Semester

2011-07-31 @ 20:30:13


Bild från Pinterest


I dag har jag semester från allt, både frivilligt och ofrivilligt. Vi har haft problem med vårt modem och därmed inte kommit ut på internet på hela dagen... i-landsproblem av rang. Fast å andra sidan är det rätt skönt också att inte kunna sitta vid datorn hela tiden.
Vi tog tillfället i akt och begav oss ut på landet och Stefan. Lite kaffe i skuggan och stora ytor för barnen att springa av sig på var precis det som behövdes. Timmarna gick fort och tillslut var det dags att packa in en vrålande Oliver i bilen (han ville KÖRA själv hem).

Nu snurrar tvättmaskinerna för fullt och jag känner mig redo för film och kanske lite ost. I morgon blir det spinning tidigt, tidigt. Min träningspartner Anna är äntligen hemma igen!

Vad bjuder er söndagkväll på?

Weather

2011-07-31 @ 10:59:46God förmiddag på Er.

Vi har varit uppe i några timmar och barnen håller uppe tempot. Jag däremot har lite smått ont i huvudet och känner mig lite upp och ner (hahaha). Kan det vara vädret? Här har man gått och längtat efter lite värme och när den väl kommer så trycker den ner mig i skorna... Det går förhoppningsvis över efter lite kaffe, tror ni inte?

Bilden ovan föreställer en galen norrman som tillsammans med en galen fransman bildar gruppen (kan man vara en grupp om man bara är två?) Magmanus. De uppträder med "gungbräda" där de får upp höga höjder genom att hoppa och väl uppe i luften görs det volter till höger och vänster. Jag ska visa er, har fler bilder.
Ni förstår, det är Halmstads Internationella Gatuteaterfestival och då bjuds det på massor av intressanta föreställningar och shower runt om i stan. Är ni i närheten tycker jag bestämt att ni ska åka hit.

Vad ska ni annars göra i dag?

Alicia - en lördag

2011-07-30 @ 15:22:11I dag tog vi med oss hela sällskapet på en liten vandring längs Nissan. Och eftersom Oliver mest ville springa längs kajen blev det alldeles för nervöst... Alicia däremot är lite stadigare på foten och då även mer lättfotad.
Halmstad visar upp sig från sin näst finaste sida, det är varmt och inte helt klar himmel vilket är rätt skönt när man inte är på stranden. 
Vi har även hunnit med att äta god lunch nere vid Nissan på restaurang Tillsammans. En URGOD ceasarsallad fick det bli (den du mamma!). 

Nu blir det lite kaffe på balkongen innan det är dags att äta igen... 


Brats vs Gentlemen

2011-07-30 @ 10:52:58

Utflykt

2011-07-30 @ 08:58:08I går satte vi alltså Oliver i barnsitsen och Alicia på sin cykel och gjorde oss en liten utflykt. Vi cyklade närmare en mil längs kusten och stannade vid en pir/stenbrygga för att fiska lite krabbor. Det var varmt och klibbigt och några badkläder hade vi inte med oss. Fast med tanke på att vi var "nära" hamnen så vill jag ändå inte bada mer än fötterna. Sanden blir så äcklig...
Oliver var däremot lycklig, så länge vi satt på cykeln, när vi skulle kliva av ville han hem! I vanlig ordning. Men han vande sig och tyckte nog att det var rätt skönt ändå med lite frisk luft.
Efter en timma med spillt kaffe över mig, koncentrerad saft till barnen (vattnet hemma), ett snubbel och en rymning av Oliver var det dags att befria krabborna och cykla hem.
Väl hemma körde jag ett spinningpass och vi mottog även besök ifrån norr, P's pappa och fru.

Helgen kan börja.Vad du behöver för att fiska krabbor, minus håvarna.Bästa betet är visst räkor... om detta tvistar de lärda.Alla ska vara med, korta stunder i alla fall.Det var tryggare att ha Oliver liggandes på mage än sittandes på rumpan. Med tanke på hans skadehistorik...Nå Alicia, vad fick du i hinken då?Två krabbor och en massa små havskräftor! Vi kanske skulle tagit med dem hem och fött upp dem?Back to freedom, eller i alla fall till nästa krabbfiskare som vi mötte på vägen hem.Mamma o ja

2011-07-29 @ 22:22:34Lätt sötaste killen i dag!

On the go

2011-07-29 @ 15:57:44Vi har precis kommit hem efter en cykelutflykt på närmare 2 mil... (bra jobbat Alicia!) och nu ska jag slänga mig upp på cykeln och köra ett spinning-pass. Mycket cyklande i dag ;)

(fler bilder kommer senare)

Katten Tom

2011-07-29 @ 11:44:16Det finns ingen roligare app än Katten Tom, enligt Oliver i alla fall. Och allra allra roligast är att få slå på katten så han tuppar av. Då skrattar Oliver så det kluckar i honom.
Fast

2011-07-28 @ 20:59:55Boxen är ställd till TV1000 Drama och jag kan inte byta kanal. Hur kan man göra en fjärrkontroll som inte byter kanal? Så här sitter jag och tittar på någon Twilight film och är inte ett dugg imponerad. Vi har sett den första, men fastnade inte alls. Dessutom tycker jag inte att Robert Pattinson är ett dugg snygg, men det kanske jag är den enda som tycker? Strunt samma, P kommer snart hem och då ska det zappas.

76 + 1

2011-07-28 @ 18:10:21Det är lika bra att jag lägger ner bloggen på en gång, jag kommer förmodligen aldrig mer hinna att blogga om jag ska hålla mig uppdaterad på de 76 (!) kanaler som vi numer har här hemma.
Blev uppringda av Bredbandsbolaget som ville erbjuda oss ett tv-paket. Jag står för kontraktet, men när det gäller tv-utbud så är det P som bestämmer... annars skulle vi enbart haft basutbudet om jag fått bestämma. Men, nu är det MotoGP som är det heligaste bland det heliga och då blev det så här. Vi är numer med Viasat Guld... lord have mercy.
Inte nog med det, vi har även fått tillgång till Viasat Play under ett år. Som om vi behövde mer film?

Barnen sitter som små tända ljus lyckliga för att återigen ha Playhouse Disney i huset. Med den och ytterligare 6 barnkanaler får vi göra upp ett tittarschema och begränsa tittande stenhårt! 

Ja, nu vet ni i alla fall ;)

The moment I wake up

2011-07-28 @ 15:32:19


before I put on my make-upfast nu för tiden sminkar jag mig inte riktigt varje dag, rätt skönt att slippa ibland. Med åldern/livet minskar fåfängan och tack gode gud för det!(these wrinkles are from living my life)

Vackrast är de människor som levt ett liv och som kan stå för det och visa det.
Klart att jag också skulle kunna tänka mig att få bort de djupa rynkorna i pannan, men inte till det priset. Injicera nervgift för att se lite slätare ut? Nej tack, riktigt så dum är jag inte!Morning Thursday

2011-07-28 @ 10:24:14God förmiddag.
Inga nyheter är bra nyheter va? 
Är uppe, ätit frukost, men inte klätt på mig. Vet inte vad vi ska hitta på i dag, om vi ens ska hitta på något.
Sakta men säkert rinner semestern undan och tiden rusar fram. Vi har inte varit på stranden två dagar i rad ens... lite smått deprimerande. 

Har ni några bra förslag på vad vi kan göra? Några roliga tips?

Båtägare

2011-07-27 @ 21:39:32Det blev inget kanotköp... vi hittade en annan liten båt istället.

Den här "lilla" yachten ägs av biljonären Reinhold Würth, son till grundaren av världens största företag inom förbrukningsmaterial till fordonsverkstäder, hantverkare, byggföretag och industriföretag.

Den har legat i nere i hamnen i en dryg vecka nu och ska enligt skvalleruppgift gå vidare på lördag. Tror jag det, den behöver nog göra plats för Tall Ship Race nästa vecka. Båten är nämligen 85 meter lång... som en mindre Danmarks-färja fast mycket mycket snyggare!
Ni ser den va? Där borta på avstånd? Färjan alltså, småbåtarna är inget att ha...En liten nätt sak som lär ha kostat en sådär 100 miljoner, dollar...Den brittiska flaggan speglade sig i allt krom.Båten låg till synes alldeles öde, men så plötsligt ser man en tjej kliva upp på landgången...En mörk skönhet lastad med shoppingpåsar från... H&M? Vi var nog inte de enda som var nyfikna på att kliva ombord!Ligger man i svensk hamn flaggar man med svensk flagga, tydligen.Undrar hur mycket jobb det läggs ner på att putsa fönster på den här båten?Alle man på däck? Nä, men en kille ur besättningen (?) klev ut på bryggan för ett mobilsamtal. Kanske bättre täckning där?Vibrant Curiosity, rankad 51 av världens 100 största lyxyachter. Inte så illa pinkat ;)En av alla små bryggor som fälldes ut. Inne i båten, nere vid havsytan, finns åtminstone en lite mindre båt att vinscha ut om man behövde ta sig fram lite lättare. Det förvånar mig inte om det finns en bil där inne också.

Spaning på...

2011-07-27 @ 17:31:33Oliver och jag tog med oss morfar ut på en promenad under eftermiddagen. Vad vi har spanat in ska ni få se lite senare, just nu pågår middagsfix här hemma. Hoppas att ni har det bra och njuter av solen lika mycket som vi gör!

På Nissan

2011-07-27 @ 11:49:05


Man kan äta vildhallon i väntan på att sjösättas.

Med ena foten inne i gymsalen ringde P mig och meddelade att jag kunde hitta famiiljen uppströms i Nissan en timma senare. Mycket riktigt, där var de. Oliver sprang mig glatt till mötes... för när mamma kom fick han ju äntligen åka hem! 
Så nu sitter vi här, sonen och jag, och funderar på vad vi ska göra för att få dagen att gå. Jag ska först in i duschen och sedan får vi helt enkelt se. Utomhus blir det oavsett.Äntligen har P lyckats förmedla sin dröm till Alicia. Jag är rädd att nästa steg blir till att köpa en kanot... kanot alltså, herregud, om det åtminstone vore en riktig båt!

Tennisproffs

2011-07-26 @ 23:05:47
Nere på gården slog barnen lite bollar. Alicia instruerade Oliver noggrant, något som han själv inte var så road av.  Får man inte göra det på sitt eget sätt så kan det kvitta, tycker Oliver.
Alicia har börjat förklara reglerna för Oliver, än så länge lyssnar han, lite.Här har Oliver tröttnat. Koncentrationen hos en 2-åring är inte så stor, eller lång.Så medan Alicia maler och maler, börjar Oliver gnaga och gnaga på raket.Tills han råkar klämma läppen mellan raket och tänder. Så var den karriären över som tennisproffs. Innan den ens började! (Han är ju kille som mamma/mommo skulle säga här...)

On the wall

2011-07-26 @ 20:34:39


Till vänster Alicias lilla 5-månaders hand till P på hans allra första fars dag. Till höger gungar barnen i Pippi-parken, bara 5 år och 7 månader gamla.

Med inspiration från och av Pinterest har jag gjort den här bilden. Jag och P, våra datum, våra barn, vår familj. Kanske lättare för någon att komma ihåg?

'Til the end...

2011-07-26 @ 18:39:13Till frukost

2011-07-26 @ 15:01:52En stor laddning müsli står färdig till att ätas... nästan så jag blir lite sugen nu.

WTF?

2011-07-26 @ 12:24:08Jag är ett stort fan av Jilian Michaels, gillar henne skarpt. Hon är vettig, hon fjantar inte och hon har riktigt jäkla snygg kropp. Men det här? Jag hade verkligen ingen aning om detta.... Praise the lord, än finns det alltså hopp ;)

Choklad-lovers

2011-07-26 @ 12:18:41


Bild från Pinterest


God Middag.

Inte har vi sovit så här länge, o nej, vi (P) har varit uppe tidigt och kört tvätt mellan varven. Men, vi är fortfarande lite sega och väderpåverkade och då blir det inte så mycket gjort.
Jag har precis gjort en plåt müsli och ska bara tillsätta nya smaker, torkade blåbär, ananas och papaya. Och så kokos-flingor såklart. Kan bli gott.

