Eftermiddagen

2011-01-31 @ 21:48:17Har vi spenderat med bästaste morbror P. Vi har druckit kaffe, spelat musik och mest av allt, vi har spelat spel på Wii. Det är faktiskt ganska så roligt när man kommer igång, det är lätt att ta över och knuffa bort Alicia. Det får man naturligtvis inte göra, men det känns som att hornen växer ut.

Kvällen har vi tillbringat i sovrummet, stånkandes och stönandes. Vi har flyttat möbler, inte så många och inte så mycket, men det är tungt! Nu har jag äntligen hittat ett nytt hem för mitt skrivbord, men däremot har sminkhörnan blivit hemlös... tillbaka till fönstret med mig (och dumma grannarna som tror att jag sitter där och iakttar dem).

Nu är det nog dags för mig att stänga av lite datorer och umgås lite med min man. Det har blivit lite mycket av det hela sista dagarna och nu känner jag att lite kvalitetstid kan inte skada... det är ju ändå snart dags att sova ;)

Jag hoppas att ni alla har haft en härlig dag.

Spot the difference

2011-01-31 @ 13:49:31
Före:
Efter:

Jag tror vi behöver möblera om lite, igen! Åh så gärna jag gör det... :)

Igen?

2011-01-31 @ 10:41:21Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Oliver är ju hemma eftersom dagis är stängt, men han är inte riktigt i form ändå (herregud, han har ju gått en hel vecka på dagis). Han är lite småtrött och känns väldigt varm. Jag tror jag bryter ihop och samman...

God morgon

2011-01-31 @ 08:32:07Sista dagen på det långa långa januarieländet, nu är vi äntligen lite närmare våren, eller hur?


Måste ju berätta hur det gått med projekt - ingen välling på nätterna. Första och andra natten bjöd på dubbla skrikfester, både vid 1 och vid 4, värst vid 4. Det är mycket röst i en sådan liten kille ska ni veta. Tredje natten glömde han bort första passet och stämde upp lite senare istället. Och ännu lite senare, eller rättare sagt, väldigt tidigt på morgonen, kom han in till oss och fick sova i vår säng.
Fjärde natten, i natt, vaknade jag av larmet i morse och fattade ingenting! Han har alltså sovit hela natten, i sin säng (alltid i sin säng) och vaknade utvilad och glad. Nu håller vi tummarna för att detta är en nystartad trend, men av vishet gissar jag på bakslag redan i natt eftersom jag berättat om hur bra det går ;) Det brukar ju vara så...


God morgon på er!


Loved it

2011-01-30 @ 23:08:17


Ni såg väl BBC's nya serie, Sherlock Holmes? Ahh, den var alldeles utmärkt bra, tycker jag i alla fall. Har alltid haft en fascination för just Sherlock Holmes, har gjort flera arbeten om honom under skolåren. OCH så är det brittiskt! Det är något speciellt med brittiska deckare, eller hur? Inte bara en massa mord och blod, utan lite mer klass och stil på det hela. Det här är en favorit!

Huvudvärken förvärrades tyvärr under seriens gång, så nu har lite piller intagits och så även sängen. Jag önskar er alla en riktigt god natt!


Slöa dagar

2011-01-30 @ 20:19:41
Det har varit en riktigt slö dag, har brottats med ett litet migränanfall hela dagen! Fattar inte vad som hänt. För två år sedan hade jag aldrig haft migrän, någonsin. Sedan har det kommit lite då och då, några gånger på ett år. Men nu! Det här är mitt tredje anfall sedan nyår... herregud, snart har jag det väl varje dag?

På förmiddagen styrde vi bilen söderut och till Askurnlunden där Philip har sin plats. Lunden är ganska så ny, har bara funnits i 5 år eller så och det gör så ont att se att Philip inte är ensam liten där. Där vilar några småttingar till och så finns det fler utspridda på själva kyrkogården. Det är så fel att så små barn inte ska få en chans till liv.

Eftermiddagen har tillbringats mestadels i soffan, jag med datorn, Alicia och P med Wii.
Nu sover barnen och vi tittar på Solsidan. Ikväll är det ju Sherlock Holmes och detta måste ju spanas in. Älskar deckare av alla de slag och brukar faktiskt vara den som knäcker gåtorna först, i alla fall enligt mig ;)

Jag hoppas att ni har haft en härlig helg och njuter det sista av den.

God morgon

2011-01-30 @ 11:07:54Nu sticker vi till kyrkogården och tänder ett litet ljus för lille-/storebror!

I give up

2011-01-29 @ 22:20:58Nu giter jag inte sitta mer med datorn, hur roligt det än är! Det som tar tid är ju att få över alla mina favoriter från den gamla till den nya! Vet ni hur mycket favoriter jag har? Miljoner enligt P.
I morgon blir det till att göra back-up på den gamla och tömma den. P ser fram emot att få leka lite it-tekniker och installera lite spel åt barnen... Så länge han struntar i mina nya leksaker så skiter jag i det.

Funderade på att se en film ikväll, men kan i vanlig ordning inte komma överens om vilken. Väljer P så somnar jag i soffan, väljer jag så somnar jag också i soffan... så då kan ju han få välja, eller hur?
Vill bara utfärda en varning! Det lär bli mycket photo booth framöver, så vill ni inte se mitt fula tryne får ni blunda ;) Nyhetens behag ni vet...

Something new

2011-01-29 @ 16:05:47
I got myself a new toy...

Just nu...

2011-01-29 @ 14:56:17


Alicia slåss som om hon inte gjort något annat. Det bor ett monster i vår dotter!Pappa fick låna kontrollerna en liten liten stund ivrigt påhejad av barnen!Oliver förstår inte riktigt uppståndelsen kring den röda lådan utan äter hellre äpple! Mammas pojke!

I dag

2011-01-29 @ 10:31:01tänker vi på vår lille Philip som skulle ha fyllt 4 år. 

Vi älskar dig!


Kom ihåg. Livet är så kort.
Livet är bara nu, men döda är vi väldigt länge.
Därför, vänta inte till en annan dag med att säga till dem du tycker om
att du tycker om dem. För en annan dag kanske inte hinner komma.

Orkar inte

2011-01-28 @ 23:13:25
ladda över bilderna från kameran... så jag önskar er en riktigt god natt. Håll tummarna nu för att unge herr Oliver ska sova gott HELA natten ;)

Årets första...

2011-01-28 @ 18:14:57och förmodligen sista semla har ätits idag. Visst är det gott, men hu så mätt man blir, och lite lätt illamående...

Tack för en trevlig eftermiddag och fika mommo och P.


Jag älskar...

2011-01-28 @ 13:35:51


mitt gym! Alldeles totalt och fullständigt! Att gå ner för trappan och komma in på gymmet är underbart, känslan är oslagbar! Jag tillbringade två timmar där på förmiddagen. Förvisso tränade jag inte hela tiden, men bara att vara där. Första halvtimman snackade jag skit med en fd granne och efter mitt pass satt jag och pratade med ett par tjejer i omklädningsrummet. Sådant gillar jag, att det inte är överpretentiöst och ytligt, utan blandade åldrar och stilar. 

Bor ni i Halmstad och ska bli medlem på ett gym så bli det här! Ni kommer inte att ångra er. Och ska ni ha en riktigt bra PT så ska ni boka Jenny ;)

Nu ska jag trava iväg för att hämta Oliver, sedan blir det fredagsfika hos mormor. 

Ha en härlig eftermiddag!

T.G.I.F

2011-01-28 @ 08:39:43Nu ska den här trollungen till dagis och jag sticker till gymmet. Jodå, det gäller att hänga i om röven inte ska hänga ner... ;)

Önskar er en riktigt BRA start på dagen. Hey, det är FREDAG :)


The irony of it all

2011-01-28 @ 07:01:10
Just nu? Barnen sover!

I natt har jag haft två duster med Oliver. Den första vid 2 och den gick ganska enkelt. Den vid 4 gjorde INTE det. P var inne och försökte få Oliver att sluta skrika, gick så där. Men mamma, som har betydligt mindre tålamod och kortare stubin tröttnade och hotade med att ta nappen och ställa ut honom på balkongen! Oj, vad tyst det blev... 

Men just nu? Det sitter en varm glad lite pojke i mitt knä. I love it!

Goodnight sweetheart

2011-01-28 @ 00:03:42


Där sitter Alice och luftar armhålorna... ;)

Åh jävlar i det vad klockan var mycket då! Sist jag kollade var den bara strax efter 22... tiden går rätt fort va? Vi blev sittandes i soffan med P's "ännu icke av virus genomsyrade" dator och kollade mac. 

Men nu, go vänner, är det HÖG tid att jag lägger mig. Inatt blir det inga vällingrundor, hoppas jag!


Oliver's new wheels

2011-01-27 @ 22:24:33


Kolla in fordonet! Oliver är helnöjd med besticken från Teknikmagasinet. Kostar massor, 199:-, men kan vara väl värda om det innebär att han äter mer och går upp i vikt!Sen att ungen har smörgåsrån och smör utsmetat i hela ansiktet är ju en annan femma ;)
Ett av besticken fungerar som kniv. Passar visst alldeles utmärkt till att skrapa av smöret från rånen!

The iPhone story

2011-01-27 @ 18:35:06
Hahaha, fick den här historien mailad till mig av pappa... TUR att jag redan har en ;)It all began with the iPHONE

March was when my son celebrated his 15th birthday, and  I got him an iPhone.   
He just loved it. Who wouldn't?I celebrated my birthday in July and my wife made me very happy when 
she bought me an iPad.My daughter's birthday was in August so I got her an iPod Touch.
My wife celebrated her birthday in September so I got her an iRon.It was around then the fight started...... 

What my wife failed to recognize is that the iRon can be integrated into the home network with the iWash, iCook and iClean. 

This inevitably activates the iNag reminder service.

I should be out of the hospital by Monday...


Med nya (dyra) bestick blir det kanske lit...

2011-01-27 @ 15:53:06

img_1914 (MMS)

Med nya (dyra) bestick blir det kanske lite roligare att äta! Vi får hoppas på det i alla fall.


God Jul

2011-01-27 @ 14:25:59I dag fick vi äntligen vår efterlängtade julklapp - vårt nya stora duntäcke! Bäddat med nya påslakan från Himla ser det så skönt ut att jag överväger att gå och lägga mig redan nu!

Liten kille det här. Bara 11.3 kg och behö...

2011-01-27 @ 10:33:06

img_8162 (MMS)

Liten kille det här. Bara 11.3 kg och behöver öka nu. Kontroll igen om en månad och har han inte ökat då blir det utredning. Min lille sparv!


Då börjar det bli dags att ge sig av. Mot ...

