ska vi väl kunna hitta? Sedan blir det fika hos mommo (eller?)

Önskar er en HÄRLIG fredag. NJUT LIVET!

Vad skådar mitt lilla öga?


Hallå fröken? Jag skulle vilja titta på den där prylen.


Men HALLÅ?! Sluta ignorera mig.


På tiden... vad är det nu i burken?


Va? Är det något i? Får jag kolla först...


Ha! Lurad... den var ju tom!

modell Alicia

2010-06-03 @ 23:28:29
Självklart landade även Alicias nya skor på hallmattan idag, eller ja, avin landade på hallmattan.


Och till dessa blev det en ny klänning, eller två, det blev en likadan rosa också. Kostar det bara 50 spänn kan man unna sig två, eller hur?


Inga gosiga små babyfötter här inte! Stora 30:ior som kommer på andra plats på smelly-listan här hemma.

modell Oliver

2010-06-03 @ 23:23:52
Här är dem, nya skorna! De skulle ha varit blå, men eftersom de var slut blev det röda. Ursnyggt på en tuff liten kille, eller hur?


Och har man nya skor måste man ju ha en ny tröja! Denna från H&M i storlek 74!!! Gissar att någon slarvat på jobbet.


Ser lite stora ut, det ser ju tillochmed jag, men ska det vara 1-1,5 cm extra så ska det. Och då ska inte jag vara den som är den heller.

och in kom

2010-06-03 @ 20:52:00
ett par stinkande fötter och inne i dimman stod pappan i huset! OH-MY-GOD! Det borde vara olagligt med sådana fötter.

Men, men, nu är han hemma och Oliver tjöt av lycka och sprallade upp sig hur mycket som helst. Han skulle egentligen sovit, men strax innan pappa kom så drog han ner vägglampan i huvudet på sig själv och vaknade till ordentligt. Detta barn alltså!

Nu ska jag slänga mig in i duschen innan jag snöar bort fullständigt här, ville bara kika in en snabbis först.

Dragonloppet 2010

2010-06-03 @ 11:56:12
Mental förberedelse, mycket viktigt! Pepptalk hela vägen, nu gäller det!


Uppradade inför loppet.


Tjockt i starten, men Alicia drog iväg och la sig i täten redan i första kurvan.


Kom in på en andra plats! BRA JOBBAT!


En MYCKET nöjd Alicia.


Lillebror bjöd på en kram och en applåd!


Och dagis bjöd på alldeles nybakade bullar. Mmmm, Oliver tryckte en hel stor själv.


Matilda kämpade också bra och tog igen sig med lite äppeljuice.


Maja klämde ner sin lilla rumpa hos killarna hon...


Min lilla sprinterska.


Oliver ville vara med vid medaljutdelningen. Nästa år är det han som springer, lilla gubben!


Duktiga Hönan-gänget! Vi kommer att sakna er allihopa, tur att lillebror börjar på avdelningen jämte snart.

Snart är loppet kört

2010-06-03 @ 09:16:37
Jag började morgonen med ett tidigt besök hos tandläkaren. En hel tand senare och 1300:- fattigare var det dags att vända cykeln hemmåt och snart är det dags att ge sig av igen. Vagnen är packad och jag med... Det är dags för det årliga Dragonloppet och Alicia ska ju såklart delta. I år vinner vi, eller hur?!

un macchiato, per favore

2010-06-02 @ 20:14:26

Lille nicke

2010-06-02 @ 11:31:02
Får man inte röra kameran får man se till att komma så nära det bara går.


Vi snackar riktigt nära.


Det är slutaren som lockar varje gång. Gissar att han gärna skulle krypa in och fingra på den om han kunde.


Hmm, kanske beror på detta att filtret blir kladdigt?


Men är man söt kommer man undan med det mesta.

godmorgon

2010-06-02 @ 07:38:21
Säg inget, men jag är faktiskt uppe före barnen...fniss. Nej men varför är det så, när man ska upp och iväg så sover de så gott så gott?! Måste vara något med Murphys law.
I vilket fall som helst så är det dags att väcka det stora lilla barnet för att hinna bli klara i tid. Idag tar vi cykeln så att alla blir nöjda och glada, sedan väntar och proppfull tvättkorg på oss här hemma.

Vad ska ni hitta på idag? Lyser solen på er? Det gör den tyvärr inte här, men den kanske kommer?!