Sitter i köket och dricker kaffe och slösurfar på Pinterest. Hittade ovanstående bild och blev nyfiken. Är man ett nutella-fan (som min man och dotter är) så verkar det här väldigt väldigt lätt att göra själv. Och det är ju alltid bättre med egentillverkade saker än E-nummer från affären. Är ni intresserade, eller bara nyfikna så hittar ni receptet här.

Ska strax dra fram gamla strykbrädan och dra ett par varv, och så bädda sängar och vika mera tvätt.... tar det aldrig slut?

Dödsroligt?

2011-07-26 @ 00:09:25Vi ligger i sängen, samtidigt, tillsammans (och vakna!). P läser gamla tidningar och jag surfar på Pinterest. Hittade den här listan som vi skrattat gott åt, eller i alla fall tills P sa att det stämmer på pricken... då var det inte så roligt längre ;)

Prinsessans nya kläder

2011-07-25 @ 20:41:06Nere på stan smet Alicia och jag ifrån pojkarna och in på PoP. Kikade runt lite och hittade lite åt Alicia. Tröja och shorts var mitt val, klänningen/nattlinnet (vilket är det egentligen?) valde Alicia själv. Tyvärr fanns där inte ett enda dugg åt en kille med stl 92. Men, det råder ingen större brist på kläder åt något av barnen egentligen.


Kondoleanser

2011-07-25 @ 19:00:06Nere på Rådhuset ligger en bok att lämna ett par rader till Norge. Vissa verkade skriva halva uppsatser och vissa bara ett namn. Vi var nere och skrev ett par rader vi också för att hedra och visa vårt deltagande till våra grannar.
Tystnad

2011-07-25 @ 12:21:11
Var var ni klockan 12.00?

Jag hade precis avslutat min löpträning och vände cykeln mot torget istället för hem. Tystnaden blev kompakt och tryckande, bara fiskmåsar (de riktiga) och bilar hördes. Lite senare går vi ner igen.

Btw - vi fick oss världens sovmorgon i dag, klockan 10.00!!! Herregud, vad har hänt med mina barn?

Inget

2011-07-24 @ 23:40:07


Bild från PinterestÄr det inte så att har man inget vettigt att säga så kan man lika gärna vara tyst? 

Jag har försökt installera om skrivaren i min dator, det hänger sig varje gång, alla 10 gånger... nu har jag tröttnat. 
Jag har försökt hitta inspiration på nätet, bland bilder, forum och bloggar... jag hittar inget. 
Så.
Nu går jag och lägger mig istället.

God Natt kära Vänner.


I köket

2011-07-24 @ 17:28:44


Det blev två omgångar bullar, vanliga fina till höger och glutenfria fula till vänster. Som ni säkert också ser. P ville testa en glutenfri, tog en tugga och konstaterade att den smakade som vanligt. Insåg att det också var en vanlig han tuggat på... glupsk! De glutenfria är lite svampiga i konsistensen och inte lika söta.


Vi har inte bara gråtit över tragedierna i Norge (fast vi har egentligen inte gråtit faktiskt), däremot har jag nästan gråtit över degen som de glutenfria bullarna bakades på. Löjligt, banalt, oviktigt och fullständigt hopplöst, jag vet, men har ni bakat glutenfritt någon gång? Det är något så fruktansvärt kletigt och geggigt att jag förmodligen inte kommer att göra om det. Däremot blev det bra med de vanliga bullarna, thank GOD! (ironi).

Morfar kom förbi med en försenad namnsdagspresent (vi brukar dock inte fira dessa, men man kan ju kalla det så ändå) och fick efter lång väntan både kaffe och bulle. Alicia missade hela alltet eftersom är hemma hos en kompis och leker. Oliver däremot missade inte något alls utan var mest mellan mig och degen och grät för att det tog för lång tid... men den som väntar på något gott!


Fulbullar.Finbullar.

Mitt lille land

2011-07-24 @ 15:12:12
Kan inte riktigt släppa det som skett. Vi påminns ständigt i media. Tycker den här "hyllningen" är så fin.

Maria Mena:
Mr DJ

2011-07-24 @ 12:27:44Grått, kallt, trött, huvudvärk.
Tv:n går varm och Oliver lyssnar på musik. Mitt te är klart och jag ska kolla Damages på datorn.
Det är söndag gott folk, vilodagen!

Morning

2011-07-24 @ 10:13:58Ett god morgon (god förmiddag) från soffan där barnen och jag legat och kollat på sommarlov. Det är dags att ta sig i kragen och stiga upp och fixa frukost. 
Ute är det lika grått och trist som det varit den sista tiden, men minus värmen. Känner lite smått panik över att inte kunna ha lata dagar på stranden när det äntligen är semester och sommar. Tältsemester lockat allt mindre och charter allt mer. Vi får väl se!Under tiden...

2011-07-23 @ 22:40:49


Jag vill till bilen nuuuuuu.


Oliver och jag tillbringade alltså krabbfiskestunden i bilen, till Olivers STORA glädje. Finns det något han älskar så är det just bilar, gärna SAAB!
Att säga att det var en lugn stund för mig vore en lögn. Oliver betedde sig som hög på något, han for runt som en tetting i bilen och pillade på ALLT! Och då menar jag verkligen ALLT! Inte en sekund var han stilla. När vi startade bilen var varningsblinkers, vindrutetorkarna, och helljus på. Tanklocket var öppet, likaså bagageluckan. Handsfacket var han enormt sugen på att tömma, men fick inte för mig. Då såg han till att tömma alla fack i dörrarna och släppa ner det på golvet.
Fantasi har han också! Det var apor i skogen, det var apor som sprang förbi, det var hajar på golvet, det var kojor i bilen, han gömde sig för bilar och han gömde sig för tjuvar osv osv.
Efter närmare en timma tröt mitt tålamod och som på given signal hade far och dotter fiskat klart.
Jag är rädd att han annars hade stått kvar ute i Grötvik, mitt lilla monster ;)
Båååt där mamma. Mamma! Mamma! Båt. Där. Mamma, dääääär!Tut. Tuuuuut. Vroom. Hemma!Nä ja se! (jag ser inget) och mamma kan inte fota mig heller ;)Och hur lät Spitfire'n?Koja mamma! Ja e jädd!BIIIIL!!! Mamma! Bil. Där. Mamma. Där. Bil!Apa! Mamma! Där. Apa! Där. Mammaaaa!
Nej älskling, det är pappa!

The great catch

2011-07-23 @ 21:16:09Vi trotsade den mörka himlen och tog oss hela vägen ut till Grötvik. Där var ingen trängsel precis men däremot joggade det förbi en och annan hurtbulle.
Oliver däremot var inte ett dugg intresserad av att fiska något alls. Ett par meter från bilen började han hojta att det var kallt och att han ville sitta i bilen. Så där satt vi, Oliver och jag, och tittade på när de andra fiskade. Och hur vi hade det där inne är en helt annan historia!
Med det lilla objektivet blev det inte bättre än så här. Ni ser dem va?
Helt plötsligt trängde solen igenom molntäcket och då såg det riktigt skönt ut där ute på klipporna. Själv fick jag öppna bildörren för att få in lite luft!
Fyra liite större krabbor blev dagens fångst! Tyvärr för små för att ätas så de fick åka tillbaka i havet innan vi körde hem och DÅ var Oliver med. Och skrek för att han nästan blev blöt... Men HUR kunde jag få en sådan son?

Krabbfiske

2011-07-23 @ 17:21:57Det är varmt och kvavt ute. Vi packar in oss i bilen med lite fika och kör till Grötvik för att fiska lite krabbor.

What a world

2011-07-23 @ 11:27:12Vaknar, kollar twitter och ser hur ElinJosefine, svensk boende i Oslo, men just nu i trygga Sverige, skriver om hur över 80 UNGDOMAR bekräftats döda. Man blir lite lamslagen, det tar udden av så mycket. Norge känns som familj, som står en mycket nära. Som ett syskon ungefär. Drabbas dem, ja då drabbas nästan vi också.

Det är en ren tragedi!

Mina tankar går till alla offer, deras familjer och anhöriga. Så overkligt, så fruktansvärt. Mina tankar går också till angriparens familj, faktiskt! (än är han dock inte dömd). Hans familj trodde nog aldrig detta om honom. Att få detta slängt i ansiktet är en annan tragedi. De har förlorat en son och med den sorgen får de också bära skulden och skammen över vad han gjort. Likväl är det fortfarande deras son, de älskar honom ändå. Hur älskar man sin son då? Hur ont gör inte detta? FY FAN! Det måste vara vidrigt att råka ut för allt detta.


Jag tror jag tar mig till gymmet, sätter på lurarna med hög musik och glömmer bort allt en stund. Så får det bli.

Tröttare

2011-07-22 @ 23:57:37Nyhetssändningarna har bytts ut mot MotoGP och jag känner att jag lämnar över stafettpinnen nu så kanske jag hinner somna innan mr P. Jag har ganska så svårt att just somna och är dessutom otroligt lättväckt. P däremot somnar i princip samtidigt som huvudet landar på kudden och det är inte så mycket som väcker honom minsann. Så här hemma är vi oftast så tråkiga att jag ser till att lägga mig innan honom, sällan samtidigt och ännu mindre sällan, han före mig (då får jag lätt panik).
Men det struntar ni säkert i.

God Natt kära vänner och sov så gott!


(O)Normalt

2011-07-22 @ 21:23:34Jag vet inte om vi kan kalla oss särskilt normala, i alla fall inte för en fredagskväll. P har precis dragit iväg för en löprunda och jag kokar ägg för att jag är sugen på något. På bordet ligger manualen till kameran, det är dags att lära sig något nytt. 

Gör ni också sådant en fredag?Rädda Barnen

2011-07-22 @ 20:22:33Det har nog inte undgått någon om att Oslo utsatts för en terroristattack (troligen). Det har nog heller inte undgått någon att 12 MILJONER människoliv är i fara pga torkan som är den värsta på 60 år.

Vad kan vi göra? Jo, vi kan skänka en slant, liten som stor spelar ingen roll. Blunda inte inför detta, hur obehagligt det än är! Det här är verklighet mina vänner, det pågår just nu, varje dag. Barn dör, vuxna dör och jag skäms. Jag skäms för att jag inte vill dricka vårt dricksvatten för att jag tycker att det luktar konstigt. Jag skäms för att jag gnällde tidigare om att jag har en stor rumpa! Jag skäms för att jag har det så fruktansvärt BRA när så många har ett rent helvete omkring sig.

Kom igen nu, nu hjälps vi åt!


"Ingen kan göra allt, men alla kan göra något"

Vad tänker DU göra?


Så kan du hjälpa

Svenska hjälporganisationer har riktade insatser för katastrofarbete i Östafrika. Så här kan du stödja arbetet.

Röda korset: Sms:a AKUT TORKA till 72900 kronor för att skänka 100 kronor. Sätt in ett bidrag på privatgiro 900800-4 och bankgiro 900-8004 ange TORKA. Skänk en gåva online på www.redcross.se

Unicef: Sms:a Liv till 72900 och du skänker 50 kronor. Sätt in ett bidrag på plusgiro 902001-7 eller bankgiro 902-0017 och ange AFRIKAS HORN. Skänk en gåva online på www.unicef.se

Rädda barnen: Sms:a 10KATASTROF till 72950 för att skänka 10 kronor. Sms:a KATASTROF till 72950 för att skänka 50 kronor. Sms:a BARN till 72950 för att skänka 200 kronor. Sätt in ett bidrag på bank- och plusgiro 902003-3 ange KATASTROF.

Läkare utan gränser: Sms:a LIV till 72970 så skänker du 50 kronor. Sätt in ett bidrag på postgiro 900603-2 eller bankgiro 900-6032. Märk talongen AKUTINSATSER.  Skänk en gåva online på www.lakareutangranser.se

Plan Sverige: Sms:a KATASTROF till 72910 så bidrar du med 50 kr. Sätt in valfritt bidrag på postgiro 90 07 31-1 eller bankgiro 900-7311. Märk insättningen med KATASTROF.

