Dagens träning

2011-05-31 @ 22:03:57Ännu icke fönat hår ser så här tråkigt ut. Ska göra det, snart...

Jag masade mig ut i köket och fick i mig ett par knäckemackor med makrill i tomatsås på. Mumsigt! Är lite smått sur för att jag inte kan äta vanligt bröd längre. Min mage tål visst inte kombinationen vetemjöl och jäst... vet ni hur tråkigt det är?! Inga kanelbullar ens... fast det kanske är lika bra det ;)
Nu är det halsbränna som gäller och jag sitter och gäspar stort. Funderar på sängen, kan jag komma dit innan 22.30 tro? Brukar vara omöjligt. Men om jag avslutar detta nu, rusar i väg och borstar tänderna och så snabbfönar jag håret, fort som tusan, så kan det faktiskt gå.

Dagens träning:

45 min spinning (svetten fullkomligt forsade i ansiktet på mig, gott)
9 670 på stegräknaren (man kanske skulle gå ett varv runt kvarteret?)


Skit samma, nu drar jag ett streck över tisdagen och febriga barn och håller tummarna för att onsdagen blir en lika varm och go dag (vädermässigt alltså) och att barnen är friska!

God Natt

Cyklat vilse?

2011-05-31 @ 20:26:53


Måndag morgon, pre alla febertoppar!


Kombinationen uselt humör pga DYR reparation av datorn (går med största sannolikhet på drulleförsäkringen och kostar då "bara" 1500:- i självrisk) och ett spinning-pass med Jenny kunde egentligen inte bli mycket bättre än suverän! Passade mig utmärkt att kunna få ur mig ilskan, irritationen och allt annat och trampa på ut av bara helvete, rent ut sagt. 
Nu sitter jag duschad och fullständigt urlakad och funderar på att äta. Ni hör ju, funderar. Vet inte om jag orkar ta mig till köket ens. Vet inte ens om jag orkar ta mig ur sängen i morgon, men med ett Pump-pass med Hasse framför sig så ska det nog gå bra.

Oliver, den lille rackaren, la sig till med feber i dag. När jag klockade honom efter lunch kom vi upp i tappra 38,5°. Jag skulle tippa på att den siffran stigit en grad eller två vid det här laget. Han bränns i sin säng.
Och besöket på BVC då? Jo tack, tyvärr. Han har tappat 300 gr igen och det är kanske inte så mycket, men han behöver alla gram han kan få. Han väger nu 12 440 gram och det är lite för en så pass stor kille. Längden visade 90 cm och det känns rätt bra. Varken jag eller P är ju superlånga så det var inget konstigt det (jag är 165 och P 175, ungefär)

Nähä ni, jag måste nog äta något om jag ska orka med mig själv.

Vad har ni gjort i dag, vad ska ni göra i kväll och vad ska ni göra i natt? (förlåt, var bara tvungen...)

Skit, skit, skit

2011-05-31 @ 17:07:11
Fick precis kostnadsförslag på att fixa datorn, 2235:- exkl moms!!! Och så missade jag försäkringsbolaget med 2 minuter. Skit skit SKIT!

Syndigt gott

2011-05-31 @ 14:48:03I går kväll blev det ett riktigt syndigt kvällsmål.
Jag har fått äran att testa Lindahls Ryska Yoghurt via Smartson och detta fick det bli i går. Med russin, valnötter och kokos satt detta som ett smäck. Varför så syndigt då? Jo, yoghurten innehåller hela 17% fett!!! Onödigt mycket i mina ögon så av den enda anledningen kommer jag faktiskt inte köpa den här igen. Jo, kanske, som tillbehör till en rabarberpaj eller äppelpaj möjligtvis, men inte att äta som den är.

Men, mmm, det var gott!

"Denna febern den ska vandra, från den ena...

2011-05-31 @ 14:26:10

img_0116 (MMS)

"Denna febern den ska vandra, från den ena till den andra."  Så var det Olivers tur i dag, undrar om det blir min i morgon ?


Svettigt

2011-05-31 @ 11:07:44Det är i princip värmebölja ute och vad gör jag då? Jo, då städar jag balkongerna, tvättar fönster och tvättar sängkläder. Är man lite dum så är man... men tänk så gott det blir att lägga sig i kväll!!!

One of those days

2011-05-31 @ 08:11:28Jag vet inte vad det är med mina barn i dag, men de häver ur sig märkliga saker. Eller, det kanske inte är så märkligt ändå...
Jag stod med Oliver i famnen och småpratade lite med honom, berättade vad vi ska göra i dag osv. Vi ska snart gå till bvc och väga honom så jag frågar:
"Tror du att du gått upp något i vikt?"
Oliver svarar:
"Jaa, mamma me"
WHAT? Här kämpar jag för att INTE gå upp i vikt och så dräper han mig så snabbt och enkelt.

När jag sedan står och gör frukost åt Alicia konstaterar hon:
"Du är fin bakifrån"
men där la hon till att hon menade i håret! Tack och lov.