2011-01-27 @ 08:58:52

img_4996 (MMS)

Då börjar det bli dags att ge sig av. Mot BVC alltså.


Morning

2011-01-27 @ 08:31:12
Maken är på jobbet, feber till trots! Jag vet inte om han förväntar sig en tapperhetsmedalj, jag blir mest förbannad. Inte nog med att han smittar andra, han blir förmodligen själv sämre också. Och blir han det, ja då är det INTE jag som tänker passa upp på honom... då får man skylla sig själv ;)

Oliver har som vanligt inte sovit hela natten och vi börjar bli lite smått tokiga av detta vandrande och vällingvispande. Problemet är ju att han vrålar så förbannat när han inte får som han vill (lik mamma ;)). Men om en stund ska vi gå till bvc och kontrollväga den lille sparven och jag tänkte ta mig ett ordentligt snack om saken. Så här kan vi bara inte hålla på!

Alicia däremot, min lilla ängel, hon sover som en stock, gärna länge på morgonen och är glad som en lärka!

Förresten, jag är fortfarande galet glad i min iPhone! Åh vad den är fin. Ska köpa mig ett litet skal till den och en skyddsfilm... Bling it!

Appar?

2011-01-26 @ 22:58:54Min nya lekkamrat! Kommer helt klart att bli en storfavorit!


Jag har tagit första steget mot att bli alldeles Applebiten! Till helgen kör vi resten och då får vi se vad det blir. Tror jag har bestämt mig faktiskt ;)
Den här lilla godingen är redan värd alla pengar den kommer att kosta mig! Åh vad BRA den är. Nokia kan ta sin E5 och stoppa upp den där solen inte skiner... den är INGET mot den här. Undrar om P också blir sugen på en eller om han är Sony Ericsson trogen? Och på tal om P och iPhone? Finns det några bra appar mot sjuka karlar? Inte nog med att P var trött, han har ju feber också! Och tror att han ska jobba imorgon OCH spela badminton efter jobbet. Visst, så kommer han hem och är ännu sämre... kul!

Jag har varit extremt tråkig idag känner jag. Det har varit så mycket med telefonen, barnen, maten och allt annat som hör vardagen till. Och nu fortsätter jag med det tråkiga och går och lägger mig. Imorgon är planen att komma ikapp med allt här hemma, som tex posten! Och räkningarna. Nä förresten, har ingen lust med mer huvudvärk, dem får P ta ;)

God natt på er!

Happy anniversary till oss. P snarkar och ...

2011-01-26 @ 20:12:20

img_5636 (MMS)

Happy anniversary till oss. P snarkar och jag äter choklad... gotteligott!


Kaos

2011-01-26 @ 19:58:59
Det är mycket nu hörrni! Och blir det för mycket blir det kaos i huvudet... nu vet jag inte i vilken ände jag ska börja. Dagen har gått i ett. Fan, när klockan var halv tre fick jag i mig lunch! Då hade jag bara ätit en banan efter träningen... INTE bra! 
Jag har ju skaffat mig en ny liten lekkompis som jag har haft lite mycket med idag. Och så har jag ju haft besök, både på förmiddagen och eftermiddag. Och lagat mat. Och nattat barn. Och nattat maken... han har huvudvärk och fick äran att ligga inne hos Oliver som varje kväll skriker efter mamma... han vill att jag ska ligga där inne. Och det är visst det mysigt, men varje kväll? Lite egentid behöver jag ha också.

Jag ska snart berätta om min nya kompis, ska bara bekanta mig lite till. Och svara på mail. Tummen på det.

Det kom ett bud...

2011-01-26 @ 14:50:03Jag hade missat ett samtal under tiden jag stod i duschen och när jag ringde upp kom jag till blomsteraffären. De hade visst blommor till mig...
Åhhh tänkte jag, min kära make överraskar mig fullständigt och skickar blommor! Det är ju faktiskt idag som det är 10 år sedan vi träffades första gången! Djupt rörd och chockad blev jag.
När jag sedan ringde honom på väg till skolan, blev han minst lika chockad! Nog för att han borde ha skickat blommor, men det hade han inte gjort. Inga överraskningar där inte. Däremot blev vi ju rejält nyfikna.
Efter att ha gjort ett mycket trevlig ärende på stan så kom vi så äntligen hem, Alicia och jag. Där stod blommorna och väntade, lite tidigare än sagt.

Och jävlar i min låda vad GLAD jag blev. Och RÖRD! Men snälla söta rara fina, inte skulle du skicka blommor till mig! Jag sa ju att jag inte ville ha något!

För det är så här, jag hjälper den här vackra tjejen med lite översättningar, något som jag gör med glädje eftersom jag tycker om det och för att jag tycker om att ställa upp och hjälpa andra (något som vissa kanske borde lära sig lite mer om...) och som tack för det står denna vackra bukett på mitt köksbord!


TACK SNÄLLA FINA JOHANNA!

Feeling hot hot hot

2011-01-26 @ 10:13:06
Jag har exakt 20 minuter på mig att kasta mig in i duschen och bli färdig innan Johanna kommer på kaffe. Det är lite smått stressigt ;)

Redo?

2011-01-26 @ 08:44:40


My sweetness


God morgon, redo för en ny dag?

Jag har lekt taxi och skjutsat till höger och vänster. Snart ska den lille Oliver till dagis och sedan, sedan får jag lite egen tid. Den ska tillbringas på gymmet, är tanken. Något måste jag ju göra, vad vet jag inte. Det bästa är att man får en sådan skön känsla bara av att vara där och det är ju halva jobbet i sig!

Vad ska ni göra idag? Några roliga planer?

The little photographer

2011-01-25 @ 20:49:42


Det sa bara KLICK...

The Girls

2011-01-25 @ 17:57:15Medan Oliver sov sen middag såsade vi tjejer. Alicia kollade Barbie och jag Mad Men. Det är gott att leva!

Väntan

2011-01-25 @ 14:56:12När kommer pappa hem?

Det blir ingen tävling

2011-01-25 @ 11:31:07
Egentligen skulle jag ha haft en tävling i samarbete med Buzzador och Cliniderm. Jag fick ju hem provprodukter som jag skulle testa och sedan skulle jag lotta ut 4 st testkit.
Nu är det så här att jag har provat produkterna, gillar förpackningarna, krämerna och dofterna, MEN min hud gillar dem inte. Och gillar inte huden dem, så gillar inte jag dem.
Och att då ha en tävling om produkter jag inte tycker om och kan stå för, känns väldigt väldigt fel.

Då vet ni ;)No good for me...

Litet busfrö

2011-01-25 @ 10:18:03


Kan ni också se hur det glittrar av bus i de här ögonen? Det spritter i honom...

Regn och is

2011-01-25 @ 08:35:02


En annan bild från igår. Oliver med potatismos utsmetat på kinden.

Vilket väder vi har! Det regnar och är blött, blött och halt. Jag höll på att ramla med Oliver i famnen när vi skulle köra Alicia till skolan. Måtte det smälta och rinna undan kvickt, så får det gärna komma ny fin snö sedan. 

Tidningen visade stor sol för idag och när den väl hittat igenom molntäcket ska vi ge oss ut. Fram till dess blir det gröt och kaffe.

Those eyes

2011-01-24 @ 22:19:50


Oliver innan läggdags... då får man ha sin napp.


Nu tänkte jag packa ihop mig själv. Har suttit och läst lite tidningar och bara kopplat av. Tröttheten gör sig påmind, så också ledvärken. Och så har jag börjat bita ihop igen, så att käkarna nästan låser sig. Försöker påminna mig själv då och då att slappna av, men rätt var det är så sitter jag och spänner mig. Hopplöst. Lika bra att gå och lägga sig, lite sömn har ju ingen dött av.

Jag önskar er en god natts sömn. Dröm sött.

Berätta en saga...

2011-01-24 @ 19:38:58

Tramsebytta

2011-01-24 @ 18:25:00

What it all comes down to...

2011-01-24 @ 14:42:2227'' iMac


eller
15'' MacBook Pro


What do YOU think???

After work (out)

2011-01-24 @ 10:40:49Då har veckan startat och den startade jävligt bra! En timmas träning, styrketräning och lite flås. Känns gott i kroppen. Så Johanna, vad har du tränat? ;)

Men allra bäst är att få komma hem, göra sig en riktigt god smoothie och ta en dusch! Dagens gjorde jag på en brun banan (vi har visst bara sådana hemma, kan det bero på Oliver som drar runt på dem?), jordgubbar, sojamjölk och proteinpulver. Smaskigt värre.På gång

2011-01-24 @ 08:20:12
Alicia är avlämnad på skolan och traskade glatt in själv. Oliver ska få i sig lite gröt innan han lämnas av på dagis och bara vi åker bil så är han också glad i hågen. Därefter tänkte jag dra min trötta kropp till gymmet och gå därifrån glad i hågen för jag är banne mig för slö för att vara glad innan! Antar att jag sov för mycket i lördags för klockan var närmare 4 (!) innan jag somnade i går/i natt/ i morse...

Men först vill jag ju önska er en riktigt GOD MORGON och en BRA start på dagen!

Trohet vs otrohet

2011-01-23 @ 20:46:59


Dermalogica, Cliniderm, Estée Lauder, Clinique osv osv trängs på min hylla i badrummet


När jag tittar i mitt badrumsskåp, eller bland mitt smink, ser jag en förvirrad människa. Någon som hoppar från det ena till det andra för att aldrig riktigt landa i något.
Många är gångerna som jag tänkt att numer ska jag BARA köpa ett visst märke så att det blir så där enhetligt och snyggt i skåpen och på hyllorna. Bara köpa nagellack från Chanel, bara använda Body Shop duschgel och body butter, bara Dermalogica rengöring och krämer osv osv. Men, det händer aldrig, ALDRIG. För så läser jag i någon blogg om en produkt, i en tidning om en annan och så bara MÅSTE jag testa... Och halvvägs igenom den produkten så dyker det upp en ny som jag också bara måste prova. Så håller det på sådär tills jag bestämmer mig. Bestämmer mig för att göra slut på det jag har och sedan BARA köpa ett och samma märke så att det blir sådär snyggt och enhetligt på hyllan, igen, eller inte.

Ärligt talat så har jag nog ALDRIG köpt samma produkt två gånger i rad. Aldrig, någonsin. Jag kan återkomma till vissa, men inte på en gång, inte utan något annat mellan. Jo, förresten, det finns två saker jag inte byter bort, min deo från Amway och mitt schampo från Redken (dock provar jag olika serier varje gång), men i övrigt!
Jag bara måste testa! Jag har tex ingen favoritmascara. Jag har testat de flesta, jag har ratat många, gillat många. Tror ni jag kommer ihåg vilka jag gillar och inte? Nope, inte en chans. Därför köper jag samma igen, samma som jag inte gillar och samma som jag gillar. Sådär håller jag på, testar och testar, om och om igen. 

