No mercy

2011-03-31 @ 23:55:50Inte mycket att skryta med i dag inte! Det blev ju bara en promenad i dag, Oliver sjukdom och regnet tvingade mig inomhus. Nåväl, jag får vara nöjd ändå.
Kom faktiskt på att jag glömde att omvandla mitt pump-pass i går. Det motsvarade faktiskt hela 10000 steg så då jäklar i det var det inte så illa pinkat.

Nu MÅSTE jag gå och lägga mig. Har varit på väg i nästan 2 timmar nu!

GoD NatT
Tårarna faller

2011-03-31 @ 22:59:22
och jag bryter ihop fullständigt! Rensar mailen och hittade detta mailet jag fått av min pappa... LÄS!HUR SKA MAN PRIORITERA?


Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!   

Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag och sedan kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills har tillbringat på toa. Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen, annars är det illa! 
Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, du kommer inte ens att märka det. 

Man ska också äta nötter och bönor/ärtor varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärtor. Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar! 

Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna. Borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna, bönorna och ärtorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.   

Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet. Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det fungerar inte längre, eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad, vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme). 
Du måste också hinna med att  träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen. 

Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några stycken kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet. 

Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt. Du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex. 
Du  ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur. 

När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst
29 timmar.
Den enda lösningen är att göra
flera saker samtidigt!


T.ex.
duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv. 

Då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan
ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det , du kommer att behöva det.   

Sen om du skulle få 2 minuter över,
skicka detta mail vidare till dina vänner (som man ska vårda dagligen), medan du äter äpplet, vilket är som sagt väldigt nyttigt.

Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl. nötter/bönor/ärtor), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag vet att jag måste gå på toa NU. 

Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt ännu en gång!

Orange utan sol

2011-03-31 @ 20:49:59För att dämpa det galna suget har jag tryckt i mig ett halvt kilo morötter i kväll. Ser jag svagt orange ut i morgon så vet ni varför ;)

Fräulein

2011-03-31 @ 19:58:43Med en hastighet som hade gjort självaste Lord of the Dance, Michael Flatley avundsjuk (han gör 35 step i sekunden), påkallade Oliver vår uppmärksamhet under en lång stund! Det var Fräulein hit och Fräulein dit tills jag bröt ihop och började skratta! Det var tydligen roligt för helt plötsligt ökade han tempot tills hela klockan for i golvet.

Det ringer fortfarande i öronen och klockan, den har jag gömt!


Tack för...

2011-03-31 @ 17:31:01
Mammas (min alltså) fantasi och energi tröt i ungefär samma ögonblick som Olivers panodil gjorde verkan! Hade inte febern varit så pass hög så hade han inte fått någon. Det var lugnare att ha honom liggandes i soffan dock gnällande än att ha en måttligt pigg unge som drog fram varenda leksak han äger och har... till vardagsrummet! 

I alla fall, det blev ingen riktigt middag i dag, jag orkade inte! Alicia har ju ätit bra (tror jag) i skolan och Oliver har ingen aptit. Jag åt kyckling och sallad till lunch så det fick duga med te och macka. Te ja, det var det bara jag som drack/dricker just nu. Ägg fick de och så smoothie, som Oliver drack mycket av (bra!).

Sedan var det tack och hej och kvar satt jag:
Så här såg vårt köksbord ut för 20 minuter sedan... jag drack precis upp mitt te framför datorn. Och då hade jag blivit kidnappad av Oliver som tyckte att det var lite för rörigt på hans rum och att jag, JAG?, skulle städa det. Under tiden låg han på sin säng och tittade på!

När man är sjuk... 2

2011-03-31 @ 16:21:14

så får man dela med sig av glassarna till sin storasyster!

Man kan knappt tro det

2011-03-31 @ 14:03:28
men den här flickan är faktiskt MIN DOTTER!

Chloe Schuterman, släng dig i väggen! Min dotter är ännu sötare... och yngre ;)

(OBS, det där var ett skämt såklart eftersom jag tycker att Chloe är vansinnigt söt, men min dotter är sötast, så är det bara. Basta!)


Och för ännu bättre fotosessioner så behöver jag ett stativ, en extra blixt och lite andra pinaler och pryttlar ;)

Gårdagens middag

2011-03-31 @ 13:09:45
Har smugit in och gömt mig i sovrummet. Väntar på att sjukhuset ska ringa upp när som helst, ska boka en telefontid med Olivers barnläkare till nästa vecka.
Oliver sover fortsatt i soffan. Han vaknade upp för en stund sedan och gnällde en stund, men tillslut somnade han om. Thank GOD! 
Pappa P fick äran att hämta Alicia i skolan. Nog för att jag gärna hade gett mig ut och gå, men jag tyckte inte att Oliver skulle behöva det. Det regnar fortsatt!

Gårdagens middag var visst ingen hit om man frågar barnen. P och jag åt med god aptit och det var faktiskt inte så tokigt. Stekte kycklingfärs med lite svartpeppar och blandade i en cremé fraiche smaksatt med chili och paprika. La en klutt i ett tortillabröd som sedan rullades ihop och lades i en ugnsform. Riven ost på och in i ugnen. Serverades med en sallad. Enligt barnen var det FÖR STARKT!!!
Titta! Det här ser väl inte så tokigt ut? Smakade faktiskt ganska så gott.
Och så här gott tyckte Oliver att det var. Alicia åt lite grann och så plötsligt vrålar hon "det är ju CHILI i, jag DÖÖÖÖR" och så var det färdigätit. Samma tjej ÄLSKADE chilinötter som liten, hon brukade suga rent dem och sedan spotta ut själva nöten! Time changes!

Just nu...

2011-03-31 @ 11:52:01Förkylda killar, det vet vi ju hur det brukar se ut och låta. Så, jag stängde av tv:n och Sissi (Upsy Daisy) och ca 2 minuter senare såg det ut så här i soffan.
Kanske skulle passa på att äta lite lunch?

När man är sjuk...

2011-03-31 @ 10:31:36
får man äta glass! Men säg inget till Alicia bara ;)
By the way...

2011-03-31 @ 09:03:15
GoD MorGoN

Ny dag, regn och grått ute. Känns sådär inspirerande må jag säga. 
Alicia i skolan, Oliver i soffan, febern ger sig inte riktigt och det har nu slagit ut en förkylning som heter duga. Ovanpå detta är han grinig som attan. Själv är jag mest trött och känner för att lägga mig i soffan och bara sova, men då blir det ju inget gjort här hemma. Hallen är i stort behov av att dammsugas, men jag orkar bara inte. Skiten lär ju finnas kvar om några timmar om jag väntar. Jag tror jag gör det.

Nu gör jag mig en kopp kaffe och sätter mig hos Oliver, det är nog det bästa!


Dagens tips:
Hur cool Elin Kling än må vara så var det här totalt BORTKASTADE PENGAR! Köp den inte! Fast, nu är ju jag ingen creddig modemänniska så det kanske finns något i den som jag inte fattar... men jag kommer definitivt inte köpa den här igen. Tack och lov att jag inte tecknade en prenumeration på den!

Heute

2011-03-30 @ 23:01:3015 580. Vad fick ni?

Darlings

2011-03-30 @ 22:46:18


Ett stycke Alicia...
och ett stycke Oliver...
kan bilda ett så här fint syskonpar! Trodde man väl aldrig ;)

Vanity Fair

2011-03-30 @ 21:20:52Älskade P, Rob Lowe är 47... 47 ÅR GAMMAL!!! Nu fick du lite att jobba på ;)
(men frisyren kan ju kvitta... ser ju inte riktigt klok ut)

Lövkana

2011-03-30 @ 19:47:48

Bergatrollet

2011-03-30 @ 17:40:40Titta vem vi hittade uppe på berget? Vet inte vem som blev gladast, barnen eller mormor? (jodå, jag blev rätt glad jag också).

Maten står i ugnen och det kurrar i allas magar nu. Trötta är vi också, tror vi fått för mycket frisk luft ;)

Little entertainer

2011-03-30 @ 14:50:22


På vägen

2011-03-30 @ 13:25:37


Det är en hopplöst svår tid just nu, kallt på morgonen och varmt på eftermiddagen. Vi kompenserar skor mot jacka och förhoppningsvis slipper vi en retlig vårförkylning på så sätt.Vallgatan i Halmstad är en av de mysigare. Smalt och med SÅ fina hus. Här skulle jag gärna bo en dag...Vi passerar även den fina butiken Gredelin! Än har jag faktiskt inte gått in här, dels för att jag inte vågar med barnen och dels för att jag inte vågar eftersom jag är rädd att jag ska hämna i något tvångsköpstillstånd och handla hem halva butiken!Söta snödroppar som man gärna stannar och tittar på. Alicia hade helst velat plocka dem, men jag tror inte det skulle vara ok att göra i parken. Vet för den delen inte om de är fridlysta heller?!

Liten mår inte riktigt bra (men vem hade g...

2011-03-30 @ 12:15:18

img_2306 (MMS)

Liten mår inte riktigt bra (men vem hade gjort det i en sådan mössa?) och somnade som en stock i vagnen. Gott, får han lite frisk stadsluft också!


Tid - vad är det?

2011-03-30 @ 11:42:41
Måste rusa och hämta Alicia! Allt bra med alla dock...

Febernatt

2011-03-30 @ 08:40:55GoD MorGoN

Vid midnatt gav jag upp allt springande in till den här febriga lilla killen och bar helt enkelt med honom in till mig. Där tillbringade han sedan resten av natten med att ligga på tvären mellan oss, huvudet inkilat under min rygg och fötterna upp på pappas rygg. Jag tror bara en av oss fick sova hyfsat bra.

Vi har redan tagit oss en rask promenad till skolan och trots att det är lite kallare ute igen så var det faktiskt riktigt skönt. Stegräknaren visar redan ca 4900 så det bådar ju gott för resten av dagen. Ni vet väl att man måste röra på sig ca 12000 för att nå en viktnedgång?

Om en stund kommer morfar och passar den lille vilden. Hoppas verkligen att han är trött nog att sitta en stund i soffan dvs Oliver alltså. Morfar har jag inga bekymmer över alls. Och jag, jag ska få träna! HURRA!

Checking out

2011-03-29 @ 22:48:00


Ni ser va? 18045 steg i dag! Det är ok va?

Jag utmanar er... på med stegräknaren så ser vi till att gå massor tillsammans och så redovisar jag/vi varje kväll. Någon som är med?

Cheeky Monkey

2011-03-29 @ 21:47:23
Le creperie

2011-03-29 @ 18:57:43
I dag överraskade jag mig själv med att slänga ihop crêpes till middag! Har aldrig någonsin gjort sådana själv, men har alltid gillat att äta dem. Och eftersom barnen gärna äter pannkakor så fick det bli ett test på detta i dag. 


Fyllning:
3 dl Kelda Laga Lätt (?) 4%
1 burk lyxräkor i lake, avrunna och hackade
Maizena redning
dill (fryst), peppar, chili och muskot

Det var för det första väldigt lätt och för det andra väldigt gott. Det här gör jag om!

Grädda vanliga tunna pannkakorLägg på lite fyllning och vik/rulla ihop pannkakan. Lägg i en ugnsform.Ös på med riven ost och gratinera i ugnen tills osten har smällt.Servera med en god sallad och njut! Det gjorde jag efter min promenad!

♥ ♥ ♥

2011-03-29 @ 16:18:34


I eftermiddags innan Panodilen kickade in.

Det var en ynklig liten kille som låg på soffan tidigare i eftermiddag. Vi hann med både Byggare Bob och Nalle Puh innan den där Panodilen gjorde susen. Nu är han inne och röjer med livet som insats i Alicias rum (fast han har med sig sina egna leksaker).

Jag har förberett middag och i nästan samma ögonblick som pappa P kliver innanför dörren vänder jag ut. Mamma och jag ska ta en runda på berget. Kan kännas rätt skönt trots blåsten. Om inte annat känns det desto bättre i kväll när man ligger på soffan ;)
Ett tag grät han bara för han hade så ont i huvudet att han inte visste vart han skulle ta vägen. Kan det vara influensa på g? Termometern visade på över 38° så helt frisk är han inte. Skit, får ringa pappa/morfar i morgon så att jag kommer iväg och träna.

Regn och fika

2011-03-29 @ 14:18:46


I samma ögonblick som vi svängde in vagnen på skolan började det att stänka. Snabbt tog vi ett gemensamt beslut, Alicia och jag, Oliver sov, att gå och fika på närliggande fik. Tyvärr blev det inte den sortens fika som Alicia hade hoppats på, det är ju trots allt inte lördag i dag, men väl en god smörgås och lite saft och en trevlig pratstund med sin mamma.
Fiket heter Tårtmagi och är specialiserade på just tårtor. Ska jag beställa en riktigt fin tårta till ett speciellt tillfälle som kommer jag definitivt göra det här.Bild lånad från Tårtmagi's FB-sida.