SOS Barnbyar: Sms:a SOSHJÄLP till 72930 så bidrar du med 150 kronor. Sätt in valfritt belopp på postgiro 900229-6 och ange ÖSTAFRIKA. Skänk en gåva online på www.sos-barnbyar.se och välj ändamålet KATASTROFFONDEN.

Sådan mor -

2011-07-22 @ 19:09:32
sådan son...
Dags för bröst...raka armar och koncentrationOch det blir tuuuuungt till slut
(eller försöker Oliver värja sig mot 3 kg vattenmelon som morbror P tycker han ska träna med istället)

Semester!

2011-07-22 @ 16:28:26

img_7332 (MMS)

Semester!


Alicia - get your gun

2011-07-22 @ 16:08:48Godaste Fredag

2011-07-22 @ 08:27:04Att övervinna sin egen trötthet och kliva upp ur sängen när den är som varmast är en seger i sig. Att sedan trotsa regnet, cykla ner till gymmet och sätta sig på en spinningcykel är en annan. Vetskapen om hur skönt det känns efteråt får mig att göra det. Det sitter i huvudet och jag gör det på ren envishet hur trött jag än är. Och även fast jag tar ut mig till 95% så ångrar jag att jag inte tog de där sista %-en när jag väl är på väg hem igen.

Nu är alla vakna och uppe och det är dags att äta frukost. I dag smakar ägget och gröten extra gott.

Hur startar ni er morgon?

Natta

2011-07-21 @ 23:19:12I säng, slösurfande på bloggar och lite shopping (startfitness.co.uk).
Har vikt tvätt, hängt tvätt och lagt in tvätt. Sett den tomma strykkorgen fyllas på. Duschat, lagt barn, fått ont i magen (av pastan?) och pratat i telefon. Ungefär så har min kväll sett ut, hur har du spenderat din?

Nu är det dags att få sig lite skönhetssömn (kan behövas) för att orka studsa ur sängen i morgon bitti, tidigt tidigt. Jag ska inviga mina nya spinningskor och då passar det ju perfekt att göra det med morgonpasset 6.45... har man ju hela långa dagen framför sig att göra vad man vill. Helst vill vi åka ut till Tylösand och bli livräddade av killarna från Australien, men med min vanliga tur (otur) kommer det väl en biffig tyska och drar upp mig innan jag hinner blinka ;) Det är livräddardag i Tylösand med uppvisning och om vädret tillåter är det rätt roligt att titta på. Men om det öser ner, som det är sagt, så blir vi nog hemma. Kanske en liten tur i bilen? Vi får se.

Det här var det sista jag drack och nu kom jag precis på att jag glömt ta mina omega 3-6-9 piller... orkar jag gå upp? Eller ska jag ropa på P? Det får nog bli det senare.

God Natt med er söta ni, sov så gott!A refreshing and distinctive infusion with cinnamon, chamomile, valerian and other natural herbs enhanced with natural orange flavouring. Naturally caffeine free.

Contains natural herbal ingredients that can help promote and maintain healthy sleep in conjunction with a balanced, varied diet and a healthy lifestyle.

Ett snabbt stopp

2011-07-21 @ 20:35:04Innan vi gasade hem i går kväll stannade vi på SIA glass i Slöinge. Vi var visst inte ensamma om att göra det, det var ganska så trångt inne i butiken. Vad gör det när man kan få köpa glass med sig hem? 
Vi fick med oss, förutom barnen, Kaktus-Lime Sorbet, Punschglass, 2 st Berte sorter och en påse med Lill-Per. Och så fick barnen varsin glass innan vi satte oss i bilen. Hur skulle det sett ut om de inte fått det?Gårdagens middag

2011-07-21 @ 14:51:06
Intogs, som jag tidigare nämnt, på Laxbutiken i Heberg. Mycket folk och mycket lax och mycket gott.
Tack och lov så gillar våra barn fisk även fast Oliver mest slevade i sig potatis och romsås...
Min middag, kallrökt och gravad lax som smälte i munnen!Alicia slukade sin portion utan problem.Kokt lax med kokt potatis, och så romsås.Oliver tuggar i sig.P åt rökt lax med potatissallad, tydligen gott det också!The tent!

2011-07-21 @ 13:14:36

img_1831 (MMS)

The tent!


Dagens status

2011-07-21 @ 09:34:37God Morgon

Dagens status är mycket bättre. Jag tillbringad kvällen i soffan i halvliggande läge. Efter ett par timmar kändes det mycket bättre och jag har kunnat sova hela natten. Nu hoppas jag att det fortsätter så här.

Nu kurrar det i magen och det är dags för frukost, bättre sent än aldrig ;)

Har ni hört det förut?

2011-07-20 @ 22:49:48
Ofta får jag höra att jag tar så fina bilder. Och så frågar någon vad jag har för kamera... för att ta så fina bilder måste jag ju ha en väldans bra kamera, eller hur? Och om jag har en så bra kamera som tar så fina bilder så vill ju fler ha en lika bra kamera, eller hur?

Så vad har jag då för kamera? Och vad har kocken för ugn/kastruller?

;)Härifrån
Getter och Yrsel

2011-07-20 @ 21:03:13Vi har varit på flängande fot mest hela dagen. Efter att ha köpt tält, luftmadrass och nya hemtelefoner i Varberg åkte vi till Getteröns 5:te vik för lite "sol" och bad. Det blev inte mycket av något, men ett par timmar frisk luft och lek. Stranden var inte mycket att ha, havet var fullt med tång och några getter såg vi inte röken av...

Och dagen fortsatte med mat och glass och det tänkte jag berätta mer om senare. Tyvärr har jag åkt på något, som jag efter lite googlande kan diagnostisera som "Kristallsjukan". Jag har fått någon slags störning i båggången som innebär att så fort jag tippar huvudet åt något håll så mår jag illa och blir vansinnigt yr. Det kom väldigt plötsligt inne på damtoaletten på Laxbutiken i Heberg och har hållt på sedan dess. Mycket opraktiskt när man har barn som behöver hjälp mer eller mindre hela tiden. Sitter jag stilla och alldeles upprätt går det rätt bra, men minsta lilla rubbning så känns det som det svartnar för ögonen och jag bara vill kräka rakt ut. Det här bör gå över inom kort och jag hoppas att det gör så till i morgon... vad vore en dag utan träning?

Ett par bilder från stranden slänger jag med för ett inlägg utan bilder är ju lite tråkigt.

Jag återkommer så snart jag mår bättre!
Oliver ville allra helst springa iväg till klipporna och klättra runt.Vilket även Alicia ville. Resultatet blev att pappan fick följa med och jag kunde få lite lugn och ro... skulle passat på att njuta lite också istället för att störa mig på andra runt omkring som kastade sand och stod och kissade i vattnet!

Norrut

2011-07-20 @ 12:24:11Nu packar vi in man, fru och barn i bilen och kör norrut, mot Varberg! Det ska inhandlas ett tält (ett förbaskat tjat om tält här hemma den senaste tiden så nu hoppas jag att vi hört det sista om det för ett tag).
Det sägs bli strandväder så vi satsar våra sista slantar på att få bada i Varberg... det borde väl funka?

Och träningen gick faktiskt bra även fast jag inte var laddad innan.

Morning

2011-07-20 @ 09:08:35God Morgon!
Lite småtrötta är vi nog allihop i dag. Oliver väckte mig genom att stå och killa mig i armhålan vid 6 i morse... härligt ;)
Vi har alla fått i oss frukost och håller på att vakna till liv. Jag ska strax cykla till gymmet och det kan hända att vi hamnar på stranden i eftermiddag... det ser ut att kunna bli en fin dag.

Vad ska ni göra i dag?

Dagen

2011-07-19 @ 21:03:01
Hoppla, det var visst inte bara Alicia som somnade efter ett kapitel... Är lite trött i kväll, kan bero på att jag faktiskt kom upp tidigt i morse och tränade! 06.20 stapplade jag in på gymmet för uppvärmning, benpass och intervall-löpning. Hemma igen vid 7.30 för att mötas av en yrvaken P. 

I dag har vi ju firat Alicias och min namnsdag, Sara! Och eftersom det är vi tjejer som har namnsdag så måste man ju hitta på något lite speciellt, eller hur? Vi tog med oss mormor och pojkarna och stack iväg utomlands en sväng, närmare bestämt till Helsingör ;) Bor man nära Danmark så är det ju lätt fixat på en dag... förlåt om jag lurat er att tro något annat (Johanna)...

Efter Helsingör blev det en stund i Helsingborg för att sedan avsluta dagen på Väla... gillar INTE Väla, längre! Men i dag gick det bra. Jag har ju jagat spinningskor till höger och vänster och äntligen hittade jag ett par som funkar, på Team Sportia på Väla. Och eftersom vi hade strålande sol så var det inte mycket folk där vilket var en fördel för mig som på äldre dagar avskyr att vara på ställen med mycket folk!

Hemma är vi då igen med glada, trötta och smutsiga barn, skor till mamman, blommor till mamman och lite sött till barnen. Vi har ätit GOD lunch (tack mormor) och GOD glass (tack igen mormor).

Nu ska jag förflytta mig till soffan och ta igen mig lite, det tar på krafterna att åka iväg ;)
Oliver var alldeles i extas över att vi skulle åka båt och när han väl fick syn på båtarna höll han på att trilla omkull av iver.Oliver berättade för ALLA han kom åt att han skulle åka båt. Alicia spelade lite mer världsvan, men tyckte det var rätt kul hon också.Min fina lilla Sara!Min lilla vilda pojke med miljarder myror i byxorna!Det inhandlades figur-gummiband innan lunchen...och en ny bil så att väntan blev lite roligare för båda, och oss.Den obligatoriska glassen i gränden inhandlades innan vi åkte hem så klart.Samt de obligatoriska blommorna på torget. Åh, det är så härligt med alla dessa blommor!

Sarorna

2011-07-19 @ 09:16:32I dag firar vi tjejer Sara-dagen och det gör vi med att sticka utomlands!

Önskar er alla en riktigt FIN dag!


Tröttast

2011-07-18 @ 21:56:39


och sötast!


Vi fick oss en trevlig överraskning när morbror P och Susanne kom förbi med fläskfilé och 3 liter kantareller! Vilken brakmiddag det blev till oss alla. Barnen var speedade på saft och glass redan sedan tidigare och det blev inte bättre av mer saft och mer glass. Men glada och nöjda somnade de till sist.

Jag har kurerat halsen med åtskilliga koppar te och känner mig tillräckligt bra för att testa gymmet i morgon bitti. Kanske bäst jag tar mig en kopp till?

Visby nästa

2011-07-18 @ 16:46:16Han missade Båstad med en hårsmån, men som tur är står Visby på schemat... tror ni han blir insläppt?


(själv kissade jag ner mig av skratt...)

På café

2011-07-18 @ 15:26:06


Caféinnehavaren tar upp beställning.


Nu har jag strukit med, fixat lunch och ska sätta mig med en nyinköpt kopp te och hoppas på underverk i halsen. Köpte även lite vindruvor som kanske kan bota mig. Vi är på café Smea förstår ni och där serverar man lite allt möjligt. Morfar som tittat in har beställt kaffe och äppelpaj som tydligen var gårdagens, till dagens pris, sniket där.
En rätt spännande meny här. Är dock lite fundersam till utskänkningstillståndet... vem har utfärdat ett sådant till en 7-åring? Det här får jag nog kontrollera!

Sovmorgon och förpliktelser

2011-07-18 @ 11:05:37God Förmiddag!

Vi fick oss en oförtjänt lång sovmorgon och vaknade inte förrän grannen ringde på dörren vid 8.30! (De ska resa iväg och vi ser efter hemmet, grannsämja när den är som bäst). Kan inte säga när vi sov så länge allihop sist! Skönt, men lite stressframkallande, halva dagen har ju gått... nästan i alla fall.
Någon morgonspinning blev det inte för min del, halsen gör för ont! Jag förstår inte varför jag får ont i halsen så ofta. Det kommer ca var 2-3 vecka och alltid på samma sida. Ännu märkligare är att jag varje gång "ömsar" skinn på högerhanden, i handflatan och mellan fingrarna. Någon som har något bra idé? Eller är det bara att kasta in handduken på en gång?