Tror ni man ändrar sig någonsin? Eller fortsätter man sitt ändlösa sökande efter de ultimata produkterna?
Jag tror nog att jag kommer att fortsätta så här till mina sista dagar. Det finns alldeles för mycket roliga produkter som måste provas. Vad tråkigt det skulle bli om jag aldrig köpte dem? Tänk, om man inte provar något nytt så kanske man inte hittar den där nästa favoritprodukten. Som jag brukar säga till mina barn, "Man måste prova allt. Tänk om du aldrig hade provat glass, då hade du ju gått miste om den här goda glassen bara för att du inte ville prova, det vore väl dumt? Man vet ju inte i förväg om det är gott eller inte, bra eller dåligt, men man måste prova!"

Är det så? Måste man prova? Hurdana är ni? Testar ni nytt eller kör ni samma gamla vanliga?

Återvänt

2011-01-23 @ 15:12:08Två koppar kaffe, en lång dusch, smink och parfym... jag känner mig som en ny människa.
P har, ironiskt nog, tröttnat på allt damm och jagat runt med dammsugaren både högt och lågt. Jag klagar inte, absolut inte, utan rider med på välbefinnandet och känner att ikväll kan vi koppla av i soffan med gott samvete ;) Man får inte vara dum va?

Nu packar vi in oss i bilen och drar till Ica. Härliga söndagsnöje...

Redan söndag

2011-01-23 @ 10:48:42


Vilken tur att Alicia har en sådan gullig morbror...

OJ vad jag har sovit mycket! Kan inte komma ihåg senaste jag gjorde det, men jag gissar att det var innan barnen kom. Minst 16 timmar på ett dygn och det var nog vad jag behövde.
Huvudet känns lite ömt idag, sviterna efter gårdagens migränanfall. Ett så starkt har jag aldrig haft tidigare. Dags att kontakta VC för bättre medicin kanske.

Tanken var att träna igår, men det gick ju inte, och jag vet inte om det går idag heller.  Men då får jag göra det nästbästa och ta en lång varm dusch. Och en kaffe! Drack inte kaffe på hela dagen igår, det gick bara inte.

Sitter i fåtöljen med fötterna på bordet. På tv är det slalom och Oliver rantar runt och vill leka med pappa, goa unge. Livet är rätt bra, eller hur?

Kväll

2011-01-22 @ 18:35:32


Hade gärna haft dessa framför mig just nu.

Dagen som försvann i ett enda töcken av smärta. Har haft så ont i huvudet att jag gråtit emellanåt. Som om någon satt med en ishacka och gick loss från insidan... fy fan rent ut sagt!

Nu börjar det kännas lite bättre. Har sovit lite mer och precis njutit en god middag. Emellanåt får P briljera i köket och idag slängde han ihop en tacopaj och stor sallad. Gott, men lite oroligt i magen ;) Har inte ätit idag ju!

Snart dags att kasta barnen i säng, men först blir det lite mys i soffan och Bolibompa!

Monster

2011-01-22 @ 15:53:49
Dålig bloggning idag hörrni. Har haft en monstruös huvudvärk och legat och sovit mest HELA dagen. Jag hoppas att jag piggnar till lite senare...

Sovmorgon

2011-01-22 @ 09:22:18
Här hemma har pappan i huset sovmorgon. Barnen är igång och jag har tittat ikapp på det jag somnade ifrån igår. Vad den här dagen bjuder på är ännu inte bestämt, men det lär inte bli något massivt. Det är så jäkla gott att bara få vara och koppla av och inte ha en massa måste. 

Under julledigheten sa jag till P att vi verkligen borde gå igenom våra garderober där kläderna trängs med lite av varje. Blev det gjort? Nope! Och vet ni vad, det gör inget. Jag har två friska barn, nåja, ett friskt barn ;)
Vad vill jag säga med detta? Det finns viktigare saker i livet än garderober. Det tog mig många år att komma på det och det var egentligen inte förrän efter vi förlorade Philip jag fattade det. Livet är här och nu. Jag vill inte sitta i gungstolen och undra hur mina barns barndom såg ut för jag var fullt upptagen med att städa. 

Mitt råd i dag, skit i alla "måsten", det är inga måsten! Ta vara på varandra och NJUT istället.


Så, idag hänger vi med barnen och struntar i dammet i hörnorna... det får råttorna ta!

Beautiful

2011-01-21 @ 22:57:04

Apelsinkyckling

2011-01-21 @ 20:48:07


Det har blivit mycket kyckling den här veckan...

Dagens middag blev en favorit i repris, men med annan frukt. Fick ett recept av mamma (tack Anneli) och lagade i början på veckan. I dag fick det bli med apelsin istället för citron.

Bryn ett par kycklingfiléer (jag skar dem i bitar). Tillsätt lite vatten och en halv buljongtärning (höna). I med créme fraiche, 1 msk flytande honung, 1 tsk soja, skalet av en riven apelsin/citron och den ena halvan pressad i. Servera med pasta eller ris och sallad.

Det HÄR åt Alicia! Oliver däremot åt pasta med smör. Alla sätt är bra, utom de dåliga... ;)

Nu är det galna män som gäller. Vinet får P dricka upp, känner migränen lura i bakhuvudet!

Vad gör ni ikväll?

Griniga familjen

2011-01-21 @ 17:53:37Det är lite trött och grinigt här hemma. Alicia säger (mest när det passar) att hon har ont i huvudet. Oliver sover lite på eftermiddagen och vaknar grinig. Och jag, jag gör vad jag kan för att få i honom något överhuvudtaget.
Just nu står P & P i köket och pratar färdigt maten. Därefter ser jag framemot en lugn kväll i soffan.

Vad roar ni er med en fredagkväll som denna?

Ut

2011-01-21 @ 11:11:59Nu packar jag ner min son i overall och åkpåse och ger mig ner på stan. Lite medicin måste införskaffas...

Update

2011-01-21 @ 10:24:00Har precis pratat med Sjukvårdsupplysningen och en mycket trevlig kvinna. Än är det ingen fara på taket, febern är kvar, men inte så hög och kräkningarna kan komma i perioder. Däremot är det en del saker vi ska plocka bort ur kosten, just nu i alla fall.  Ingen mjölk, inga fullkornsprodukter, lite socker. Det blir till att skaffa lite ny välling till den lilla magen.
Nästa vecka, om jag inte fått jobb innan dess, så ska jag gå till bvc. Den här bristen på viktökning är ju bedrövlig.

Trött mamma

2011-01-21 @ 08:13:01
Ögonen går i kors... vilken natt! 
Det började med att Oliver stod och drog i mig vid 3-tiden inatt. Han hittade inte nappen och så ville han ha välling. Fine by me, med tanke på hur dålig han är jämt och hur lite han äter.
Efteråt somnade han om gott och jag gick och la mig. När jag precis håller på att somna, ungefär en timma senare, vaknar vi att han skriker hysteriskt. Jag säger till P att han får kolla (eftersom jag har så vansinnigt svårt att somna om och precis höll på att göra just det).
Och så hör jag hur han rusar upp, hur Oliver vänder sig ut och in och skriker ännu mer. 

Jahopp, då var det bara att kliva upp och börja tvätta golv, byta sängkläder osv osv. En dusch senare, Oliver, så låg vi alla till sängs igen, denna gång P dubbelvikt hos Oliver. Stackars liten.

Peppar, peppar så har han faktiskt ätit lite vitt bröd med smör och druckit lite mjölk på morgonen. P svängde förbi och plockade upp Alicia till skolan så vi slapp stressa iväg.

Nu ska jag ringa sjukvårdsupplysningen för så här kan det inte hålla på!Räven raskar

2011-01-20 @ 22:13:08
Räven raskar över isen
Räven raskar över isen
och får jag lov, och får jag lov
att sjunga mammas visa

Så här gör mamma vart hän hon går
och var hon sitter och var hon står...

Ett annat sätt

2011-01-20 @ 18:12:08Medan Oliver har ett sätt för att bli av med sina valkar på magen (ungen har noll underhudsfett) så fruktar jag att detta sätt inte är lika effektivt på mig. Så nu tar jag mig i kragen och släpar mig ner till gymmet. Något måste göras... vad vet jag inte.Lucky Strike

2011-01-20 @ 13:40:38Sköna Alicia är hemma, ordningen är återställd. Oliver sover, Alicia tittar på Barbie och jag tar mitt kaffe med en cigg och Mad Men... (skojar bara, röker inte, men man kan inte säga att de gör mycket annat än att röka i den serien).

Sweet child of mine

2011-01-20 @ 10:06:33


Pingu lockade en lite stund på tv:n.

Det är en betydligt piggare Oliver jag har att göra med. Från att ha legat i soffan och bara varit i ett par dagar far han nu runt som ett litet, men dock litet, yrväder. Det börjar nog samlas lite spring i benen.
En kvarts macka var vad jag fick i honom så tanken är nog lite välling på det (vätska och näring) och sedan blir det vagnen. Så, ses vi inte på ett tag så är vi ute och spinner.

Och så vill jag tacka alla Mac-lovers som lämnat en kommentar på mina funderingar på nästkommande dator. Tack snälla snälla ni för att ni tagit er tid! Jag uppskattar det verkligen.På sin plats

2011-01-20 @ 08:30:26
Alicia på dagis och Oliver nerbäddad i soffan. Han är i princip frisk, men det är bättre att vara på den säkra sidan. Planen är att ta en promenad med en nerbäddad Oliver i vagnen när vi ska hämta Alicia. Har ett par ärenden på vägen.
Nu är det allra först dags för frukost.

God morgon!

The others

2011-01-19 @ 22:38:29HA! Tro nu inte att mina barn satt och åt vår middag med sådana här leenden. Nej då! Oliver åt bara pasta med smör på (han ratade ketchupen konstigt nog) och Alicia la till köttbullar till sin måltid. Kycklingen var ALLDELES för stark, du milde tid, sa barnet som åt upp crispet på chilinötterna när hon var liten...Mac vs Pc

2011-01-19 @ 20:12:25Jag håller på med lite research här hemma. Eftersom min kära make kört min dator mot en för tidig död letar jag alltså en ny älskare, ja dator alltså... maken får stanna lite till.

Det står ju i första ronden mellan en mac och en pc. Ni är ju många därute som lovordar mac jämt och ständigt, men ärligt talat, VAD är det som är så jäkla bra? (och kom nu inte dragandes med virustjafset, det kan ju inte vara det viktigaste?) Är en det verkligen värt att betala så mycket mer? I mina ögon får man bra mycket pc för mindre summa än en mac?