När vi skulle gå vaknade Oliver upp ur sin dvala och visade upp en mindre rolig sida, han har blivit sjuk! Tyckte han verkade lite hängig på förmiddagen och efter en sovstund har han utvecklat feber och ont i huvudet. Just nu ligger han nerbäddad i soffan och jag ska strax göra honom sällskap. Stackars liten!
Jag åt en smaskig macka med ägg och löksill, detta på ett vansinnigt gott bröd med russin i.Mysigt att få sitta och fika i lugn och ro med sin "lilla" tjej! Bara det att få prata ostört! Det här kommer vi att göra om!

I know where he's at

2011-03-29 @ 10:59:53Efter att ha suttit och halvsovit i soffan med varma goa Oliver intill mig fick jag konstigt nog en dos energi och hoppade upp och tog tag i saker!
Som resesängen tex. Den har stått lääänge och väntat på att få säljas vidare. Nu är annonsen inlagd och förhoppningsvis hittar den en ny ägare snart. Oliver ingår INTE i priset... ;)
Jag har mailat min fd arbetsplats som, med största sannolikhet, försöker blåsa mig på min bonus. Det köper jag INTE och har nu ifrågasatt varför den inte betalats ut än.
Slutligen har jag rensat upp på P's sida av sängen. Inte bland alla tidningar och annat, utan bara hängt upp och in lite kläder och tagit bort 3 (!) tomma plastpåsar som legat och dammat. Nu ser det lite bättre ut igen (minus allt damm då förstås, men det ska ju ingenstans).

Nu är det dags att fixa lite lunch till Oliver innan det är dags att gå och hämta Alicia. Later folks!
Hmm, jag kanske skulle behålla sängen och förvara Oliver i den på dagarna? Där kan han ju inte slå sig så mycket, eller?

Morning Tuesday

2011-03-29 @ 09:09:32En sådan har mugg full med Vanilla Latte köpte jag med mig hem i dag. Ibland måste man få lyxa till det lite.


God Morgon, Sovit Gott?
Natten har varit rätt så bra här hemma även fast vi inte kom i säng så tidigt som vi sagt. Och även fast Oliver INTE ville somna i går utan envisades med att hojta och smyga upp med jämna mellanrum. Tvätten blev i alla fall struken och det blev lite dålig kvalitetstid i soffan med P. Med kvalitet menar jag att vi satt tillsammans i samma soffa, med dålig att vi hade varsin dator i knät...

Nu har vi marscherat Alicia till skolan, skällt på en tanta som tyckte att Alicia tog för mycket plats på cykelvägen, handlat tops på Apoteket och som sagt en kaffe på Espresso House. Nu blir det nytt soffhäng med min lilla varma goa pojke. 

Vad ska ni göra i dag?Det var lastbilar på torget och bussar på gatan! MYCKET att titta på med andra ord.
Kombinationen snäll/trött-i-öronen mamma och envisa/tjatig liten pojke resulterade i en Ella's Kitchen. Vi borde få dessa gratis snart så mycket sådana som vi köper och gör reklam för. Oliver ÄLSKAR dem och varje gång vi går till Apoteket (vilket blir ganska ofta med tanke på alla mediciner) så vet han exakt var de finns och vrålar om han inte får någon...

Kvällens outfit

2011-03-28 @ 21:20:39
a la Oliver...Dinner

2011-03-28 @ 18:24:31


På min tallrik, ugnsstekt kycklingfilé, potatis och morot samt en massa sallad! Mums! Såsen gjord enkelt på cremé fraiche och tatziki-krydda från Grekland.


Oliver åt som en liten häst och slevade glatt i sig potatis efter potatis.Alicia ville mest se "snygg" ut. Jo, hon är i den åldern nu och jag är mest pinsam!Goda tomater och god mozzarella, synd bara att olivoljan smakade blä. Någon som har ett bra tips om en GOD olja?Snyggot fick också vara med, såklart!


Nu är det bäst att jag tar fram strykbrädan och strykjärnet för att sköta mina förpliktelser så att jag inte ska behöva få så mycket stryk i kväll... Har ni det också så?

Eftermiddagen

2011-03-28 @ 16:57:11Har barnen tillbringat på balkongen! Jag har däremot mestadels fått stå i köket och förbereda maten. En liten stund hann jag i alla fall rikta näsan mot solen och det var riktigt SKÖNT! Solen värmer nu och bättre kommer det att bli.
Men innan jag gick ut hann jag med att klicka hem ett par saker på internet (OBS, detta hade jag såklart clearat med min man först ;)) och vad kommer jag att visa när det är dags... cliffhanger!Dagens lunch

2011-03-28 @ 13:44:30Med ena skinkan på stolen och den andra ja, hängandes i luften kanske, slevade jag i mig lunchen bestående av gårdagens Chili con carne och lite sallad.
Komiskt är att jag har inte lagat denna rätt på flera år, hade helt enkelt förträngt den, och gissa vad Alicia fick för mat i skolan i dag? Sanslöst!

Nu ska jag hämta hem min lilla groda!

Beslutsångest

2011-03-28 @ 11:40:08
ARGHHH cykla eller gå, gå eller cykla?!?! Vilket? Måste inom affären och köpa grönsaker och då blir det tungt att bära när man ska gå hem, men det är ju så skönt! Gå eller cykla, vad tycker ni?

Segt

2011-03-28 @ 10:32:34BAH, det gick segt på gymmet i dag. Benhinnorna jävlas fortfarande och ändå körde jag uppvärmning på rodden som jag tänkte skulle vara snäll mot just benhinnorna... icke!
Det fick bli en massa styrketräning för överkroppen istället. Det farliga är ju att det är så himla kul och rätt var det är så ser man biffig ut (jag tränade mycket förr, för många många år sedan och blev just rätt biffig) fast hellre det än det där dallriga slappiga som hänger där nu (armarna alltså).

Nu masar jag mig till duschen så får vi se vad vi hinner med mer i dag. Just nu vill jag helst sova!

Den där timman

2011-03-28 @ 07:37:44God Morgon!

Den där timman alltså, den var visst lite jobbigare för vissa än vad man kunde tro! Fast det är klart, är man uppe och smyger ett par timmar efter läggdags så hjälper väl inte det till.

Strax dags att sticka i väg till skola, dagis och gym, men först ett litet hej från oss!

Ha en STRÅLANDE dag, det ska vi ha i solen!

Hijacked

2011-03-28 @ 00:08:53
Jag som trodde att vi skulle ha en lugn kväll i soffan och kanske försöka se den där filmen vi började på i går, men som jag somnade ifrån efter 10 minuter (New York, I love you). Ack nej, jag blev indragen i Indiana Jones och även fast det tar emot att erkänna det så var det lite roligt. Men bara lite!

Nu är det hög tid att hoppa i säng så att vi kan vakna någorlunda utvilade i morgon.

God Natt med er!


Oliver njöt av sin kaka även fast han mycket hellre hade velat ha en bulle (som han sedan även berättade för morfar när han kom på middag).
Oliver var SÅ duktig och hjälpte mig både att vispa lite grädde och att pudra florsocker över kakan. Min alldeles egna lilla hjälpreda, framför allt i köket!

Darling

2011-03-27 @ 19:53:30Han är inte så pjåkig han, min man...

Badleksaker

2011-03-27 @ 17:04:58I går bar P och jag upp två överfulla kassar med sandleksaker, den ena smutsigare än den andra. Och för att inte Oliver skulle löpa amok med dessa inomhus "gömde" vi dem bakom duschdraperiet (och för att vi skulle spola rent dem lite senare). Så särskilt länge var de inte gömda utan men hörde en MYCKET nasal pipig röst vråla inifrån badrummet. Jodå, han hade allt hittat gömman. 
Just nu pågår alltså bad av barn OCH leksaker... Har man förlorat en timma i dag, pga sommartid, så får man ju ta igen den på annat sätt. Hur gör ni?

Vårstädning, kaffe och snart kaka

2011-03-27 @ 13:50:02


I hallen står det två stora säckar med avlagda kläder som ska lämnas in någonstans. Tillsammans med dessa hittar man en hel del leksaker som skänks bort eftersom man inte KAN spara allt.
På spisen står det en vit kladdkaka och svalnar! Receptet på denna hittar ni här ;)
På sitt rum sitter Alicia och bygger lego och leker med klossar? Någon har nog rotat i de rensade lådorna ;)
Men allra allra skönast har nog Oliver som slocknat i sin säng! När han vaknar ska vi fika på lite kaka, men först måste jag ha kaffe!

Movie time

2011-03-26 @ 20:02:09Äntligen är barnen i säng och jag fick äntligen ta plats i soffan. Så här ligger jag och har precis tryckt i mig ett päron, min absoluta favorit Conference.

Nu ska vi se en film, jag och min kärlek ;), frågan är bara vilken? Kommer vi att komma överens? Blir det någon film överhuvudtaget? Fortsättning följer...

Right about now...

2011-03-26 @ 18:40:17Pappa och Alicia spelar Indiana Jones, Oliver kollar på Byggare Bob och jag stoppar i mig Marabou choklad med daim like there's no tomorrow ;) Jag kommer förmodligen ångra det tomorrow också, men det är ju faktiskt lördag! I morgon däremot är det söndag, klockan är framflyttad en hel timma och jag ska försöka ta mig till gymmet. Träning är ju kul!

Äntligen kväll

2011-03-26 @ 18:02:27
Tack, jag lever ;) Vi hittade både bakre väggen OCH golvet i förrådet, jag trodde nästan att vi inte hade varken eller. Men nu är bagaget i bilen fyllt med bråte och så även vardagsrummet. En del ska säljas, en del ska skänkas och en del ska bevaras, men först måste vi gå igenom och sortera det. Det blir nästa projekt som det absolut INTE är någon brådska med. En sak i taget, man måste ju njuta lite av livet också, eller hur?!

Nu har vi precis ätit middag, korv och roasted potatis. Indiana Jones är i gång och det är dags att slänga sig i vardagsrummet med en god kopp te och den lilla bärbara och bara njuta. 

NJUUUT ni också!

Ny dag, nya våfflor

2011-03-26 @ 11:32:17Som om gårdagens frosseri inte var nog, körde vi en favorit i repris till 11-kaffet. Mormor och P kom för att titta på kvalet inför morgondagens formel 1, ja mormor var väl sådär intresserad. Men inte kunde vi bara bjuda på torftigt kaffe heller så i gång med våffeljärnet (morbrors alltså). En hög med vanliga och en hög med glutenfria, grädde och sylt och så var frosseriet igång... inte utan att jag mår lite smått illa just nu.

Alicia är på kalas, mormor vallar Oliver i vagnen och P är på väg hem igen. Nu väntar vårt überfulla förråd på oss och det är dags att stirra den hemska sanningen i vitögat och leta upp våra stolsdynor till balkongen.

Om ni inte hör något från mig på mycket mycket länge så har jag förmodligen fastnat i all bröte alternativt så har P tröttnat och låst in mig i förrådet!

Oliver åt jordgubbssylt med glutenfria våfflor. Lite gick allt ner i magen!

Har jag sagt att min son älskar bageriet? ...

2011-03-26 @ 07:37:44

img_6605 (MMS)

Har jag sagt att min son älskar bageriet? Nu ska vi hem och äta frukost.


The waffels

2011-03-25 @ 23:15:17


Alicia övervakade noga arbetet i köket och stoppade i sig hela 3 (!) stycken, efter maten! Hur nu det fick plats...


Det blev ju våfflor tillslut för oss alla. Morbror P tog med sig sitt gamla, ärvda våffeljärn och man kan lugnt säga att det var bättre förr! Vårt lite nyare som har lite mer effekt och en lampa som ska slockna när våfflan är klar gjorde mjuka sladdrig våfflor på dubbla tiden som det gamla gedigna gjorde frasiga. Tror vi lämnar tillbaka fel ;)
Grädde och hjortronsylt hade jag på min våffla! Så gott och så mäktigt!

Oh so true

2011-03-25 @ 21:40:41

"I’m selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can’t handle me at my worst, then you sure as hell don’t deserve me at my best."


Marilyn MonroeMellan varmrätt och efterrätt

2011-03-25 @ 20:44:13Efter den goda, goda middagen (ugnsstekt kyckling med roasted potatis och hemmagjord gravy) hämtade Oliver sina nya böcker. Alicia och jag var ju en sväng till Rusta i dag (inga rislampor dock) och de hade halva priset på böcker. Oliver fick 3 nya böcker om "I drömmarnas trädgård" för ynka 20:- styck (Alicia valde en om Nellie Rapp och ett tuggummi).
I alla fall, fram med böckerna och så fick morfar kliva in i den underbara och smått vimsiga drömträdgården. 
Där satt de, och läste den ena boken efter den andra, Oliver alldeles nyfriserad av Alicia (hårspännena satt i hela kvällen och jag fick plocka bort dem när han skulle sova).

MAMMA!