Dagen bjuder på lite hemmafix. Jag ska äntligen, ja inte äntligen som att jag längtat utan mer få tummen ur, och ta itu med strykhögen. P's garderober ligger risigt till för en rejäl utrensning. Och så kanske vi bakar något, jag och barnen... Dagen är oplanerad och det är rätt skönt det också.

Vad ska ni göra i dag?

En bild

2011-07-17 @ 21:18:07Vi packade i hop familjen och körde till Ica i regnet. Den idén var vi visst inte ensamma om att komma på. Nåväl, är det slut på mjölk så är det. P kom sig lindrigt undan då han tillbringade största delen med att leta efter Olivers dou-dou som han lyckades slarva bort på direkten (han hittade den upphängd i entrén lite senare).

Väl hemma var det dags att dra igång matlagningen. Vi passade på att bjuda in morfar så att barnen kunde underhållas medan vi lagade mat. Och EN bild tog jag på maten, den ovan. Vi grillade även kött, gjorde en stor sallad och så en kall sås på mögelost och kesella/creme fraiche. Oliver gillade i vanlig ordning potatisen mest. Och jag måste hålla med, den var riktigt god.

Skiva och koka potatisen i någon minut. Blanda olja (raps- och olivolja) med ett par pressade vitlöksklyftor. Blanda ihop i en långpanna och släng in i ugnen med ett par rosmarinkvistar i ca 30 min på 250°. Halva tiden stod ugnen på grill för att få dem lite knapriga. Gotteligott.

Nu tar jag kväll och slänger mig i soffan med te och kanske en film. Det blev bara 20 minuter för mig i går innan jag trynade in fullständigt i soffan, så skönt!

Vad har ni gjort i helgen och vad väntar för roligt i kommande vecka???

Sockertopp

2011-07-17 @ 14:50:14
När Maria och jag återvände hem efter en ca 6 km lång promenad som allra mest innehöll uppdateringar om diverse personer, klev vi rakt in ett doftande café.
Det fanns kaffe, kakor, vatten, saft och paj till försäljning, skålen med godis var mest för att locka till sig kunder ;) Jag, mitt lilla pucko, missade helt att fotografera detta fina event, men njöt dessto mer av kaffet. P hade varit en supermake och bakat en äppelpaj till födelsedagsbarnet, jag tror den smakade lika gott som den luktade.


Alicia och Oliver fick varsin klubba efter fikat (?) och Oliver konstaterade glatt att det var ANNANS klubbor...!

Ut

2011-07-17 @ 10:49:26
Inväntar Maria (som fyller år i dag, hipp hipp hurra) som släpar med mig ut på en tur. Jag låg med Oliver i soffan och nästan somnade, det känns grymt att ge sig ut i regnet istället. Men åh vad jag kommer tacka henne lite senare.

P fixar kaffe och tårta tills vi kommer tillbaka, right?

Kidsen

2011-07-16 @ 21:50:09
Eftermiddagen har vi spenderat med min kusin och hans familj, barnens sysslingar, men vi föredrar kusiner även i det ledet... allt annat blir för omständligt. 
Vi har grillat och ätit gott, pratat massor och barnen har lekt massor. Och så har jag fått gosa med ljuvligaste Oscar, 4 månader. Åh, det var nära jag tog med honom hem.
En glass efter maten smakade visst gott.Sötaste Emma, snart 6 år och börjar förskolan till hösten.Lillasyster Anna, snart 2 och ett halvt. Mycket förtjust i Oliver som tyvärr inte visade samma uppskattning.Men en liten stund kunde han allt stå ut. Foto: kusin ToboTjejerna plockade körsbär som vi andra sedan fick köpa av dem. De gjorde sig en hacka var ;)Oliver visade sina muskler och bar stora grenar med körsbär åt tjejerna.Men några pengar såg han inte röken av, inte Anna heller. De delade visst inte så lika trots allt ;)Minsta och sötaste Oscar fick varken körsbär eller pengar, men han var lika glad för det. Åh så ljuvligt det var att få gosa lite med denna lilla puke. (jag kallar Oliver för puke, ett slags slang för pojke och inte den engelska betydelsen.)

Eftermiddagen

2011-07-16 @ 20:15:07har jag tillbringat med bland annat den här lille killen, Oscar, nytillskott i kusinskaran... Så underbart att få gosa bebis igen!

Mmm

2011-07-16 @ 12:46:41En rejäl näve frysta jordgubbar, ett par deciliter sojamjölk vanilj och två skopor Holistic proteinpulver vanilj. S-Å J-Ä-K-L-A G-O-T-T!


Apropå nävar av något. Det är ju inte alltid helt lätt att veta hur mycket en näve är. Läste för ett tag sedan att en handfull mandlar är bra som mellanmål. Inom parentes stod det ca 7 mandlar... Då undrar jag lite, VEMS hand ska man då utgå från, Olivers?

Det är dags...

2011-07-16 @ 09:53:53att ta sig i kragen och släpa ner sitt trötta arsle till gymmet för här hemma blir jag inte piggare precis. Magen är i fullständigt uppror av godiset jag åt i går, och nej, det var inga mängder, men magen har blivit min akilleshäl på sista tiden. Hellre den än huvudet som det var innan. Efter att ha kommit tillbaka in i träningen har huvudvärken och ledvärken återgått lite, skönt.

Vad ska ni göra i dag?

Sick-o

2011-07-15 @ 22:24:12P har köpt godis... ett drygt kilo!!! För att han tycker att det är mer ekonomiskt så. Jag skäller på honom och menar att jag hellre betalar lite mer för att få lite mindre. För vem är det som går och blir så vansinnigt sugen när det står en sådan här påse här hemma? Men eftersom det var P som handlade så innehåller påsen choklad i femtielva olika variationer och så lakrits. Jag mår illa på punschpraliner och skolkritor. Give me strength to ignore the rest of it ;)

Btw - alldeles ur bild till höger sitter P, på golvet, som vanligt. Vi skulle sett film för ett par timmar sedan. Den har fortfarande inte kommit igång. Har ni läst det förr??? Känns som SVT valfri sommarkväll, en dålig repris alltså.

Fredagsdrinken

2011-07-15 @ 21:11:28Served ice cold!

Sanning el förtal?

2011-07-15 @ 20:13:48
Fick den här texten av min pappa... (har kortat ner den något).

Vad säger ni? Sanning eller förtal?


Namn/smeknamn 
När Stina, Anna, Maria och Emilia går ut på lunch så kallar de 
varandra Stina, Anna, Maria och Emilia. 
När Fredrik, Peter, Krister och Mathias går ut på lunch så kallar de 
varandra Fetto, Godzilla, Clownen och Stubbhuvudet. 

Pengar 
En man kan betala tjugo spänn för en sak som är värd tio spänn om han 
behöver den. 
En kvinna kan betala tio spänn för en sak som är värd tjugo spänn trots 
att hon inte behöver den, utan bara för att den är på rea. 

Badrummet 
Mannen har sex saker i sitt badrumsskåp: tandborste, tandkräm, 
raklödder, rakhyvel, en bit tvål och en reklamhandduk. 
Medeltal på antal saker i kvinnors badrumsskåp är 337. Mannen kan med 
största sannolikhet inte identifiera majoriteten av dem. 

Bråk 
Kvinnan får alltid sista ordet. 
Vad än mannen säger efter detta innebär att han startar ett nytt gräl. 

Framtiden 
En kvinna bekymrar sig för sin framtid tills hon hittar en man. 
En man bekymrar sig aldrig för framtiden - inte förrän han hittar en 
fru. 

Framgång 
En framgångsrik man är en sådan som tjänar mer än hans fru spenderar. 
En framgångsrik kvinna är en kvinna som hittar en sådan man. 

Äktenskap 
En kvinna gifter sig med en man i tron att han kan förändras även om 
det inte blir så. 
En man gifter sig med en kvinna i tron att hon inte kommer att 
förändras även om hon gör det. 

Naturlighet 
Män vaknar lika snygga som när de lade sig. 
Kvinnor förfaller av någon orsak under natten. 

Efterkomma 
Åh barn... kvinnan vet allt om sina barn, hon vet när de ska till 
tandläkaren, om deras romanser, bästa kompisar, favoritmat, hemliga 
rädslor, drömmar och önskemål. 
Mannen är i stort sett medveten om att det bor små människor i hans 
hus. 

Och till sist lite visdomsord: 
* Om din hund skäller vid bakdörren och din fru skäller vid 
entrédörren; Vem släpper du in först? 
Hunden, naturligtvis. Han tystnar när han får komma in. 

* Jag gifte mig med fröken Rätt. Jag visste dock inte att hennes 
förnamn var Alltid. 

* Forskare har upptäckt en maträtt som minskar kvinnors sexlust med 
90%. Den heter "bröllopstårta". 

* I begynnelsen skapade Gud jorden, och sedan vilade han. 
Sedan skapade Gud Mannen, och sedan vilade han. 
Sedan skapade Gud Kvinnan. 
Sedan dess har varken Gud eller Mannen vilat.


Godaste

2011-07-15 @ 18:45:42
sylten till pannkakorna är just nu den här! Söt och rom-ig och fullproppad med socker ;) men ibland får det ju bara vara gott också...Dagens tips

2011-07-15 @ 17:05:39Gillar ni nektariner? Hårda, söta nektariner? 
Jag älskar nektariner och köper hem korg efter korg. Tyvärr är de ju egentligen bara goda en eller ett par dagar och det är, handen på hjärtat, sällan jag äter upp alla som jag köper hem. De första två dagarna går bra, men dag tre och fyra... alldeles för mjuka och blöta. Mitt bästa tips är då att skala dem och hacka ner dem i bitar och stoppa i dem i frysen! Det allra bästa är ju att frysa in dem på en bricka så att de inte klumpas ihop, men i kväll ska jag ha dem alla tre som jag skurit upp.
Alldeles perfekt att ta fram och göra smoothie på, eller varför inte "glass". Ta en burk kesella, 1%, och stavmixa samman. Servera med frysta hallon eller något annat bär ni tycker om. Alldeles lagom sött och framförallt inte kolhydratproppat.

Jag personligen tror inte på LCHF-metoden. Jag vet att den fungerar som viktnedgång, men jag tror inte att det är bra för kroppen att äta den mängden fett som det innebär! Problemet med alla sådan här dieter är att de är så extrema. Och vi alla är ute efter genvägar, eller vägar som innebär att vi kan äta det där onyttiga som vi inte vill vara utan. Är man bara lite sensibel så inser man ganska snabbt att man kan äta i princip allt man tycker är gott om, OM man gör det i måttlig mängd och OM man väger upp det med motion! Kroppen behöver både kolhydrater och rätt sorts fett, men inga extremer på något håll.

Så där ja, då spårade jag ut lite här, men det bara slank ur mig. Nu ska jag göra pannkakor till mina barn. Och eftersom min mage inte tål vetemjöl blir mina glutenfria. Och för att kompensera bristen på proteiner slänger jag i en skopa, eller två, proteinpulver i smeten. Det är inte farligt att äta kolhydrater, men gör det på rätt sätt...

Och där fick ni dagens lilla lektion ;)

Vad äter ni andra i dag, är det taco som gäller?

Jump

2011-07-15 @ 12:14:27God Middag!

Jag har precis lämnat Alicia hos bästisen Wivie, fått mig en kopp kaffe och en trevlig pratstund. Härligt med likasinnade vänner, eller hur?

Jag kom mig aldrig ur sängen i morse. Larmet hoppade igång vid 6, men jag hoppade inte ur sängen förrän vid 8. Kroppen sa ifrån och då får man lyssna lite på den också. Får se om jag känner mig redo för ett pass lite senare i dag istället, annars har jag ju en helt ny dag framför mig i morgon.

Ute är det grått och tråkigt och jag känner mig inte roligare jag heller. Försökte mig på en bild på nya dressen, men det är banne mig inte lätt. Visst skulle jag kunna be P om hjälp, men han är ingen direkt fotograf ;) Ni får hålla till godo med dessa två. Eller kolla H&M's hemsida, där ser det mycket bättre ut.

