Baka baka liten pirog

2011-07-03 @ 22:18:26


Finaste Alicia tidigare i dag


Åh jag blir tokig. Hade precis skrivit ett låångt inlägg och så vips, försvann uppkopplingen... kul! Verkligen!

Så här var det:

Medan barnen äntligen sover och regnet drar ner innetemperaturen med ett par grader passar vi på att baka piroger. Det kan tyckas märkligt att göra det så här sent på kvällen, men dagtid gör jag det bara inte, det är FÖR varmt. Att stå i köket med både spis och ugn i gång när det är 30° ute blir lite väl hett. Man orkar knappt laga mat.
Piroger är ett väldans bra strand och utflyktsmål. Istället för tradiga mackor så blir det här lite matigare och roligare. För dem så nu kan äta dem vill säga. Jag har ju så här på gamla dar blivit lite känslig mot just vetemjöl. Inte så att jag är glutenallergiker, men äter jag ljust bröd och bullar och liknande, svullnar magen upp och blir öm. Och det är ju inte så kul. Så för att undvika det och undvika att hetsäta nybakade bullar och annat gott så avstår jag istället. Himla praktiskt ;) På stranden blir det mest frukt för min del. Och så vatten så klart.

Snart har degen jäst färdigt och jag ska sätta mig i soffan med maken och spana in klipp från dagens tävlingar. Ni har väl tittat ni också?

kommentarer

kommentera inlägget:

namn:
remember me

e-postadress: (publiceras ej)

url/bloggadress:

kommentar:

trackback
RSS 2.0