2011-03-25 @ 19:42:41Mitt i våffeltuggandet så hände det som jag förutspått ca 1 minut tidigare, tanden lossnade! Alicia vill tacka sin lillebror Oliver för att han så lämpligt krockade/sprang in i henne en liten stund innan och därmed knockade den ytterligare lite.

Enligt egen utsago så upptäcktes det något hårt skramla runt i munnen bland våffla, sylt och grädde. Plötsligt hör vi "men MAMMA" och där sitter fröken med sin tand i handen! Äntligen!

Dagens lunch

2011-03-25 @ 16:41:13


I dag blev det makrill i tomatsås, ägg och tomat. Den där avokadon fick jag slänga eftersom den smakade URK!

Nu har vi fikat smaskiga wienerbröd och druckit kaffe. Barnen kivar i köket och kycklingen står i ugnen. Jag ska leta upp ett bra recept på våffelsmet och förbereda den till efter maten. Gissar att vi inte behöver göra så mycket då!

Vad har ni för fredagsmys på gång? Taco kanske? P och Alicia älskar taco, men jag är så vansinnigt trött på det att jag helst undviker det numera. Allt är ju inte gott hela tiden, eller hur?!

Dagens

2011-03-25 @ 11:35:45


Voila - le knast! Det är ju skitlöjligt det här... (och löjligt skrynklig blus)


Äggen kokar och lunchen är nästan klar. Undrar om jag hinner äta den också innan jag ska rusa? Måste skriva listan bara så är jag off. Later darlings!

Home

2011-03-25 @ 10:26:57
is where all the dirty laundry lies...

Det var inte mycket till träning hörrni! Startade med att kliva upp på bandet, ratta in radion (nej, man rattar inte in radion i telefonen, men det är trevligare att skriva) och så ringde mamma. Kändes lite skumt att traska på där inne och prata i telefon. Nåväl, försökte springa... gick INTE! Faan vad ont det ska göra. 
Så det blev 20 minuter med min fredagsdate innan det var dags att köra lite armar/axlar/rygg. Kändes rätt bra faktiskt, och välbehövligt.

Köpte med mig en kaffe hem som jag nu bränner gomseglet med. Det är dags att hoppa in i duschen, skriva inköpslista och hämta Alicia. Tiden rusar...


Bild från vi.sualize.us.

Våfflor och tårta

2011-03-25 @ 08:42:51


Fjolårets våfflor är nog inte så goda nu, men bilden får duga så länge...


God morgon på er, it's Friiiidaaaay!

Alicia i skolan och Oliver på väg till dagis. Tittar in för att önska er en riktigt BRA dag, jag ska till gymmet och slita en stund. Har en känsla av att jag inte kommer att hinna sitta här riktigt så mycket som jag vill, men då vet ni det.

Så, grattis farbror Gerry på födelsedagen, hoppas du får mycket tårta och våfflor! Lycka till Jenny, jag håller tummarna för din intervju i dag. Har jag glömt något/någon? Påminn mig i så fall.

Njut dagen, njut livet!The naked truth

2011-03-24 @ 22:02:46Slappar innan läggdags, det är väl bra! Ansiktet är borttvättat och ordentligt rengjort med Dermalogica. Snodde P's goa tröja, en mörkblå luvtröja från GAP fast själv vill jag ha en grå, tack ;)

Eftermiddagen har jag tillbringat med att röja ur den "stora" garderoben och numer ser det snyggt och prydligt ut i den också. Ett litet tag till i alla fall. Därefter blev det mest tjat och gnat på barnen som fullkomligt struntade i allt jag sa! Jag kunde lika gärna stått och bankat huvudet i väggen, sanningen är den att det känns som att det var det jag gjorde också...
Men eftersom barnen nu sover och tillslut gjorde som mamma ville så är de ju naturligtvis världens bästa barn igen och inte är jag arg på dem längre efter både kramar och pussar. Alicias tand fick sig en liten omgång av P, men den sitter hårdare än vi trodde även fast den är läskigt lös. Ska ringa folktandvården i morgon och höra lite vad vi ska göra.

I alla fall, nu har jag svamlat färdigt här. I morgon har jag tänkt att träna igen, får se om benhinnorna är på g igen, håll tummarna.

Ta hand om er nu och sov så gott.

Easter inspiration

2011-03-24 @ 20:37:40


Köpte mig en brittisk inredningstidning häromdagen (blev lite inspirerad av en annan bloggerska) och föll för en hel del. Det var så mycket fint och framförallt, mycket inför påsken. 

Så istället för att följa med bloggströmmen och bara köra vitt, vitt, vitt så älskar jag faktiskt färg, framförallt när det gäller detaljer! Det här är vad jag föll för, jag har alltså fotat av bilderna från tidningen därav lite dålig kvalitet på färgerna, men ni kan nog föreställa er.
Smarriga cupcakes! Och jag tror faktiskt inte att det är en ChillNorway eller ens en Odd Molly som kvinnan har på sig ;)
Färgerna, kolla in färgerna! Visst blir man glad?
Det här påskriset gillade jag massor! Inga fjädrar, men vackra band och ägg. Måste försöka få tag på lite trollhassel.
Vackra band från Greengate!
Söta påskägg från Maileg.Ett annat fint ägg från Greengate! Fick ett liknande från Maria förra året och snart är det dags att ta fram det. 

Påskpyntar ni? Jag tar bara fram lite "pynt" men det blir inte nya gardiner eller massa gula fjädrar, där går gränsen!

Dagens lunch

2011-03-24 @ 13:28:23Visst är det så att det går fint att fota sin lunch när man äter något nyttigt och bra, men alla de där gångerna när man kastar i sig något eller trycker lite i skafferiet, då fotar man minsann inte?

Dagens lunch fick i alla fall bli lax från i går på en bädd av babyspenat. Till det nykokt grön sparris, med lite smör och citronsalt, och grönsaker! Känner mig jäkligt nyttig ska ni veta ;)Jupp

2011-03-24 @ 11:52:10


Kan förresten meddela att jag HAR träningsvärk! Inte jättemycket, men det känns, helt klart. Gott, då vet jag att jag tog i ordentligt i går! 

Hej svej, nu cyklar jag iväg!

Break

2011-03-24 @ 11:38:53
Skit också! Försöker lägga upp en före och efter bild, eftersom ni bara är SÅ nyfikna eller hur, men det går ju inte alls! Även fast jag minskat ner den massor så vill det inte... Prutt också!

I alla fall så är den lilla garderoben klar och det blev faktiskt lite slängt och en hel del till att skänka bort. Det som grämer mig mest är ett par snygga skinnskor i två spetsiga beige nyanser med lädersula som jag aldrig använt! De åker nu. Visst är det märkligt att ett par skor som passar i butiken funkar inte alls när man kommer hem! Jag har flera par sådana.
Visst skulle jag kunna sälja, men jag tycker det känns lite förmätet att sälja mina avlagda paltor även om de är från Tiger, Acne osv. Nä, så pinsam tänker jag inte vara... Om det nu inte vore som så att de är riktigt fina kläder som i princip inte är använda såklart! Men en topp från KappAhl? Nä, det har ni nog råd att köpa en ny snyggare ;)

Nu blir det en snabb kaffe innan jag ska cykla och hämta A. Funderar på att ta den stora garderoben när vi kommer hem, när jag ändå är i gång så att säga. Får väl se vad Alicia har för planer.

Vad har ni för planer?

Idiot, jag kan ju såklart lägga upp originalen... det måste väl inte vara ett collage?Hmm, behöver jag ens tala om vilken som är före och efter???

Shoppa vs slänga

2011-03-24 @ 09:42:18Nu har jag lämnat den här lille sötnosen på dagis. Glad som en lärka studsade han in och drog fröken i fingrarna för att hon skulle komma och leeeka med honom istället för att prata med tråkiga mamma ;)

Hade en fundering på att cykla ut till det stora tråkiga köpcentrat, eller rättare sagt Rusta, eftersom jag har för mig att de har rislampor där. Skulle ha till barnens rum. Men så insåg jag att jag behöver inte flänga runt hela hela tiden utan jag kan vara hemma istället. Så för att inte bara sitta på rumpan och slappa har jag kört i gång en gammal favorit på datorn, Capital FM radio från London, och ska sätta tänderna i min garderob! Ut med det gamla dammet och kläderna så att det känns lite roligare att klä sig på morgonen. Bra va? ;)

Thursday

2011-03-24 @ 07:39:06
Crap, försökte ta en "bra" bild i photo booth, men man ser ju bara ut som en mupp hela tiden så jag skonar er från det. Blää.

Barnen uppe och klara och så även jag. Nu ska vi cykla till skolan (om det nu är någon ;))

Ville bara önska er en bra start på dagen!


Golvad

2011-03-23 @ 22:02:46DRA MIG BAKLÄNGES (på en liten vagn), men jag har faktiskt fått iväg, inte bara en utan TVÅ ansökningar! Hoppla, hoppla, vad har hänt här? Inte ett skit, men det känns gött att ha fått det flyttat från det dåliga samvetet... 
I morgon kanske jag bockar av nästa grej ur den högen...

New hair...do

2011-03-23 @ 19:36:51


Eller inte ny frisyr, men ny färg i alla fall! Inte lika mycket utväxtsvarning på det här ;) Känns lite mörkt och ovant, men dels kommer det att släppa lite och snart bleker solen det också. Det här blir nog bra, tror ni inte? 
Allra roligast är dock att när jag har mörkare hår så brukar många tycka att jag passar bättre i ljust hår. MEN, det här är faktiskt ljusare mörkt (?) än vad min alldeles egna mörka färg är. Jag är alltså mörkare än så här, egentligen! Och skulle jag inte passa i det Gud gav mig va? Skämtar bara, men visst är det intressant hur man vänjer sig!

Om man nu inte går till samma "inne"-frisör och ser likadan ut som alla andra i håret som går på samma ställe...  Det finns nämligen en sådan här i Halmstad och o'boy så fantasilöst det kan bli då!Du ser Johanna, kvällsstassen är på i vanlig ordning. Nu är det kväll! 

Och så struntar vi i diverse utspridda klädhögar här bakom... det blir så när man tvättar, juh!

Calling all... laundry?

2011-03-23 @ 14:19:25


Dags att väcka skönsovaren, han har sovit lite för länge och det kommer att bli ett helsike i kväll! Dags att få i oss alla en frukt eller två och bege oss ut. Måste handla hem lite grönsaker (för att någon glömde det för det stod inte på inköpslistan) och sätta igång med maten. Det blir lax i ugnen med lite matlagningsgrädde och räkor/kräftor. Till det sallad och pressad potatis. Borde slinka i de små. 


Och sedan.... njutning!

Onödigt

2011-03-23 @ 12:28:56Det var knappt jag fick med Oliver hem från barnpassningen på gymmet! Han hade haft hur kul som helst, särskilt eftersom en kompis från dagis också var där, och hade inte brytt sig ett dugg om varken mamma eller Alicia. Tur! Det kommer att bli fler tillfällen för honom att få följa med dit. Helt perfekt!
Alicia hade också haft det roligt, målat och pysslat och försökt hjälpa till med alla andra barn som var där. Duktiga tjej!

Och jag då? Jo, jag överlevde mitt Body Pump pass, men fråga gärna i morgon hur det känns ;)

Nu är lunchen avklarad, rester från i går samt äggröra och grönsaker. Nyttiga klubben! Tvätten är i gång och Oliver är lagd. Gissa vad jag ska göra nu? Duscha!

Halfway through to Friday

2011-03-23 @ 08:46:16God morgon!

Här är vi hemma hela bunten minus pappa. Inte för att vi är sjuka utan för att Alicia har studiedag i skolan. Underligt det där förresten, för jag fick höra ett rykte om det i måndags och frågade! Jodå, det var studiedag i dag, borde vi inte fått någon lapp om det?
Nåväl, eftersom A är hemma fick O också vara det. Den egentliga anledningen är att jag vill testa att ta med honom till barnklubben på gymmet och jag tror det är lite lättare om storasyster är med första gången. 

Ute är det soldis och jag riktigt längtar efter att få komma just ut. Funderar på hur jag ska lösa det i dag, med promenader alltså, men det får nog bli O i vagnen efter lunch och Alicia på cykeln. Just det, tvätta ska vi visst också göra. Strunt samma, jag löser det säkert ;)

I dag väntar besök hos Magda, äntligen! Nu ska håret få sig en omgång också, men det blir nog inga extravaganser i dag heller. Den som lever får se.

Nu ska jag hoppa upp och börja packa en liten väska till träningen. Senare hörrni!

Nighty night

2011-03-22 @ 22:45:07Nu har jag suttit i soffan och somnat med tekoppen i handen, tom tack och lov, men det har hänt att jag somnat med en full kopp också...

Kikar bara in för att önska er god natt. Vi ses igen i morgon!


