and a merry new years eve

2011-12-31 @ 11:52:40sista dagen för året, ett år som faktiskt varit rätt så bra. men känslan inom säger att 2012, då smäller det. det kommer att bli ett superår, på alla plan. vi har planer för året, p och jag, inga storslagna planer som innebär en massa resor, utan små personliga planer och mål som kommer hjälpa oss till ett ännu bättre år. man måste ju inte göra storslagna planer för uppfylla en önskan eller nå ett mål, ni vet väl att det är bättre att sätta upp kortsiktiga delmål än stora mål? lättare att överblicka och att känna att de är inom räckhåll. 
ett par av mina är att sluta handla. jo, det är sant. min största svaghet är att handla till barnen och som det ser ut i deras garderober just nu behöver de inget mer de närmaste åren... eller året i alla fall. och jag behöver egentligen heller inget mer, går jag bara ner ett par kilon så är det som en ny värld kan hittas i mina garderober. bättre för mig både hälsomässigt och ekonomiskt. och så ska jag sluta köpa en massa tidningar. och en massa böcker. och så ska vi inte handla hem så mycket mat som sedan måste slängas för att vi glömmer bort det och det blir gammalt. och så ska vi ta oss ut mer. mer frisk luft med barnen och mer kvalitetstid för mig och p (fast det här involverar barnvakt och det har vi inte förvarnat om...) små saker som leder till större saker och ett rikare liv, för oss i alla fall. 
för en sak är säker, jag spyr över all konsumtion. jag tycker det är äckligt! när jag tittar in i mina barns rum och ser alla, ALLA dessa prylar, då mår jag dåligt. och när man tar en sväng på stan och ser alla som stressar in och ut i affärer för att handla, handla, handla, då mår jag också dåligt. sedan sitter vi där i soffan och tittar på en insamlingsgala för barnen i afrika och funderar på om man ska skänka 100 kronor eller inte, ja för hundra spänn är ju rätt mycket..., ja då skäms jag ännu mer. hur är vi funtade egentligen? är vi så förbannat lättlurade att vi hellre köper oss rika än att skänka en slant eller göra en god gärning? när mannen bakom mig i kön fräste åt den äldre damen som kom snett bakifrån för att han minsann stod i kön, den riktiga kön, ja då gråter man nästan inombords. är det verkligen så illa?

nej, vi gör 2012 till året då vi helt enkelt slutar att köpa en massa saker som vi egentligen inte blir lyckligare av. låt oss göra året till ett av de bästa och bjud surgrannen på ett leende istället. och så krossar vi myten, en gång för alla, att:

den som har mest prylar när han dör vinner...

för vem vill vinna det racet, egentligen?

a list och lite kalabalik

2011-12-30 @ 20:50:11nymålade naglar med essies a-list. ett lack jag varit lite småsugen på att införskaffa, men som jag till min förvåning hittade hos min mamma istället. billigare för mig, en förlust för min mamma. fast vi delar det mesta lika. jakten på det röda nagellacket, läppstiftet och den bruna ögonskuggan... det är vi tillsammans.

ni ser mitt svarta armband? det är nytt, eller ja, ganska nytt och kommer från lite kalabalik. jag kunde aldrig berätta när jag beställt och fått hem det eftersom det samtidigt var en julklapp både till alicia och en kär vän. så nu är vi tre, en svart, en orange och en nougat. en trio tjejer. och oliver är sur för att han inte fick något ;)

mera strand

2011-12-30 @ 18:45:32visst fotade jag fler bilder på stranden än bara den på barnen. självklart.
det tog en liten stund innan barnen såg det, men när de väl upptäckt allt skum fanns det inte tillräckligt med tid att springa igenom allt. och p och jag konstaterade att det här var nog den enda gången vi skulle få se oliver springa mot vattnet istället för från vattnet...den gamle och havetnärmast klockan finner man de coolaste av de coola i tylösand. i alla fall tror de som ligger där det...finns det något vackrare än havet? sanddynerna var alldeles urgröpta av allt stormandefascinerande. och skrämmande.nästan så att man skulle kunna tro att det var i grand canyon alicia klättrade runt... bara nästan.många kliv i en liten personman skulle kunna tro att han längtar efter att få bada, men i själva verket tittar han på en man som faktiskt badade och tycks tänka:
"hur hur hur kan man vara så dum?"min finaste alice

the beach

2011-12-30 @ 15:50:50vi packade in barnen i bilen och körde till tylösand och havet. frisk luft och utlopp för eventuellt spring i benen. alicia som först skulle sitta kvar i bilen ville inte alls åka hem när det var dags. först efter att jag lovat att vi skulle komma tillbaka snart gick det bra. och ica, ja det var inte att tänka på. parkeringen var proppfull och vi tog ett snabbt beslut om att ta det racet lite senare.

nu njuter vi av eftermiddagen med kaffe och te. och wii. och polkagrisnappar.

how to...

2011-12-29 @ 20:34:09


för att göra vackra stjärnor behöver du:

vita papper
sax
lim
tålamodklipp pappret kvadratiskt
vik det i mitten och mitten, som ett korsvik upp det igen och vik in hörnen mot mittenklipp halvvägs mot varje spets (dem i mitten alltså)vik in flikarnavoila, den första stjärnan är klarupprepa allt en gång tillsätt en liten limdutt på baksidan och lägg ihop stjärnorna

tack snälla alicia som både lärt mig detta och ställt upp som första och bästa assistent i detta projekt. hon har också med stort intresse deltagit i redigeringen och på sina små söta fingrar räknat upp vad hon behöver ha när hon är 18 år och ska göra samma sak som mamma. YES!

mognad

2011-12-29 @ 12:33:55i cirka ett års tid har det här projektet legat i lådan och mognat till sig. i dag kände jag mig mogen nog att ta tag i det, påbörja det och avsluta det... på en och samma gång. och när det väl var påbörjat tog det bara en halvtimma. någon som kan berätta för mig varför jag väntat så länge?

pappa p har dragit på sig en rejäl förkylning och snörvlar och suckar så att man kan tro att han är döende. och när jag lite ironiskt frågar honom om hjälp så måste jag även passa på att fråga om man han orkar med att hjälpa mig... han tycker jag är dum. och han som fick sova ända fram till elva...

så vad är det då jag har gjort? jo, jag har klätt om sittdynan på min klädställning i sovrummet. eller nej, vänta, det var visst en stol. men den fungerar som en avlastningspryl för mig, mestadels belamrad med kläder, och väskor, och fotoprylar, och tidningar, och tyg. ja ni hör, den funkar till det mesta. oliver blev så till sig när han för en gångs skull kunde se stolen att han var tvungen att provsitta den. händer alltså inte så ofta.

men visst blev det bra?

galenpanna

2011-12-29 @ 00:27:24att få oliver klar för sängen i dag var ingen lätt match. väl avklädd efter kvällsmaten for f*n i honom och han for som ett torrt skinn i soffan. upp, ner, upp, ner. "hoppa, hoppa, hoppa" och skrika av skratt. vilket jag också gjorde förvisso. och när jag ropar till p:
"vad är det med din son? var kommer han ifrån?" och oliver svarar mig:
"från toalettstolen"
ja då skrattade jag lite till. och ännu mer när han försöker förklara det lite närmare att man hittade honom
"när man bytte blöja, då låg jag där".
lille sötnosen, vem kan ha lurat i honom det här? fast å andra sidan lurade vi i alicia att vi hämtat hem henne från apberget på kolmården... ;)

och kvällen till är fick oliver på sig förra julens partystass, frack, helsydd! och nu ligger han i sin lilla säng och sover så sött efter att ha sprungit en hel mil, eller nåt. och jag tror att jag ska göra honom sällskap, fast i min stora säng. så, god natt med er.


empty

2011-12-28 @ 17:35:06vilken dag!
om vi börjar med träningen ja. det gick så där... tror jag har en förkylning på gång och kroppen svarade inte alls på vikterna även fast jag tog i för kung och fosterland. och p, ja han tog i tills all färg försvann från ansiktet och han fick avbryta alltihop och gå ut... en del säger att han är för "otränad" och inte syresatte musklerna tillräckligt (hasse) och en del säger att han får för lite uppmärksamhet hemma och gör vad som helst när vi kommer ut bland folk (?). 
väl hemma efter en dusch och en fika med mormor somnade jag gott i en fåtölj, dubbelvikt. och där spenderade jag ett par timmar och kände mig faktiskt bättre när jag väl vaknade. och efter två koppar te och en rejäl knäckemacka med mycket skinka i sällskap med morfar känner jag mig ännu bättre.
och nu, nu är soffbordet tomt och fint eftersom p lurat med sig barnen till hemköp och lämnat mig med tystnaden. ni må tro att jag njuter!

no more

2011-12-28 @ 09:18:09i dag blir det ingen slö morgon med ena handen på fjärrkontrollen och den andra i chokladasken... nej då, det blir veckans bästa pump-pass med hasse och den här gången, i brist på bästa anna, drar jag med mig p. det här ska bli gött.
barnen har sällskap av mormor och jag antar att det är ett mindre kaos vi kommer att komma hem till. men strunt i det, här ska det tränas.

lata dagar

2011-12-27 @ 20:17:39


man kan ta sitt stativ och lägga sig under granen också...