Nu ska jag ta mig en stor kopp te och lägga mig på soffan. I dag trillade visst Aftonbladet Wellness ner i brevlådan. Jag säger ju det, jag har inte tiiiiid.


Historien bakom

2011-07-15 @ 00:06:00För att klargöra lite och VISA vad det var som egentligen hände i går när Oliver sken upp då han satt på trappan! Det här är Olivers boll, den är inte intressant för Alicia såvida inte Oliver själv vill spela med den. Då blir den ohyggligt rolig och måste till varje pris luras av honom. Ibland går det bra att göra det, men allra oftast blir Oliver arg. När Oliver blir arg skriker han, det har även förekommit att han har bitit i ren ilska. Detta gillas inte, framförallt inte av Alicia som är den som utsätts för det (även fast han har nafsat på både mig och P, framförallt i axlarna).
Nåväl, Alicia kom på den ena leken efter den andra och de flesta gick ut på att springa liite fortare än Oliver så att han inte skulle komma ikapp. Tillslut tröttnade även han och satte sig då på trappen och tjurade lite. I samma ögonblick förlorade bollen sitt värde för Alicia och hon övergav den i gräset. Det var detta Oliver fick syn på, sken upp och tog chansen. Så snabbt som hans små sprattliga ben kunde få upp farten rusade han fram och gjorde som storasyster gjort. Han satte sig på den! Gissa vad som hände då?

Alicia upptäckte det, lurade av honom bollen, satte sig på den och så började det hela om igen. Från början!

Charmtroll? Hmmm.

2011-07-14 @ 20:12:08


Finns det något roligare än att göra sådant som de vuxna säger att man inte ska göra?


Vi inledde eftermiddagen med att morbror P OCH Hondan kom med bullar och morfar kom med glatt humör. Det fick bli kaffe och fika, för de andra, min mage tål tyvärr inga bullar så jag smaskade i mig kesella mixat med fryst mango och lite kokosflarn (tack Anna för det receptet). I väntan på att regnet skulle upphöra gjorde vi planer för lite shopping på stan. Regnet upphörde dock aldrig så det var bara att dra på gummistövlarna och ge sig ut ändå! Det var en ganska svettig historia. 
Jag är på jakt efter ett par spinningskor och det verkar vara smått omöjligt att hitta några sköna för under en 1000-lapp. Barnen levde rövare i varenda affär och sprang som små duracellkaniner... Det rann längs ryggen på mig till slut. Det slutade med att vi gick hem utan skor (hittade inga) men med ett litet paket från H&M istället. Kommer ni ihåg jumpsuiten jag beställde? Det blir nog inga dockkläder av den, ni ska få se den i morgon!

Nu får jag offra min kväll till att sätta mig med datorn och googla skor... visst är det synd om mig? Till råga på allt kom det en ny tidning i brevlådan i dag, Damernas Värld! Jag hinner inte med längre................
Lika söt och oskyldig som han ser ut, lika full av bus och hyss kan han vara. Eller vaddå kan, han ÄR full av bus. Morfar brukar säga att han har inte bara en eller två rävar bakom öronen, han har hela rävfarmar där!!! 

Och som jag brukar säga, det är tur att de är så söta när de sover annars hade vi sålt dem för länge sedan... ;)

Plötsligt händer det...

2011-07-14 @ 13:27:10Ibland är det inte roligt att vara lillebror. När man inte är lika snabb och inte hinner först, då kan man säcka ihop och tröttna på allt. 

Men så ibland, alldeles plötsligt, uppenbara sig en öppning. Då gäller det att vara snabb som blixten!Världens bästa

2011-07-14 @ 11:23:19Jag har världens bästa (och snyggaste) man. Han peppar mig varenda dag med min träning och ställer upp med allt som hör vardagen till för att jag ska få träna. Han pushar mig till det där extra passet och tycker att jag ska passa på medan jag själv känner att jag borde vara hemma lite också. Det är få förunnat att ha en så förstående och peppande livspartner! Det betyder så oerhört mycket, mer än ni kan tro!

Jag tror banne mig att jag älskar dig P...

Waterfall braid

2011-07-14 @ 00:17:43
Har äntligen lyckats. På första försöket blev det så här...
Kommer att göras fler gånger, både på mig och Alicia.

Gillar ni?

Sova säng säng säng

2011-07-13 @ 23:31:10


Dagens tänkvärda


Har legat i soffan hela kvällen med en kort paus för att göra mig en kopp te (varför skär sig alltid te med typ röda bär när man häller mjölk i?). Känner att träningsvärken börjar komma i ryggen, skön känsla. Som tur är är det ben som står på schemat för i morgon. 

Inte en tidning har jag läst i kväll heller, är otroligt dålig på att få tummen ur till det. Och just nu har jag otroligt många tidningar att läsa. Jag har en 3-nummers fri prenumeration på Topp Hälsa som jag fått genom koder på Alpro Soja, väntar även på en 3-nummers på Laga Lätt. Jag fick nya ELLE i går, bra erbjudande från H&M. Jag har en fri 6-nummers prenumeration på Cosmopolitan eftersom jag är med i olika paneler och svarar på en massa frågor. Jag får tidningen S i en bloggvinst. Hoppade på ett bra erbjudande på Damernas värld och likaså Fitness Magazine.... Men herregud, PATRIK LÄS INTE DETTA!!! Skäms på mig, det här är ju löjligt. Man kanske skulle se över vissa utgifter? Jag köper utöver detta Lantliv, Runners World, i Form, Chic ibland, Mama ibland... Jag får skylla på att det ligger i mina gener, djupt rotat! För av min mamma kommer Femina, Tara, Amelia, M magazine och diverse mattidningar så som Lantliv Mat och Vin, Elle Mat och vin, Allt om mat osv osv. Mamma, nu får vi skärpa oss!

För att inte tala om alla böcker som kommer in i mitt hus... Jag älskar böcker, verkligen älskar att läsa! Har alltid gjort och kommer med största sannolikhet alltid att göra. Böcker är livet och det är så oerhört berikande, inte bara för fantasin, utan även för ordförrådet. LÄS mera! Fast boken jag lånade häromdagen har jag bara läst en sida i. Efter några rader insåg jag att jag läst boken innan... Av alla tusentals böcker som finns på biblioteket så väljer jag en som jag redan läst. Nackdelen med att läsa mycket, man glömmer bort vad man läst! (och ibland vad som står i bokhyllan ;))

Nu ska jag däremot tvätta bort ansiktet och förbereda morgondagens tvättpass och gympass. Måste tvätta innan jag ska träna annars blir det lite jobbigt ;)

Sov så gott kära vänner och dröm riktigt riktigt sött.Busbarn

2011-07-13 @ 21:16:27Vi trotsade vädret och satt ute och åt GOD mat tidigare i dag. Barnen kunde fara runt och leka bäst de ville och vi andra kunde slappna av en liten stund i alla fall. Det var inte varmt ska ni veta ;)

Ett par bilder på mina SÖTA barn, det kommer fler senare. Nu ska jag slänga mig i soffan och heja på Sverige som kämpar mot Japan i semi. Eller så läser jag en tidning eller två... troligtvis det senare ;)Hej och ivej

2011-07-13 @ 16:40:34
Vi har haft gäster från när och fjärran och dagen har rusat på. Nu ska vi alldeles strax gå hem till mormor så vi för höras igen lite senare!

Hoppas ni har en fin dag!

Heavenly

2011-07-13 @ 13:32:48Den här tvålen står i köket och det är ljuvligt att tvätta händerna med den. Den luktar så vansinnigt gott, och länge! Rekommenderas!

Tröttmössor

2011-07-13 @ 08:30:36Ser ni? Här ligger min pojkar och snusar, i detta nu! Oliver har, efter 2 år och nästan 8 månader, lärt sig hur man sover lite längre. Lagom till hans mamma har insett hur skönt det är att gå upp tidigt för att få ut mer av dagen.

Alicia och jag har ätit lite frukost tillsammans och hon ligger i soffan och kolla tv och har det gott. Jag har krängt på mig mina sista rena träningskläder och är redo för ett och ett halvt pass på gymmet. TRX och Body Pump. Hej träningsvärk!

Särdals Kvarn

2011-07-12 @ 22:33:10En bit utanför Halmstad, längs med kusten, ligger lilla Särdal. Pittoreskt och fint med havet och åkrarna runt omkring. Här ligger också Särdals Kvarn.

Kvarnen används inte längre till att mala mjöl utan nu fungerar den som galleri.

Självklart finns där också en butik. Här kan man handla lokala produkter, som mjöl från Berte Qvarn och knäckebröd från Börjes Bageri i intilliggande Harplinge, och inte minst all sylt och saft som produceras av Hafi, Hallands Fruktindustri.

Särdals Kvarn är alltså modern till Lilla Kvarn som ligger inne i centrala Halmstad, det är ju där vi handlar sylt, marmelad, te, lakrits, choklad och klubbor till barnen (och så känner vi ju Anna som jobbar där).

Inne på gården, alldeles till vänster bakom kvarnen, ligger ett pinfärskt glasscafé som serverar de största kulorna (säger ryktet). Naturligtvis är det SIA glass (också lokalt) man serverar här.  Tyvärr var det stängt i dag efter ett litet elektriskt missöde i går. Å andra sidan var det inte så varmt ute heller ;)

Däremot var det alldeles ypperligt väder och tidpunkt för lunch. Barnen stoppade i sig pannkakor med grädde och sylt, P och jag tog varsin bit paj och sallad. Mycket gott tyckte vi allihop. Det serveras också ursöta cupcakes, en smaskig pecanpaj och såklart, saft och glass. Antingen sitter man inne eller så sitter man någonstans i den STORA trädgården med de många borden. Underbart att inte behöva sitta i knät på varandra och vara tvingad att lyssna på bordsgrannens konversationer.

Alla bord är dekorerade med plockade blommor i udda vaser. Mysigt så det förslår.

Tack vare den generösa trädgården och de utspridda sittgrupperna kan barnen springa omkring och leka av sig utan att störa allt för mycket.

Man kan alltid klättra upp och sätta sig på Tors hammare.

Eller varför inte den vackert målade stora stenfåtöljen?


Nu skulle man kunna tro att jag blivit sponsrad, eller ombedd, att skriva om det här, men det har jag verkligen inte. Vi/Jag betalade vår lunch och även det vi shoppade i butiken. Jag tycker om att gynna lokala företag och jag tycker om att upptäcka och delge det som jag finner är fint/intressant/roligt. Och Särdals Kvarn är en mycket mysig liten utflykt. Att ta en fika eller lunch, sitta i trädgården och köpa med sig lite saft eller sylt hem, det kallar jag livskvalitet.

Vad fick då jag med mig hem? Jo, en urgod Körsbärssaft, lite godis till barnen, en ny pumptvål till köket som luktar löjligt gott av fikon, och så en liten present till min mamma som vi är hembjudna på middag till i morgon.

Vi rekommenderar ett besök VARMT!
Shoppat

2011-07-12 @ 20:23:30Jag kutad in på H&M innan träning i jakt efter lite trosor. Döm om min förvåning när jag kommer ut med TVÅ bikinitoppar och ett par bikinitrosor i påsen, utöver de regulära trosorna!

Det här var ju lite för bra för att låta bli helt enkelt. Halva reapriset, tre delar för 75:-. Det kan man faktiskt överleva... Nu ska vi bara hoppas på sol också!Lunchat

2011-07-12 @ 16:38:06Vi har varit på utflykt och ätit lunch på Särdals Kvarn. Ska skriva och berätta mer om det senare, i lugn och ro, men nu ska jag svida om och sticka till gymmet... Igen? Japp, har man "lurat" en vän (Maria) till att bli medlem så får man ställa upp och hänga med på lite pass. Så jag har lurat med henne på ett spinningpass i gengäld. Det sitter gott i benen nu!

Livet på en pinne enligt Oliver!

2011-07-12 @ 11:06:22

img_5378 (MMS)

Livet på en pinne enligt Oliver!