Batman/Superman

2011-03-22 @ 21:54:02Under tiden Alicia var på Funky Kidz i sällskap med sin pappa, passade Oliver och jag på att tramsa en sväng. Det blev, förutom att köra Jerka (Rorri), lite superkrafter. Oliver sprang varv på varv runt kök och vardagsrum och jag försökte fota honom. Emellanåt kollapsade han av skratt, eller så var det jag ;)Jodå, tröjan är smått missfärgad och det är egentligen bodyn också. Den ena går i rosa, den andra i turkost. Vi skyller detta på P...Leken avslutades med att Oliver gick runt och låtsas rapade... hans nya grej. Framkallar hysteriska skrattsalvor, framförallt från honom själv!

Moi

2011-03-22 @ 19:36:56Kvällens jag iklädd kvällskostym från H&M. Så här tråkig ser jag ut 9 av 10 kvällar, men det struntar jag i för det är så jäkla skönt... Men nej, jag går inte ut så här (och Oliver går inte ut i pyjamas...)
Dagens i dag hade inte varit något att hänga i granen, den har till största del bestått av träningskläder. Två raska promenader á 4 km till skolan och så en 5:a på det med bästa Maria när P kommit hem från jobbet. 
Herregud, vad har hänt med mig?

På första parkett

2011-03-22 @ 15:16:02De håller på att riva den gamla sporthallen i Halmstad. Det här har naturligtvis väckt en massa känslor, men hos vissa är det ren nyfikenhet och glädje det framkallar... Att få se en stor grävmaskin (?) röja INNE i sporthallen! Otroligt fascinerande. 
Däremot blir jag lite förundrad över att man öppnar upp några fönster som för att vädra när man rivit ner flertalet väggar och det numer är fritt blås rakt in...


Två in, två ut

2011-03-22 @ 12:50:33Det var en så här glad Alicia jag hämtade i skolan nyss! Vädret gör underverk med oss alla tror jag.
Nu sover Oliver i vagnen i trapphuset och morfar är på ingång. Alldeles strax ska vi traska till sjukhuset och svettest (de kan annars ta lite på min rygg ;))

Torget

2011-03-22 @ 09:40:43Jag älskar att gå på stan innan staden har vaknat. Innan alla butiker har öppnat och det kryllar av folk. Vi gick långsamt över torget innan, Oliver och jag. Solen sken, torghandlarna packade upp och det luktade vår i luften. Absolut bästa stunden!

Nu ska jag göra mig en kopp pepparmintste och sätta mig med en av alla högar med tidningar som ligger och dräller här. Ni hör va, massor att stå i... ;) Det är tyvärr svårt att kunna sitta och koncentrera sig med viktigare saker när Oliver är hemma och river runt annars hade jag förmodligen gjort det, eller inte!


Det blev dubbla kompromisser innan vi stack ut i morse. Oliver valde skor och mössa, jag vantar och ytterplagg. Man ska ju välja sina fighter heter det ;)

Tuesday

2011-03-22 @ 07:27:10God morgon!

Har precis avslutat morgonens, varje morgons, tjafs med Oliver om att han ska ta av sig sin pyjamas och sätta på sig kläder! Fick han bestämma skulle han gå i pyjamas hela dagarna och förvisso, det skulle väl vara ok. Så dealen jag gjorde med honom är, att den dag han kan SÄGA pyjamas får han ha den på sig... ;) Det lär dröja...

Alicia och jag är däremot påklädda sedan länge och redo för dagen. Det blir en rask promenad i dag och på väg hem igen ska vi inom Apoteket. I eftermiddag blir det läkarbesök för Oliver och det ska bli mycket intressant att se hur de genomför ett svettest på en 2-åring? Återkommer om detta.

Vad har ni för planer för i dag? Please, do share!

The poser

2011-03-21 @ 22:05:48


Det pågick som sagt dans tidigare ikväll...

"Postcard Killers" får 3 av 5. Underhållande och otroligt lättläst! Jag har ju läst mestadels av boken i dag och i kväll och det var enkla knappa 400 sidor vill jag lova.

P har spenderat kvällen på Ica och nu har vi en välfylld fruktskål igen. Däremot gapar grönsakshyllan tom eftersom jag glömde skriva tomater på listan och då finns inte fantasin där att köpa sådana. Karlar!

Nu ska jag gå och tvätta av mig sminket innan det är dags att krascha i säng, igen. Det känns som att måndagen blev ganska så bra och att det måste innebära att tisdagen blir ännu bättre. Ni håller väl med?

God natt nu med er och sov så gott så hörs vi i morgon igen.


Har ni förresten sett så läbbig Alicias framtand är? Jag tycker det är så läskigt att jag knappt vill känna på den, men den sitter faktiskt ganska så hårt på baksidan även fast den nya har kommit fram och trängt undan den gamla. Snart måste den ut dock.

Troll

2011-03-21 @ 19:18:15Vill egentligen inte säga något alls utom att jag blir så full i skratt av den här bilden. Lyckades fånga Oliver i samma ögonblick som hans pappa kröp runt och morrade på golvet. Man kan riktigt se hur det lyser i ögonen av skräckblandad förtjusning. Vi körde lite dans och trams innan läggdags...

Home

2011-03-21 @ 16:30:43
Har precis trillat innanför dörren efter att ha tillbringat eftermiddagen hos morfar/pappa och tillhörande besök av min farbror. Det var längesedan vi sågs, ungefär 6 år sedan (min farbror alltså, inte pappa)! Tur att det bara är barnen som åldras och inte vi andra ;)

Och när jag tittar på klockan så inser jag att det är dags för mig att ställa mig där jag hör hemma, vid spisen. Det vankas korv stroganoff och till middagen kommer morfar på besök. Trevligt!

Done

2011-03-21 @ 11:46:46


Som en riktig sopa stapplade jag runt på löparbandet på gymmet. Det gick sådär hörrni! Benhinnorna värkte på i vanlig ordning och efter att ha gått 3 km och sprungit i 1 så bröt jag... inte kul!
Pratade lite med bästa PT Jenny efteråt och tydligen är det så att musklerna växer snabbare än hinnorna hinner töjas... det ni, jag bygger visst muskler. Massage, stretch och nya dojjor bör göra susen. Hör du det P, nya skor sa Jenny!
Nu ska jag klättra på cykeln och hämta hem Alicia. Ett litet stopp på Hemköp får det bli för att få lite middag till senare.

Hoppla!

Off we go

2011-03-21 @ 08:44:37Alicia är levererad till skolan! Dags att stoppa ner Oliver i overallen och leverera honom till dagis. Får INTE glömma att ta med kostregistreringspappret så att dagis kan fylla i ALLT han äter... det är banne mig inte så lätt, man glömmer fort! Kanske skulle man göra så här med sig själv?

Står i valet och kvalet mellan gym och ute! Det duggar lite smått och det är ju inte som så att jag inte får någon frisk luft alls på alla mina turer (ca 1,5 mil totalt), men gymmet är ju lite instängt. Argh, dessa i-landsproblem.

Hoppas att ni får en bra dag! Ska ni göra något roligt? Det är ju ändå måndag... ;)

Morning

2011-03-21 @ 07:41:13Äntligen måndag igen! Ny vecka, nya möjligheter! Dags att börja om med det hälsosamma levendet med bra kost och träning... känner ni igen er?

Vi har tillbringat morgonen med att leta efter Olivers doudou som försvunnit mystiskt under natten. Poäng till Alicia som hittade den under hans säng (jag tittade där, jag lovar) men BAKOM bollarna! 

Sitter och hetsdricker mitt kaffe, men nu är det väl dags att cykla till skolan. Har precis röjt upp köket efter helgen och tack och lov mår jag bättre idag. Lite lite ont i halsen, men det ska väl inte stoppa mig? Det blir en tur till gymmet efter dagisvändan.

Tungan rätt...

2011-03-20 @ 21:25:52


Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man leker Indiana Jones!

Har tagit mig en snabb dusch och måste nog erkänna att jag faktiskt inte mår så bra. Mår väldigt, väldigt illa, har ont i magen och ont i ryggen. Ett tag misstänkte jag pizzan som vi delade, men eftersom det bara är jag som mår dåligt så borde det inte vara den. Och bara att tänka på den får mig att vilja sp*...
Tror jag gör mig en kopp te och bäddar ner mig istället. Dags att börja läsa en ny bok och nu får jag nog gå ifrån romanerna och ta mig en deckare. Ska läsa Liza Marklunds samarbete med James Patterson "The postcard killers". Någon som läst den?

Cool gris

2011-03-20 @ 20:07:15


En riktig liten gottegris som under lördagskvällen låg i fåtöljen och åt godis och kollade när syrran spelade Indiana Jones...

Vet ni? Jag fick faktiskt med mig både P och Alicia ut på en promenad innan. Det blev en liten tur på 4 km, bättre än inget, så vi får vara nöjda med detta. Därefter bjöd vi in oss på en kopp kaffe hos mormor/mamma. 
Nu ligger två nybadade barn och sover gott i sina sängar och jag kan knappt låta bli att smyga in och bara sniffa på dem. Finns det något som luktar så gott som nybadade barn?
Den här lilla klibbiga godisgrisen luktade rätt gott efter en godisbit eller två också ;)

Övergivna

2011-03-20 @ 15:28:05
Nu struntar vi i tråkpellarna och går ut, Oliver och jag. De andra kan sitta här i det mörklagda vardagsrummet och spela sitt tråkiga spel... Mommo, sätt på kaffet!

Hela dagen

2011-03-20 @ 14:01:52Hela eftermiddagen och fram till läggdags i går. Och hela dagen i dag har det sett ut så här i vår soffa. Jag gjorde "misstaget" att ta Camilla, tack kära du för tipset, på orden och låna Lego Indiana Jones på biblioteket... non-stop spelas det. Jag är snart ett nervvrak av den stressiga musiken. Funderar på att sätta Oliver i vagnen när han vaknat och gå ut och rensa huvudet... Det här är sjukt! ;)

On drugs = In heaven

2011-03-20 @ 10:08:54
Herregud, Hemnet, vilket trams! Jag har hittat en MYCKET roligare site där man kan hyra boende var som helst i hela världen. Det här är bättre än knark, godis, ja allt!

Ni MÅSTE spana in den HÄR sidan...
Kanske hyra det här lilla nätta huset i the Hamptons för bara 6500 dollar i veckan? Är man några stycken så...

6.14

2011-03-20 @ 07:52:29
Kom Oliver in till oss och började hojta om soffan! Kände att det var liite för tidigt för den så han blev mutad med välling och våra sängar. En timma sedan gav jag upp. Då hade han propellrat in sig hundra varv i täcket, pratat, fnyst osv osv. Så nu sitter jag här, i soffan, som vanligt. Alicia har också precis kommit upp, påklädd och klar... hurtbulle!

Gårdagen tillbringade jag väldigt mycket sovandes. Somnade en timma med Oliver i knät medan Alicia och pappa P spelade Wii. Sedan somnade jag när jag nattade honom, somnade när jag nattade Alicia. Somnade när P tittade på MotoGP... Jag får verkligen hoppas på ett rejält tillskott av energi idag ;)

Nu pockar Oliver på ett blöjbyte, eller rättare sagt, vi andra gör... Later!

Vi njuter!!!

2011-03-19 @ 15:24:18

img_7731 (MMS)

Vi njuter!!!


Lördag

2011-03-19 @ 10:59:06God förmiddag! Vi är uppe, faktiskt, och har varit det ganska så länge. I vanlig ordning (fast det borde vara tvärtom) så vaknade barnen tidigt när de varit uppe sent. Nåväl, vi fick ju en chans att ta till vara på den här dagen. Tror ni vi har gjort det? Nope! Som synes så är Oliver fortfarande i pyjamas, Alicia likaså. Sitter på golvet i vardagsrummet, P läser tidningen och barnen spelar spel på Bolibompa. Ahh, det är lördag och då får man slappa, eller hur?

Tanken är att vi ska ta oss en promenad bla till biblioteket. Handla borde vi också göra, men orkar vi?

Vad gör ni idag? Händer det något skoj?

På väg hem igen efter en fin begravning oc...

2011-03-18 @ 17:46:12

img_8951 (MMS)

På väg hem igen efter en fin begravning och trevlig eftermiddag. Nu längtar jag efter att få krama mina småttingar och njuta av helgen. <3


Snöyran

2011-03-18 @ 06:46:57Dags att pulsa ut i snön och skotta fram bilen. Det här är ju rent ut sagt löjligt! Det har kommit närmare en decimeter snö... WHY?

Hoppas att ni får en riktigt trevlig, härlig och UNDERBAR fredag ;) 


Those eyes

2011-03-17 @ 23:11:41Sovande barn är något av det bästa som finns... näst efter vakna barn, right? Att kunna gå in till dem, stoppa om dem, sniffa lite i nacken på dem och pussa på dem utan protester! Ahh, det är lovely.