Vi njuter av långa lata dagar tillsammans. Varken mer eller mindre. Lite frisk luft mellan varven, men mest blir det häng runt en soffa och med lite leksaker. När barnen väl somnat sjunker vi ner ännu djupare i soffan och så blir det maraton i tv-tittande. Just nu är det ju "svärdet och spiran" som gäller och mellan varven gluttar vi på alla filmkanaler vi har just nu, härligt roligt.

Och oliver då, napperiet, hur har det gått med det? Åjo, det har gått såååå bra. Inte ett ljud på kvällarna när det är läggdags utan han lägger sig snällt och somnar snällt. Lite tårar under dagen kan det komma, men absolut inte i närheten av hur jag trodde att det skulle bli. en annan sak vi märkt är att hans humör blivit bättre, inte så mycket utbrott och inte så mycket skrik dagtid. Hejja oliver. Fast lite saknar jag hans nappande ;) det är alltid värst för mamma, det vet ni väl?

Men nu ska jag göra en ny kanna te och förbereda mig för kvällen sittning. Vad gör ni om dagarna och kvällarn?

väntan

2011-12-26 @ 18:21:35Alicia utnämndes till tomtens hjälpreda hemma hos mormor igår. Och väntan, ja den blev lång. Länge länge satt hon snällt och väntade på alla vuxna som skulle än det ena än det andra. Men så plötsligt, plötsligt satt alla ner i samma rum och utdelningen kunde börja.


sweets

2011-12-26 @ 15:30:55Utöver julklappar som doftljus från Voluspa (suede blanc luktar ljuvligt) och produkter från Body Shop, fick min kära mamma och tillika barnens mormor, lite hemmagjort godis. Och du ska veta mamma/mormor vilket jobb som ligger bakom. Inte nog med att det tog tid att göra, jag fick dessutom dra fram färg och penslar för att måla lådan. Inte fanns det väl en vit låda med svart lock någonstans, nej då, grällar färger och med konstiga mönster. Det dög ju inte, men med en liten make-over så. Och så prydde vi kartongen med ett foto på de allra käraste små (bror min och jag har halkat långt ner bland pinnarna nu).

på topp

2011-12-26 @ 12:43:27Här njuter vi av en riktigt slö annandag. Det blev ytterligare en sen kväll (för barnen i alla fall) i går och vi (jag) fick sovmorgon till 9. Därefter har den ena efter den andra masat sig upp och nu har vi precis dukat in frukosten, eller jag kanske skulle säga brunch?

men nu står mormor och stampar i kulisserna för att dra med mig ner på stan. jag ska inte ha något, jag hatar rea och trängsel... men lite frisk luft har väl ingen dött av, eller?

bilden föreställer en Oliver som i sällskap med högt spelad discomusik tog sig ändå upp på soffbordet för att dansa loss i går. det gick vilt till hos mormor.

juldagen

2011-12-25 @ 13:57:06God Fortsättning!

I dag fick jag faktiskt sova lite längre, ja ända fram till efter 9. Det är inte illa det. Oliver är pappig när pappa är hemma och jag är inte den som gnäller över det. Nej för tusan, det är fortfarande mamma som gäller när han är ledsen så det är gott...
Första natten utan napp har gått bra, men dagen... dagen har varit desto mer ledsam. 
"jag har ingen napp" buhuhu
"vi köpa nappar till mig" buhuhu
ungefär dessa fraser om och om igen. Och hade mammahjärtat fått bestämma hade det köpt alla nappar i världen åt honom, men förnuftet säger ju något helt annat. Tyvärr.

Nu är vi redo för att fira jul nummer två. Jag har ännu inte hunnit sitta i den lugn och ro jag önskat med alla bilder, men det kommer väl. Någon gång sover ju barnen...

Hörrni, god fortsättning. Jag hoppas ni får en fin dag.

julbarn

2011-12-24 @ 16:53:46

christmas eve

2011-12-24 @ 08:53:23merry christmas

en härlig morgon hoppas jag att ni har. vi njuter den inte så tysta tystnaden med två barn som häller ut saker på golvet, små saker. istället drar vi oss in i köket och brygger en kanna doftande julkaffe, eller två.
december

2011-12-23 @ 23:31:09

bild härifrån


nu säger jag god natt och god jul. i morgon vaknar vi upp på självaste julafton och vi är i hamn med allt vi skulle vara i hamn med. skönt.
barnen får sig varsitt paket i morgon bitti och vi hoppas på så sätt kunna köpa oss lite lugn och ro. inte så dumt.

sov nu så gott och ta hand om varandra.

lights

2011-12-23 @ 18:15:22jag som verkligen älskar ljusslingor fick verkligen mitt lystmäte stillat i går på liseberg. aldrig har jag väl sett så mycket lampor på ett och samma ställe. vackert var det och hade det bara varit snö istället för regn som trillade ner från himlen hade det varit ännu bättre. jaja, vi var i alla fall där och jag ska slänga upp lite fler bilder när jag känner att jag kan andas lite bättre. det är mycket nu, men det är det nog för de flesta av oss.
när som helst kommer en glad (hoppas jag) alicia hem och då ska vi köra ut en liten liten sväng och lämna bort ett par paket. sedan blir det hem, köra två barn i säng och göra färdigt det sista julgodiset.

vad pysslar ni med i dag/i kväll?


påklädd

2011-12-23 @ 15:52:39jag har inte glömt bort er, absolut inte, jag är bara lite upptagen av livet utanför internet...

jag hoppas att ni har en bra dag. har ni hunnit med alla inköp? vi har ett par kvar och sticker ner till stan NU. alicia är på kalas och ska hämtas om ett par timmar så vi passar på med bara en liten ligist i hasorna.

god jul på er.

merry christmas

2011-12-22 @ 22:17:41and a happy new year

önskar vi er alla.


nu när julkortet nått ut till alla (vad vi vet) så lägger jag upp den sista bilden jag tog i samarbete med hannah lemholt för ett tag sedan. den här är min absoluta favorit, älskar den!

vi är hemma efter att ha gjort både Göteborg och Liseberg. måste återhämta mig lite och återkommer till er i morgon. njut kvällen nu!

Lediga

2011-12-22 @ 18:05:52

Äntligen har vi hittat hit...


jullovet börjar nu

2011-12-22 @ 09:46:32alicia är i skolan och kör sista timmarna. finklädd som tusan är hon också, ska förevigas när hon kommer hem. oliver är på dagis och kör sista racet där, i full mundering och jätteglad. och förkyld. skit också...

och jag är hemma och landar rumpan på stolen innan jag ska cykla ner till stan och byta årets första julklapp. jag köpte ju en stoooor lastbil till oliver som han ska få av tomten på lördag eftersom han ska ge bort alla sina nappar till honom. valde mellan två modeller och naturligtvis är det den andra sorten som han vill ha. så den ska bytas för julfridens skull. och så ska jag spana in pyntet på åhléns som börjat sin rea... och hämta paket på hemköp, igen.

det är bråda dagar nu va?


tre rum och kök

2011-12-21 @ 23:45:25


design: alicia långsida, oliver kortsida


för er som tänkt tanken... limpistol fungerar inte. näpp, det släppte så fort jag tog i skorstenen, mycket irriterande. det fick bli hederligt socker när p kommit hem. själv har jag yrat runt och plockat lite här och lite där. det ser ut som f*n runt omkring mig, men det tror ni väl ändå inte på ;)

fast nu börjar jag bli lite väl trött för att sätta igång något kolakok. det får nog vänta lite, till fredag kanske. imorgon blir det ju äventyr!

anyhow, dags att dra sig mot sängen va?

go'natt på er.design: oliver långsida, alicia kortsida. man kan ana att oliver gillar gelehallon va?

bygget

2011-12-21 @ 20:29:51äntligen är bygget påbörjat och för att vi ska hinna få något klart alls innan jul fick byggarna börja med att jobba övertid. det blev inte så mycket spillmaterial heller eftersom båda två hade nyborstade tänder, men som arbetsledare fick jag gå in och styra upp det hela med att lova bort lite material under morgondagen. väggarna är klara och jag har ålagt taket till mig själv, ibland måste man ju styra upp det hela när man har arbetare som inte riktigt kan hålla sig till ritningarna. 

men ett bra jobb har de gjort och nu ligger de nöjda och sover. och jag ska fixa färdigt resten medans p är och spelar tennis. en skön kväll jag har!äsch

2011-12-21 @ 13:38:32
försökte snabbredigera en bild men inser att det kommer inte bli bra och tiden rusar alldeles för fort. bäst jag drar på mig ett par strumpor och ger mig av mot dagis.

hur har dagen varit?

for you...