Please, pros and cons? Fördelar, nackdelar? Vad tycker ni? Ni som har haft bägge, vad är era reflektioner?

Och snälla, KOMMENTERA MERA!!! Hur ska jag annars få veta?Middagstipset

2011-01-19 @ 18:15:52


Skär 3 kycklingfiléer i bitar och bryn i smör med lite svart och vitpeppar.Tillsätt en burk créme fraiche och ett paket Kvibille Ädelost. Låt smälta och puttra samman.Tillsätt en burk marinerade vitlöksklyftor, rubbet ska i!Servera med pasta eller ris och sallad.


Detta är verkligen hur enkelt som helst, och gott! Vi har gjort den här rätten många gånger och faktum är att jag fick receptet av Louise under den Sälen-resa som jag träffade P, 2001. Åh herregud, vi firar 10 år om någon vecka... tror ni han kommer ihåg det?
Produkterna som jag använde. Det fick bli laktosfri créme fraiche eftersom det var det vi hade hemma. Det är egentligen min bror som är den känslige av oss... ;)

Upp och ner, ner och upp

2011-01-19 @ 14:56:05
Fick i Oliver en liten yoghurt och strax därefter började det att gurgla i magen på honom. Tror faktiskt att han fick en rejäl uppstötning som han svalde! Urk, stackars liten, den där lilla magen är verkligen inte i form.

Apple of my eye

2011-01-19 @ 09:57:06

God morgon onsdag

2011-01-19 @ 08:06:31Godmorgon kära vänner! Onsdag och Oliver har fortfarande feber. Ursäkta, men lika hård som han var i magen i går, lika löst är det idag... Blåbärssoppa, katrinplommon, blåbär, katrinplommon! Vimsigt värre.

Vi gör oss i ordning för ännu en dag i soffan även fast Oliver själv smugit iväg in i Alicias rum. 

Har fått ett uppsving i statistiken och vill bara säga hur glad jag är för att jag fått så många nya läsare. Ni gör mig glad med era tankar, åsikter och kommentarer! Tack så mycket :)

Ha en härlig dag!

Remember

2011-01-18 @ 21:05:44Det tryter i fantasiförrådet och jag känner att idétorkan har slagit till lite. Inga roliga bilder har jag heller tagit, har ju inte varit utanför dörren idag. Fan, jag har inte ens klätt på mig idag.

Så tills dess jag känner mig lite roligare så får ni roa er med att fundera på det här. Tänkvärt och bra, det behöver vi ibland, eller ganska så ofta egentligen.

Och har ni några roliga idéer och uppslag om kommande inlägg så PLEASE, berätta dem gärna!

Argh

2011-01-18 @ 17:52:23
Alicia börjar gnälla över ont i magen! Jag börjar få ont i huvudet istället...

Inlevelse

2011-01-18 @ 14:53:46Det är en något piggare Oliver som precis vaknat efter ett par timmars sömn. Det som började i sängen avslutades i soffan där han av någon anledning tycktes sova bättre. Inte mig emot som satt i tystnaden och plöjde hundra sidor deckare a la kommissarie Brunetti.

Nicke Nyfiken

2011-01-18 @ 10:18:09


Från soffan till fåtöljen

När man är sjuk får man göra lite som man vill, eller hur? Så efter att ha fått i Oliver lite jordgubbskräm så fick han välja en film. Det blev alldeles otippat Nicke Nyfiken (tack och lov så vidgar han vyerna...). Så nerbäddad i fåtöljen ligger han just nu alldeles nöjd. Jag hoppas att han fortsätter göra det en stund till så kanske jag hinner läsa klart min bok... Ego Woman såklart ;)

Still on

2011-01-18 @ 08:34:02
God morgon på er. Här hemma är det fortsatt feber och det blir soffhäng idag för mig och Oliver. Alicia är i skolan med förmaningar om att INTE ligga i vattenpölarna (jodå, det gjorde hon igår och kom hem precis dyngsur, P hällde vatten ur kängorna) och att INTE åka på kullen som är belagd av is. Usch, får ångest av att veta att hon kommer göra det ändå, det är ju så lätt att halka och smälla i huvudet!
P är tillbaka till jobbet och är nog lika glad för det. Hemma i all ära, det är rätt avkopplande att komma iväg också.

Dags att fixa lite frukost.
Snyggast på galan

2011-01-17 @ 22:58:52Runt om i bloggvärlden skrivs det om gårdagens Golden Globe gala. Alla klänningar granskas och betygsätts. Generellt så verkar de flesta gilla Angelina Jolies smaragdgröna Versace och andra färgglada kreationer. I mina ögon var det någon annan som stod ut. Olivia Wilde. Älskar den axelbandslösa chokladbruna Marchesa som lyste upp som en stjärnhimmel. Så jäkla flott alltså. Skulle jag inte tacka nej till. 

Nya kläder

2011-01-17 @ 22:05:3060 kilo soffa är inhandlad, inlastad och levererad. Inte hem hit dock utan till Maria. Jag fick med mig lite värmeljus hem... de var ju på rea för bara 15:- förpackningen!
Efter varsin korv var det dags att styra hemåt i dimman, inte mycket man såg uppe på åsen. Men hemma är vi och våra tråkiga fåtöljer har fått nya kläder! Tanken är att de ska bytas ut mot två vita Eketorp så snart ekonomin tillåter, men fram till dess får de gömmas under varsitt överkast. Lite vitare i vardagsrummet i alla fall.

Friendship

2011-01-17 @ 16:33:47
Nu lånar jag ut mig själv på en runda till Ikea. När ens vänner behöver hjälp ställer man upp. Nästa gång kanske jag behöver hjälp. Hör du det Maria ;)?

Som om jag skulle lida av att åka till Ikea...

If only...

2011-01-17 @ 14:20:51För tio minuter sedan låg Oliver och sov så här i soffan. Sedan dess har han fått nya blöja och krävt Alicia godisburk. Sin pappa har han alldeles lindat runt sitt lillfinger. När jag lämnade dem tidigare var de i full gång med att leka med Alicias dockskåp! Ajabaja pappa, så får man inte göra.
Tänk om Alicia visst vad som pågår här när inte hon är hemma? Stackaren.


Det här ni, det går inte undan precis. Had...

2011-01-17 @ 12:14:32

20110117115 (MMS)

Det här ni, det går inte undan precis. Hade det varit telefonkö hade det nog varit en röst som sa " tack för att du väntar, vi tar strax emot ditt samtal, du har plats 7853 i kön" Jaja, vad är väl en bal på slottet?


Alice x 2

2011-01-17 @ 08:42:52


Inte mycket som biter på den här unga damen (ta i trä)


Nu börjar dagen reda ut sig lite. Ska strax skutta in i duschen innan jag ringer ett viktigt samtal, mycket viktigt samtal. Ni håller tummarna va?
Sitter på fb och håller kontakt med en nyfunnen vän som håller på med samma samtal som jag gjorde igår! Håller tummarna för dig Alice.

Nu fångar vi den här dagen.


Early update

2011-01-17 @ 07:17:14
Liten gosse har inte kräkts på hela natten, liten gosse fått hög feber!

Det blev P som fick sova i Olivers rum i natt och det hade ju gått bra. Just nu ligger Oliver nerbäddad i soffan och är nog ganska så nöjd med det. Det enda vi får i honom är vatten och det få vi nog vara lite tacksamma för.

Godmorgon världen! Godmorgon måndag och ny vecka!

Vad är status?

2011-01-16 @ 23:44:00
Läste en så rolig och intressant krönika i lördagens Hallandsposten. Mycket stämde och mycket är mycket tänkvärt. Vad är det som är viktigt egentligen?
Artikeln baserades på en undersökning gjord av United Minds och handlade om vad som är status i Sverige i dag (de jämförde mot Kina, men det är ju inte lika intressant här, tycker jag). 

I statustoppen hittar vi följande:

1 Vara allmänbildad
2 Vara duktig på sitt arbete
3 Vara en engagerad och duktig förälder
4 Att vara snäll
5 Att flytande kunna tala många språk
6 Ha en egen hoparbetad förmögenhet
7 Kunna bestämma över sin egen arbetstid
8 Lägga tid och pengar på att hjälpa behövande människor
9 Ha ett långt och stabilt äktenskap
10 Ha en klar och tydlig livsåskådning


Och i botten finner vi:

91. Ha en välbesökt blogg
92. Ha en fullbokad almanacka
93. Köpa professionell hjälp för att inreda sitt hem
94. Prata med coach/psykolog
95. Umgås med chefen utanför jobbet
96. Bli omskriven/figurera i kändispressen
97. Vara singel med intensivt kärleksliv
98. Ha en minst 15 år yngre fru
99. Ha en minst 15 år yngre man
100. Förbättra sitt utseende med medicinska hjälpmedel


Nu kanske inte jag håller med riktigt om alla punkter, som tex att det är lågstatus på att prata med en coach/psykolog. Tror snarare det är vettigt för vem behöver inte bena upp sitt liv och finna det som är viktigt i just sitt eget liv? Är övertygad om att det är BRA med hjälp.

Fullbokad almanacka däremot går bort. Det enda det ska visa på är att vi vill vara viktiga och verka viktiga i andras ögon! Herregud, finns det något mer tröttsamt än folk som hela tiden ska påpeka HUR MYCKET de har att göra och hur jävla effektiva de är hela tiden? Nej tack, det imponerar inte mig, alls! Tycker snarare att det är lite ledsamt. Varför? Jo, för att man förmodligen väljer bort något annat viktigare bara för att vara duktig
.
Sist men inte minst, att förbättra sitt utseende med medicinsk hjälp? Nja, det är inte status i mina ögon, snarare en brist av något annat i livet. Visst har jag rynkor som jag inte är sådär jättenöjd med, men herregud, jag är 35 år och har levt lite, får inte det synas? Tycker jag det är bättre att släta ut sig på insidan och finna sig själv istället för att jaga lyckan (eller vad det nu är man jagar) med en slät utsida.


Och nu till min fråga, vad tycker ni? Finns det något som borde byta plats enligt er, från toppen till botten och tvärtom?

Intressant är det i alla fall.


Late update

2011-01-16 @ 23:20:16
Oliver har, efter 4 kräkattacker, äntligen somnat i soffan. Han har druckit en massa vatten och, tacksamt nog, fått behålla det också. Ingen feber, men väl kallsvettig. 
Är ingen läkare, men jag gissar en släng av Vinterkräksjukan? Enligt nätet så måste den ju inte följas av feber, om inte så vet jag inte vad det kan vara. Kan tyckas lite märkligt eftersom vi har ett barn till, men Alicia har faktiskt ALDRIG (peppar, peppar) haft någon influensa av något slag. Aldrig! Otroligt, men sant. Däremot var hon ett riktigt öronbarn som liten, men det har tackochlov vuxit bort.