Nu tänkte jag hoppa i säng och därmed också önska er en god natt. Och så önskar jag er en riktigt härlig fredag! Vi (inte barnen dock) åker till Östergötland tidigt i morgon bitti för att begrava P's farmor som gick bort förra veckan. Vi får hålla tummarna för att vägarna ska vara körbara och riskfria, det ser tyvärr inte så lovande ut just nu.

Må så gott och ta hand om varandra. Vi ses snart igen!
Sweetiepie

2011-03-17 @ 20:10:37


Min finaste Alicia, ännu utan pojkvän!

?

2011-03-17 @ 18:15:30
Det är för i helvete inte sant!!! Kastade ett öga ut och vad skådar man? SNÖ?!?! Nu flyttar jag söderut, vad tror ni om Spanien?

Too soon? Too soon!

2011-03-17 @ 13:41:39Alicia står med ett finurligt flin i skolan. Runt omkring stojjar några killar och jag frågar henne vad det är.
-"Inget!"
-"Jo, kom igen nu. Vad är det? Vem är det?"
-"Men mamma!"
-"Alicia!"
-" Elias slog mig i baken..." och så flinar hon ännu mer!


Min lilla tjej! Redan? Det är för tidigt! Ungefär 20 år för tidigt!!!!
Balkongskydd

2011-03-17 @ 10:31:17Vad tror ni? Kan man "sy" ett balkongskydd av vaxduk?

Vi har ju ganska mycket insyn på vår ena balkong (ja, vissa grannar tror ju att jag sitter och spionerar i fönstren) och jag vill göra den lite mysigare för en billig peng. Riktig markisväv kostar ju en hel del, men den här vaxduken kostar nästan ingenting. Med lite öljetter tror ni inte det skulle funka?

Vaxduken säljs här och det finns massor av fina att välja på!

Det där skenet

2011-03-17 @ 09:23:36


Har ni sett något så skenheligt va?


God morgon på er! 
Vad trevligt att mitt lilla utbrott framkallade lite reaktioner och att dessa höll med mig! ;) Underbart!
Nej då, skojar bara, tycker såklart det är trevligt med reaktioner överhuvudtaget, de behöver absolut inte stämma överens med mina. Inte alltid i alla fall. Det är kul att läsa att det finns fler som reagerar på alla underbara, härliga, perfekta bloggliv som finns därute! För att inte tala om att Facebook-perfektionister! Åh så trött jag blir.

I alla fall. Torsdag i dag, Oliver hemma. Vi gjorde misstaget att stanna till vid Bryggeriet och säga hej till morbror P som jobbar. Ja, det var ju roligt tills vi skulle cykla vidare. Det var nämligen inte ett dugg roligt! Ett mirakel så mycket ljud det kan finnas i en så liten kropp... oh MY vad han vrålade! Hela vägen hem, i trapphuset, i hissen, i sitt rum. Tillsut tystnade han och ville se en film och det fick han. Så nu sitter han där, alla ledsamheter som bortblåsta och jag kan sätta mig vid datorn en stund. Har ju knappt suttit vid någon dator alls på flera dagar! 

Däremot har jag precis läst Sophie Kinsellas "Twenties Girl" (antar att den heter något liknande på svenska, men jag slukade den på engelska). Riktigt underhållande och faktiskt väldigt gripande! Någon som läst den? Om inte så rekommenderar jag den, varmt!

Nu, tillbaka till kaffet och cyberspace!

Crappy blogger! Det får bli ändring på det...

2011-03-16 @ 22:44:16

img_5813 (MMS)

Crappy blogger! Det får bli ändring på det nu. Imorgon tar jag fram kameran igen, är ni med på det? I kväll får det vänta, jag är redan i säng ;) Natti Natti på er


Att kräkas lite

2011-03-16 @ 09:40:24
Ibland står mig präktigheten upp i halsen, som en sur uppstötning som kommer och går. Varför är så många så jävla duktiga hela tiden? Där allt är så perfekt, underbart och kärleksfullt? Hela hela HELA TIDEN?! 

Åh jag blir så trött. Kom igen, kom ner på jorden. LANDA! Det finns INGEN som kan övertyga mig till att tro att det är så, ingen! Sanningen är långt därifrån och det är faktiskt inte bara yta yta yta som räknas. Har man det så jäkla bra på utsidan, ja då är det definitivt något som är fel på insidan!
Och då är jag hellre nöjd på insidan och så får det vara lite kaos och röra på utsidan!!!

Jag känner mig på lite sketet humör just nu. Jag tjafsade med Alicia när hon skulle till skolan och när jag lämnade Oliver på dagis så grät han och ropade mamma, mamma. Det gör ont i hjärtat och jag känner mig usel just nu. SÅ jag struntar i träningen och gör mig en stor kopp kaffe istället och lägger mig i soffan med min bok. Så får kaoset ligga en stund till och ni får läsa att jag är vardaglig, vanlig och dödlig med en inte "åh så underbart perfekt liv jag har med söta barn som aldrig tjafsar eller stökar ner någonting" vardag.... Jag kräks lite på sådant!

Ny man

2011-03-15 @ 21:57:03Skickade iväg maken till frisören och fick hem en halv-nazi... vet inte riktigt hur hon tänkte, men det är rakat hela vägen upp till sidbenan på en sidan och så "vanligt" på den andra sidan. Tur han har mycket hår som växer fort... får nog boka in honom hos Magda till nästa gång! (lite stressigt denna gång eftersom vi ska på begravning på fredag)

Barnen är i säng och sover och jag ska nog snart göra dem sällskap. Först tänkte jag ta mig en kopp te och umgås en stund med min man. Just det ja, måste försöka få Olivers overall torr till imorgon så att han slipper frysa stackaren.

Optimist? Javisst!

2011-03-15 @ 14:12:05


Mamma - han lurades bara, han sov inte! Däremot hade han b****t för 4:de gången idag...


Ni ser vad som ligger där bakom va? Ett helt BERG med bullar som smakade mumma! Jodå, efter lunchen var vi ju tvungna att provsmaka dem lite och de fick godkänt av oss alla tre.

Jag känner mig lite optimistisk idag och har börjat städa bort vintern hemma i hallen. Bort med det allra varmaste och tjockaste och fram med liiite mer vår. Rätt var det är slår det om och blir varmt som attan (hoppas jag i alla fall). Tvättmaskinerna går varma och på tal om det är det nog dags att trippa ner med en ny omgång!

Bakar blla blla

2011-03-15 @ 11:21:34


Det enda förkläde jag hittade, Alicias gamla som faktiskt JAG har sytt! Det ni!


Bullarna står för sista jäsningen och Oliver är olidlig just nu. Att det ska behöva ta sådan tiiiiid?! Han ville ju äta dem ty igår. 
Så särskilt mycket hjälp är han inte, den lille bullälskaren, däremot provsmakar han villigt ALLT. Smörblandningen med socker och kanel fick mycket väl godkänt, han slickade i sig allt där var kvar ;) 

Mellan varven städar jag lite smått och nu är det dags att ta en svängom i Alicias rum och badrummet innan det är dags att hämta hem den saknade dottern.

Ni har väl en bra dag va? Jag hoppas i alla fall det.En bättre dag

2011-03-15 @ 07:40:15Något laddade ur mig fullständigt igår och jag somnade först 1 timma inne hos Alicia vilket var väldigt mysigt. I säng hamnade jag innan 22 och sov som en stock HELA natten, SÅ välbehövligt! Jag förstår att man kan använda bristen på sömn som tortyr för det är ju helt vidrigt när man bara inte får sova!

Nu är det dags att rusa ut, eller ja, först klä på barnen ytterkläderna och sedan rusa ut. Alicia ska till skolan och Oliver och jag tar vagnen.


Det är en bättre dag i dag hörrni!

Stresskitdag

2011-03-14 @ 11:38:16
Hemma och vänder, bokstavligt talat! Det tog lååång tid på sjukhuset idag. Oliver är i alla fall inte glutenintolerant eller laktosintolerant, det visste vi redan. Vad det däremot är för fel, vet vi inte! Så i eftermiddag blir det nya blodprover, det ska göras en kostutredning, ett "svettest" osv osv. Något är fel eftersom hans tillväxt är för dålig. Han har inga synliga fel på sina lungor, men ändå är det något som inte är bra där heller eftersom han medicineras alldeles för hårt och för mycket för att vara så liten. Uteslutningsmetoden ska påbörjas.

På gymmet gick det skit! Hade alldeles för ont i benhinnorna för att kunna springa, det blev bara några kilometer. Och nu ska jag bara slänga in lite tvätt i maskinen innan jag ska spurta iväg och hämta Alicia. Duscha får jag göra senare.

Så, om ni inte hör något av mig så är det för i dag är en jävla skitdag och jag önskar bara att det vore tisdag!

På väg till barnmott. Backen upp är grym!

2011-03-14 @ 08:46:38

img_4275 (MMS)

På väg till barnmott. Backen upp är grym!


Bloody Sunday

2011-03-13 @ 18:51:31Har det inte varit en ovanligt lång dag i dag? Eller är det bara för att jag har sovit lite, varit uppe tidigt, läst en bok, bakat en kladdkaka, haft morfar på fika, lagat mat, badat två barn som dessutom varit trötta efter två lite senare kvällar? Det kan nog bero på det!
P och jag är SÅ redo för en lugn stund i soffan nu. Barnen har gått varandra på nerverna och det ena kivet har avlöst det andra. Rätt skönt när tystnaden lägger sig över huset och de snusar gott i sina sängar... utom Oliver som jag precis hörde tassa upp! Detta barn alltså!

Bilderna är från i går och vi kommer inte duka upp någon stor söndagsbuffé i kväll, men gissa om det var gott? Något litet blir det säkert, det är ju fortfarande helg!

Uppe med tuppen

2011-03-13 @ 07:36:33Här sitter vi, i soffan, på Olivers envisa begäran! Varför kan inte små barn sova länge när de varit uppe lite sent? Vi hade en riktigt mysig kväll här hemma med barnen i går och de fick vara uppe bra mycket längre än vad de brukar få vara. Jag hade dukat upp lördagsgodis (bilar och plopp) och chips till barnen och de åt till de nästan sprack. Och så spelade vi nya Wii. Alicia ville gärna spela mer än en omgång av varje när det gick bra för henne, men när det gick dåligt var det sura miner och nästa spel som gällde. Hmm, undrar vart hon fått det ifrån?

Ullared vad bra, MYCKET folk! Fast vad hade man räknat med när vädret var som det var? Strunt samma, vi hade ingen tid att passa och tog det lugnt. Barnen fick lite kläder (mest Alicia) och leksaker. De fick själva välja, Alicia valde en stor legolåda och Oliver en liten Rory-bil. Jag hittade mig några böcker (ovanligt va?) och P, ja, han fick ingenting han. Lite godis och så var notan uppe ovanför 1000-lappen, som vanligt alltså.
Det var mycket vi INTE tittade på, det retar mig lite. De hade en hel del sött påskpynt, men det hann jag liksom inte med. Funderar på att åka upp en kväll lite längre fram, utan man och barn. Eller vad säger du mamma?

I dag blir det soffhäng och träning hade jag tänkt. Måste försöka få in ett styrketräningspass till under veckorna så jag ska ner en sväng och lyfta lite. Får väl se hur det går med det.
Vi njuter av att det är söndag i alla fall, det kan vi väl hålla med om?!

Var inte oroliga, vi är inte inlåsta på Ge...

2011-03-12 @ 22:33:22

img_3820 (MMS)

Var inte oroliga, vi är inte inlåsta på Gekås. Det ska bli ost, kaffe, jordgubbar och film nu så jag återkommer i morgon KRAM på er


Lördag

2011-03-12 @ 09:37:33


Blus Day, kofta Ralph, byxor H&M. På fötterna: CONVERSE! Äntligen!

God morgon på er!
Oliver mår fortsatt bra förutom att han är på ett lite uselt humör med tanke på att han var uppe lite väl sent i går och gick upp lite väl tidigt i dag. 
Vi är på språng ut genom dörren, ville bara titta in och säga HEJ och nu drar vi till Ullared... Gissa om där är folk i dag, det regnar nämligen!
Den lille fakiren!
På mina naglar: nytt snyggt grått lack från Dior (nr 707) som jag fick av min moster i går! Snällt va?!


Häpp, häpp, nu klär de på sig i hallen. Got to GOOOOOO!Matkoma och drama

2011-03-11 @ 19:29:13
Vi sitter alla parkerade i vardagsrummet och tittar slött på när Alicia kör Kart... just nu blir det inte roligare ;) Mätta är vi efter kvällens middag. Gissa vad det blev? Samma som resten av Sveriges barnfamiljsbefolkning, taco! Fast jag skippade det gummiaktiga tortillabrödet och tog bara lite majschips.

Vi hade dock en liten pulshöjare för en stund sedan när Oliver BET sönder P's vattenglas! Han spottade ut ett par glasskärvor och jag ber till gud att han inte svalde några! Mardröm! Är det inte så att man ska dricka grädde när något sådant händer, eller är det bara en myt? Tips emottages tacksamt!