Morgontränat

2011-07-12 @ 10:13:35Inte riktigt lika tidigt som i går, men nu är dagens pass avklarat. En lite lätt uppvärmning följt av överkropp. Anna var med och peppade på. Upptäckte precis att jag fått ett sms av Maria som vill träna i kväll... det kan bli så!

Men nu är jag tokhungrig och ska äta frukost, ägg är mums!

S(tr)andcafé

2011-07-11 @ 23:04:15När pojkarna låg och sov i skydd bakom solstolarna hade Alicia och jag fullt upp. Vi körde längdhoppstävling, dels för lite rörelse och dels för att inte frysa. Vi plockade snäckor och vi grävde ner Alicia. Eller ja, gropen var redan grävd så jag hjälpte mest till att fylla den med en Alicia i. Det var en rejäl grop någon grävt, Alicia står upp i den! Och väl på plats så öppnade vi upp café och sålde nybakade bullar.

Stranden är helt enkelt den bästa lekplatsen för barn. Där är sand en masse och där är vatten en masse. Behövs något mer?

Och med det säger jag tack och god natt och går och lägger mig. Ny träningsdag i morgon och det blir tidigt, men inte riktigt lika tidigt som i dag. Men upp ska jag, det ska väl ni också?

Bottom

2011-07-11 @ 22:25:42Nya shorts från Nike och Stadium. Endast 150:-... ett självklart fynd!

Sjöodjuret i Frösakull

2011-07-11 @ 20:34:21Har man fått ett nytt cyklop och snorkel så måste det invigas no matter what! Det blåste som tusan och vi satt nästan och frös på stranden (men på stranden skulle vi vara oavsett), men tappra lilla blötdjuret Alicia hoppade glatt i. Det här kommer hon med största sannolikhet ha stor glädje av hela sommaren.

Barnen är äntligen i säng och jag ska ta mig en kopp kaffe och sätta mig på balkongen en stund. Vi gjorde några riktigt bra fynd lite tidigare i dag, ska visa senare. Nu ska jag vinka adjö till maken som ska ge sig ut och testspringa... han stukade ju sin ankel för ett par veckor sedan och har varit stillasittande sedan dess ;)

Wish him luck!

Home

2011-07-11 @ 18:54:32Sol, vind och hav. Det blåste rätt bra vid havet, men solen bet sig fast i kinderna, det känns nu. Pojkarna har sovit och jag har lekt med Alicia. En ganska så skön eftermiddag med andra ord.

Vamos a la playa

2011-07-11 @ 14:21:58

God Morgon världen

2011-07-11 @ 08:52:58Klockan 5.56 ringde larmet på min mobil. Det var bara till att slänga benen över sängkanten och tänka på hur gott jag skulle må ca två timmar senare!
06.15 klev jag på min cykel och ett par minuter senare släpade jag mig in på gymmet. Där satt Anna och såg oförskämt pigg och fräsch ut...
06.45 började 45 minuter helvete ;) Spinning med mycket sprint och stående... gott för benen. Men nu vänner, nu, nu mår jag oförskämt bra. Jag har tagit en lång dusch, smörjt in mig med favoriten från Biotherm och äggen är precis klara. Nu ska jag äta min frukost och njuta av att dagens tyngsta pass redan är avklarat. Det ska bli gott att slappa på stranden i eftermiddag!

Hur började ni er morgon? (förlåt, I just HAD to)

Upp och ner

2011-07-10 @ 22:12:02


Här landade Olivers söta rumpa ett par gånger, men inga längre stunder...


Då var tårna lackade med Chanel's Orange Fizz, en mjukt orange färg som jag gillar på sommaren. Och med tanke på i vilken takt jag gör av med färg så kan jag ha det här resten av mitt liv ;)

Jag ska faktiskt alldeles strax gå och lägga mig. Tänkte läsa några sidor i den bok jag lånade på biblioteket häromdagen innan jag måste sova. Jag har blivit lurad till spinning i morgon bitti kl 6.45 av Anna. Liiite tidigt, men oj vad gott att ha träningen avklarad så tidigt på morgonen! Och eftersom jag sagt att jag ska komma så MÅSTE jag ju pallra mig upp också. 

Så kära vänner, jag önskar er en riktigt GOD NATT och jag hoppas att ni ska få sova gott.

Ta hand om er och varandra!Alicia däremot är ett äkta vattendjur. Av dagens 4-timmarsbesök tror jag hon var i vattnet i minst 3. Och ja, jag badade två gånger och P bara en ;)

No Net

2011-07-10 @ 21:15:48I förd flytväst för att inte drukna i poolen om han skulle drutta i, skuttade Oliver glatt runt på soldäck. Och snubblar. Nära väggen. Gissa? En supermegabula i pannan! Åh det såg riktigt läskigt ut ett tag, men gick tack och lov tillbaka en del. Oliver själv skuttade vidare, efter att ha blivit tröstad förstås.

Vad är det med detta barn? Måste han ha märken i ansiktet HELA tiden?

Vi har varit utan internet sedan vi kom hem vid 18-tiden (grosse katastrofe). Då hann vi istället äta middag, göra barnen klara för sängen och jag satte mig med fötterna i blöt ute på balkongen, som inte är lika mysig nu då den invaderats av diverse uppblåsbara badleksaker.

Vi har haft en alldeles förträfflig eftermiddag i Haverdal med mycket bad, skratt och sol. Jag lurade även i Oliver som kramade mig så hårt så hårt, men var kvar i vattnet i närmare 5 minuter. Det var 29° i poolen men han gapade ändå om att det var KALLT! Knappast.

Dags att fixa andra strykningen på tårna så jag återkommer lite senare... och så blev jag så himla törstig när Jenny skrev om jordgubbssaft... schysst alltså ;)


Badtider

2011-07-10 @ 13:41:47Efter att ha städat hela vårt sovrum (oh my vad dammigt det var bakom sängen) så packar vi in hela lilla familjen och intar Anna och Markus flådiga pool. Här ska badas och göras bomben ;) Till och med Oliver säger att han ska bada... det återstår att se!
Alicia i alldeles pinfärsk fiskbensfläta.

Lördagen

2011-07-09 @ 23:22:49


Äta-sidan av balkongen.


What a difference a day make.

Förlåt min frånvaro, ni har varit i mina tankar... Äsch, jag har helt enkelt inte haft tid, lust eller möjlighet! Efter avslutningen på simskolan blev det ju gymmet och ett benpass. Därefter ett kort besök, som blev lite längre, hos Anna och Lilla Kvarn. Har man inte setts på länge är det mycket att hinna uppdatera. Tur vi får mer tid till det i morgon och framöver.
Det blev även en tur till stranden även fast molnen drog in i samma takt som vi drog ut. Men det är alltid skönt att komma ut och få lite frisk luft. Och barnen gillar ju det också.
Hem med två trötta, sandiga barn som fick kliva rätt in i duschen innan det var dags att få middagen klar. Grillat kött, potatis i ugnen och en stor god sallad fick det bli. Både mormor och morfar fick en inbjudan vilket barnen var glada för. Ja, vi också så klart. 
När våra gäster gått hem fick jag något pysselryck och började plocka på balkongen. Det blev mer plock än vad som var tänkt, men helt plötsligt blev det väldigt mysigt där ute och jag tände lite ljus. Här har vi alltså suttit och pratat drömmar, P druckit en öl och jag ätit en hallonlakrits-stång. Barnen sover gott i sina sängar och snart ska jag göra likadant. Först måste jag bara hiva i väg den där jättehögen som helt plötsligt ligger på min säng. Jag förstår inte, jag plockar undan den varenda dag. Vem kastar handgranater i mitt rum???


Jag hoppas att ni har haft en fin dag kära vänner!
Mys-sidan av balkongen. Det är en STOR balkong vi har, tack och lov!Oliver och pappa spelade basket med skumgummifotboll och en livboj... Mycket roligt.Alicia är inte riktigt 100 än. Hon hade ont i magen i natt och det har kommit lite då och då under dagen. Hon har lekt en del och vilat en del på stranden och även hemma.P är inte helt återställd han heller. Han har miljoner blåsor (värmeblåsor?) på händer och fötter, som dessutom kliar! Det är rätt bra härligt att bo som vi gör och ha sådan här utsikt. Inte hemifrån dock, men lättillgängligt!

Avslutad

2011-07-09 @ 11:00:36Hemma från en fin avslutning på simskolan.


Nu kastar jag mig ner till stan för att köra ett benpass i rasande tempo, sedan blir det stranden!

Vad gör ni i dag?

Lätt manisk

2011-07-08 @ 23:42:39Vi var och handlade tidigare i dag, vi och några till... phu vad mycket folk det var. Men nu är kylen laddad igen så vi ska nog klara oss ett par dagar.
Ett halvt kilo körsbär fick följa med hem. Jag har precis sköljt dem och P gick förbi med orden "jag ska bara ta en snabb dusch, jag är klar innan du fått i dig alla bär". HA! på honom! Eller ja, inte riktigt, jag sparade faktiskt åt honom.

Har jag sagt att jag älskar körsbär? Jag blir manisk, kan inte sluta äta när jag väl börjat. Det ena körsbäret efter det andra matas in och ut spottar jag kärnor direkt i papperskorgen. Jag står alltså kvar i köket, vid diskbänken, för jag kan inte hejda mig. Att bita igenom, känna det söta fasta fruktköttet... åhhh det är så galet GOTT.

Men nu ska jag dricka en kopp med äppelpaj (te) och sedan ska jag sussa en stund. I morgon blir det tidigt till Brottet. (Avslutningen börjar kl 9 mormor!)

Manners...

2011-07-08 @ 23:03:4025 Manners Kids Should Know
(och inte bara barn...)

#1: When asking for something, say "Please."
#2: When receiving something, say "Thank you."
#3: Do not interrupt grown-ups who are speaking with each other unless there is an emergency. They will notice you and respond when they are finished talking.
#4: If you do need to get somebody's attention right away, the phrase "excuse me" is the most polite way for you to enter the conversation.
#5: When you have any doubt about doing something, ask permission first. It can save you from many hours of grief later. 
#6: The world is not interested in what you dislike. Keep negative opinions to yourself, or between you and your friends, and out of earshot of adults. 
#7: Do not comment on other people's physical characteristics unless, of course, it's to compliment them, which is always welcome. 
#8: When people ask you how you are, tell them and then ask them how they are.
#9: When you have spent time at your friend's house, remember to thank his or her parents for having you over and for the good time you had. 
#10: Knock on closed doors -- and wait to see if there's a response -- before entering. 
#11: When you make a phone call, introduce yourself first and then ask if you can speak with the person you are calling. 
#12: Be appreciative and say "thank you" for any gift you receive. In the age of e-mail, a handwritten thank-you note can have a powerful effect.
#13: Never use foul language in front of adults. Grown-ups already know all those words, and they find them boring and unpleasant.
#14: Don't call people mean names. 
#15: Do not make fun of anyone for any reason. Teasing shows others you are weak, and ganging up on someone else is cruel. 
#16: Even if a play or an assembly is boring, sit through it quietly and pretend that you are interested. The performers and presenters are doing their best. 
#17: If you bump into somebody, immediately say "Excuse me." 
#18: Cover your mouth when you cough or sneeze, and don't pick your nose in public. 
#19: As you walk through a door, look to see if you can hold it open for someone else.
#20: If you come across a parent, a teacher, or a neighbor working on something, ask if you can help. If they say "yes," do so -- you may learn something new.
#21: When an adult asks you for a favor, do it without grumbling and with a smile. 
#22: When someone helps you, say "thank you." That person will likely want to help you again. This is especially true with teachers! 
#23: Use eating utensils properly. If you are unsure how to do so, ask your parents to teach you or watch what adults do. 
#24: Keep a napkin on your lap; use it to wipe your mouth when necessary. 
#25: Don't reach for things at the table; ask to have them passed.


från Pinterest

Segerhopp

2011-07-08 @ 20:15:21Eller man kanske skulle kalla det för segerkast? Sista dagen med gänget och Alicia har verkligen älskat det, framförallt sina simlärare Ida och Elise. Nästa år kliver vi upp en nivå och hamnar i trean, men först ska vi ha sommarlov. Och simavslutning!

