Blomkålsgratäng

2010-09-27 @ 09:46:42

3 paket bacon

2 blomkålshuvuden, sköljd och skuren i bitar

2 st ägg

ca 3 dl fet creme fraiche

5 dl grädde

Kvibille Ädelost

salt och pepper

riven ost

Klipp baconet och lägg det i en form och stek det sedan i ugnen på 225grader. Under tiden kokar du blomkålen i lättsaltat vatten i cirka fem minuter. Lägg blomkålen tillsammans med baconet och rör runt. Sedan gör du en röra på ägg, creme fraiche och grädde, Kvibille ädelost, salt/peppar som du sen häller över alltsammans i formen. Toppa med den rivna osten och låt stå i ugnen tills gratängen har fått en fin färg. Klart!


Alla åt glatt av det här och det blev varsin stor matlåda till P och mig! Gissar att det kommer att fortsätta bubbla i magen på oss här hemma idag...





kommentarer

kommentera inlägget:

namn:
remember me

e-postadress: (publiceras ej)

url/bloggadress:

kommentar:

trackback
RSS 2.0