2011-12-20 @ 22:29:31som sagt, vi var ju i kvarnen i dag och för en gångs skull fick kameran ligga kvar i väskan... dels för mycket folk i vägen och dels var det så utsålt! det går bra nu anna :)
i alla fall, tomhänta kom vi ju inte hem i alla fall även fast det inte var till mig jag skulle handla. så en ny halländsk senap till skinkan och så ett väldoftande rengöringsmedel från maison belle. härlig doft av apelsin, lavendel och nejlika. och så blev det rent i kök och badrum också för jag var väldans kvick med att hinna prova det.

men nu tar jag mig nog mot sängen, bäst att ladda inför pumpen i morgon. och så ska det hämtas ut paket på hemköp och köpas en julklapp till mormor... (2 kg mommo, är det ok?)

fast det får nog bli en kopp sleep easy också.


eftermiddagen

2011-12-20 @ 14:54:30uj vilket väder vi har. snöblandat regn som vräker ner. 
oliver och jag har hunnit med ica för det sista och en sväng till kvarnen för att plocka upp ytterligare några julklappar. till mig själv blev det rengöringsmedel som luktar underbart. ska visa senare.

när som helst trillar flickorna M in genom dörren för en efterlängtad fika. nuuu, plingar det! got to go.

on a string

2011-12-20 @ 09:41:13i går slet jag äntligen loss mina tummar och gjorde färdigt mina stjärnor. en massa svarta stjärnor, gjorda på tjockt papper, satt jag och vek i köket i sällskap med lite julmusik och en massa kaffe. limmade ihop dem två och två med ett snöre (från granit) mellan. hängde upp dem i öppningen mellan vardagsrum och hall, precis utanför olivers rum, och det blev faktiskt himlans fint. tänka sig.

men nu är det i dag och i dag har jag dammsugit. bytte påse i dammsugaren och höll på att inte få loss munstycket från golvet, vilken skillnad det blev. och så har jag gjort en liten inköpslista till ica, eller ja, till mig på ica. nu blir det lite gröt åt oliver innan vi kör norrut en liten sväng.

vad gör ni i dag? 

btw - säg till om ni vill ha en tutorial på hur man viker dessa stjärnor. då fixar vi det, alicia och jag, för det är ju hon som lärt mig.

hemlösa...

2011-12-19 @ 23:40:40tanken var att vi skulle göra ett hus. pynta det med marsmallows, gelehallon och polkagrisar. massor av vit kristyr skulle det också ha.
så jag köpte färdig deg eftersom det blir så vansinnigt mycket deg när man gör det själv och det orkar jag bara inte hålla på att baka med. jag köpte gille. lät den ligga framme i ett par timmar (medan jag stekte 80 köttbullar...) och den var mjuk och lätthanterlig när vi skulle sätta igång. men se, den där degen, den ville helst bara spricka och falla i bitar. så medan p bakade med barnen (han har tålamod, det har inte jag) så gjorde jag rent silen i diskmaskinen (det är blå färg på allt efter tine k lyktan nu...). härlig fördelning där. alltså, vi rekommenderar inte gille, alls. de må göra goda kakor, men pepparkaksdeg, det fixar de inte.

men något hus blev det inte, för degen, den räckte inte. kanske inte så konstigt med en oliver som bara stoppade i munnen. och en alicia som skulle testa alla formarna. i morgon köper jag ett färdigt hus... det är ändå dekoreringen som är roligast ;)

vi fortsätter...

2011-12-19 @ 20:11:18

godkänd

2011-12-19 @ 14:21:43
inte ett endaste hål, inte ett endaste litet troll. efter fem minuter var det klart och oliver gapade i hela stunden. perfekt! och ja, det frågades om nappen.

nu ska vi möta alicia...take a bow

2011-12-19 @ 12:08:55här är den, skjortan som jag jagat åt/till oliver. visst är den tuff? nu ska jag bara hitta ett par byxor också så är han kittade till julafton, den lille.
men nu, nu ska jag ge mig av och hämta honom. tidigare än vanligt, men så är det också treårskontroll hos tandläkaren. någon som vill satsa en slant på att de kommer fråga om han har napp? nä, trodde väl inte det. men nu är det bara fem dagar kvar med nappandet. ska bara hitta tomten också...


tyll och ballerinaskor

2011-12-19 @ 10:48:00eftersom vi ändå befann oss i närheten av eurostop stannade vi till som hastigast så att jag kunde kuta in på H&M. med mig fick jag alicia, p och oliver gick och köpte korv under tiden.
jag fann, thank god, skjortan åt oliver, som jag svurit långa ramsor över att jag inte köpt tidigare (visar sedan) och när jag betalat och vi skulle gå säger alicia:
mamma, titta på den här klänningen
och det gjorde jag ju. och ställde mig i kön igen. men åh så fin. passar min stora lilla tjej alldeles utmärkt. den får hon ha på torsdag när det är skolavslutning. och vi ska ut på äventyr... fast det vet inte barnen om än ;)

på h&m, 86-128, för 129:-. ett fynd, tycker vi.

måndag

2011-12-19 @ 09:44:21oj, söndagen försvann visst alldeles. vi passade på att frosta av frysen... det var mer snö där inne än i hela sverige ;) och så stack vi ut på lite äventyr och kom hem med två nya jackor, till mig och p. där ja. ska visa senare.
men nu är det måndag, sista veckan innan jullovet. barnen har återinfört förkylningen i vårt hem och låter lite lagom täppta båda två. jag är lite halvrisig och p, ja han är alltid risig. 
huset är i dag belamrat med vattenhinkar, kannor och flaskor. dagen till ära har kommunen bestämt sig för att stänga av vårt vatten under hela dagen. härlig javisst. planeringen är underbar i den här staden... ni fattar ironin va?

så nu ska jag gå och sätta igång kaffebryggaren, den laddade vi med vatten redan i går. och så ska jag fundera lite på den där voddler-tävlingen. vi ses igen va?

dagens tips eller varning

2011-12-18 @ 00:08:21till alla er i bloggvärlden som avgudar TineK (ja, det är väl ungefär alla det)... har kommer en varning, eller ett tips.

om man bortser från texten i botten av ljuslyktan, den där det står att det är handdisk, och stoppar ner lyktan i diskmaskinen. ja då försvinner färgen (om man nu har köpt en lykta i färg).
vi kunde inte alls begripa varför det var en massa blått i hela diskmaskinen till p plockade upp en viss ljuslykta och frågade om det kunde vara den, den som det är handdisk på... jo men visst, visst var det den. allt det blåa var borta från lyktan.
men vet ni, och här kommer dagens tips, om man tröttnat på färgen och funderat på en glasklar lykta, ja då är det här ett alldeles ypperligt sätt att ordna det på. så jag gråter inga tårar över detta, alls.

varning eller tips, det beror på vad ni vill ha.

kväll

2011-12-17 @ 20:05:55ytterligare en dag bakom oss även fast det faktiskt är ett par timmar kvar av lördagen. inte ens i närheten av ett pepparkakshus kom vi, vi öppnade inte ens paketet med deg (japp, köpedeg får det bli), men vi har planerat lite i alla fall. så man kan ju säga att ritningarna är klara och i morgon kommer byggarna och dekoratörerna.
jag ska hoppa (inte ordagrant) in i duschen och sedan ta en lugn kväll i soffan. jag har beställt film och tända ljus. p föreslog orphan, men se sådant ser jag INTE. hu, då kommer jag ju sova ännu färre timmar än vad jag redan gör. nä, vi får se vad det blir, men jag tror nog att det är min tur att välja.

och på tal om film, jag har ju lite fler voddlerkoder att lotta ut. vi kanske får dra igång en tävling i morgon, eller vad säger ni? någon som är filmsugen?


en paus

2011-12-17 @ 13:37:11vi tog oss en paus, alicia och jag, i julgodiset kladdandet. en stor kanna kaffe till mamman och en stor kopp varm choklad med marsmallows och en polkagriskäpp till alicia. smakade lite på chokladen och det var mmm, gott som godis (vilket det ju också är).

nu väntar vi snart hem en pappa och en oliver som har ätit korv på en mack och tvättat bilen utöver de andra ärenden de hade. 

nu ska jag sätta igång med middagen, det vankas långkok... och barnen ska baka pepparkakor. i dag hänger vi i köket visst.lördag

2011-12-17 @ 11:15:50den här unga damen vill inte gå, nej, inte alls. vi hade tänkt hinna med ett par ärenden på stan, men nej, det får bli i morgon. "jag vill vara hemmma", som om hon inte är det tillräckligt ändå. nåväl, så är det.