P är nere med lite tvätt och ska även hämta upp extrasängen. En av oss får sova inne hos Oliver inatt, jag gissar att det blir jag! Alice min Alice

2011-01-16 @ 22:22:01


Alicia: "Mamma, vilken tycker du är finast?"
Mamma: "Jag tycker att du är sötast av alla!"

Smashing

2011-01-16 @ 22:16:16
Hittade dessa bilder på Olivia Palermo på Ermenegildo Zegna show under Milan Fashion Week Menswear A/W 2011, 15 januari, 2011 i Milano, Italien.
Helt outstanding, men så kan hon också bära upp det!


Har man precis tillbringat ett par veckor på St Barts så får man så här snygg solbränna. Men håret, jag kan inte släppa det. Kolla lystern! Åh så jävla snyggt!

Under en hel dag

2011-01-16 @ 20:35:42Har min man visat sig från den här sidan. Helt otroligt! Fotot är taget av min mamma som även hon fick se samma sida. Vet inte om jag ska skratta eller gråta för det ser f*n likadant ut nu!

Kräksjukan is in da house

2011-01-16 @ 18:37:59

Efter första omgången.

Efter första kräkattacken höll han humöret uppe och var lite, lite sig själv. Han kämpade på bra även efter den andra. Efter den tredje gav han upp, stackars liten!
Det blir till att sova på golvet inne hos honom inatt.Efter den tredje magtömningen somnade han alldeles utmattad i soffan.

It's a keeper

2011-01-16 @ 15:37:32

Färgen är olive/stone, men jag tycker nog snarare att de går åt det bruna hållet.

Ni vet säkert att jag har haft lite otur, och velighet, med vinterkängor! De senaste gick ju sönder och fick reklameras. För att inte frysa fötterna av mig så panikshoppade jag ett par curlingkängor på Scorett. Hyfsat varma, snygga, men inte ett dugg praktiska i pulkabacken eller annat.
För ett tag sedan surfade jag runt och letade efter ett par nya Sorel och hittade dessa. På Ellos. Med 50% rabatt! Det var inget att tveka på utan klick klick så var de mina. Och nu är de hemma också (även fast leveransdatum sa den 25/1). Varma, sköna och vattentäta! Perfekta att ha just nu alltså!Muuu

2011-01-16 @ 13:38:15Oliver fick den stora äran att få vara med en stund på Alicias rum. Och innan allt spårade ur och vi var sekundrar från någon slags ansiktsolycka så var det denna planschen som fångade unge herrns intresse för en stund.


Sunday

2011-01-16 @ 10:32:30

Vackra blommor som jag fick av Alicia i fredags för att jag var lite emotionell pga jobbet.

Godmorgon på er! Ännu en ny dag och nya möjligheter. Dagens plan är dusch och stan. Inte så mycket, men lite lagom jobbigt... känner mig seg med en dovt molande huvudvärk. 
P är iväg och sätter upp lampor hos en kompis. För allas trevnad och nerver så stannar jag hemma med barnen.

Sitter och tittar med ett öga på Tv4 Nyhetsmorgon som just nu gästas av halva Solsidan-gänget. Ny säsong ikväll och den ska jag försöka komma ihåg att titta på. Ni tittar väl också?

Bäst att jag hänger på här innan Oliver drar av armen på mig...

My favourite

2011-01-15 @ 23:14:30Det brukar oftast vara ett jäkla tjatter om hur GOD glassen från Ben&Jerry's är. Allas favorit med kakbitar och degklumpar osv osv. Jag har testat flera (långt ifrån alla) och jag är ärligt talat inte ett dugg imponerad. Tycker inte alls att det är särskilt gott med deg i glassen. 
Däremot Häagen Dazs Strawberries & Cream, det är RIKTIGT god glass det! Åh, jordgubbar med grädde, smakar sommar, lent och krämigt och fräscht! Om jag bara får äta en enda glass resten av mitt liv så väljer jag lätt denna.

Vilken är er favoritglass?

Hela natten, hela dagen

2011-01-15 @ 21:48:19


Båda barnen och så jag, japp, vi har drällt i pyjamas i dag, hela dagen! Inte varit utanför dörren, inte ens öppnat dörren. Ibland måste man ju få ha sådana dagar och det passar ju ännu bättre när regnet bara öser ner.
Nu sover de små i nya pyjamasar eftersom de smutsat ner sig under dagen (så som alla barn gör såklart) och jag sitter och funderar på om det ens är något värt att titta på ikväll. Maken sitter ju bara och väntar på att klockan ska bli midnatt så att han kan se Dakar-rallyt. Får väl bläddra i en tidning eller två istället...

HELP

2011-01-15 @ 18:59:50
Jag har gjort n[got, jag kan inte skriva [ ' ; det blir bara s[dana h'r konstigheter. N[gon som kan tala om vad jag gjort och hur jag blir av med det____ det d'r var allts[ ett fr[getecken, hmmm


UPDATE:

Något så enkelt som alt+shift gjorde susen!

Vogue

2011-01-15 @ 16:23:50Tror faktiskt aldrig jag sett Victoria Beckham så här snygg, aldrig någonsin. Hur snyggt hon är blir stylad så finns det alltid något hårt över henne, och det kanske inte är så konstigt med tanke på hennes liv.
Vi får hoppas att den fjärde graviditeten ligger bakom det ljuva i hennes utseende och att de får sin efterlängtade dotter.

Tidningen är ett must!

I love

2011-01-15 @ 15:15:25


Bild från Tine K's facebook sida

Blir så sugen på att fixa lite här hemma när man ser så här ljuvliga saker. Det finns nog inget jag inte skulle vilja ha från Tine K. Som så vanligt så är det Danmark som regerar!

En sådan här

2011-01-15 @ 14:59:32


En sådan här spegel är det jag är ute efter och jag hittade den på Clas Ohlson. Att jag inte giter ge mig ut i regnet idag är en annan femma. Jag gissar att den finns kvar imorgon också.

What a night!

2011-01-15 @ 10:32:55


Mammas lilla chokladgris!


God morgon och god förmiddag. SÅ gott jag har sovit i natt och hela 9 timmar har jag skramlat ihop också... nu ska jag bara komma igång lite också!

Det känns rätt bra att ha bestämt sig, det känns lite lättare att andas liksom. Varje morgon den här veckan har jag mått så illa att jag har fått sitta med huvudet mellan knäna och bara andas innan vi ens kommer iväg. Jag har suttit i bilen och bara känt nu kräks jag, nu kräks jag, nu kräks jag. Inte riktigt bra.
Men idag, idag känner jag mig bra och det är huvudsaken.

Vi har inga egentliga planer för dagen. Jag vill ner till stan lite senare, har ett paket att hämta. Och så är jag på jakt efter en spegel. Ni kanske kan hjälpa mig?
Om jag förklarar så här:
en vändbar förstorande spegel på fot, som har stående på bordet
då vet ni vad jag menar va? Trodde Åhléns skulle ha, men de hade bara en modell i plast som inte kändes så kul.

Nu blir det lite kaffe och vinterstudio.

Njut dagen!


That's what friends are for

2011-01-14 @ 23:05:20


Men vad säger du...?


Tack för de fina ord jag fått i samband med mitt jobb, både här, mail och sms. Det värmer!

Vilket får mig att tänka på vänner och vad vi egentligen gör för våra vänner. Jag har alltid värnat om de som står mig nära, de jag tycker om och de jag umgås med. Jag sätter ofta dem före mig själv och jag stöttar och ställer upp på alla sätt jag kan. Att finnas där i uppgång och nedgång, uppmärksamma och glädjas med, det är något för mig alldeles naturligt. Men, det finns ett men, det här har ju även en gräns. Den där gränsen är lite individuell och kan ändras från gång till gång, men från den dagen då jag känner att det här "förhållandet" är på väg åt fel håll, då har jag inte mycket kvar. Ett vänskapsförhållande får aldrig, ALDRIG bli enkelriktat. Där den ena tar och den andra ger. Detta tar alldeles för mycket energi och kraft att det helt enkelt inte är värt det, alls.
Många är de vänner jag sett komma och gå under alla mina år. Vissa har stått mig nära och vissa varit lite sådär lagom "hej och hallå". Gemensamt är att de inte längre står mig någonstans.

Vänskap är viktigt hörrni och framför allt måste den vårdas. Ta inte vänner för givet, ta hand om vänskapen som ett förhållande. Rätt var det är så står du ensam kvar och då är det ensamt och inte längre så roligt. Dessutom så ska man vårda alla lika för du vet aldrig när den där personen som du inte bryr dig så mycket om längre, den som du vände ryggen åt, som du slutat hälsa på, kommer att bli avgörande för ditt liv. Ganska retligt att ha gett sin kommande chef fingret för att du tyckte att de trängde sig i kön, eller hur?

Så var lite snälla tjejer, var inte så jäkla snikna, ogina och oschyssta. Vi är många här ute som behöver varandra och behöver ni inte oss, ja, då kan ni traska vidare för här finns inget att hämta.

Min blogg handlar ju om mig och mina åsikter. Dessa behöver absolut inte stämma överens med dina, men det är en "snäll" blogg, vi är vänner här och vi stöttar varandra, eller hur? Ni andra, ni kan med ett enkelt klick på den röda pluppen i vänstra hörnet/krysset i det högra hörnet fortsätta med ert.

Ingen fara på taket

2011-01-14 @ 19:12:27
Oj! Ta inte förra inlägget för att något allvarligt har hänt, det har det inte! 

I måndags klev jag in i rollen som säljare för allra första gången! Jag var förmodligen aningen naiv. Jag trodde nämligen inte att det skulle var SÅ svårt att få tag i köpare. Och eftersom jag aldrig hade testat innan så gick jag in med känslan av att det här fixar jag, det här kommer jag att klara utan problem. 
Dag tre sålde jag för över 7000 kronor vilket inte ens är förväntat av mig eftersom jag är ny. Jag insåg också att även fast jag inte har någon budget så finns det press på mig att prestera. 
Känslan har således sakta byggts upp under veckan att det här är inte jag. Jag KAN INTE tjata och gå på, om och om igen, när personen jag talar med säger bestämt "JAG ÄR INTE INTRESSERAD, SNÄLLA RESPEKTERA DET". Det går inte, jag kan inte, jag är inte den personen.