Strax ska barnen i säng och vi ska tävla i på spåret. Morbror P är snart på ingång också, han har slutat lite tidigare från jobbet och har närmre hem till oss och finalen (och maten).

Njut kvällen!


UPDATE: Oliver och jag har varit på akuten och kontrollerat. Man gör ingenting om han inte verkar må dåligt, får ont i magen eller blod i avföringen för då blir det bråttom tillbaka! Och till Olivers lycka (men inte ikväll för han var för trött) så ska han äta BULLAR som lindar in den ev glasbiten. Det är ALLTID bättre att ta det säkra före det osäkra!!!

Tjejfika

2011-03-11 @ 13:14:37


(OBS Alicia har själv stått bredvid och insisterat på diverse retuschering av födelsemärken och smulor ;))

Vi bestämde oss för en liten fredagsfika, Alicia och jag. Och eftersom vi ändå skulle åka och tanka så körde vi rakt över gatan och köpte fikan på SevenEleven. Alicia fick själv välja och valde då en croissant med choklad, lite otippat, men ett mycket bra val visade det sig.

Nu ska vi snart åka och hämta den minsta trollungen och sedan blir det ett besök hos mormor E innan vi sällar oss till massorna på ICA... Trevlig fredag ;)Proof

2011-03-11 @ 10:41:22Jo tack, det blev 6 km i dag också... så jävla nöjd! Och så en dos skvaller och tjöt med min fredagsdejt Alex. Vi bodde grannar innan och ses alltid på fredagar på gymmet, lite kul!

Nu hopplar vi in i duschen va?


Morgonens

2011-03-11 @ 08:28:48


Bytos: NIKE och tröja: GAP


Där har vi morgonens outfit 3 dagar i veckan. Dagis måste tro att jag är en riktigt slusk som bara går klädd i slappekläder (har ett par adidas överdragsbyxor när jag lämnar) och uppiffad när jag hämtar ;) Det bjuder vi på!

God morgon! Solen skiner och det är snorhalt på vägarna så det fick bli bilen till skolan. Däremot tar vi vagnen till dagis, det är så gott att få den promenaden som en liten uppvärmning innan gymmet. Fast väl där så är man inte direkt uppvärmd utan får göra lite mer, men det gör inget.

Vad har ni för roliga planer för dagen och helgen? Dela gärna med er...
Vi har inga mer än ICA för i dag, men i morgon tänkte vi åka till Ullared och fynda lite Wii spel och tillbehör. Vet ni om att det är ungefär halva priset på sådant där? Helt galet!

Men först blir det dagis och gymmet alltså. Och mommo, Oliver åt sin gröt med god aptit i morse så vi får se vad dagis säger om frukt och lunch! För er andra, Oliver vägrade äta mat i går, varken mellanmål eller plättar och välling ville han ha. Mamma gissade på att han kanske har ont i halsen, men det går ju varken att fråga eller se... Feber har han ingen i alla fall och med tanke på hur han vrålade här i morse så borde han inte ha haft ont, snarare fått ont. Han fick nämligen inte ha sin pyjamas på sig på dagis ;)

Nu MÅSTE jag gå. 

KRAMJust nu i våra sängar! Är det mysigt eller...

2011-03-11 @ 06:58:00

img_7259 (MMS)

Just nu i våra sängar! Är det mysigt eller mysigt? Happy Friday


Skratta eller gråta?

2011-03-10 @ 19:10:09Jag kan inte låta bli... Hur skönt detta plagg än må vara så är det en bebispyjamas. Jag älskar sköna kläder, jag älskar pyjamasbyxor, jag älskar mitt mjuka H&M set i antracitgrå (jacka och byxor), men jag skulle ALDRIG, ALDRIG sätta på mig något sådant här. Och framförallt, jag skulle ALDRIG berätta det - för någon!

Sjukast av allt? Det finns dem som betalar 1700:- för ovan dress. 1700:-?


WHY WHY WHY WHY

I'm bored with being bored...

2011-03-10 @ 15:48:29
Vi är så fruktansvärt uttråkade här hemma och det där jävla vädret gör ju ingen lyckligare precis... Alicia har stängt in sig på sitt rum och sorterar pärlor! Jodå, ni läste rätt, hon gör det IGEN! Nu ska de sorteras i nyanser... herregud, hon har för mycket fritid ;)
Oliver däremot går runt och BARA gnäller! Det varierar mellan napp, Byggare Bob och pappa. Samma gnälliga gamla visa om och om igen. Tror jag blir tokig!
Och jag är vansinnigt sugen på något och började till och med googla på recept för att baka med barnen. Insåg ganska snabbt att det INTE är en bra idé. Dels blir det jäkligt mäckigt att baka med barnen och dels blir jag bara ännu mer frestad till att vräka i mig. Så nu tuggar jag tuggummi som en idiot och väntar på att klockan ska gå!

Lite pausbilder:På begäran

2011-03-10 @ 10:46:21Johanna begärde mera dagens ;) och då får hon naturligtvis det... i alla fall idag. Det känns bara så fruktansvärt onaturligt att ställa sig framför spegeln, le (inte bara fiskmun) och få det att bli en hyfsad bild...

Så här bidde det i dag. Jeans från VeroModa, kofta från Ralph, huvud från kudden.


Tacktal

2011-03-10 @ 09:21:29
Och sist, men absolut inte minst, vill jag tacka min kära älskade make för att han alltid finns där och ställer upp för oss! För att han i tid och otid dumpar barnen på mig och sticker iväg på den ena bastufesten efter den andra festivalen. För att han älskar sitt jobb och gärna jobbar över. För att han tycker att just torsdagar är den bästa dagen på veckan att spela badminton direkt efter jobbet så att han hinner nätt och jämnt hem innan Oliver ska sova. För att torsdagar är väldigt låånga när Oliver är hemma HELA dagen. Och TACK för att du tar bilen på torsdagar så att din älskade fru och dina vackra barn fick gå i SNÖN och REGNET till skolan. TACK ÄLSKLING, det här ska jag återgälda en vacker dag!

Thursday

2011-03-10 @ 07:38:32


Så här trött kan man bli på sin mamma med kamera...


God morgon vänner!
Den här skulle jag ju lagt ut igår kväll, men jag var så frusen och trött att jag la mig tidigt och helt enkel glömde bort att blogga! Får man göra så? Förlåt i alla fall, det var inte meningen ;)

I dag kör vi skola som vanligt. Alicia mår bättre (läs är utvilad) och redo för veckans näst sista skoldag. Oliver är ju som vanligt hemma med mig och vad vi ska göra vet jag inte. Det brukar ordna sig.

Och förresten, träningsvärk? Det har jag inte så mycket, faktiskt! Trodde att det skulle kännas mer, men lite i triceps/bröst/axlar är allt. Det blir alltså till att öka vikterna till nästa gång ;)

Dags att mentalt förbereda kidsen för avfärd.


Sen dagens

2011-03-09 @ 19:38:13


Jag bjuder på den suddiga bilden ;)

Dagens jag har knatat runt i topp OCH byxor från H&M. Ibland är det enkla och billiga det bästa, eller hur? Och när jag tittar ner på mig själv nu så sitter jag i en annan utstyrsel även den från H&M... men den ska ni slippa att få se...

Slappigt

2011-03-09 @ 17:51:08
Helt plötsligt ser jag blå himmel! Undrar hur länge den får ha den färgen? Jag som gått och huttrat och frusit och tänt ljus... det blir lite knas nu känner jag. 
Nåväl, pappa P är hemma, Alicia står i duschen och Oliver får hjälp med att städa sitt rum (ett måste varje dag för bägge barnen). Ibland är det rätt gott att bara lägga upp fötterna och göra ingenting ;)

Farväl farmor Ingeborg

2011-03-09 @ 13:32:50


Farmor I med Alicia dryga 3 månader.

P ringde hem för en liten stund sedan för att berätta att hans farmor lämnat oss. Vi sågs inte så ofta, men det var en tuff dam med rejält mycket skinn på näsan!
En sanning om henne är att om någon stod i vägen i affären så gick hon rakt fram och körde på denna person och sa "flyttar du inte på dig kör jag på dig en gång till".

Jag hoppas att du får vila i frid och att du nu äntligen återförenas med din man.


Leveransfel

2011-03-09 @ 12:15:36
Potatisen står på spisen, Alicia är parkerad i soffan med bilspelet, jag luktar betydligt godare nu än för en timma sedan och morfar är på väg hit för en lunch. Tänkte hinna med att måla dit mina ögon innan dess också.

Ny release på träningen och det var tungt som attan, eller ja, det blir ju så tungt man själv väljer. Roligt var det i alla fall och jag gissar att det kommer att kännas imorgon. Alicia hade en rolig stund hon också och har ritat, klättrat och spelat PSP. Win-win för båda alltså.

Men nu, när man tittar ut, då är det fan ingen vinst längre? Jag beställde SOL och VÄRME. Vad får man? Snöblandat regn... hur svårt kan det egentligen bli?

Se själva... inga ögon!

Är det inte den ena

2011-03-09 @ 09:13:22
så är det den andra.
I dag är Alicia hemma med lite huvudvärk och som hon själv säger "trött i huvudet, orkar inte ens springa". Alla har vi våra sådana dagar och eftersom hon inte har börjat skolskolan än så får hon ta en hemmadag. Misstänker att hon är ganska frisk dock ;)
Däremot får hon följa med mig till gymmet och tillbringa en timma i barnrummet där. Lite frisk luft har ju ingen dött av och att sitta där och rita eller spela spel på psp:n är ju inte värre än att göra det hemma. Och så får jag ur mig lite energi (som jag inte har).

Vi ses lite senare!

Uppe med tuppen

2011-03-09 @ 07:25:22


Åh vad tröttsamt det här var...


God morgon kära vänner!
Onsdag, solen på väg upp och det är inte riktigt lika kallt ute. Visst låter det bra?
Ännu bättre, barnen var uppe tidigt och är vid det här laget ätna, påklädda, borstade och klara. Vi hinner alltså med lite tv och datahäng, perfekt!
Med det sagt så innebär det inte att jag i fortsättningen vill att Oliver kommer in till oss vid 5.30 och ligger och sparkar mig i bröstkorgen... Ingen riktigt bra start på dagen ;)

Så, innan det är dags att cykla iväg vill jag bara önska er en riktigt HÄRLIG dag!
Blir det ALDRIG min tur???

Dinner

2011-03-08 @ 21:37:35För allra första gången i mitt liv så har jag gjort köttfärslimpa! Och det var faktiskt inte alls särskilt svårt/jobbigt/tidsödande.

Om ni vill veta hur jag gjorde så kommer det här (jag följer inget recept utan går helt på känsla när jag lagar mat)

1,5 dl ströbröd
1 dl grädde
2 dl mjölk
2 ägg
1 stor finhackad gul lök
2 vanliga teskedar med grön pesto
"Pernilla" saltet och svartpeppar
ca 1 kg färs

Låt ströbrödet dra sig i vätskan och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Sist, men definitivt inte minst, i med färsen. Blanda väl.
Platta ut på plastfolie och FYLL med GOTTA.
Jag fyllde min med mozzarella, skivad tomat och färsk basilika.

Rulla ihop limpan med hjälp av folien och lägg upp på smörad och oljad långpanna. Häll lite ovanpå också för säkerhets skull. In i ugnen i ca 45 minuter och 200 grader.

När den är klar låter du den vila lite och under tiden gör du såsen. Sila stekskyn som samlats i långpannan. I med lite smör och kalvfond (kanske 0,5 dl?), mjölk och Maizena. Smaka av.

Serverades med potatis och en fräsch sallad. Alicia slukade sin bit, Oliver petade mest i den... ;)
YUMMIE! Det här gör jag om!

Kortvarig lycka

2011-03-08 @ 18:38:02Stackars, stackars Alicia! 
Det var med ivriga, glada steg Alicia skuttade mot bilen för att åka till Funky Kidz, tyvärr lite för ivriga kanske. Allt grus gör ju asfalten ganska så hal och det föll sig inte bättre än att hon halkade och slog upp ett rejält hack i ena knät. Tightsen var bara att kasta och nu sitter hon omplåstrad i soffan och kör lite Kart. 

Jag är mest glad över att det inte var huvudet den här gången!Super Oliver

2011-03-08 @ 17:50:11
I dag bytte P in vårt menlösa Sims 3 till ett betydligt mer uppskattat spel, framför allt av Oliver! Det blev en rejäl tur med Super Mario Kart och inte nog med att spelet hade ljud, Oliver la på extra ljudeffekt!

Wii(eee), is da shit ;)

Tystnad

2011-03-08 @ 13:04:17
Oliver sover som en stock i vagnen på balkongen, dörren står på glänt och härlig frisk luft strömmar in. Alicia är ute och cyklar med sin morbror, inte så mycket nöjestur utan mer i ett försök att finna cykellåset som vi tappade på vägen. 
Jag njuter lugnet i solen! Underbart!