pappa tar med sig oliver för att byta en present som inte fungerar och handla ett par saker. jag funderar på att ställa mig i köket och börja med lite julgodis... i år blir det halva omgångar för att slippa eländet efter jul.

vad gör ni i dag?

julklappstips

2011-12-17 @ 08:47:00tänkte passa på att ge ett litet julklappstips. ett tips som gör bra mycket mer gott i världen än ytterligare en statuspryl till hemmet (ska jag säga som vill ha en ny skrivare, men man kan ju alltid göra både och).

alicia och jag pratade häromkvällen om barnen i afrika och när jag berättade för henne att där dör det ca 21000 barn varje dag så blev hon alldeles förfärad. så i år köper jag åtminstone en julklapp HÄR, det tycker jag att du också ska göra.

done

2011-12-17 @ 00:26:35jag förstår inte... jag beställde julkort från applestore för att det skulle bli fint och vara smidigt. ändå har vi suttit i köket och skrivit julkort i timmar, närmare tre för att vara exakt. det är ju löjligt. och medan jag skrivit de tjugo vi beställde, skrivit sex stycken extra, fixat med bilder så har p skrivit ut sex extra foton och beskurit dem. japp, det är arbetsfördelningen här hemma. det är ju tur att det inte är han som håller på med bilder.
och när vi ändå hållt på att skriva ut så har vi konstaterat att skrivaren är usel på foton. färgerna blir såååå fel. och när vi köpte den försäkrade säljaren att den var bra på just foton... tror jag det att onoff kursade.

men nu är snart vinet uppdrucket och det börjar bli hög tid för att få sova lite.

hoppas att ni har haft en fin kväll allihop.

t.g.i.f

2011-12-16 @ 18:34:43


lider man av kraftig beslutsångest, som jag gör, kan det se ut så här. kaffe och te, samtidigt...

oj, hoppsan, vilken dag. vad fort den har gått, håller ni inte med?
vi har kört ett hemmarace på förmiddagen med tvätt och städ. efter lunch spelade p och alicia tennis medan jag tog med mig oliver och mormor för att hälsa på min mormor e. därefter konstaterade vi att det nya fredagsnöjet är att hänga på ica maxi. smått frustrerande, men nu är helgen räddad.
jag har precis vikt färdigt all tvätt och tänkte nu ta tag i sista stryktvätten. därefter blir det vin och julkort, i den ordningen. vad hittar ni på?


Bamse och lille ?

2011-12-16 @ 17:48:13


fredag

2011-12-16 @ 08:46:26i dag är det inte bara jag och oliver hemma, i dag har vi även sällskap av p. inte för att han är sjuk eller ledig, men har man strömlöst på jobbet är det inte lätt att göra något alls. passar ju oss finfint. så medan vår plan var att städa undan och framförallt tvätta undan, så tycker oliver att pappa är hemma för hans egna lilla nöje och ska ligga på golvet och leka med bilar. ni må tro att det låter mycket här hemma i dag...

men det är ju fredag, whoop whoop. inte så illa alls. vad har ni för planer? vad gör ni i dag? nu har ni varit tysta så länge att jag undrar nästan om ni är kvar... hallå? sitter jag här ensam?

done

2011-12-15 @ 23:46:11så där ja, då var jag uppdaterad i bloggvärlden igen. det var ett par dagar sedan. tittat på fina bilder, tittat på mindre fina bilder, läst glada texter och läst ledsna texter. om livet. om vardagen. om flärden.
viktigast av allt är dock (för mig) ärlighet. jag har sagt det förr och jag säger det igen, ytligheterna får mig att må illa. när vissa bloggerskor hycklar och säger en sak när man vet att verkligheten är en annan. låt mig aldrig sjunka så lågt, då säger ni till va?

men nu är jag färdig för i dag, i kväll. nu blir det stora sängen, med det ännu större duntäcket (dubbelt) och så väntar jag på min lille tomtenisse ska tassa in och lägga sina små armar om min hals och andas mig i ansiktet...

och i morgon är det fredag, bara det!

go natt med er.

those eyes

2011-12-15 @ 21:24:28olivers ögon ser ju nästan läskiga ut. ändå har jag faktiskt inte gjort något. jag markerade hans irisar, konverterade bilden och gjorde den svart-vit. that's it. är de verkligen så där blå? tror inte det, det måste vara det svart-vita som lurar ögat... eller?

nu sitter jag i alla fall här igen, på den allra yttersta kanten av stolen (för jag har någon slags inbyggd grej att jag bara inte kan sitta ordentligt på en stol, men jag kan tjata på barnen om att de ska göra det). fast egentligen ska jag nog bara ta llite te, bläddra i nya dv som ramlade ner på hallmattan tidigare i dag och så ska jag stoppa i mig en urgod clementin. ja, så får det bli.
här

2011-12-15 @ 19:05:13ville bara säga att även fast ni inte ser mig så är jag faktiskt här. fast kanske inte så fräsh efter ett fm-pass på gymmet. dags att gå vidare mot duschen utan att passera gå ;)

my girl

2011-12-15 @ 13:28:45det finns fler i den här familjen som gör sig bra på foton. darlings

2011-12-15 @ 12:00:27

ice cream

2011-12-15 @ 11:12:48
sitter och sorterar och rensar i iphoto och är nu i augusti (framsteg!). hittade dessa bilder på en glasstokig son och tänkte bjuda på dem denna gråa torsdag.

torsdag

2011-12-15 @ 09:35:12egentligen skulle jag ta tag i min mail som bådar med en massa (50 st) olästa meddelanden, men nä, det är ändå inget roligt där. så, jag ska ta och göra mig en kopp kaffe och läsa ut mina 70 sidor som jag har kvar i boken. mycket roligare.

dagen i går, ja det var ju ett äventyr. jag tror knappt jag hann sitta ner och andas ens.
gekås bjöd på regn, en full parkering och folk. men med tanke på hur stort det är upplevde jag ingen större trängsel förrän vi kom till leksakerna. hu, där var det fullt kaos. och vad är det med folk och kundvagnar? är det verkligen så svårt att inte stanna två i bredd, lika breda som sina kundvagnar, och tjöta? och varför måste folk bröla till sina kompisar rakt in i mina öron? 
vi avklarade våra ärenden ganska så snabbt. barnens julklappar är i det närmsta klara, morfars är helt klara. då är det bara att fundera ut vad den där morbrodern skulle vilja ha av tomten... några förslag? och för att inte tala om mormor? en dag med barnen är inget att ge bort, det får hon ändå lite då och då ;)

nä, jag tror jag tar det där kaffet nu och sätter mig en stund i soffan. får fundera lite på det här...

snabbis

2011-12-14 @ 13:01:05ett litet snabbt hej är ungefär vad jag hinner med i dag. har varit och tränat pump och tagit i så jag nästan sprack. härliga träningsvärk, nu har jag bättrat på dig. hann med ett par snabba ärenden på stan också så nu har jag klocka igen. hej tiden!

ska ju snart hämta lille oliver på dagis för att snabbt vända mot tennisen och terminens sista lektion. och inte nog med det, direkt där efter hoppar vi in i den berömda hondan och kör till ullared. det ska handlas julklappar, hoppas jag. så det här är ungefär vad jag hinner med i dag, ledsen för det. får försöka göra bättre ifrån mig i morgon.

nu är det däremot dags för lunch. och nej, jag läste inte ut boken i går, har ca 80 sidor kvar. retligt, för jag låg vaken i tre timmar med värk och då kunde jag ju likaväl ha läst... men men, en ny dag i dag. 
till sängs

2011-12-13 @ 22:32:33min lille nisse tidigare i dag

tänka sig, jag är redo för sängen. alldeles färdigplockad och färdigtvättad och färdig för att lägga mig med min bok. och vet ni? jag har äntligen läst ut "drottningoffret". det gjorde jag redan i går och jag förstår inte varför det tog mig så lång tid att läsa färdigt den, för den var bra. den är bra.
men i går satte jag tänderna i en av mina favoriter, dennis lehane. ahh, jag gillar dem skarpt, den coola angie, den rakt-på-sak-ärlige patrick och den aldrig så trigger-happy bubba. ja, heter man bubba så måste man ju gilla skjutvapen. och vara enorm. har ni läst något? gillar ni?
så helt plötsligt så har jag läst halva boken och kan till och med tänkas läsa ut den redan i kväll. men då måste jag nog hoppa i säng nu. så då gör vi så.

god natt med er.

klassiskt

2011-12-13 @ 17:55:20varje år får vi en amaryllis av p's mamma. och varje år undviker jag in i det längsta att vattna den så att den ska överleva julen. och varje år misslyckad jag kapitalt. så även detta år. för även om vi bara haft blomman i ett par veckor och även fast den inte fått en endaste doppe vatten så blommar den för fullt nu. nåväl, vacker är det oavsett och ett perfekt motiv för att få testa mina nya macrolinser. och visst funkar det? tycker i alla fall jag.