Så istället för att fortsätta med en massa trevliga samtal (jodå, jag har pratat med massor av trevliga människor ända tills jag kör säljsnacket) och inte prestera något, känna kraven växa och må sämre och sämre, så har jag bestämt mig för att istället respektera mig själv.
Mitt liv och min tid är alldeles för värdefull än att jag ska sitta på ett arbete jag inte trivs med och må dåligt!

På måndag är det jag som ringer det ena samtalet efter det andra och säljer in mig själv till ett jobb jag VET att jag kan hantera med betyget mycket väl godkänd!

Snälla påminn mig om jag någonsin börjar p...

2011-01-14 @ 14:12:48

20110114113 (MMS)

Snälla påminn mig om jag någonsin börjar prata om säljjobb att jag verkligen inte har psyket till det, eller ens personlighet! Visst är det skillnad på att sälja och sälja, men just det här får mig att känna mig som en liten lort... Enough is enough. Mitt liv är viktigare än så här!


TGIF

2011-01-14 @ 06:59:10Godmorgon på er! En trött och lite sliten mamma stämplar in för veckans sista arbetsdag. Ser fram emot en slö och skön helg!
Vi förbereder oss för att ge oss ut i snön och ta oss runt i stan. Hörde från en kund jag pratade med igår att våren kommer inte komma förrän i efter påsk! Deprimerande ju, men vi kan ju låtsas att det bara gällde Borlänge, eller hur? Fast det kanske det gjorde också, vad vet jag...

Nu kör vi så det ryker så att det kan bli en riktigt jäkla bra fredag!Oliver hjälper pappa vid diskbänken. Man vet ju aldrig när det behövs en extra hand eller två...


Alice håller ställningarna vid tv:n, något hon gör väldigt gärna och väldigt bra ;)

Snart sängen

2011-01-13 @ 21:05:07Den där duschen satt faktiskt inte helt fel, äntligen lite upptinad i kroppen. Man blir lätt lite kall när man sitter på röven hela dagarna och bara tjötar i telefon!
Högg senaste numret av Your life när vi var inom Hemköp idag, bäst att passa på innan nästa nummer kommer. Har hunnit bläddra några sidor och inser när jag ser högen nya tidningar att jag har hunnit bläddra några sidor i dem alla! Är ni också sådana? Att ni kan glutta lite, läsa något kort, lägga tidningen och nästa glömma den? Åh så kommer nästa tidning och nästa och så vips! så har man ett helt gäng man tror att man läst, men som man i själva verket bara läst lite grand i... Boken däremot, en gammal en, har jag kommit ungefär halvvägs i. Det blir ett par kapitel varje kväll innan ögonen går i kors, jag släcker lampan och insomnian kickar in... Nåväl nu blir det lite bläddrande i senaste tillskottet innan jag blåser håret torrt och går och lägger mig.

Imorgon har jag ett par kunder som jag ska ringa upp som jag verkligen tror på! De har fattat innebörden av våra sajter, innebörden av mycket trafik, men är inte beslutstagaren. Imorgon gör når vi budget, eller hur?!

Jag får be lite om ursäkt att jag inte är så flitig i bloggen längre. Dagarna går otroligt fort och jag har ju hur mycket som helst att göra. När jag kommer hem vill jag bara vara med barnen eftersom tiden innan de ska i säng går så fort. Men jag ska försöka bli lite flitigare med kameran och passa på att blogga lite på kvällen och mer på helgerna. Är det ok? Kan det funka?

Oh well, jag önskar er en fortsatt trevlig kväll. Sitt inte uppe för länge nu ;)


Min tur nu

2011-01-13 @ 20:09:33
Att hoppa in i duschen alltså. Kvällen blir lite smått förskjuten när man blir fasthållen av en varm go liten gosse som bara ropar på mamma hela tiden... tillslut somnar man ju!

För att stilla eventuell nyfikenhet, så nej, jag har inte sålt idag! Men imorgon, då jävlar gör jag det!

Trötta flickor

2011-01-13 @ 07:06:14Ny morgon, nya tag. Oj vad det känns att man börjat jobba igen, trötta är vi. Alicia var hur svårväckt som helst och jag förstår henne, hade gärna krupit ner hos henne och sovit några timmar till. På lördag!
Nu sitter vi alla i soffan och kollar lite Bolibompa innan vi ska ut i bilen för att köra den galna lämningsrundan. Löjligt hur lång tid det ska ta att köra tre personer till olika ställen inom Halmstad...

Önskar er en riktigt HÄRLIG dag!Firar i sängen

2011-01-12 @ 22:25:08

Jag lägger alltid, ALLTID på telefonen med ett "jag önskar dig en fortsatt trevlig dag".
Nothing more, nothing less.Ikväll firar jag min framgång med te, vatten, tv och tidningar. I dag låg både S och Chic på hallmattan och det är ungefär vad min trötta hjärna orkar med. Efter fler nätter med bara ett par timmars sömn så har jag ganska så mycket att ta igen.

Med det önskar jag er alla en god natt och så håller vi tummarna för att P inte snarkar så mycket, tror inte jag orkar dra upp knäna på honom ;)Hurra för mig!

2011-01-12 @ 20:21:35
F*N SÅ BRA JAG ÄR!!!

I dag ger jag mig själv ett par rejäla klappar i ryggen och öser beröm över att jag faktiskt nått dagsbudget, inte bara en eller två gånger, utan nästan fyra! Det ni! Min andra dag som säljare och jag har sålt in 3 annonser! Så jäkla KUL mitt jobb har blivit. Åh vad jag älskar marknadsföring, det är ju verkligen en win-win situation!

Ni ser va? Två dagas budget nådd på ett sa...

2011-01-12 @ 14:21:34

20110112112 (MMS)

Ni ser va? Två dagas budget nådd på ett samtal. SÅ JÄVLA GOTT!!!!


In the middle

2011-01-12 @ 07:04:34

Inte titta på påsarna och ringarna under ögonen nu!


God morgon på er! Snart dags att ge sig ut i SNÖN och skotta fram bilen... Mer snö, över isen, halt som tusan. Vi får ta det lugnt!
Natten har varit sådär, igen. Någon som vet hur man mest effektivt får sin man att SLUTA SNARKA? Åh, jag blir galen... jag sparkar och puttar och det blir tyst i ett par sekunder sedan drar det igång igen! Hopplöst.

Jag ville i vilket fall som helst kika in och önska er en riktigt god morgon och en BRA dag! I dag SKA jag sälja!!!


Morgonens tröttis som fått nya "hemska" nappar (fel modell) som han kör uppochner! Jaja, är han nöjd så!


Alice min Alice!

Still awake

2011-01-11 @ 22:34:39
Vart tar tiden vägen? Varför går tiden så vansinnigt fort? Varför får jag inte tummen ur och gör det jag ska göra och sedan går och lägger mig? Varför finns det inga svar?

Hade tänkt smälla ner locket och gå och lägga mig tills jag kom på att jag måste, MÅSTE bli klar med Olivers dagispärm! Usch vilket dåligt samvete jag har för detta...
Så innan jag når sängen ska detta bli klart, för allas skull.

Det är nog bäst att jag önskar er en riktigt god natt och dröm sött.

H&M samarbete

2011-01-11 @ 18:55:22Ni har väl inte missat H&M's kommande samarbete med den HÄR tjejen?

Enligt utsago ska kollektionen var skandinavisk och minimalistisk med bohemiska influenser. Den består av 9 damplagg och två accessoarer. Priset kommer att variera mellan 99 kr och 1499 kr och släpps den 3 februari.
Tror faktiskt att det här kan bli BRA då frk Kling vet vad hon gillar och vad vi svennar gillar!

Go Elin!

(bilder lånade från Elins blogg)


So so tired

2011-01-11 @ 17:42:20Hemma och vansinnigt trött, alldeles slut i huvudet. Jag är ju inte van vid att hålla på så här och tiden går så fort att jag glömmer bort att äta. Det var knappt jag fick i mig en banan utan att få upp den igen. Planen var att gå och köra slut mig på ett spinningpass, men jag tror faktiskt inte jag klarar det, jag är ju slut redan nu. Får ta det en annan dag tror jag, just nu behöver jag sömn! Ni skulle sett de mörka ringarna under mina ögon i morse, f*n jag blev nästan rädd själv!

Nu ska jag umgås lite med min lilla fina familj, så på återseende!

Morning

2011-01-11 @ 06:29:42
God morgon på er, sovit gott?

Dagen har kickat igång och just nu lyssnar jag på en lite trött (har inte sovit så bra) och arg Oliver som INTE vill det som pappa vill när han håller på att klä på honom.
Alicia ligger i startgropen för att bli väckt och jag ska sätta igång med frukosten!

Jag önskar er alla en riktigt BRA dag.


Också saknad

2011-01-10 @ 21:38:54


Min lilla älskade mammagris! Som vi har saknat varandra idag!

Första dagen avklarad och det gick alldeles smärtfritt. Men det kan ju bero på att jag inte har åstadkommit mer än att sitta på rumpan i ett konferensrum för internutbildning... ;) So far so good. Om ett par dagar är det jag som ringer runt! Är jäkligt taggad och jag känner verkligen in i varenda kroppsdel att det här kommer att bli SÅ BRA!

Nu sitter jag som ett halvdött kolli i soffan och försöker komma ikapp med den här dagen. Ni som läst i marginalen har kanske lagt märke till att jag varit lite upprörd? Vi har grannar som terroriserar oss och som igår gick till verbal attack inför våra barn! De stod och skrek en massa obscena ord och betedde sig väldigt väldigt hotfullt. Jag är nu så vansinnigt less på att bo här att jag vill härifrån illa kvickt (fast egentligen borde de bli vräkta). Jag är ärligt talat rädd för hur de kommer att agera OM de blir vräkta... jag tror de skulle kunna bli fysiska! Usch! Så ikväll har jag suttit i telefon och gjort en polisanmälan för ofredande. Inte väcka åtal, det är jag inte intresserad av, men jag vill att polisen ska ha vetskap om detta om det sker igen, mot oss eller någon annan. Obehagligt är det och jag är rädd för att möta dem ensam med barnen. Jag vet inte vad de skulle kunna hitta på...

Trött är jag, dels efter en hel dag på nytt jobb och dels eftersom jag knappt sov inatt. Det var mycket som snurrade i min lilla hjärna kan jag säga. Bostad, jobb och Oliver, ja, han låg ju bredvid och snurrade ;) 

Så, jag tror jag ska försöka komma i säng nu, stänga datorn och bara läsa en stund och sova gott, gott, gott. Tycker ni ska göra detsamma.

Älskad och saknad

2011-01-10 @ 19:58:53Min utsikt... inte dåligt va?