Silverfisken

2011-07-08 @ 15:17:49Ytterligare ett litet djur har tagit sig upp på Alicias märkessköld! Min duktiga tjej!

Klicketiklick

2011-07-08 @ 13:40:57I dag, och ett par dagar framåt, kör Campadre kampanj på KOSS lurar. Och mina gamla Koss är ju trasiga! Perfekt! Ett par iPorta Pro är nu beställda och väntas hitta hem hit inom en månad! Himlans bra att de är kompatibla med iPhone och på så vis även kan användas som headset!

Passa på nu, priset är "endast" 359:- plus frakt 69:-, men du kan även köpa dem från NetOnNet för 390:-!

(Jag hade 99:- tillgodo hos Campadre, därav beställde jag dem där).

Rubriktorka....

2011-07-08 @ 12:14:31Så här kan man se Oliver 9 gånger av 10 när vi sitter på simstadion och tittar på Alicia som kämpar med simningen. Den andra gången, 1 av 10, då sitter han på läktaren och ropar att han vill hem... Min son, född i Halmstad, vägrar vatten! Det är bara "kaaallt" säger han.

Vi har låtit en verkstad kika på bilen. Tydligen är det en liten fjuttig säkring som lossnat. Får han dit den själv kostar det bara 37:- (för säkringen). Misslyckas han kommer det att kosta 16-17 000:- Gissa vad min man gör? Han provar själv... gissa vad som kommer att hända? Gissa om han lyssnar på mig?

Nu ska vi strax få i oss lite lunch, korv stroganoff, och så hoppas vi på att regnet drar förbi så att vi kan fira semester lite senare!

På verkstad med bilen. Vi tycks ha tappat ...

2011-07-08 @ 11:15:20

img_2835 (MMS)

På verkstad med bilen. Vi tycks ha tappat vår turbo och den kan ju vara bra att ha ;)


Bloggtorka

2011-07-07 @ 23:50:48Jag lider av all slags torka som möjligen finnes just nu! Det är tomt i huvudet (mer än vanligt alltså) och fantasin är väck... Men klockan är ju rätt mycket också, kanske lika bra att jag går och lägger mig istället ;)

Men, jag vill i alla fall ha lite input från Er, kära vänner. Har NI några önskemål på inlägg, frågor eller annat som ni skulle vilja delge mig? Snälla, gör det!!! Det kan behövas.

God Natt på er, sov så gott!

Tvärstopp

2011-07-07 @ 21:04:08I dag var ingen bra löpardag... skulle gått på spinningen i alla fall. Gick ut bra, kändes bra i benen, men efter exakt 2 km tog det tvärstopp. Fick andnöd (kallas även andfådd vid ansträngning) och ont i benet. Skulle pausa Runkeeper, men lyckades trycka stop och save. Efter att ha svurit några ramsor HÖGT i skogen, sket jag i det och gick resten av rundan. Hade jag bara stått ut hade jag PB:at i dag... Skit också!

Kanske jag ta ett nytt PB i duschen? Gunde Svan, släng dig i väggen (hoppa i taket och hämta nyckeln, skynda skynda...)

Caféägare?

2011-07-07 @ 14:49:07Det här kanske kunde få folk till att se efter sina ungar lite bättre ;)

Bild från Pinterest

New arrivals

2011-07-07 @ 13:02:33I dag hände det grejer på Brottet. Barnen kämpade glatt på med sin simning, både på mage och på rygg. Alicia har kommit på det där med ryggsim men kämpar fortfarande med att kunna simma på mage OCH slappna av samtidigt. Men i dag lossnade ytterligare en pusselbit och när vi skulle hem visade det sig att hon klarat av 2 nya märken! Baddaren gul och blå samt sköldpaddan har fått sällskap av en silver-pingvin och en guld-pingvin. 

Det var en happy Alicia som följde med hem!
Inte sjutton fanns det sådan här simmärken när jag var liten! Det var baddaren och simborgarmärket, typ. Snart får du väl köpa medalj bara genom att faktiskt gå in genom grindarna... Vore i och för sig något för Oliver, då får han åtminstone ett märke på sin tavla ;)

Öronvärk

2011-07-07 @ 11:42:39För tredje dagen i rad vrålar Oliver efter sin napp. Det är fruktansvärt enerverande att lyssna på. Han ger sig aldrig utan kan vråla på timma efter timma. 

Får man sälja barn på blocket?

Time

2011-07-07 @ 09:15:43Mot simskolan!

Det blev en "ofrivillig" sovmorgon i morse och jag trillade inte ur sängen förrän efter 8... Lite smått stressigt här hemma med andra ord.

Till sängs

2011-07-06 @ 22:48:31Känner mig tråkigare än tråkigast, men det har ni säkert redan märkt. I dag blev det så, i morgon kan det bli annorlunda. Det får vi se då helt enkelt.

Ett par bloggar och ett nytt avsnitt senare är jag redo för en down-stund på lilla balkongen. Dra ett par djupa andetag, dricka en kopp te och bara vara. Inte så illa det heller. Kanske i morgon kommer jag ut på en lite tidig runda, måste bara få upp mig själv ur sängen!

God Natt med er ni trogna vänner som tittar in här oavsett! Jag hoppas att ni haft en fin dag!Lavendel

2011-07-06 @ 19:53:04Det sägs att lavendel har en lugnande och rogivande inverkan på oss. Kan man göda barnen med detta? Eller maken? Eller kanske hänga små påsar under näsborrarna på mig själv? 

What a day!

Förmiddagen försvann fullständigt med simskola, kemtvätt och fiskinköp. Därefter gick det en timma eller två med att ta hand om allt, fixa lunch, ta hand om disken och få Oliver att sova. Då tog jag mig en kopp kaffe och kollade in sista avsnittet av säsong 2 på Damages (jag orkade aldrig det i natt). Sedan väckte (!) vi P och krävde ett samtal till VC, jag bytte om och kom äntligen i väg till gymmet. Efter ett rätt bra genomfört pass (löp+styrka) var det dags för middag, dusch, glass och nattning av barn. 

Puh! One of those days... Men nu, nu ska jag sjunka djupt ner i soffan och bara njuta en stund. P mår efter 20 timmars sömn mycket bättre. Halsen är inte lika ilsket röd och svullen och han har kommit upp och ätit, om ni  nu undrar alltså ;)
Jag har klippt bort lite vissna kvistar på en av mina lavendelplantor. Jag tar till vara på själva knopparna och njuter av doften. Jag gillar faktiskt lavendel, tro det eller ej ;)

Krankenhaus

2011-07-06 @ 08:57:07God Morgon på er!

Snart dags att packa in mig själv och ungar i Hoddan och köra till simskolan. P ligger fortfarande och sover. Han har sovit i 14 timmar nu! Funderar på att sparka upp honom... Kanske kasta in Oliver och sticka i väg fort som attan? Jag behöver inte tala om hur det ser ut när jag är sjuk va? Att jag fortfarande får gå upp 6.30 och få i väg barn till skola och kanske dagis... att jag fortfarande får göra mitt eget te, ta hand om hem och barn OCH ha mat på bordet... Han är jäkligt bortskämd ska ni veta!

Jag har däremot sovit inte mycket alls. Får skylla mig själv som kom i säng så sent, men jag hade nog inte räknat med att gå upp 5 heller... Oliver den rackaren! Satt i sängen, 20 cm från sin napp och ropade på "MAMMA" för att jag skulle ge honom nappen... och sedan ville han ha välling! Men det fick han inte, fast det kan ha varit en dum strategi då det innebar att han med jämna mellanrum puttade på mig och gnällde om att jag skulle gå och göra välling... Skitunge!

Nä ni, det här orkar jag inte skriva mer om, orkar inte läsa det heller så hur skulle ni stå ut? Dags att packa väskan. Vi får höras senare helt enkelt!

In charge

2011-07-05 @ 22:51:38Det är jag, soffan, datorn och fjärrkontrollerna i kväll. I alla tre sovrum ligger de tre och sover, frisk, lite sjuk och sjukast. I dag kom P hem tidigare från jobbet, vit i ansiktet och febrig. Han har i princip sovit sedan 19.00. Lugnt och skönt för min del, men samtidigt väldigt tråkigt att inte ha någon att prata med. 
Jag har tillbringat tiden med att dricka te och surfa runt. Titta på avsnitt efter avsnitt av Damages, har nu bara 2 kvar på andra säsongen och är lite smått sugen på att se dem också. Samtidigt så går ju klockan och det vore kanske en bra idé att gå och lägga sig. Kanske skulle jag ta mig i kragen i morgon bitti och sticka ut en sväng? Vi får se vad jag orkar. Jag är ingen löpare, men jag vill väldigt gärna bli en och då måste man ju springa också. Och ska jag springa Prinsens Minne i augusti, ja då borde jag verkligen lägga i en högre växel... och mer intervallträning. Men inte i dag ;)
Bild från Pinterest

Vad ser ni?

2011-07-05 @ 19:59:21


Bild från pinterest.Mina ord är: MAD, SECRET och PASSION.

Vilka fick ni?

Just do it

2011-07-05 @ 12:18:56
Förmiddagen har jag tillbringat med fingrarna i öronen. Ett tag övervägde jag att lägga mig på balkongen och hoppas på att gasmolnet skulle trilla ner på mig. Jag har snott Olivers nappar och gömt dem (i skafferiet). Han skriker som en vettvilling över detta. Ibland står man inte ut. Parallellt med detta tjatar Alicia hål i huvudet på mig. Vi har pratat om att köra i väg någonstans och campa. Alicia packar. Nu! Och så ska vi prata om allt vi ska ha med oss, vad vi ska grilla osv osv. Hon hjälpte Oliver att packa också. Vi åker kanske om ett par veckor, det kommer att bli olidligt.

I alla fall. Nu ska jag slänga mig i soffan med en stor kaffe och ett avsnitt av Damages. Under tiden får ni titta och njuta över våra nya löparskor. Vill inviga dessa i dag helst. Får se vad halsen säger...
Min snygga pjuks för bara 450:-. Snygga va? Hoppas nu det går att springa i Nike också. Gillar märket, men Adidas gör bättre löpskor... tyvärr fanns de inte i min storlek i går.
P's doftande dojjor för 650:- (tror jag). Det här är INGET mot hur de kommer att lukta om en månad eller två... oh my, då rör jag dem inte ens med tång.

Sovmorgon

2011-07-05 @ 08:59:21Morgonen bjöd på sovmorgon för oss tre (fast vi var också vakna mellan 5-6). En av oss har det fortfarande... 
Alicia fick ju tokhög feber i går och den hängde i även framåt kvällen. Jag tror till och med att hon feberyrade för vid 22 kom hon upp och grät och sa att det var för högt! Det var för mycket i hennes säng och hon fick inte plats. Vi tog allt täcke för henne!!! Nästan lite obehagligt, men jag lät henne hållas och vi kom överens om att tömma hennes rum i dag... stackars liten.
Hon kom in till oss någon gång under natten och då kändes hon bättre så förhoppningsvis är hon tillbaka på simskolan i morgon. I dag blir det inte...

Nu ringde mamma och varnade om en gasläcka i centrala Halmstad. Har stängt alla fönster, satt på radion och nu ska jag leta info på nätet. Vi hörs!

Mamma...

2011-07-04 @ 22:34:41
Vilken vill du ha???Ytterligare nytt

2011-07-04 @ 20:25:28I eftermiddags lurade jag hit mamma/mormor till att passa barnen en stund. Alicia är ju lättpassad nu när hon har feber. Det är den andre lille ligisten som är värre. Tur att han är så söt så att man bara vill äta upp honom.

Jag tog med mig P ut till Stadium Outlet för att kolla skor. Vi kom hem med både skor till oss, en gympa-påse till Alicia från Champion och den här tröjan till Oliver från Ralph Lauren. Vilket fynd hörrni, 200 kronor! Löp och köp, eller ta bilen, det är en bit ;)

Förmiddagen

2011-07-04 @ 14:12:28Just nu ligger bägge barnen och sover, vet inte när det hände senast att jag fick tystnad så här mitt på dagen. Ganska så skönt faktiskt, särskilt när man inte själv känner sig på topp!