little helper

2011-12-13 @ 13:41:26

black and white

2011-12-13 @ 11:19:15jag har lärt mig vika fina stjärnor. hurra.
och så sorterar jag bilder i iphoto. herregud vad jag fotar mycket...

försenat - förtidigt

2011-12-13 @ 10:14:21att ha världens goaste barn i kombination med att ha världens blödigaste mamma är inte alltid lätt, eller billigt. så när oliver känns lite varm och gråter för att han vill till dagis och slår läppen i matbordet, då kan inte mamman stå emot. så fram kom ett litet paket som han egentligen skulle ha fått av sin mormor i födelsedagspresent, men med de högar han fick då fick avgöra att några fick vänta. och gissa om han blev lycklig?

så nu sitter han där, i soffan, och har det bara så gott. och jag, jag kan i lugn och ro plocka lite runt omkring. perfekt kombination.


tisdag

2011-12-13 @ 09:15:48oh my så trötta vi var i morse, allihop faktiskt. det skulle varit skönt att fått sova ett par timmar till. men är det tisdag så är det och då är det bara att hoppa upp. alicia kom undan med att få äta frukost till julkalendern plus att hon fick sig en liten lussebulle efter smörgåsen. det är ju lucia!

i år blir det inget firande någonstans vilket är väldigt tråkigt. på olivers avdelning gör de inget eftersom barnen är så små och på skolan är det visst 4:orna som lussar. för att komma i stämning har i alla fall oliver gått med på att lussa för mig, som tomte. söt som socker är han.

det är dags att brassa på lite kaffe tror jag innan jag gäspar käkarna ur led. och oliver ska ju få sig en liten lussebulle han också. rätt ska vara rätt.

btw - jag fick tag i den svarta klänningen! helt plötsligt så fanns där en kvar, en 36:a dock så jag får väl låta bli lussebullarna jag.

natt

2011-12-12 @ 23:16:06det är dags att slå igen för idag efter alldeles för mycket internetsurfande i soffan som resulterade i en beställning på lite dermalogica från jersey beauty company. ni vet väl om att de är mycket billigare på dermalogica än någon annan jag hittat? nu hoppas jag på en snabb leverans också.

men nu, nu är det dags att göra så som oliver gör på bilden, blunda. på väg hem från dagis är det skönt att vila ögonen en stund, särskilt när man ligger varmt och gott nerbäddad i vagnen.

så, god natt på er.

på tur

2011-12-12 @ 20:18:37ibland är det bara så att det är bättre att inte tänka för mycket utan bara göra det. och det gjorde vi ikväll. tränade alltså. body pump. hårt. jag tog i (nästan) för kund och fosterland och lassade på vikter än hit och dit. om jag kommer upp i morgon är jag förvånad. det känns redan nu rejält i rygg och axlar. jag saknar träningen något enormt och ändå är det så svårt att komma tillbaka, att ta tag i det. hur gör man då?

men nu är barnen äntligen i säng (lite väl sent, men det är ju snart jullov så då känns det lite ok att fuska) och vi ska ta oss något att äta. det ska man ju göra efter träning. det får bli keso, med något mer.

och ni då, vad gör ni denna måndag kväll? lussevakar? herregud, kommer ni ihåg? hur man festade järnet, när det coolaste man kunde göra var att vara uppe hela natten och komma sliten till skolan på lucia? hur tufft det var att somna under luciafirandet? herregud så töntigt, egentligen!
nåväl, det blir varken något festande eller vakande här hemma, däremot sömn. jag min dummer satt ju och såg "ps i love you" i går kväll, mellan 23 och 1. och jag har den på dvd... ibland är man bara för blond alltså ;)

ett paket utan röda snören

2011-12-12 @ 15:56:19häromdagen kom det ett mail från en annan Anna som hade hittat min blogg. och denna trevliga anna hade en egen sida minsann, en tesida. åhh, bland sorter jag aldrig sett hittade jag flera favoriter och nyheter från ett av mina favoritmärken, clipper. jag ska snart lägga in en beställning, men först måste jag prova två för mig helt främmande sorter som Jasmine King Pearl och det ekologiska teet Royal Yunnan.
i koppen på bilden har jag följt Annas tips om att förgylla royal yunnan med en skiva äpple och en kanelstång. behöver jag säga att det smakar gudomligt?
i kväll ser jag fram emot en kopp jasmine te, kanske allra mest för att de ser så roliga ut, de små pärlorna och så luktar de förbaskat gott.
jag vill varmt rekommendera Annas shop, enkoppte.nu
in med er och gör en beställning vettja.


dagens kort

2011-12-12 @ 12:43:55sötaste julkortet gick till olivers lilla söta flicka Bella (f'låt Svea) på dagis. och han har själv petat på alla märken, men texten fick han lite hjälp av mormor att skriva.
så i morse hann han knappt in på dagis innan detta skulle överlämnas. och Bella blev så klart jätteglad och så kramades de lite. sötaste små.

påfyllt

2011-12-12 @ 10:22:53god morgon på er, haft en bra helg?

jag har nog haft den lugnaste av helger på länge och ändå har vi hunnit med både födelsedagskalas, julbord och en sväng runt granen. men å så skönt det är att bara koppla ner allt digitalt. har ni provat?

alicia är nu äntligen tillbaka i skolan laddad med julkort till både fröken och bästa vännen. oliver är på dagis med ett julkort så sött att det ska få ett eget litet inlägg lite senare.

och jag har gått en långpromenad och stannat till på hemköp för att fylla på kaffeburken som gapade oroväckande tom i morse. och så ska jag ta mig en dusch och försöka få tag på min egen privata fotolärare för en sväng till butiken för att kolla in ett nytt stativ. det gamla är ju retunerat och den här gången sparar jag inte på kronorna. det är ju som man säger, man får vad man betalar för (fast för 1000 kronor tycker man att det borde gå att hålla uppe en kamera på ett knappt kilo).

och ni då, vad gör ni en dag som denna?

a brimful of christmas

2011-12-11 @ 13:43:24

på stan

2011-12-10 @ 16:34:33vi trotsade vädergudarna och tog en promenad in till stan. det skulle inhandlas lite klistermärken inför kvällens pysselmaraton. och så lite pepparkaksdeg inför morgondagens bygge.
på torget bjöds barnen på godispåsar och om man ville fick man även ta sig en svängom runt granen. det var ingen trängsel och barnen fick två påsar var! vilken lycka.

i kväll bjuder p's chef på julbord så det är väl lika bra att förbereda sig mentalt på sill och lax och annat som jag hoppas smakar bra.
lördag

2011-12-10 @ 09:01:25god morgon, sovit gott?
det har tyvärr inte jag. huvudvärk kombinerat med ledvärk fick mig att ligga vaken till närmare 3 i natt. och nu skulle jag egentligen vara på väg till gymmet, men i dag, nu, går det inte. och man läser ju alltid att man ska lyssna på sin kropp så i dag gör jag det. kanske det blir något lite senare.

vi var på ett trevligt kalas i går med en massa god god mat och trevligt sällskap. barnen höll sig hyfsat i skinnet och vakna ändå till närmare 22 så jag gissar på trötta små söta i kväll.

nu är det däremot dags att utfodra de små vilda...

pysseldrottningen

2011-12-09 @ 15:25:41


alicia har gjort en massa vita stjärnor som hon ska hänga upp i sitt rum.


den här tjejen skulle kunna pyssla ihjäl sig. hon älskar allt som har att göra med glitter, lim, sax och papper. oliver däremot, han gillar också pyssel. allt som har att göra med att tejpa och klippa små små bitar och kasta i golvet. så lika och ändå så olika.
oliver tejpar långa remsor på väggarna och har klätt in toalettstolen i tejp, med tomtar på.

inhale - exhale

2011-12-09 @ 14:10:27fem minuter hade jag tänkt att sitta ner, med en kopp kaffe, en ansiktsmask och nya elle som damp ner i dag. men under tiden jag borstade tänderna rev oliver ut halva sitt rum in i vardagsrummet så det var bara för mig att börja om. det är bara att inse, sitta ner får jag göra när jag blir gammal... och då ska jag f*n i det passa på att sova mycket också.

nu är det dags att svida om för vi ska på kalas. världens bästa morbror p fyller år, tre år enligt oliver, och det måste ju firas. 

er önskar jag en riktigt härlig fredag (i stormen).

stjärnor

2011-12-09 @ 12:32:28mitt i allt har jag hunnit skapa mig två stjärnor i svart lite tjockare papper. tar längre tid än de tunna kan jag lova. är så glad för alicia har lärt mig hur man gör dessa. tanken är att de ska bli fler, frågan är bara när jag kan tänkas hinna med att göra dem.

nu är det i alla fall att gnugga geniknölarna och komma på dagens lunch. några förslag?

yes!