2011-01-10 @ 12:59:48

20110110111 (MMS)

Min utsikt... inte dåligt va?


No sleep

2011-01-10 @ 08:13:47
Att säga att jag är utvilad vore en ren och skär lögn. Först hade jag svårt att somna då värken i kroppen kom, runt 2 vad det en liten gosse som BARA ville sova hos mamma. Och vaddå sova? Klappa (gott), spralla, sparka, snurra och höll på så fram till närmare 5. Nja, så mycket sömn blev det inte. Ikväll får det bli tidigt i säng.

Nu däremot, ska jag göra mig klar för första arbetsdagen. 

Ha en underbar dag!Jag har öppnat dörren till en ny fas i mitt liv. Vad som mer finns därinne kommer ni att få veta...

Wish me luck

2011-01-09 @ 22:50:44
Imorgon hörrni, behöver ni nog inte kika in här på hela dagen! Jag börjar ju jobba imorgon... Vet inte riktigt vad som händer med bloggen, faktiskt. Vad säger ni? Ska jag lägga ner? Göra ett inlägg om dagen? Eller helt enkelt blogga när jag får möjlighet och tid?

I vilket fall som helst så ska det bli otroligt roligt att börja jobba. Är sjukt spänd på hur min karriär som säljare ska se ut. En sak är jag dock på det klara med, den kommer att peka rakt upp!

Nu kära vänner tar jag min huvudvärk och går och lägger mig. Internet och mr Draper får vänta till imorgon.

God natt och sov så gott.


Färdigplundrat

2011-01-09 @ 20:30:14

Under kronorna tre


ståtade så granen


men innan granen skulle ut skulle det fikas


och pratas jullov med bästa kompisen


funderas över ett parti


göra ett drag


så skulle det dansas också, även fast vissa först inte ville...


dansa runt i ring


och när granen väl skulle ut så plockades den helt sonika isär och ner i en kartong... lite fusk Lasse!


sitta i stora mäns fåtöljer


spana in tackkortet från Vickan och Danne


och så skulle de små ta ett parti de med


en kyss för tur!

Nu ska julen UT

2011-01-09 @ 14:37:11
Nu sticker vi på julgransplundring. Återkommer senare!

Söndag

2011-01-09 @ 10:18:09Sitter med P's dator eftersom min är instängd i sovrummet där självaste Fan, förlåt, maken ligger och sover. Sitter stum av förundran och tittar på Oliver som far runt som ett torrt skinn och pladdrar konstant. Konstaterar att han har banne mig inga myror i brallan, han har en hel jäkla myrstack! Alldeles galen är han... Hämtat ut halva sitt rum i vardagsrummet, hoppar upp och ner från soffan, slänger sig handlöst över sin syster hela tiden och slåss! Inte bra. Mamma, när vill du ha honom?

Snart är det dags för skidor igen, men innan dess hade jag tänkt att ställa mig i duschen (kanske får man lite lugn och ro där inne). Det är kanske dags att väcka P?
På mitt köksbord

2011-01-08 @ 23:43:58

Tack snälla mamma för fina fina tulpaner!

Står dessa vackra tulpaner och förgyller min vardag.

Idag skickade vi ut julen och det känns bra med nystart. I mina ögon är egentligen det mysiga med julen förbi efter julafton, då kan man lika gärna göra sig av med allt. Det är ju INNAN det är mysigt, eller vad tycker ni? Mest glad är jag för att vi inte är så glada i julpynt, tänk att ha tomtar till förbannelse som ska packas ner? Nej tack!

It's gone

2011-01-08 @ 21:09:10Äntligen var det dags att plundra det gamla huset och barnen var alldeles lyriska innan de satte igång. Väl knaprandes på godiset så insåg de att det var inte så gott, inte så gott alls faktiskt. Tror jag det, vill inte ens tänka på hur mycket damm som jag inte fick bort innan de åt. Men, vad är det man säger, det som inte dödar, härdar ;)
Hilfe!

2011-01-08 @ 18:41:31
MAMMA!
Du som ändå inte gör något särskilt, kan du inte pinna hit en snabbis och hjälpa mig? Håller på att bli galen, flyttar möbler fram och tillbaka och P är ju till föga hjälp... ja rent åsiktsmässigt i alla fall ;)

Weltcup

2011-01-08 @ 13:05:39Förresten, ni kollar väl på damernas störtlopp just nu? Den där backen har jag åkt i många, många gånger! Inte riktigt på samma tider, men helskotta vad brant det är på sina ställen. Undrar vilken tid jag gjort om jag åkt nu?

Zauchensee är alldeles alldeles underbart och jag längtar faktiskt tillbaka just nu! Minnen!

Den endaste enda

2011-01-08 @ 12:48:08Äsch, det blev inte så mycket lek i snön. Ett par åk i sluttningen på vägen innan regnet fick in oss igen. Och väl inne var det som om barnen löpte fullständigt amok. Oliver for som en tetting och hoppade i sängen, ställde om klockor, tände och släckte lampor och var precis ÖVERALLT hela tiden. En endaste bild fick jag tagit och den blev visst ingen direkt höjdare, så ni kanske kan ana HUR mycket bilder jag egentligen tar för att få den där rätta bilden?

Lördag morgon

2011-01-08 @ 10:11:19Vi står med ena foten utanför dörren och ska åka iväg och hjälpa en kompis med något el-problem. Eller ja, inte allihop kanske, men maken. Vi andra tänkte passa på att dra pulka och göra lite snöänglar.

Så, jag ber att få önska er en riktigt god morgon, god förmiddag och på återseende!

Girls, girls, girls och Oliver

2011-01-07 @ 22:19:04Vilken social dag vi har haft idag. Starten gick redan vid 11 när Maria och flickorna kom. Efter en massa lek, plättar och äpplen bytte vi sällskap till mormor och co. Och efter taco, glass och vin ligger vi som två utslagna pluffsar framför tv:n och bara glor.

Tror jag ska ta mig lite te innan sängen kallar.


Luck has nothing to do with it

2011-01-07 @ 15:40:33Ibland kan man få smita in bakom ryggen på mamma och lägga sig på sängen för att på avstånd titta på när tjejerna leker.

Vänta bara, om 10 år är det Alicia som vill titta på... ;)

Pain in the ass

2011-01-07 @ 09:47:32
Jo tack, det känns att det var två veckor sedan jag tränade. Gott, då måste det ju ha gjort någon nytta också, eller hur?

Natten har varit sådär, blev väckt vid 4 av en gallskrikande Oliver. Han måste ha drömt något otäckt för som han skrek, på Nalle Puh! Men det gick bra med mamma också. Däremot fick vi köra upp pappa också eftersom den eländiga blöjan läckt och det var sjöblött i sängen. Libero är skit på små smala killar på nätterna!

Dags att sätta på sig ansiktet, snart får vi finbesök av självaste Maria och flickorna. Det var evigheter sedan vi sågs så det ska bli superkul.

Fullproppad

2011-01-06 @ 20:36:10
Sitter och rensar i datorn! Den är alldeles fullproppad och går på högvarv. Retligast är att det finns över 30 GB dolda filer... Någon som vet hur man kan hitta de jäklarna? Bort ska dem!

Tillsammans, men ändå inte

2011-01-06 @ 17:48:28


Ibland leker de faktiskt ganska så fint tillsammans, i alla fall i korta stunder. Sedan sker något (oftast tar den ena något från den andra) och så är det fullt krig, igen.

Ett par timmar senare

2011-01-06 @ 14:05:26Har Alicia klippt av sig dryga 5 cm och fått håret sprayat i 5 olika färger (rosa, lila, orange, svart och grön). Är nöjd som bara den.Och jag har också klippt av mig minst 5 cm, gjort slingor och fått ett bra mycket friskare hår. Nästa gång blir slingorna mörkare för att inte bli alldeles för ljus. Egentligen är det inte så här ljust utan något mörkare!

I spy with my little eye

2011-01-06 @ 10:10:02


something beginning with a V... for visitors


Nu är ni faktiskt ganska så många som kikar in här varje dag, inte bara en gång om dagen utan både 2, 3 och 10 (don't you just love statistics?). 

Vilka är ni då? Ni lämnar sällan en kommentar, men återkommer dag ut och dag in.

WHO ARE YOU?

Share some love, leave a comment............please!


Under tiden sticker jag till Magda för att fräscha upp håret. Vi ses om ett gäng timmar!

Dagens barn

2011-01-05 @ 22:41:18Det har allt kommit lite snö i Halmstad. Härligt än så länge, men fråga mig igen om en månad eller två ;)

Vi var ju ett ärende på stan idag och med tanke på mängden nederbörd vi haft det senaste dygnet så var det inte att tänka på att ta vagnen. Det blev pulka tur och retur. Alicia fick dock gå, tyngden med bägge barnen i blev lite väl bra även för mig.


Min lilla draghäst!


Stor liten tjej numer, fyller 7 i år!


Min lilla lilla kille som ÄNTLIGEN börjat visa intresse för att äta igen! Nu ska han gödas upp ett par kilon.


Och med dessa bilder säger jag god natt. Eftersom P tittar på Pacific med ena ögat och Dakar-rallyt med andra så blir det lite väl tråkigt. Så jag tror jag börjar med en ny bok, det var länge sedan nu.

Sov så gott
I andra paketet

2011-01-05 @ 22:28:00Fann jag den här parfymen. En doft jag vunnit hos den här snygga tjejen!

I första paketet

2011-01-05 @ 21:56:00


Det ena paketet innehöll det här kittet från Cliniderm. Buzzador ligger bakom och jag ska få prova dessa under en tid. Ser verkligen fram emot att få smörja in mig med dessa redan ikväll, huden min är torr som fnöske.

I did it

2011-01-05 @ 20:49:41Eller ja, VI gjorde det! Fick bita mig i knogarna för att inte roffa åt mig den allra sista biten och göra det själv! Alicia ville däremot direkt plocka isär det och göra om det... där går gränsen!

Plundringdags

2011-01-05 @ 15:57:53Två små barn går och pillar på vårt pepparkakshus och väntar på att vi ska rasa det. Jag antar att vi får dammsuga av det först och så får de äta karamellerna. Resten tror jag nog att fåglarna ska få.


Florsockret är sött och gott!

Rekommenderas

2011-01-05 @ 13:26:00Köpte det här bröder häromdagen på Ica och jag måste rekommendera det! Grovt och supergott. Min lunch fick bli två mackor, den ena med gravad lax (japp, vi har fortfarande kvar) och den andra med kalkonpastrami och avokado. Åh, det var gott, så gott att det här måste jag äta igen någon dag.