Soffhäng

2011-03-08 @ 10:41:37Efter att ha sorterat kvitton och en massa papper tog vi oss en stund i soffan. Oliver pendlar mellan skratt och gråt, gissar att han är lite trött. Snart dags för mig att fixa lite snabb lunch innan vi går och hämtar Alicia. Måste inom Hemköp också för att handla till middagen.

Från helvetet

2011-03-08 @ 08:46:26


Ni ser va? Utväxten från helvetet och det är 2 veckor kvar... jag dör lite!


Vilken härlig dag....
Man blir så härlig glad!

Godmorgon på er! Denna dag är ljuvlig, redan nu! Och det till trots att Oliver blev SKITSUR när han inte fick åka cykel i all evighet... och vrålade som en galning!
Det fick nämligen bli premiär med att cykla till skolan och när vi väl gjort det känns det som no return till bilen (om det inte öser ner vill säga). Det är ju så jäkla GOTT med frisk luft! Solen skiner, fåglarna kvittrar och det knastrar i gruset, UNDERBART!

Nu ska jag ta och göra en macka till unge surpelle och kanske en kopp te till mig själv. Vaknade med ont i halsen och väljer att det går över under dagen. Inga sjukdomar här nu när jag är inne i ett flow med träningen ;)

Ha nu en riktigt jävla BRA dag!Sleepy

2011-03-07 @ 22:12:16


Liten sömntuta i våra sängar i morse


Kvällen är över nu va? Det är ok att gå och lägga sig? 
Jag tänkte göra det i alla fall, läsa ett par sidor och sedan sova gott hela natten. Vet inte om jag vågar öppna balkongdörren... nästa gång kanske fladdermusen flyger in? Urk!

I vilket fall som helst så önskar jag er en riktigt GOD NATT!Skitunge

2011-03-07 @ 21:12:47


Den här tjejen kan inte ens uttala namnet, har ingen som helst känsla för det och tekniken är usel. Ändå är det hon som är bäst i familjen på bolving... bowling alltså! Hon kör den ena striken efter den andra och hivar iväg klot med ett avslutande hoppsasteg! Efter en förlust åkte hon i säng ;)

Det blev alltså lite spel innan barnen skulle i säng. Oliver var mest nöjd med att kravla upp och ner i soffa och fåtölj och vara ytterst nära att få en fjärrkontroll i huvudet. Snart nog borde det vara hans tur också...


In love with...

2011-03-07 @ 18:19:51


Har gått och sniffat på den här många många gånger och den luktar så otroligt gott! Var inom Kick's idag och sprayade på mig lite... undrar hur många gånger man får göra det?
Den här står högst upp på min lista för ny parfym.

Home

2011-03-07 @ 15:00:11

Varning för skryt!

2011-03-07 @ 11:36:13Aldrig någonsin har jag sprungit så lätt som jag gjorde idag, aldrig! Och aldrig någonsin har jag sprungit så långt som jag gjorde idag!
Nu handlar det ju inte om några maraton precis, men det spelar ju ingen roll eftersom jag bara kan jämföra med mig själv och ingen annan. Jag flög fram i hela 6 km och jag hade kunnat fortsatt lika långt till OM jag hade haft bättre flås... Kroppen var inte trött, men herregud, andningen! 
I vilket fall som helst så är jag sjukt nöjd över min prestation och det här ska jag snart se till att slå... min hemlighet var faktiskt att dra ner på tempot lite. Att gå från 10 km/h till 9 km/h gjorde susen så det här gör jag om.

Nu är det läge att kasta in lite ny tvätt i maskinerna innan det är dags att ta en promenad till skolan och hämta hem lilla skruttan. 

Hoppas att ni får en fortsatt fin dag!

I can see the light

2011-03-07 @ 08:17:15
GoD mOrGoN

Det är ljust ute nu hörrni. Solen har gått upp, vi har fått sova gott hela natten, nästan i alla fall. Framåt morgonen kom det en varm liten kille som faktiskt somnade om inne hos oss fast inte förrän han väckt mig. Och hur väckte han mig tror ni? Gissar ni aldrig rätt på!
Jo, genom att köra in tårna under troskanten och dra och släppa om och om igen. Härligt ;)! Därefter fick jag mig en liten örfil och så var det klart! Häpp, upp och hoppa och där låg han och snusade så gott...

Nu är Alicia i skolan och vi börjar bli klara för avfärd. Mot dagis och sedan mot gymmet. Är ni med?

Dinner

2011-03-06 @ 17:09:35
I dag bjuder vi på helstekt fladdermus... eller nej förresten, vinkokt kyckling var det visst ;)
Vi har bjudit hit morfar på mat och alldeles strax är det dags att smaka om det blev någon höjdare. Lätt recept var det i alla fall (från senaste Lantliv Mat och Vin).

Har inte fotat något än, men bjussar på Alicia make-over så länge. Håll till godo!


Twilight zone...

2011-03-06 @ 10:41:51
När så P äntligen vaknat kunde jag få komma in i sovrummet för att klä på mig. Öppnade dörren till balkongen för att få in lite frisk luft, klev ut för att känna solen värma (det gjorde den inte), vände mig om för att gå in. Det var då jag fick syn på den...

Jag tror jag dog en smula där och då. Fick bita mig i läppen för att inte skrika redan där ute och for sedan in som ett skott, efter ett rejält skutt och hämtade P.

Nu ligger den lilla stackaren inne i buskarna nedanför vår balkong!Ihopkurad och när att bli trampad på. Trodde först den var död, men det var den icke!
Här stod jag tryggt bakom fönstret och kunde fota mellan diverse konstiga ljud som undslapp min mun...
Lite småcoola djur, faktiskt!

Underbara morgon

2011-03-06 @ 07:57:21
Är ni morgonmänniskor? Eller kvällmänniskor? Jag är nog egentligen både och. Älskar att vara uppe tidigt på morgonen och se världen vakna till liv. Gillar att gå igenom stan en stund innan butikerna öppnar. Känslan påminner mig enormt mycket om Paris och att sitta på ett café med en café créme, känna dofterna och höra alla ljud, underbart!
Men samtidigt gillar jag att vara uppe när alla andra sover, när tystnaden tagit vid och det är mörkt. Att sitta vid datorn och knåpa när världen sover, mäktigt. Kommer ihåg i början av P's och mitt förhållande, då kunde vi prata i telefon i timmar, på nätterna. Det var han och jag mot världen!

Med två barn så är det inte lätt att orka med dessa två världar och med tanke på Olivers sovvanor så får jag nog bestämma mig för att i den här perioden av mitt liv så MÅSTE jag vara en morgonmänniska! Hur lite sömn behöver en 2-åring egentligen? Ha får ihop ca 10-11 timmar per natt och som oftast 1 timma efter lunch. Är inte det lite?

Nu sitter vi här i soffan, jag och barnen, och tittar på Bolibompa. Ute skiner solen och det ser ut att bli en underbar dag. Lite senare under förmiddagen ska jag och mamma åka och hälsa på mormor E. Därefter ska vi ta en lång promenad, med Oliver i vagnen och Alicia på cykeln, för att stanna vid slutdestinationen biblioteket. Låter som en ganska så bra dag va?

I dag ler vi lite extra åt den här bilden, i alla fall barnen (mamma, Alicia vill också ha en på sig):Slöa lördag

2011-03-05 @ 19:00:17
Inte mycket vettigt har vi gjort här hemma, inte mycket vettigt alls. Eller, nu ljuger jag. P och barnen har ju röjt upp lite på balkongen. Det var dags för granen att få sin sista vila! Och lite annat skräp fick också följa med till tippen, som tex en hel kasse full med metallskrot (ca 1000 uppeldade värmeljus).

Oliver har somnar som en liten gris i sitt rum, han var riktigt riktigt trött ikväll. Alicia är i säng nu och pappa ligger och läser lite för henne.

Jag har parkerat rumpan i soffan och lär stanna där en bra stund till. Någon som vet vad som är på tv ikväll?

Mera tänkvärt...

2011-03-05 @ 16:01:29


Washington DC, en tunnelbanestation en kall januarimorgon 2007.
En man med violin spelar Bach i en timme.
Under den timmen passerar ca 2000 personer.

Efter 3 min spelande uppmärksammar en medelålders man musikanten och drar ned tempot i sina steg. Han stannar några sekunder och fortsätter sedan vidare.


Efter 4 min:

 


Violinisten får sin första dollar. En kvinna kastar myntet i hans hatt utan att stanna.

 


Efter ca 6 min:

 


En yngre man lutar sig mot staketet och lyssnar en stund, men tittar snart på klockan och går vidare.

 


Efter 10 min:


Ett barn i 3-årsåldern stannar, men modern drar honom vidare. (Flera barn stannade men blev utan undantag omgående ivägsläpade av sina föräldrar)


Efter 45 min:


Violinisten har spelat oavbrutet. Endast 6 personer har stannat för att lyssna en kort stund.

Ett 20-tal personer har lagt pengar i hans hatt, men de flesta utan att sakta in. Violinisten fick ihop 32 dollar sammanlagt.


Efter 1 h: 

 

Musikanten slutar att spela och det blir tyst. Ingen lägger märke till att han slutar, ingen applåderar.

 Vad ingen visste…

Musikanten som spelade är Joshua Bell, en av världens främsta nu levande violinister och musiker. Han spelade några av Bachs mest krävande stycken på en violin värd 3,5 milj dollar.

Två dagar tidigare spelade Joshua Bell för utsålda hus i Boston, biljetterna kostade i genomsnitt 100 dollar.

Detta är en sann historia. Joshua Bells inkognitospelning på T-banestationen organiserades av Washington Post, detta som en del av ett sociologiskt experiment om perception, smak och människors prioriteringar.

Man ställer frågan: ”Lägger vi överhuvudtaget märke till skönheten i en vardaglig miljö vid en opassande tidpunkt? Stannar vi till för att uppskatta skönheten? Känner vi igen en talang i ett oväntat sammanhang? Hur många av oss går på fina koncerter och betalar dyra pengar för något vi inte har vett att uppskatta?”


En slutsats i mängden:
Om vi inte väljer att stanna till när en av världens bästa musiker spelar några av världens bästa stycken på ett av världens finaste instrument. Hur mycket annat går vi inte miste om?


From my point of view...

2011-03-05 @ 11:57:39God morgon!

Lördagen har bjudit på mycket eftertanke och tänkvärdheter. Fick ett mail av en kär vän som berättade om en kvinna som under många många år sparade pengar till att göra en skönhetsoperation. När väl alla pengar fanns på kontot så insåg hon att hon faktiskt inte skulle bli lyckligare av den här operationen och tog alla pengarna och åkte och jobbade som volontär istället! Så jävla fantastiskt! Att ha den insikten och den starka självkänslan!

För det är ju så, vad vi behöver jobba mer med är insidan, inte utsidan! Vi lever i ett konsumtionssamhälle som heter duga, där det köps och slängs i otroliga mängder. Istället för att fokusera och uppskatta det vi har så lägger man all energi på att fokusera det man vill ha! Det är inte rätt...

Jag är så otroligt tacksam för att jag den där januaridagen träffade P på ett dansgolv i Sälen. Och det är så otroligt många små saker som gjorde att det blev vi. Nog bråkar vi, som ALLA par gör (den som säger annorlunda ljuger) och visst är vi inte alltid överens, men vi har en grund att stå på, en otrolig bakgrund tillsammans, som gör att hur arg jag än är på honom så vill jag inte leva mitt liv utan honom. 
Jag är så otroligt tacksam för de 3 fina barn vi fått och har. Allt vi har upplevt tillsammans med dem och det som vi kommer att få uppleva tillsammans. Att få se dem växa upp och dela deras vardag, bra och dåligt, är något som jag önskar aldrig tar slut. 


Så ta den här dagen och tänk på det ni HAR, skit i det ni vill ha. Ta inte varandra för givet, var lite ödmjuk, och tänk lite snällare om er själva! Allt sitter faktiskt inte på utsidan, det är bara ett skal. 

Och med det åker vi till återvinningen för att slänga lite skräp ;) men det är faktiskt inget mer än just skräp... om nu ingen vill ha vår julgran?!

Eftermiddagsfika och fredagsmys

2011-03-04 @ 22:05:02
Det pågår fredagsmys i vår soffa och här sitter jag i vardagsrummet och skriver blogginlägg... tragiskt va? Men han springer ju inte ifrån mig precis (bokstavligt talat) och jag är ju alldeles strax klar.

Vi har haft en MYCKET trevlig eftermiddag med mycket skratt, glada barn, fika och uppdateringar om både appar och annat viktigt ;) Tack SNÄLLA M's för i eftermiddag, det gör vi om snart.

Så med ett par bilder från dagens huvudpersoner och min lilla inflyttningspresent (jag hann inte köpa blommor så nästa gång blir det något bättre, jag lovar) önskar jag er alla en riktigt HÄRLIG fredagkväll!