2011-12-09 @ 10:27:53
mellan tvättarna och kaoset som barnen lämnar efter sig kikar jag med jämna mellanrum in på H&M's rea. det finns nämligen en klänning som jag väldigt väldigt gärna vill ha. i svart. men! jag är inte den som är den och när den helt plötsligt fanns i puder så köpte jag den. och med 10% på reapriset blev den så billig som 90:- och det för en klänning jag velat ha i flera månader, men inte lyckats övertala mig själv till att köpa.
så nu är det bara kvar jakten på den svarta. i 38. så om ni ser den, vill ni köpa den till mig då?

jag har:


jag vill ha:

ett litet go'natt

2011-12-08 @ 21:25:38nu är jag äntligen redo för soffan. jag har sorterat tvätt, plockat undan disk, varit inne och pratat med alicia som fortfarande inte sover. hon ligger klarvaken och är sååå pysselsugen. oh my, jag har lovat att vi ska pyssla i morgon och jag är rädd att jag satt i gång ett litet pysselinferno bara genom att lova detta...

men nu ska jag göra lite kvällste och stoppa i mig lite gott päron och clementiner.

datorn stänger jag av from nu så att uppdatera mig på omvärlden får jag göra i morgon.

god natt kära vänner

leveransproblem

2011-12-08 @ 18:59:24när ska jag lära mig att inte oroa mig för saker jag inte kan påverka, saker som jag vet alltid löser sig i slutändan? det är jobbigt ska ni veta.

träningen, ett annat orosmoment (som att det ska vara så svårt att hitta tillbaka till kärleken i träningen som fick mig att köra 6-7 pass i veckan). i dag var det tungt och det inte bara av kroppsvikten. nä, huvudvärken som satt som ett smäck redan när jag vaknade i morse, sitter fortfarande envist kvar och tär på mig och då blir det svårt att leverera. och då ska ni veta att när jag klagar på huvudvärk, då har jag verkligen ont. eftersom jag lider av kronisk huvudvärk och har haft ont i huvudet i ALLA dagar i FEM ÅR så har jag lärt mig att leva med det. många dagar har jag ont, men det stör inte så mycket. så när jag gnäller och klagar, då är det en rejäl huvudvärk vi talar om, en sådan som kanske fått många att stanna hemma under täcket. sådana här dagar avslutas alltid med en rejäl dos värktabletter för annars sätter lederna i gång ännu värre med sin värk och då blir det ingen sömn alls. för nej, jag äter inte värktabletter på dagarna då de gör mig ännu slöare i kontoret än annars.
men nog gnällt om det här. jag har tränat och det är skönt, efteråt!

nu ska vi stoppa två små söta barn i säng och sedan blir det en stund i soffan med gårdagens avsnitt av Homeland. ser ni det? åh, det är så BRA.

pappersstjärnor

2011-12-08 @ 16:02:20innan vi hastigt och lustigt fick slänga på oss vettiga kläder och sticka ut och äta lunch, hann vi med både lite foto och lite pyssel. alicia lärde mig hur man viker små fina pappersstjärnor. med hennes små flinka fingrar gick det i ett nafs, för mina stela leder tog det lite mer tid. 
vi är hemma efter fika hos morfar som lånade med sig alicia hem från stan och jag ska slänga på mig lite träningskläder och försöka mig på ett fm pass. hoppas att mitt knä håller och inte börjar göra ont som det gjorde på pumpen i går. innan träningen ska jag sladda in på panduro för att fylla på pysselförrådet till i morgon. då blir det på högsta nivå och vi har redan gjort upp planer för det.


kattmat

2011-12-08 @ 12:21:38med otvättat hår och knappt presentabelt klädd tar jag med min lilla katta och sticker ut på lunch med bästaste morbror/bror P. ibland får man göra livet lite roligare och trotsa diverse sjukdomar (fast hon är bättre och vi avvaktar vårdcentralen till imorgon), tycker ni inte?

dagens tips

2011-12-08 @ 10:44:44sitter och väntar på att vårdcentralen ska ringa upp. måste höra om alicias ögon som fortfarande är svullna. har förberett henne på att det kan komma att bli ett blodprov i armen. inte lätt, stora tårar och ett nej nej nej.

under tiden har jag lekt lite med kameran. och stativet. och reflexskärmen. bilden är fotad med den silvriga sidan, den guldiga gav ett alldeles för varmt sken åt sådana här viktiga saker ;) 
vad är det på bilden då? jo, om man som jag är en tefantast, har kort minne och vill testa mycket, då rekommenderar jag det här lilla kitet. jag köpte mitt på Life för en 50-lapp. innehåller 12 olika sorter av yogi's utbud och man kan på ett lätt sätt hitta favoriter och sådan man inte gillar (hu för ginger-hibiskus...).

men, nu måtte de väl ändå ringa? de sa 10.30...

navelskådning

2011-12-07 @ 21:57:35men alltså svart-vita foton, är det inte något speciellt med dem? vissa bilder ser bara så mycket snyggare ut utan färg. och bloggvärlden borde ju gå bananas med tanke på hur svart-vitt det är i alla hem. tänk, alla borde ju bara blogga i svart-vitt, eller hur?

jo, den här lille killen, med den sötaste av magar, visar glatt upp sin navel. och petar i den så att jag får rysningar. hade jag också haft en så fin mage hade jag också visat upp den. ni ska vara glada för att jag inte gör det...

i morgon är det alicia som ska "torteras" framför kameran. jag måste ju få testa nya objektivet fullt ut.

i soffan...

2011-12-07 @ 20:38:05och lyssnar på musik. försöker dricka te och gör fula miner varje gång den heta vätskan kommer in i munnen. varför? jo, jag har fått ett gäng blåsor lite här och var i munnen. och inte nog med det, jag är skinnflådd. alldeles röd och öm, inne i munnen. aj. gör ont som bara den. vet inte vad det är och jag tror inte jag vill veta heller. lika bra att bara vänta ut det hela och dricka kallt te i fortsättningen. hmm, kanske därför kaffet inte smakar så gott?

sängdags

2011-12-07 @ 19:03:50Onsdag och kväll. Kommer ni ihåg? P spelar tennis och jag får en tyst kväll i soffan. Och efter en vecka men sjukt barn hemma så är det gudomligt. Jag riktigt längtar. Så nu ska jag bara spela upp radiokalendern för barnen och sedan köra dem i säng. Pang bom båda två.Barbie och morbror P

2011-12-07 @ 13:49:19alicia har tillbringat dagen med att titta på barbie (igen) och rita (igenigen). nu har hon dragit igång de olympiska vinterspelen på wii och nöjer sig med det.

och så hade vi den äran att få en morbror p på snabb visit innan jobbet. och jag ska dra på mig jackan och kasta mig iväg mot dagis och hämta hem min minsta älskling. sedan blir det mys i soffan för hela slanten.onsdag

2011-12-07 @ 09:10:23Alicia har precis kravlat ur sängen, hemma för 4:de skoldagen. Hon påstår sig inte ha så ont i halsen, men ögonen, visst ser de fortfarande svullan ut? Eller är det bara jag?

morfar är på ingång och jag är på utgång. Oliver ska till dagis och jag ska till gymmet.

ha den bästa av onsdagar nu!

paket

2011-12-06 @ 23:20:23vid 16-tiden kom alltså mitt paket från apple. smidigt och snyggt (fast det äpplet är egentligen grått).
julkorten som jag beställde i slutet av förra veckan. å så fina. det ska bli mig ett sant nöje att få skicka dessa i år. och när de är utskickade så ska ni få ett ni också, lovar.

men nu hörrni, nu har jag lovat min mamma att gå och lägga mig, egentligen är jag uppe alldeles för sent i vanlig ordning...

god natt kära vänner, nya som gamla, unga som gamla.


i dagens lucka...

2011-12-06 @ 20:52:29nuuu, äntligen. 
dagens, veckans röra är undanstädad. jag har röjt upp och torkat av och det luktar mmm av den här sprayen. har ni testat den än?
och så har jag hämtat hem och packat upp mitt paket. och provat. och blivit lite kär... men det är lite för tidigt för att deklarera sin kärlek högt, jag får känna efter lite mer imorgon, prova lite. men ååå, det är så kul.

men nu ska jag sätta mig i soffan och messa lite med vackra Johanna. och läsa lite bloggar och lite bok och dricka lite te. eller mycket te. ja, så får det bli.


party's in my head...

