Dagens tips

2011-07-15 @ 17:05:39Gillar ni nektariner? Hårda, söta nektariner? 
Jag älskar nektariner och köper hem korg efter korg. Tyvärr är de ju egentligen bara goda en eller ett par dagar och det är, handen på hjärtat, sällan jag äter upp alla som jag köper hem. De första två dagarna går bra, men dag tre och fyra... alldeles för mjuka och blöta. Mitt bästa tips är då att skala dem och hacka ner dem i bitar och stoppa i dem i frysen! Det allra bästa är ju att frysa in dem på en bricka så att de inte klumpas ihop, men i kväll ska jag ha dem alla tre som jag skurit upp.
Alldeles perfekt att ta fram och göra smoothie på, eller varför inte "glass". Ta en burk kesella, 1%, och stavmixa samman. Servera med frysta hallon eller något annat bär ni tycker om. Alldeles lagom sött och framförallt inte kolhydratproppat.

Jag personligen tror inte på LCHF-metoden. Jag vet att den fungerar som viktnedgång, men jag tror inte att det är bra för kroppen att äta den mängden fett som det innebär! Problemet med alla sådan här dieter är att de är så extrema. Och vi alla är ute efter genvägar, eller vägar som innebär att vi kan äta det där onyttiga som vi inte vill vara utan. Är man bara lite sensibel så inser man ganska snabbt att man kan äta i princip allt man tycker är gott om, OM man gör det i måttlig mängd och OM man väger upp det med motion! Kroppen behöver både kolhydrater och rätt sorts fett, men inga extremer på något håll.

Så där ja, då spårade jag ut lite här, men det bara slank ur mig. Nu ska jag göra pannkakor till mina barn. Och eftersom min mage inte tål vetemjöl blir mina glutenfria. Och för att kompensera bristen på proteiner slänger jag i en skopa, eller två, proteinpulver i smeten. Det är inte farligt att äta kolhydrater, men gör det på rätt sätt...

Och där fick ni dagens lilla lektion ;)

Vad äter ni andra i dag, är det taco som gäller?

kommentarer

kommentera inlägget:

namn:
remember me

e-postadress: (publiceras ej)

url/bloggadress:

kommentar:

trackback
RSS 2.0