Jag kunde inte låta bli på den här SÖTA lilla prinsesstårtan formad som ett hjärta! Den var god också ;)
Dagens sötaste Maja redo att hugga in på tårtan.
Dagens sötaste Matilda som redan hunnit hugga in på sin bit.
Och så sötaste Alice! Ser ni vilken glipa hon fått vid den lösa tanden? Måtte den åka ut snart ;)
Och sist och minst, den söta lille Oliver som stoppade i en MASSA tårta, bullar och fralla. Gottegris!


Så där ja, dags att återgå till soffan, maken och KAFFET! 

Happy Friday!

Hopp, hopp

2011-03-04 @ 10:49:43
in i duschen! Jag har varit på gymmet och spetat, eller mjukat upp mina ben... men nu är de lika stela igen! Det gick inge bra att springa idag, fick som hjärtklappning fast i andningen (make sense?) och så svartnade det för ögonen. Kallas förmodligen för ansträngning... ;)
Men jag rörde på mig aktivt i alla fall och blev svettig så lite nytta har jag nog gjort.

Som sagt, in i duschen med mig!

Haj haj pappa. Är jag cool nu? (Oliver stå...

2011-03-04 @ 09:30:12

img_1822 (MMS)

Haj haj pappa. Är jag cool nu? (Oliver står och spanar in tjejerna på dagis)!


T.G.I.F

2011-03-04 @ 07:39:48God morgon på er! It's FRIDAY! 

Det är två glada barn jag har här hemma och som snart ska iväg till skola och dagis. Vi har sovit gott i natt och så även Oliver, alltså inga skrik och "snälla-mamma-ligg-här-i-min-säng" fasoner, bra! Däremot vaknar han ju klockan 6 varje morgon och somnar sällan före 20 på kvällarna. Det känns som lite lite sömn för en 2-åring, eller?

Nåväl, i dag står det fika med tjejerna M på schemat och det ska verkligen bli så himla kul. Nu var det längesedan vi sågs nämligen. Men först hade jag tänkt träna... jag hoppas bara att när jag väl lyckats ta mig upp på löpbandet att jag klarar av att komma av! Benen är STELA av träningsvärk ;)

Ha nu en riktigt HÄRLIG DAG!Sova

2011-03-03 @ 23:46:05Äntligen ska jag få sova! Har laddat in lite ny musik inför morgondagens träning... hur nu det ska gå till ;) Det blir all girls i morgon, Kylie varvat med Britney, får se hur det funkar.

Nu säger jag tack och hej för i dag och önskar er en god natt.


Sweet Alice

2011-03-03 @ 22:20:07Söta fina Alicia som är både omtänksam och en riktig liten retfia. Inget unikt där inte utan de är som syskon brukar vara ;)
Den där fula gula tanden är verkligen lös nu. Hoppas att den nya inte är skadad på något vis (fast det är anmält till försäkringsbolaget).
What's on your mind?

2011-03-03 @ 21:19:38

Duktig pojke

2011-03-03 @ 19:25:24Det var en stolt liten kille som kom hem från Vårdcentralen! Duktig hade han varit och det hade gått bra att fylla de tre rören med blod. Det var bara en sak... han HATAR att bli fasthållen! Så det hade vrålats ganska så bra i det lilla provtagningsrummet och det enbart för att pappa höll honom! Jaja, all well that ends well...

Preppad

2011-03-03 @ 14:17:46
Efter ytterligare en skön rask promenad ligger nu Oliver och sover. Jag har satt igång med det stora tvätteriet (herregud så mycket det blir på en vecka) och Alicia "städar" på sitt rum (läs: flyttar runt saker).
Oliver är nu preparerad för det STORA venprovet som ska göras om en timma. Han ska ju lämna lite blodprover för att undersöka dels varför buken är så svullen och dels varför han inte går upp i vikt! Så Emlakräm är utsmetat och inplåstrat (i sömnen givetvis annars hade det inte suttit kvar) och snart kommer P hem för att ta honom till VC. Ni tror väl inte att jag klarar av att göra så mot honom? Då kommer han ju förknippa mig med smärta och det går ju inte... ;) men framför allt så ORKAR jag inte hålla honom själv, han är så jäkla stark!

Och för den delen; Alicia godkände ALLA de bilder jag lagt in på bloggen och även den matta jag yrade om. Hon vill ha det TUFFT på sitt rum nu ;)

Internet

2011-03-03 @ 10:53:36
Är väl en alldeles fantastisk uppfinning? Tänk så mycket man kan hitta där, helt otroligt! 

Jag håller på att planera Alicias rum, vi måste få "färdigt" där inne någon gång. Så nu sitter jag och letar kuddfodral, överkast, lampskärm och matta. Färgerna ska gå i skalan vitt-grått-svart. Det finns mycket snyggt, men det måste ju passa in också ;)Denna mörkgreige till vit lampfot.Ursnyggt kuddfodral från Day Home.
Den här var lite rolig, eller?
Ett vitt överkast ska det bli!


Matta har jag inte hunnit med än, men jag har ju hela livet på mig ;) nästan i alla fall. Eller har ni några bra förslag? Har för mig att Ikea har en snygg stooor matta i svart och vitt och det vore ju inte så dumt med tanke på hur FULA golv vi har. Det kommer nog bli en tripp dit i helgen!Morning

2011-03-03 @ 07:26:32


Ett välriggat sovrum i bakgrunden ;)


God morgon på er!

Vi går i raketfart mot fredag, igen. Går inte veckorna väldigt väldigt fort? Eller är det bara för att jag håller på att bli gammal som jag skriver det?
Tänkte sätta mig och skriva ett inlägg i lugn och ro tills jag tittar ut på barnen och inser att Oliver fortfarande går i pyjamas! Det är nog bäst att jag ser till att han får lite kläder på sig för idag tänkte vi promenera till dagis, och Alicia ska äntligen få premiärcykla!Bokat

2011-03-02 @ 22:01:42I dag har vi bokat en liten mini-semester med det här resmålet! Det var ett bra erbjudande i tidningen (som visserligen var fel, men vi fick det ändå och så uppgraderade vi lite). I slutet av maj kör vi till Borås och Borås Djurpark!
I priset ingår även dagsentré till Stadsparksbadet, men frågan är hur road Oliver kommer att vara av det ;)

En natt på hotell (Choice) och två dagar i djurparken! Det här längtar vi MASSOR efter!

Nytt i badrummet

2011-03-02 @ 20:54:02I går tog vi ju oss en liten runda i affärerna, jag och barnen. Medan Oliver sov botaniserade Alicia och jag runt på H&M. Jag hade fått årsbonus som jag tänkte passa på att handla för och den var så pass hög att P inte ville veta hur mycket jag hade spenderat där förra året!
Så vad jag allra mest behövde var ett nytt serum och eftersom jag läst gott om Olay's (jag tror faktiskt att jag har haft det tidigare) så bestämde jag mig för att "prova" det. Det visade sig, som en glad överraskning, att H&M hade halva priset på den här serien. Så eftersom min dagkräm är slut och ansiktstvätten nästan slut den också så var det ju liksom lika bra att passa på! Att jag fick köpa serumet hos Kick's spelar ju inte så stor roll, jag hade en liten kupong där ändå ;)
H&M's saltvattenspray har jag haft flera gånger tidigare och tycker att det är otroligt prisvärt (40:-). Har man ett tjockt hår med många tunna, fina och flygiga hårstrå som jag har, så är det nästan ett måste för att få liiiite struktur i manen. Sprayar jag inte håret så blir det så lent och mesigt att det knappt går att sätta upp i en tofs utan att det "rinner" ur. Plus att det blir vansinnigt statiskt!
Så till sist Nivea ögon make-up remover! Tänka sig, den jag har nu är nästan slut! Har precis haft L'Oreal's men är inte så imponerad av den. Framförallt är den fruktansvärt odryg eftersom det är sprutar ut olja när man klämmer till på flaskan för att få lagom mängd på bomullstussen. Den här fick jag tipset av hos fina Josefine.

Men först, göra slut på det gamla såklart!

And... CUT

2011-03-02 @ 20:00:58Todeloo!

Äntligen var min lilla trollunge klippt! Håret växer som ogräs och ju längre det blir desto tovigare blir det i nacken på honom, och att kamma tovor är INTE populärt. Så efter flera veckors "jag måste klippa honom" så blev det äntligen av. Rätt hyfsat för att vara gjort av en riktig amatör! Nästa gång får det dock bli hos Magda :)
Den otvättade versionen!

Nuuuu

2011-03-02 @ 16:04:34

Äntligen är blogg.se igång igen... ni har varit otåliga va?

Vad har vi hunnit med sedan sist då? Träningen gick bra, det var tungt och sketajobbigt, det lär kännas imorgon ;) Alicia hämtad som vanligt och så även Oliver. Vi stannade till hos morfar och tog en SNABB kopp kaffe. Någon var ju tvungen att pressa en FULL nr 2 när vi var där så det var bara att gå hem illa kvickt. Måste komma ihåg att lägga några blöjor hos både mormor och morfar så vi har i nödfall...

Väl hemma igen har vi hunnit med ytterligare en stinkande blöja. Och vill ni verkligen veta så är det faktiskt det jag kontrollerat när vi tog dessa bilderna! Jag brukar ställa honom och kika lite försiktigt i kanten, ibland är det ju faktiskt bara gaaaas.

Nu är det dags att fixa till lite kvällsmat och sedan ska vi göra en liten grej som vi inte gör varje dag precis. Bilder kommer att komma!

Hos morfar och väntar på att han och Alici...

2011-03-02 @ 14:28:16

img_2604 (MMS)

Hos morfar och väntar på att han och Alicia ska komma upp från tvättstugan. Blogg.se ligger vad jag vet fortfarande nere...


Mot gymmet

2011-03-02 @ 09:24:58Hemma och vänder, eller ja, för att hämta mina vantar så jag slipper frysa. Det är dags för en vända på gymmet och i dag tänkte jag köra ett Body Pump pass för att ta i lite, kan behövas!

Och så försöker jag dölja högen med kläder som ligger på sängen... hmm, varför blir det alltid så?

The Brand

2011-03-02 @ 07:48:37Snurrade runt i bloggvärlden och såg den här jackan hos Pernilla W. Men herregud, hur cool är den inte? Åh, skulle ju passa min prinsessa alldeles utmärkt. The Brand, som märket heter, har massor av andra snygga kläder också och det finns att köpta HÄR.

Nu ska Alicia till skolan. God Morgon förresten!

Värk

2011-03-01 @ 21:43:34
Usch, jag har sådan värk i munnen, närmare bestämt i tandköttet ovanför en rotfylld tand. Det sitter långt in, men sträcker sig fram mot mungipan i den senan/muskeln (?) som går där. Jag hoppas verkligen att det inte är själva tanden som spökar för det har jag banne mig inte råd med ;) Har lagt tillräckligt mycket pengar i min käft.

Och med det tänkte jag faktiskt avrunda kvällen och gå och lägga mig. Lämnar er med följande bild... 

Fick vi lite att tänka på...!

Sitter och väntar på Alicia som är på Funk...

2011-03-01 @ 18:11:28

img_9257 (MMS)

Sitter och väntar på Alicia som är på Funky Kidz. Tänkte passa på att visa den här snygga klänningen som jag sportade i skyltfönstret på KappAhl igår. Visst är den snygg?


Inte det...

2011-03-01 @ 16:06:10
Precis hemkomna från Vårdcentralen. Efter en gissning av personalen på Olivers dagis har vi konstaterat att det är INTE sviterna av scharlakansfeber som gjort att Olivers händer tappar skinn!

Bra, då vet vi det!

Sötast i dag

2011-03-01 @ 11:10:44Nu har vi varit lite duktiga och dammsugit hela lägenheten. Inne på Olivers rum blev det dock en liten paus för att plocka upp två miljoner legobitar som annars hotade att spränga dammsugaren.
Nu är det dags att fixa lite snabb lunch (tur att jag var så duktig och gjorde en massa köttbullar i helgen) innan det är dags att stoppa ner Oliver i vagnen och gå för att möta Alicia i skolan. På vägen hem stannar vi ett par ärenden i stan, det ser vi fram emot ;)Top of the world

2011-03-01 @ 08:41:29


Kände ni också det i dag? Hur man riktigt kan LUKTA att det är vår i luften! Åh det är så härligt.

I dag har vi en del to-dos, Oliver och jag, men först ska junior få sin gröt med katrinplommonpuré. Och den har gjort nytta kan jag meddela! Just det, måste ta bort överdraget på soffan... ni kanske kan räkna ut vad som hänt med dessa två komponenter?

Det blir till att skriva lista (någon jäkla gång måste jag bara få det gjort) för att kunna börja pricka av det jag ska göra. Finns det något bättre än att bocka av den ena grejen efter den andra på en lista? Förmodligen, men det är rätt gött det också.

Nu kör vi igång den här dagen!

RSS 2.0