2011-12-06 @ 18:57:06Om Alicia får fotas i paljettmasker så ska ju även Oliver får göra detsamma, självklart. Och jag har letat som en galning efter H&M's fina barnmasker (de i 2-pack) men inte lyckats hitta dem. Om det är någon fin läsare som kommer över dem, kan du inte köpa dem åt mig? Jag betalar dig självfallet för frakt och utlägg... please?!

iklädd fjolårets pepparkaksbyxor satt han så snällt och lät mamma roa sig med kameran. han börjar bli rätt van nu. men även en liten gosse har sina gränser och då bönar han snällt om att det "räcker nu mamma, snälla". och då gör det såklart det.

nu ska jag fortsätta att städa upp i röran jag åstadkommit i dag.

later!


i väntan på...

2011-12-06 @ 16:25:35här hemma väntar vi på leverans. årets julkort är på ingång. apple har bra service dem, leverans till dörren. och när P kommit hem ska jag trampa ner till hemköp för att hämta ett mycket efterlängtat paket. rena rama julafton här hemma.
vi har precis vinkat hej då till morfar som tittat in på en fika och tuggat i sig lite sockerkaka. och jag har fått duscha, dock inte så njutningsfullt. varmvatten är visst en bristvara i det här huste för tillfället. kan säga att jag stod inte där inne särskilt länge...

my girl

2011-12-06 @ 13:58:29vi fortsätter att leka här hemma, barnen och jag, men just nu har de tröttnat lite. efter maten fick det bli soffan och varsin film istället. jag tänkte passa på att hoppa in i duschen. kanske skulle ta mig en kopp först?

en skål med jul

2011-12-06 @ 12:52:00

@ home...

2011-12-06 @ 11:31:22Den ena idéen leder till den andra som leder till merjobb lite här och var. Och mitt i allt så uppenbarar sig fotomöjligheter för fina för att bara strunta i. Så här satt han, min lille vän med sin lille vän. Sötaste pojken!

saffransbiscotti

2011-12-05 @ 21:32:24I går var det ju stora bakdagen här hemma och dessa ljuvliga biscotti(n) var precis just det, ljuvliga. Så till mitt te lite tidigare i kväll kunde jag inte låta bli, det slank ner en. Mmm.
Har ni tid och möjlighet tycker jag att ni ska prova att baka dem. Receptet är inte mitt, det har jag hittat hos den här träffsäkra bloggerskan, receptbilden kommer således även den från Weronica. Det är med blandade känslor jag tittar in hos henne med stor förväntan varje fredag. Då bjuds man på fredagssvepet och det innebär alltid, utan undantag, att man får ett "måste-ha-begär". Utan undantag. Hopplöst det där, för min plånboks skull alltså...

Se så, kika in hos Weronica och så baka dessa nästa gång ni har en stund över.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i hackad vit choklad, saffran och smält smör. Sikta i mjöl och bakpulver. Blanda. Knåda degen och dela den i fyra delar. Rulla ut till långa rullar. Lägg två rullar på en plåt. Platta till lite med handen.

Grädda i 200 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna 5 minuter och skär till önskad storlek. Lägg bitarna med snittytan upp och låt torka i ugn i 75 grader i ca 1 timma.

new in

2011-12-05 @ 15:10:45Som så många andra bloggande mammor har även jag fallit för den här lilla skapelsen från H&M. Men för att vara lite tvärtemot så föredrar jag den i grått. Och det är jag ganska ensam om med tanke på hur många gråa klänningar där fanns mot hur tomt det var på den vita. 
Det blev alltså ett litet besök på varuhuset efter vårt besök på vårdcentralen för att muntra upp den lilla lite. För någon halsfluss är det inte, men väl en dum virusinfektion. Och om denna inte ger med sig i slutet på veckan så finns det misstanke om körtelfeber! Oj, vad har Alicia hittat på som vi inte vet om?

Men nu är det hög tid att få i de små lite mellanmål och fundera ut vad som ska bjudas på till middag. Ibland tryter verkligen fantasin och man blir lite trött på sig själv när man för femtielfte gången serverar spaghetti bolognese... men det är ju så gott :)

monday

2011-12-05 @ 09:47:16Eftersom Alicia inte skulle till skolan så fanns det ju ingen anledning för oss att vara uppe och snurra innan 7. Nä, snarare lite innan 8 tog vi oss upp, Oliver och jag. En stund senare kom en sjuk Alicia också upp med ögon lika svullna som tidigare. (jag har ringt vc och väntar på att de ska ringa upp).

Oliver den lille rackaren är ju dock frisk så vi tog oss en promenad till dagis. Tack och lov för det, att vi gick alltså. Hu va halt det är. Tur jag hade vagnen att hålla mig i annars hade jag nog legat uppe på akuten med bruten lårbenshals...

Men, när man sover lite längre får man hoppa över vissa saker, som frukost, så nu är det dags att fixa den biten. Undrar vad Alicia kan tänkas få i sig i dag?

lekstuga

2011-12-04 @ 23:37:13vardagsrummet har förvandlats till lekstuga och jag vill inte gå och lägga mig. åh, det här är så kul, ni anar inte. ett litet kvällporträtt på mig. voila!

saffranskaka in the making

2011-12-04 @ 22:45:43Det var inte bara den färdiga kakan som var god. Smeten var visst riktigt MMMMM, enligt barnen. Det slickades fullständigt rent, både visp, skål och slickepott.

nu ska jag ta mig en sista kopp te, eller ja första för de andra två jag druckit i dag har inte varit så goda, och sedan blir det sängen. i morgon är det en liten Alicia som får vara hemma medans Oliver ska till dagis. hoppas jag. och Alicia och jag har ett litet projekt vi ska jobba med. bilder kommer så klart.

god natt med er kära vänner, och sov så gott.

saffranskaka

2011-12-04 @ 20:45:58saffranskaka alltså, som vi fått fika på när vi haft adventsfika på dagis. och sist bönade jag om receptet. döm om min förvåning när det här är apotekets saffranskaka... googlade och hittade receptet. här kommer det mina vänner,

Apotekets saffranskaka

 

 

200 gr smör

2 ägg

3 dl socker

1 påse saffran + 1 sockerbit

1,5 dl mjölk

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

florsocker till garnering

 

 

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Stöt saffran med en sockerbit och tillsätt till de vispade äggen tillsammans med smöret och mjölken.

Blanda mjölet med bakpulvret och sikta ner i smeten. Rör om. Grädda i smord, bröad form i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Garnera med siktat florsocker.adventsfika

2011-12-04 @ 18:03:40Vi värmde glögg, bryggde en kanna kaffe och bjöd morfar på fika. Uppdukat och en massa ljus tända så hade vi oss en trevlig och mysig stund. Och god.
Sedan byggde vi färdigt Olivers nya hylla och så fick jag jobba vidare i hans rum. Men nu, nu tänker jag inte lyfta ett finger mer i dag, jag har gjort mitt nu.
Om det är någon som vill ha ett recept på något får ni hojta till!Saffransbiscotti med vit chokladBullarna.Och så saffranssockerkaka. Efter en av varje är jag fortfarande mätt. Tur att jag tog lördag i dag istället för i går.

before and after

2011-12-04 @ 14:42:35Huvudet insmetat i skum från Schwarzkopf... brun, eller för all delen, mellanbrun. Och så skiftar det svagt åt lila när det är klart och torrt!?! Hur tänkte de där? Eller inte tänkte...
Jag får ha det ett tag innan jag får för mig att täcka över det. Känna lite på det. Enligt morfar är jag i alla fall trendig, det är inne med lila nu. Men i håret? Oliver lär ju vara nöjd, han tyckte jag skulle färga det blått!Dåligt ljus, jag vet. Får fixa annan bild i morgon.

Första halvan

2011-12-04 @ 12:54:19Lite innan 8 tyckte min minste krabat att det var dags att starta dagen! Och vi hann knappt upp innan Alicia gjorde honom sällskap i soffan. Så medan barnen tittade på Bolibompa och julkalendern så satte jag saffransdegen!
Och där har jag stått sedan dess, i köket med mjöl upp till hakan (nåväl) och bakat den ena godsaken efter den andra. Och allt är gult och doftar gott av saffran.
Det kommer att bli en god andra advent.

Men nu, medan den ena kakan står i ugnen, då ska jag passa på att färga håret. Jo men visst, jag köpte färg till slut, i fredags kväll när jag var nästan ensam på Ica (konstigt?). Vi får väl se hur det kan bli med detta.
Vi missade detta ljuset totalt förra året (om det inte är två år till och med). I år är vi bara lite sena i starten, men det ska vi nog fixa till.
Saffransbullar med mandelmassa, ett "måste" till jul ju.
Klippte av de sista fina blommorna från sensommarens hortensia. Som stått i köket, inte ute.
Barnen ordnade fika i går när jag var borta. Fina pepparkakshjärtan, för fina att ens äta.
Med mandelmassa, några snurrade och några släta med socker på. Inga vanliga katter dock, de blir alldeles för fula när jag gör dem.