Vimsepella

2010-06-01 @ 23:07:39
Jahopp, så har ännu en kväll kommit till sitt slut. Vad har jag åstadkommit? En stor kopp kaffe och en stor kopp te och två avsnitt av Greys Anatomy. Under tiden lite klotter i kalendern om saker jag funderar på... that's it! Varför, varför, varför är det så svårt att göra något rejält? Vad är det man väntar på hela tiden? Vad är det för känsla som ska infinna sig innan jag kan ta itu med saker och ting? Jag vet inte, men det är så det känns. Jag väntar hela tiden på den där tidpunkten då allt ska kännas på ett visst sätt för att jag ska kunna sätta igång med saker och ting. Inträffar den? Förmodligen inte! Vad jag måste lära mig är att jag måste skapa den känslan själv, den kommer aldrig att bara komma utan att jag jobbar med den/det. Flummig jag? Nähä? Om jag berättar för er att jag aldrig vet vad jag vill, att jag aldrig kan välja mellan två olika, låt oss säga, glassorter utan att ångra mig, att jag ena dagen vill bli jurist och den andra sjuksköterska, blir ni förvånade då? (mamma, du får inte svara på det här för du är inte dugg överraskad) Att jag är så vansinnigt mycket mitt stjärntecken att det är löjligt i vissa fall. En riktig typisk våg, diplomatisk, velig och balanssökande, såpass mycket att jag var tvungen att pierca vänsterörat för att tatueringen på höger sida vägde tyngre/över den på vänster sida... Jag har tre tatueringar och fem hål i öronen, en stor tat på höger fotled, en liten i svanken (mitten) och en liten tat på vänster fotled. Ett hål i höger öra och då alltså 4 i vänster. Tre små hål väger alltså upp för en stor tatuering på höger. Hur sjukt är inte detta? Hur vimsig i huvudet är inte jag? Är det någon slags logik i det här, är det någon som fattar vad jag ens skriver? Och nej, jag har inte druckit, inte tagit några konstiga piller. Jag mår bra, jag är sådan här, fråga min man, han lever med mig... ;)
Det är nog lika bra att jag går och lägger mig och sover lite på alla dessa konstiga funderingar innan jag snöar in fullständigt... Godnatt med er, sov så gott, det ska jag göra!


kusiner

2010-06-01 @ 19:45:00
Eftermiddagen har vi spenderat med barnens kusiner, eller ja, det är jag och pappan som är kusiner, men eftersom jag/vi inte har någon kontakt med barnens riktiga kusiner så får dessa söta barn räknas in som just kusiner. Är ni med?
Det har lekts och busats och stoppats i munnen, precis som det ska vara när man är 1, 1,5, 4,5 och 6 år. Fast det var de två minsta som var mest för att stoppa konstigheter i munnen (de delar bla en fäbless för toalettborstar...) och de större som stoppade in glass (som de har som sitt gemensamma intresse). Vi andra har gått igenom allt från auktioner och loppis till journalisthögskola och genetik, intressant med andra ord.

Anna, Oliver, Alicia och Emma, lika olika och lika söta.


Mr "inte-med-på-noterna"


Lika ljus och blåögd som söta Anna är...


Lika mörk och brunögd är hennes storasyster Emma.


Glada i varandra! Fina i t-shirts från mommo och Rom, tack snälla!

när katten är borta

2010-06-01 @ 10:18:22
leker barnen så fint sida vid sida. Ingen bråkar, ingen retas, allt är bara ljuvligt hela tiden! Att Alicia har stängt dörren till sitt rum för att Oliver inte ska få vara där inne samtidigt som hon leker i hans rum är inte sant. Att han inte får leka med lego i hennes rum trots att det är lika mycket hans stämmer inte heller.
Men sovit länge har de gjort och DET gör de inte när pappa är hemma och stökar runt. Jag gick upp vid åtta, kikade in i Olivers rum för att se om han var vaken. Om han var, studsade upp så snabbt att en annan hade sett stjärnor i flera timmar om man gjort likadant. Så det blev välling och mys innan barn-tv gick igång för att mamma skulle få liiiite lugn och ro på morgonen.

Vad bjuder då dagen på? Besök hos moster för att leka med kusinerna som vi inte sett på länge, länge! Och så blir det fotboll ikväll, och trötta barn... eller?

Måste undersöka kameran nära, nära!


Gissa vem som lekte mest med lego och roffade åt sig alla roliga bitar?


Fast Oliver nöjer sig oftast med att bara få vara med.

RSS 2.0