Vad äter ni till lunch när ni är hemma och lediga? Köttbullar och makaroner är ju inte det roligaste även fast barnen älskar det (och serverades det).

Pippi i vinterskrud

2011-01-05 @ 12:37:37


Där hänger hon, Pippi, uppochner i ett träd i en öde lekpark. Vi tror att hon har det rätt så bra, lugn och ro liksom.

Men kom igen...

2011-01-05 @ 11:20:36
GE ER!

Morning

2011-01-05 @ 10:06:59Här sitter jag med ena foten i ett vattenbad! Pillade nagelbanden igår och det ena blev inte riktigt bra. Resultatet blir att det gör ont som f*n hela tiden och man kan inte ens låta täcket vila mot foten. Så, göra om, göra rätt står på tur.

Barnen tetar inne i Alicias rum och när jag försöker sära på dem så vill de ju inget annat än att leka med varandra. Moment 22 tror jag man kan kalla det.

Funderar på att bylta på oss och gå ner till stan. Har två paket att hämta ut och nyfikenheten börjar ta överhand nu.


Vad har ni för planer idag?Finally

2011-01-05 @ 00:03:23Kreativiteten fullkomligt exploderade här hemma och jag fick äntligen gjort min/vår väggkalender. Lite klipp och klister så var den äntligen klar och ni ska veta att jag är väldigt nöjd själv (får man säga så?). Det finns ju ingen annan som har en sådan här kalender och det känns ju mer än bra! Men var medvetna om att processen har legat och mognat i ett par månader.
Playing

2011-01-04 @ 21:27:24Har lånat mammas lilla 35 mm objektiv och jösses vad skönt det är att slippa stora blixten! Eftersom jag inte får lägga mer pussel (förbjudet när inte Alicia är med) så kan jag lika gärna leka med kameran. Fast först ska jag nog ta mig en kopp te, huvudvärken knackar på för andra gången idag.

Min hjälpreda

2011-01-04 @ 18:14:31I dag har jag haft proffshjälp av den här lille killen i köket! Tack för vattenbadet älskling!

Det är dags att köra två barn i säng så det är bäst jag laddar med öronproppar och tandkräm ;)

Nu äntligen

2011-01-04 @ 12:42:25
ska det pusslas! Oliver är lagd för att sova middag, disken är undanstökad och vattnet kokar till en kopp kaffe. Jag är redo, är ni?


Gårdagens rester = dagens lunch. Ugnsbakad lax, pressad potatis och massor av sallad.


Barnen fick däremot äta chicken nuggets, ris och currysås.


Oliver vräkte i sig massor av ris och sås, och så en nugget. Inte mycket, men i våra ögon så är det att vräka när det gäller honom.


Alicia åt duktigt hon också, men så är hon ju mammas tjej ;)

Nya vanor

2011-01-04 @ 10:01:02Nytt år, nya vanor.

Tro det eller ej, men när jag bodde i England så lärde jag mig så mycket mer än att häva öl och prata cockney. Jag lärde mig att tala med Queens English, äta selleri och att älska grapefrukt.
Alltså startade jag min dag med en halva blodgrape och det var SÅ GOTT!

Nu leker barnen i Alicias rum och jag ska ta tag i mig själv. Kolla träningsschemat och planera in dagen. 

Vad ska ni göra idag?

Färdigpysslad

2011-01-03 @ 23:55:51
för i dag i alla fall. Har precis suttit och knåpat ihop det som ska bli vår kalender. Det lär bli pyssel, och pussel, imorgon för hela slanten. 
Ute vräker snön ner och det hela känns rätt mysigt faktiskt!

Herregud, det kommer att bli ett så fantastisk jävla bra år så jag tror inte det är sant!

Håller ni med?


Remember!

Anledningen

2011-01-03 @ 21:19:38


Det här är vad jag sysselsatt mig med idag när jag inte varit online. Alicia fick ett 1000-bitars pussel i julklapp och det är ju faktiskt helt otroligt roligt att lägga pussel. Tiden bara rusar iväg och helt plötsligt har Oliver fått sova middag i närmare 2 timmar istället för 1.

P funderar på att köpa ett gäng pussel till mig istället för en ny dator... men vore inte det lite trist?

Baka, baka liten kaka

2011-01-03 @ 19:35:33


Eller nej kanske! Så värst ätbar är ju inte den där leran, men roligt hade han... en liten stund. Jag fick i alla fall grädda plättar i lugn och ro och det är ju att föredra.

Nu ligger två barn i varsina sängar. Oliver ska helst sova (jag höll på att somna, men vaknade när han körde armbågen i ögat på mig) och pappa läser för Alicia. 

Dags att göra lite kaffe och veva igång tv:n. Funderar på "Året med kungafamiljen", det har ju hänt en hel del så att säga och jag är lite nyfiken på om de nämner allt.

Lunch avklarad

2011-01-03 @ 13:19:15Medan barnen gottade i sig plättar med grädde och sylt, höll jag mig på den lite smalare och nyttigare vägen. Två grova knäckemackor med massor av gravad lax och lite gravlaxsås. Riktigt gott!

Oliver däremot behöver allt fett han kan få i sig. Han är nere på en all-time-low just nu och väger in sig på ynka 10,5 kg. Ganska så lite för en drygt 2-årig kille faktiskt. Så tillsätter jag grädde i mat och mjölk och så en hel del smör, riktigt smör, till maten. Någon som har något annat bra förslag?Nästan 3 plättar gjorda på grädde fick han i sig. Jag får vara glad för det lilla helt enkelt!

Godmorgon

2011-01-03 @ 11:14:34Litet barn vaknade 8 och fick välling, ny blöja och ett rengjort ansikte och näsa. Stort barn vaknade 9 och gick raka vägen, utan att passera gå, till soffan...
Godmorgon måndag!
Pappa P är tillbaka på jobbet och jag gissar att det känns som rena semestern jämfört med att gå hemma med en grinig fru och hyperaktiva barn. Om en vecka börjar min semester!

Vad har ni för planer idag då? Vi ska försöka få oss klara och åka och handla lite mat, mest frukt är tanken. Först ska jag ta en kopp te och försöka vakna till lite bättre!Dagen

2011-01-02 @ 23:04:58


Dagens isprinsessa!

Usch! Finns det fler där ute som känner sig alldeles alldeles övermätta och fullproppade? Känns som om jag gått upp 30 kg över julen. Fy, nu är det slut på det "goda" och tillbaka till det fräscha och det känns BRA! Någon mer?

Det är dags att dra sig mot sängen för att återgå till lite mer normala tider. Tänk, om en vecka börjar jag jobba. Det ska bli så vansinnigt KUL och jag känner, VET att det kommer att gå urbra!


Så, till imorgon, GOD NATT kära vänner, sov så gott!


Den här lille killen var inte ett DUGG imponerade av snö och is. Han ville hem, basta!


Och den här "store" killen visade upp ett enormt tålamod och höll ut i över 3 timmar med Alicia.


Den här söta tjejen knäckte skridsko-koden och ville aldrig sluta! Kom hem alldeles varm och go, thank GOD for Sorel! Måste försöka hitta ett nytt par till mig.

Leftovers

2011-01-02 @ 20:35:05Kvällens middag består av rester från både jul och nyår! Jaja, imorgon är det måndag och då är det ju rätt skönt att börja på ny kula. Eller ingen kula kanske? Frozen

2011-01-02 @ 14:42:11
Efter en dryg och KALL timma uppe vid Landalasjön fegade jag och Oliver ur och åkte hem. Kvar blev pappa och Alicia på skridskor. Långsamt börjar fötterna tina upp och jag ska snart värma mig med en kopp kaffe. Frågan är när de andra har tänkt komma hem???

Bedtime

2011-01-02 @ 00:58:10
Har ont i öronen efter att ha suttit med lurar på i flera timmar. P kollar dåliga filmer på tv och jag har kollat 10 avsnitt av the City. Bara två kvar och dem får jag vänta med till imorgon. Orkade aldrig se dem när de gick på tv så att sträcktitta på datorn är perfekt!

Kvällen har varit ganska så lugn, ett litet smärre utbrott när P kom från duschen och hade ställt sig på vågen. Den där jävla Aladdin, han ska få han. Inte hade vi önskat några extrakilon här inte...

Kvällsbadet

2011-01-01 @ 19:45:25Vi inledde året med ett bad! Jag vet, man brukar vänta till det stora julbadet, men efter den här julen kunde det behövas ett extra bad ;) 
Alicia fick ju en del badgrejor av morbror P och idag var det flingorna som luktade jasmin som invigdes. Lika lycklig som hon var I badet var Oliver UTANFÖR badet. Men han lyckades inte hålla undan utan hamnade tillslut i badet han också. Inte lika glad, men renare i alla fall.
(med choklad i mungipan minsann)

Varm choklad

2011-01-01 @ 16:19:08Vi tog en paus från städandet och tvättandet och gjorde varm choklad på beställning från Alicia. Dock föll inte chokladen den lilla flickan i smaken utan hon fick en specialvariant istället (o'boy) och vi andra drack RIKTIG choklad. Smälte mörk choklad med smak av päron tillsammans med mjölk och avnjöt den med en klick grädde. Nu behöver vi nog inte äta mer idag ;)


Sista kvällen på året

2011-01-01 @ 14:33:52

Det smälldes en del raketer uppe på berget inatt.


Vilket nyår vi hade. Oj, kan inte komma ihåg att vi någonsin gjort så lite under en hel kväll. Huvudsaken var ändå att vi hade trevligt, eller hur?
Året har ju kantats av sjukdomar och vi avslutade även med lite sådant. Både jag och min bror hade migrän, han var värre jag och åkte hem tidigt. Oliver har ju dragits med ögoninflammation och något som satt sig i näsan (den varar på nätterna) och var inte alldeles piggelin han heller.

Så när klockan slog 12 satt P och jag i våra pyjamasar och åt ostbågar och tittade på hockey! Det ni! Jag gick ut en stund på balkongen för att försöka få ett par bilder, men fick snabbt gå in igen. Vädret hörrni! Det blåste halv storm och regnet kom strax därpå. Och så har jag nog blivit lite mesig när det gäller alla dessa raketer. Det är som med folksamlingar, för mycket! Tycker att det känns obehagligt när det skjuts okontrollerat till höger och vänster.Morfar tittade på något och Oliver på något annat. Funkar ju det också! Och så var det ju egentligen läggdags för Oliver.


Kommer inte ihåg VAD vi tittade på, men det var tydligen lite läskigt?!


P som aldrig fick på sig den där skjortan. Nåväl, vad är väl en bal på slottet?


Migränets ansikte!


Fleur di Lis, älskar liljor!

RSS 2.0