Home

2011-12-03 @ 16:50:37Hemma efter en heldag i Helsingborg och på Väla. Ni anar inte hur STORT det har blivit nu, nästan så man går vilse. Åh, jag har pillat på många fina saker i dag, både kläder och inredning på Spirit Store, Cirkus, Day och Filippa K. Hem kom jag med en liten påse från Sole och lite smått och gott från Panduro och H&M. 
Men nu ropar maken att maten är klar och det luktar så gott från köket.

Nu blir det lördagsmys!

lördag

2011-12-03 @ 08:56:47Efter en god och mättande (för mättande, orkade inte ens äta upp allt) ska den här tanten ut på äventyr. Nu hoppas mormor och jag in i bilen styr iväg. Och vi, vi hörs senare.

Ha en fin lördag nu!

happy fredag

2011-12-02 @ 18:03:34En trevlig fredagkväll önskar vi er från middagsbordet där barnen enhälligt önskade pizza (!). Ibland får man ställa upp på vad som...

nu blir det popcorn i soffan och jag sticker till ica en sväng.

choklad

2011-12-02 @ 14:56:05"mamma, får vi öppna våra chokladkalenderar nu?"
"jaaaa, ja ha foklad nuuuu"
"men ni har ju precis ätit frukost, kan ni inte lugna er lite"
"åhhh, okej då"
"jaaa, ja ha foklad NUUUUUU"

"nu då, får vi äta nu?"
"jaaa, foklad nuuuu"
"okej, en kan ni ju få öppna"

"mamma, får vi ta en dumle"
"jaaa, ja om sånna"
"det jag inte ser, struntar jag i"
"va?"
"ja om sånna"
"det jag inte ser, struntar jag i"

prassel, prassel, prassel

"mamma, mamma, MAMMA, ja om sånna, ja mera sånna"
osv osv osv

still

2011-12-02 @ 13:29:18Visst ser Alicias ögon fortfarande lite svullna ut? Eller är det bara jag?
Jag har inte hittat något alls på nätet som är till någon som helst hjälp. Allergi känns för långt bort, det borde gått ner nu, men man vet ju aldrig.

Just nu ligger det två små barn slängda i soffan och kollar på film. Och med vädret utanför så passar det ju bättre än något annat.

val...

2011-12-02 @ 11:01:06I går stod jag framför hyllan på Ica. I fem minuter gick jag fram och tillbaka, tog upp, la tillbaka och kände stressen. Jag försökte hitta en färg, till håret. Men herregud, har ni sett hur mycket det finns att välja på?
Man står där, plockar upp någon man känner igen, tittar på bilden som visar för och efter och funderar på om man ens ser någon skillnad. Hur väljer man? Vilken är bäst? Vad har jag ens för färg nu? Det finns ju hur många nyanser som helst... Hjälp? Någon?

Nu ska jag göra något mycket enklare, steka plättar till mina barn. Och hur sugen jag än är på sushi så får det vänta. Är ju inte lägga att springa ut nu... så vad jag ska äta vet jag inte, än. Det löser sig nog.

Fredag

2011-12-02 @ 09:22:27Efter alla morgonbestyr har jag precis landat i soffan. Barnen är på sina rum och lyssnar på musik, diskmaskinen brummar tyst i köket, kaffet är klart. Och då! då börjar det borras hos grannen... hela soffan vibrerar!
Och som pricken över i:et så har det satts upp ny belysning på innergården (inte vår) som lyser som byggstrålkastare in i vår lägenhet (och alla andras). Så mysigt det blev...

Men nu struntar vi i det. Det är fredag och det är veckans bästa dag. Vi ska göra upp lite planer för dagen och för kvällens mys. Popcorn får det bli, men middag, där är det lite stopp? Har ni några idéer? Inte taco...

min plan...

2011-12-01 @ 22:43:49Med en make som var iväg på julbord såg jag fram emot det här. Lägga barnen, ta en lång varm dusch, hoppa i pyjamasen och slänga mig i soffan med två nya tidningar. 
Istället tillbringade jag den med att sjunga "I en sal på lasarettet" för Alicia. Fram till de två sista verserna... då brast min röst och så grät vi båda två och höll om varandra. Sedan låg vi länge och pratade istället och så grät Alicia en skvätt för att Wivie (den finaste i hela skolan) skulle åka till Wien imorgon. Sedan kom en Oliver upp med magont och så fick jag lirka i 30 minuter innan han kunde släppa ifrån sig lite på toaletten. Och så kom Alicia upp och in med telefonen med ett samtal från Wivies mamma som jag aldrig hann svara på (och som sedan pratade så länge i telefon att jag gav upp med att ringa tillbaka ;)). Och så var Alicia alldeles för varm och behövde panodil för att kunna sova. 
När jag efter detta landade rumpan på soffkanten ringde P och berättade att han var hemma om 10 minuter... ja, det var den lugna kvällen. En dusch hann jag med i alla fall. Och tidningarna är ju kvar i morgon!

Nu ska jag dricka mitt te och gå och lägga mig istället.

mina finaste små

2011-12-01 @ 18:58:01
Tätt intill varandra sitter de, min finaste små, och tittar på julkalendern, igen. Nyduschade och fina och luktar åh så gott. Det var efter duschen som jag kände att Alicia brände varm, varmare än vanligt. Och med termometern i munnen och en Oliver som grät för han var ledsen för att Lisa var dålig, konstaterade vi att hon mycket riktigt har feber. Det blir hemma dag i morgon och därmed inget julfirande i skolan.
Den lite mer observanta ser också att Lisa är svullen runt ögonen. Vi trodde det var en allergisk reaktion efter att hon lekt hos en kompis som har kanin, men det kan ju mycket väl vara både det ena och det andra. Vi får helt enkelt avvakta till imorgon innan vi drar några slutsatser om detta.

Så nu sitter de där, såta söta vänner och har det fint. Och jag ska göra dem sällskap.

order

2011-12-01 @ 15:11:07
nu har jag fått hem en av mina två allra finaste. och så har jag beställt julkort. och handlat. nu vill jag gå och lägga mig, är det ok?


Update: det blev så tyst från fåtöljen där Oliver lagt sig för att läsa Bamse som han fått av morfar...Gingerbread

2011-12-01 @ 11:25:04Till tonerna av någon j*#"%a borrmaskin hos grannen har jag suttit och redigerat denna bild. Ni som känner mig privat kan ju bara tänka vad det har gjort för min puls... Och för er som inte känner mig, jag har oerhört kort stubin och kan bli fullständigt tokig på sådana ljud (också). Temperament, jag? Nääää ;)

Men nu försöker vi bortse från detta oljud (jag stryper någon snart) och koncentrera oss på det svarta. Jo, i det ena paketet låg nämligen 4 meter långt svart velourtyg. Alldeles perfekt att använda som bakgrund när man fotar. Bara svärta ner det lite extra så blir det så här fint. Och så några pepparkakor, lite kristyr och några silverkulor så kan man få det så här fint. Åhh jag gillar det. Hoppas ni också gör det.

Ursäkta mig lite, nu ska jag leta upp hörselkåpor och hammare och knacka på hos grannen... (de har renoverat den här lägenheten i ett års tid nu... hur mycket kan det var att göra egentligen?)

i spy with my little eye...

2011-12-01 @ 09:52:44


something beginning with a T... trött mamma ;)

God Morgon
Kom ni upp ur sängarna i dag? Det gjorde jag, men jag har ont. Åh dessa ben, varför tappar man muskelmassa så fort? Nåväl, det är bara att bita ihop och köra på.
Alicia fick sig en liten åthutning när vi väntade på bussen. Stackars Alicia, det är inte lätt, men så här var det (kort). Hennes bästis gillar tydligen inte de tre syskon som också åker skolbussen, framför allt inte lillasystern i truppen. Hon stod och sa att de var korkade (jag sa till), satte upp en fot för att fälla lillasystern och gjorde fula miner. Alicia, som egentligen tycker om dessa syskon hamnar då i kläm och vill vara kompis med alla. Det är lätt att ryckas med då... och det köper jag inte. Så jag sa till Alicia att hon skulle bara våga! och en dag kanske det är hon som står där och blir mobbad. Jag har uppfostrat henne till att se efter andra, inte trycka ner dem. Jag hoppas hon är stark nog att stå emot denna sk bästis! Men vi kramades och pussades innan bussen gick så vi är inte ovänner eller så.
Oliver däremot är en liten spjuver som BARA pratar om tjejerna på dagis. I dag fick han syn på en rosa symaskin i reklambladet från Hallandsposten. Den var han ju bara tvungen att klippa ut för att visa Bella på dagis! Oj, vad han tjatade om detta. Sagt och gjort, så fick det bli.

Nu ska jag brygga kaffe och packa upp mina två paket som jag varit och hämtat. Ni kommer att få se vad de innehåller, om inte nu så senare... under veckan.

Happy Thursday!RSS 2.0