Särdals Kvarn

2011-07-12 @ 22:33:10En bit utanför Halmstad, längs med kusten, ligger lilla Särdal. Pittoreskt och fint med havet och åkrarna runt omkring. Här ligger också Särdals Kvarn.

Kvarnen används inte längre till att mala mjöl utan nu fungerar den som galleri.

Självklart finns där också en butik. Här kan man handla lokala produkter, som mjöl från Berte Qvarn och knäckebröd från Börjes Bageri i intilliggande Harplinge, och inte minst all sylt och saft som produceras av Hafi, Hallands Fruktindustri.

Särdals Kvarn är alltså modern till Lilla Kvarn som ligger inne i centrala Halmstad, det är ju där vi handlar sylt, marmelad, te, lakrits, choklad och klubbor till barnen (och så känner vi ju Anna som jobbar där).

Inne på gården, alldeles till vänster bakom kvarnen, ligger ett pinfärskt glasscafé som serverar de största kulorna (säger ryktet). Naturligtvis är det SIA glass (också lokalt) man serverar här.  Tyvärr var det stängt i dag efter ett litet elektriskt missöde i går. Å andra sidan var det inte så varmt ute heller ;)

Däremot var det alldeles ypperligt väder och tidpunkt för lunch. Barnen stoppade i sig pannkakor med grädde och sylt, P och jag tog varsin bit paj och sallad. Mycket gott tyckte vi allihop. Det serveras också ursöta cupcakes, en smaskig pecanpaj och såklart, saft och glass. Antingen sitter man inne eller så sitter man någonstans i den STORA trädgården med de många borden. Underbart att inte behöva sitta i knät på varandra och vara tvingad att lyssna på bordsgrannens konversationer.

Alla bord är dekorerade med plockade blommor i udda vaser. Mysigt så det förslår.

Tack vare den generösa trädgården och de utspridda sittgrupperna kan barnen springa omkring och leka av sig utan att störa allt för mycket.

Man kan alltid klättra upp och sätta sig på Tors hammare.

Eller varför inte den vackert målade stora stenfåtöljen?


Nu skulle man kunna tro att jag blivit sponsrad, eller ombedd, att skriva om det här, men det har jag verkligen inte. Vi/Jag betalade vår lunch och även det vi shoppade i butiken. Jag tycker om att gynna lokala företag och jag tycker om att upptäcka och delge det som jag finner är fint/intressant/roligt. Och Särdals Kvarn är en mycket mysig liten utflykt. Att ta en fika eller lunch, sitta i trädgården och köpa med sig lite saft eller sylt hem, det kallar jag livskvalitet.

Vad fick då jag med mig hem? Jo, en urgod Körsbärssaft, lite godis till barnen, en ny pumptvål till köket som luktar löjligt gott av fikon, och så en liten present till min mamma som vi är hembjudna på middag till i morgon.

Vi rekommenderar ett besök VARMT!
kommentarer
Postat av: Träningsglädje

åh, jag gillar särdals kvarn jag med!!! och tänk att du hann se oss på den lilla tid vi var på form. klart du skulle sagt hej! next time... :) många kramar till dig!

2011-07-12 @ 22:53:55
URL: http://www.traningsgladje.se
Postat av: Lotta

Sara - Jag lovar att ta mod till mig nästa gång ;) kram

2011-07-12 @ 23:26:48
URL: http://lottasworld.blogg.se/
Postat av: Anna

Å varför har du inte berättat att du har en sån här fin blogg??!!

2011-07-13 @ 07:58:43
Postat av: Lotta

Anna - F'låt :)

2011-07-13 @ 08:31:53
URL: http://lottasworld.blogg.se/
Postat av: Jenny

Åh vilket mysigt ställe, bra utflyktstips när vi är där nere!

Kram Jenny

2011-07-13 @ 11:34:39
URL: http://www.hemnorrboda.blogspot.com
Postat av: Jenny

Visa pumptvålen! Jag köper direkt! haha

2011-07-13 @ 11:36:06
URL: http://www.hemnorrboda.blogspot.com
Postat av: Lotta

Jenny - Klart ni måste åka hit! Men jag skulle nog inte göra det som dagens enda utflykt, det är inte såå stort, om du förstår hur jag menar. Kram

2011-07-13 @ 13:30:27
URL: http://lottasworld.blogg.se/

kommentera inlägget:

namn:
remember me

e-postadress: (publiceras ej)

url/bloggadress:

kommentar:

trackback
RSS 2.0