Simningen gick rätt bra i dag, tror det är lite svårt för barnen att koncentrera sig när det är så många som stimmar och stojjar samtidigt. När som så tror jag att hon knäcker "koden" med arm- och bentag samtidigt.

Oliver däremot kan bli en lite svårare nöt att knäcka. Jag fick tvinga fram honom för att dutta tårna i vattnet (det grunda såklart). Inget för honom... Han skulle INTE bada. Klättra på stenarna var mycket roligare, för honom och nervösare för mig. Jag vet ju hur han är, rätt var det är så står han ju på näsan. I dag klarade han sig dock och nöjde sig till sist med lite saft i vagnen. Att åka hem var efterlängtat enligt Oliver.I can't believe it! När Oliver äntligen är...

2011-07-04 @ 12:10:00

img_7654 (MMS)

I can't believe it! När Oliver äntligen är feberfri så tar Alicia över stafettpinnen. Å så kul... stackars liten.


Morning

2011-07-04 @ 09:03:53Ny morgon, ny dag. Är vi trötta? Jaaa. Sover uselt på nätterna och till råga på allt har jag fått ont i halsen, igen! Orkar inte! Jag som skulle ta och komma igång med löpningen på allvar får istället backa och bara köra styrka. Tröttsamt dubbelt upp.

Vi ska alldeles strax ner i förrådet och rota fram en vagn. Den här veckan kör vi Hoda (Honda) eftersom vi bytt bil med morbror P. Gissa vem som är glad?

Oliver ville starta morgonen med att visa upp sin nya tisha han fått av mormor. Visst är han fin?Badat och bakat

2011-07-03 @ 23:53:30
En liten potpurri av dagen/kvällen.

Ser ni? Oliver sprang självmant ner till vattnet och plaskade. Till och med fyllde på vatten i hinken själv (det som han grät så hjärtskärande över, kommer du ihåg morfar?)

Lite problem med balansen? Han har faktiskt det, är inte alls lika stadig om man jämför med hur Alicia var i samma ålder. Man ska inte jämföra, men man gör det ändå...

Men han ser rätt kaxig ut ändå, lillskrutten!

Alicia kastade Waboba, först på land och sedan på vattnet. Det var roligt tills pappa träffade henne i magen! Men det blev roligt igen när hon träffade mig i halsen och framför allt när jag kastade så långt att pappa fick gå låångt ut i det kalla vattnet.

Oliver satt snällt och stilla i en solstol och tittade på och filosoferade om livet. Helt plötsligt måste han ha kommit på något för han reste sig upp och började gå i väg. Han ville HEM tydligen... 

På avstånd kunde vi spana på Vindsurfingen som pågick i Ringenäs. Inte lätt att se, men det är så roligt när det händer lite runt omkring. Med tanke på allt positivt som sagts om Halmstad som värdstad för SM-veckan så hoppas jag verkligen att det återkommer nästa år.

Och så var det då pirogerna! Lite ojämna, lite olika, men vad gör det, de ska ju bara ätas. Vi får hoppas att de smakar bra i alla fall. Har vi tur blir det av redan i morgon.

Nu ska jag gå och borsta tänderna och lägga mig med nya numret av iForm som jag smög ner i vagnen på Ica i dag. Ett par sidor innan det är dags att sova. I morgon inleder vi sista simskoleveckan och sista arbetsveckan för P, sedan vankas det 5 veckors ledighet tillsammans. Undrar hur vi ska överleva det?


Förresten, Alicia tränade simning i havet i dag och hon var riktigt duktig. I början av veckan blev det bara ett par simtag, men i dag blev det 6-7 stycken. Förhoppningsvis simmar hon sina 10 meter innan fredag!

Baka baka liten pirog

2011-07-03 @ 22:18:26


Finaste Alicia tidigare i dag


Åh jag blir tokig. Hade precis skrivit ett låångt inlägg och så vips, försvann uppkopplingen... kul! Verkligen!

Så här var det:

Medan barnen äntligen sover och regnet drar ner innetemperaturen med ett par grader passar vi på att baka piroger. Det kan tyckas märkligt att göra det så här sent på kvällen, men dagtid gör jag det bara inte, det är FÖR varmt. Att stå i köket med både spis och ugn i gång när det är 30° ute blir lite väl hett. Man orkar knappt laga mat.
Piroger är ett väldans bra strand och utflyktsmål. Istället för tradiga mackor så blir det här lite matigare och roligare. För dem så nu kan äta dem vill säga. Jag har ju så här på gamla dar blivit lite känslig mot just vetemjöl. Inte så att jag är glutenallergiker, men äter jag ljust bröd och bullar och liknande, svullnar magen upp och blir öm. Och det är ju inte så kul. Så för att undvika det och undvika att hetsäta nybakade bullar och annat gott så avstår jag istället. Himla praktiskt ;) På stranden blir det mest frukt för min del. Och så vatten så klart.

Snart har degen jäst färdigt och jag ska sätta mig i soffan med maken och spana in klipp från dagens tävlingar. Ni har väl tittat ni också?

Coolast på stranden

2011-07-03 @ 19:09:13No words needed!

Mot stranden

2011-07-03 @ 14:27:26Många timmar senare ta jag min man och griniga barn och åker till stranden.

Hoppas ni har en fin dag!

The Winner takes it all

2011-07-03 @ 12:50:42Den här tjejen, Åsa Annerstedt (1.02.05), vann "lätt" damklassen i triathlon i går. För oss som tittade på såg det lätt ut i alla fall, för henne alltså. Att simma 750 meter i det strömma äckliga Nissan för att sedan springa till cyklarna, på med hjälm, skor och nummerlapp för att cykla 2 mil och därefter kasta av sig hjälmen och byta skor för att springa 5 km, det kan inte vara så lätt. Djupt imponerad av dessa tjejer alltså. 
För att göra det hela ännu mer imponerande så vann hon även damklassen i Biathle i torsdags. Då med den lilla sträckan simning 200 meter och löpning 3 km. Då med tiden 14,37... för båda grenarna... Det ni!

Man har alltså en bit kvar skulle jag tro ;)

Hinderbana

2011-07-03 @ 10:40:40
Alldeles fram emot slutet på dagen ville Oliver testa hinderbanan. Vid det laget hade Alicia sprungit banan åtskilliga gånger och kännetecknades som veteran. Oliver däremot var en bonafide nykomling som med hjälp av pappa tog sig runt nästan hela banan. Det var bara där, vid det sista hindret som han inte duckade tillräckligt mycket och snabbt utan fick ta sig för pannan och avvika. Min tappra kille...


Sötast på stan

2011-07-02 @ 19:10:04Världens finaste Alicia som sprang hinderbana 2 gånger (och många fler gånger lite senare) för att även lillebror skulle få en medalj och frisbee.

Äntligen fick vi till det med Riccardo's i...

2011-07-02 @ 15:02:12

img_4463 (MMS)

Äntligen fick vi till det med Riccardo's italienska glass. Absolut godast i Halmstad, framförallt kokosglassen.


Ut

2011-07-02 @ 12:39:30Åh, det var skönt att träna. Riktigt gott-ont om ni förstår hur jag menar. Tyvärr spökar benhinnorna igen och jag hoppas att det ska bli bra. Lite mjukträning så fixar det sig! Maria, nybliven Formare, var med mig och får inte du träningsvärk av dagens pass så hoppar jag av ;) Jag brukar få ONT!

Nu har vi kört ett par maskiner. Det blir lite tvätt här på några dagar. Oliver kämpade på bra utan blöja, men när olycka nummer två inträffat så ville han själv ha blöja. Första gången vrålade han "NEJ KISS" i samma ögonblick han släppte på trycket. Det blev till att torka golv och duscha barn. Andra gången hade han hojtat "NEJ KISSA" ca 10 sekunder innan och det hade tyvärr inte hans pappa fattat. Men det är bra, det visar ju att han förstår vad det handlar om. Sådant här sker ju inte över en natt... eller dag.

Nu ska vi ner på stan och spana in Triathlon. Kul med SM-tävlingar kors och tvärs över stan. Det händer i alla fall lite här på sommaren.

Vad gör ni i dag?
I ny tunika från PULZ Jeans inköpt på Dodici i stan. Superskön!

Morning

2011-07-02 @ 09:04:34


Bild från i går kväll, men jag ser i princip likadan ut just nu...


Då var det lördag igen! Oliver gav mig lite sovmorgon och jag behövde inte hoppa upp förrän närmare 8, härligt. Vi har precis ätit frukost och sparkat pappa ur sängen. Jag försöker ladda inför ett benpass, men det är tungt just nu. Vet ju att det blir bra och hur gott det känns efteråt.

Oliver inviger ett par nya kalsonger i dag och premiärär utan blöja. Hur detta ska gå vet man aldrig, men man måste ju börjar någonstans någongång.

Nähä, det här duger inte. Upp och hoppa med mig nu!Min kamera -

2011-07-01 @ 22:08:10
mommo fotograf...

Alicia var enormt fikasugen när vi tog en sväng på stan tidigare i dag. Efter en juice och chokladkaka på cafét som ligger vid Åhléns entré kunde vi fortsätta i vår kalsongjakt. Det börjar ju bli dags för Oliver att lägga av med blöjorna och då behövs det ju kallingar. Tyvärr är både H&M's och Åhléns gjorda med plats för blöja och det kan ju bli lite obehagligt när man inte har någon (alltså MYCKET tyg i rumpan).
På Lindex hittade vi hyfsat fina och det trillade även med en t-shirt med bilar (Cars) på och en stråhatt till Alicia. Hann tyvärr inte fota henne i den när hon körde Michael Jackson längs gatan, men ska nog få till det i morgon.
Min lille kleptoman

Oliver brölade till sig en pölse innan vagnen styrdes hemåt. Den åt han, så när som på 3 cm, upp innan han konstaterade att röda pölser tyckte han INTE om... märkligt!

Vem kör?

2011-07-01 @ 21:19:07Innanför Norre Katts Port står den här cykeltaxin uppställd. Jag gissar att det hör ihop med SM-veckan och är ett slags jippo.
Så, jag klev i och satte mig, såg fram emot att någon SVT-snubbe skulle kliva upp och trampa runt mig. Efter 30 min insåg jag att det inte skulle komma någon, alls. Jävla skittaxi...

Och nu hoppas jag så klart att ni lärt känna mig tillräckligt väl för att inse att jag bara skämtar!

Alicia Bardot

2011-07-01 @ 15:13:14Häromdagen fick Alicia alldeles för mycket sol i hårbotten och är nu röd och det kliar. För att ta det säkra före det osäkra har hon nu solhatt på sig dygnet runt... Nej då, men jag har letat upp min gamla och lagt den i badväskan. Rymlig och bra och man får in ett par tofsar också.

Bra, men ändå inte

2011-07-01 @ 12:58:18Piggare, men inte feberfri. Har fått utslag i munnen, men jag har pratat med sjukvårdsupplysningen och vi gör inget nu. Det här är ju sådant som bli när barn får en infektion. Och eftersom han inte verkar ha ont så får det vara. 

Håller på att koka lite pasta till lunch, köttfärs finns kvar från i går. Själv har jag tappat all inspiration och orkar knappt tänka på mat, men något ska jag väl ha i mig. Får se om det räcker till mig också, barnen går ju först.Friday morning

2011-07-01 @ 08:57:31God Morgon!

Jag har tillbringat natten med en liten het propeller i sängen, men det gör inget, i dag är det bättre! Han lät förfärlig i går och med den höga febern var jag säker på att det var något mer, typ halsfluss. I dag märker man ingenting och få istället tjata på honom att sitta stilla. Lite feber hänger kvar, men det är stor skillnad. Barn är ju lite luriga med sådant här...

Snart dags att cykla till sista simskoledagen i simhallen, tack och lov. Det är nästan vidrigt att sitta där, påklädd i 35-40 graders värme... blä! 
Oliver däremot får stanna hemma i sällskap med morbror P. Tror ni han är nöjd över det?

Vad ska ni hitta på i dag då?

RSS 2.0