äntligen kväll

2010-09-16 @ 22:11:33
Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN kan jag koppla av! Dagen är avklarad, Murphy har åkt hem!

Resumé:
Eftermiddagen tillbringade vi hos Maria och flickorna. Åh, det är så roligt att träffas och hinna prata lite mellan allt medlande mellan två stora tjejer med ännu större viljor! Väl hemma igen var det bara för mig att snöra på mig maratonskorna. In i duschen med Alicia samtidigt som jag försökte få Oliver att äta något. Detta vägrade han konsekvent och talade om det genom att vråla! Välling verkade vara det enda han ville han eftersom han upprepade gånger knäppte på vattenkokaren! Jodå, han vet vad han vill den lille spjuvern. Eftersom han inte skulle äta någon mat var det bara att planera nästa steg, duschen! Oliver älskar att duscha och bada, men hatar att tvätta håret. Man får sitta och busa och skoja och pö om pö skölja håret utan att han ska bli hysterisk! Det blev han däremot när jag lyfte ur honom ur badkaret! HERREGUD! Han tvåfotssparkade mig i magen om och om igen medan har skrek slagord  på sitt eget språk! Gud nåde mig som stängt av vattnet och nu försökte torka honom och smörja in honom! Sådant gör man inte ostraffat fick jag väldigt klart för mig en liten stund senare. Genomsvett och med O's vrålande i ena örat skulle jag göra den eftertraktade vällingen. Om jag säger så här så förstår ni nog vad som hände:

"Vet ni hur mycket och hur fort ett paket välling, tappat från ca 140 cm höjd, sprider sig i ett kök och över en svartklädd mamma?"
De orden jag sa då lämpar sig inte för den här bloggen och då skräder jag inte orden i vanliga fall. Alicia kom ut i köket och undrade vad som hänt och varför mamma grät!
In kommer mormor, tar över det nu lugna lilla barnet som bara visar upp sin charmiga sida och jag kan fixa kvällsmat åt Alicia. Jag då, åt jag? Visst gjorde jag det, vid nio i kväll!

Det var ju dags för föräldrarmöte så för min del var det bara att torka tårarna, släta till håret och kasta sig vidare! Alicia har verkligen en fantastisk fröken som fostrar och formar barnen som om de vore hennes egna. De tränar på att stå för egna åsikter, lära sig ta hand om varandra, att vara ärliga och öppna och be om förlåtelse om de gör någon annan ledsen. Jag är stolt över min lilla tjej som är en empatisk och ödmjuk flicka. Hon sa tidgare ikväll, mamma, stressa inte så mycket! Hon vet vad hon talar om ;)

Duktiga Alicia! Kommer fler bilder från eftermiddagen lite senare... just nu är det Human Target...

kommentarer
Postat av: Jenny

Låter som en helgjuten mammadag! Ibland undrar man var man får kraften ifrån! Keep calm and carry on! Kram Jenny

2010-09-17 @ 14:07:52
Postat av: Lotta

Jenny - Ja herregud, vad mycket man ska behöva vara med om! Jag har klappat om din minsta tjej idag, hon tyckte Oliver skrek något alldeles bedrövligt och det gjorde minsann inte hon! Och så har jag kört in din stora tjej som var ute och lekte utan fleece eller jacka! Tyckte hon kunde ha liite mer på sig eftersom hon precis varit sjuk ;) KRAM

2010-09-17 @ 14:21:21
URL: http://lottasworld.blogg.se/
Postat av: Jenny

Hmmm...good info där om stora fröken Engström eftersom hon skapade sig komplett galen över att; Gud förbjude Lilla fröken E tänkte sno hennes mössa! Hon skulle ha mössa, scarfes och vantar fast att hon åkte bil med Lasse till skolan...Frusenheten verkar ha varit övergående!

Kramar Jenny

2010-09-17 @ 16:13:31
Postat av: Lotta

Jenny - Hoppsan! Det var ju inte meningen att sätta W i klistret, men jag tyckte att det kunde vara bra att veta... Jo, deras "claims" o dyl skiftar fort, ibland snabbare än de hinner tala om det!

2010-09-17 @ 17:31:47
URL: http://lottasworld.blogg.se/

kommentera inlägget:

namn:
remember me

e-postadress: (publiceras ej)

url/bloggadress:

kommentar:

trackback
RSS 2.0