Så därför bjuder jag på en bild from behind och lämnar er med den ett tag. Nu är det dags för viktkontroll.


Dagens träning

2011-05-30 @ 22:47:51Nu, nu får man gå och lägga sig! Jag har varit på väg ett bra tag, men nu är tänderna borstade och sminket borttvättat så nu är sängen min.

Träningen gick bra i dag, körde på rätt fint. Ökade hastigheten på intervallerna, flåsigt värre blev det på slutet. Kan inte sluta att fascineras av långdistanslöparna som håller en hastighet på uppåt 20 km/h. Hur hur HUR gör de egentligen? Jag var uppe i 16 km/h i 45 sekunder och trodde jag skulle ramla av bandet de sista 15... jag har en bit kvar så att säga.
Biceps, triceps och bröst gick som väntat, bra alltså. Inga större förändringar där, eller jo, kanske en liten ökning på biceps... tungt som tusan, men jag kommer inte erkänna vikten, den är alldeles för klen ;)

Dagens träning:

ca 1,2 mil på cykel
10 min löpning (5 min 10km/h + 5 min 12-16km/h)
45 min styrketräning Biceps, triceps, bröst
6 504 på stegräknaren

Då så hörrni, då säger jag god natt för i dag. Håll tummarna för att Alicia är feberfri i morgon, eller vad tror ni, behöver hon vara hemma en dag till? Jag gissar att det var en sådan där plötslig barngrej som går över lika fort som den kommer. Jaja, vi får se i morgon helt enkelt, hon får känna efter lite först!

God Natt

På kyrkogården

2011-05-30 @ 22:25:47På kyrkogården utanför våra fönster växer det en otroligt STOR Rhododendronbuske, eller egentligen är det nog flera. Ni ser ju kontrasten mot lillfisen där i ena hörnet, men å andra sidan är han ju bara tre äpplen hög ;)
Färgerna är underbara, men personligen så föredrar jag denna färg som växer på en lite mindre buske en bit bort från den stora.
Eftersom vi inte ville stanna kvar i lekparken så tog vi oss en promenad på kyrkogården och njöt den varma kvällen. Oliver sprang och kikade på det ena och det andra, men det var ajabaja att försöka gå på gravarna eller plocka blommor på dem. Min kära bror fick då en snilleblixt och visade honom detta istället. Vi höll på att inte komma därifrån!
Hos Pippi

2011-05-30 @ 20:35:29Efter middagen lurade Oliver med sig morbror P till Pippi-parken. Alicia fick stanna hemma med sin pappa och fick på så sätt både lite egen-tid med pappa och lugn och ro.

I parken rådde febril aktivitet, på Oliver i alla fall. Det gungades VILT och skrattades HÖGT, och tvärtom också för den delen. Men säg det roliga som varar... när ett par småtjejer kom med en Boxer (som kunnat dra dem båda ett varv eller två) och tyckte det var roligt med en hund som sprang löst, då gick vi vidare. Men det är en annan historia ;) Tycker så vansinnigt illa om lösa hundar och framför allt i en lekpark!!! Skäms på dem!Nu då

2011-05-30 @ 16:07:12
Fastnade framför datorn. Oups! Dags att kvickt som attan sätta igång med maten...

Feber och mat

2011-05-30 @ 15:25:57


Lite piggare och gladare på Stadsparksbadet i Borås i fredags.

Det var en lycklig Oliver som kom hem från dagis lite tidigare. Han blev nämligen hämtad av sin favoritmorbror P. Till och med fröknarna sa att han aldrig förr blivit så glad av att få åka hem. Och när han fick veta att de skulle åka Honda hem så blev han om möjligt ännu gladare. Han fullkomligt kvittrade när han kom hem.

Alicia har sovit någon timma och mår lite bättre, tyvärr är det Panodilen som gör detta. Barnen sitter just nu i soffan och tittar på en Pippi-film som Oliver repat så att den stannar stup i kvarten. Kanske skulle investera i en ny? Det får bli en Ullared tur snart igen ;) (jodå, det måste det bli eftersom jag köpte hem skal och skydd till iPod och inte iPhone...).

Jag får i vilket fall som helst ställa mig i köket och börja med maten snart. Vi som skulle haft Maria och tjejerna på middag i dag och så går Alicia och får feber pang bom. Typiskt! Vi får ta middag ihop en annan dag och köra ännu bättre då.

Alicia kom hem från skolan med feber. Igen...

2011-05-30 @ 13:50:18

img_4428 (MMS)

Alicia kom hem från skolan med feber. Igen! En Panodil senare sover hon som en stock i sin säng. Det var den utflykten.


"åh vad ful jag är"

2011-05-30 @ 10:51:55


"Åh vad ful jag är, Åh vad ful jag är" är vad jag pressar fram genom sammanbitna tänder när jag tar sådana här bilder. Jag fullkomligt HATAR att se mig själv på bild. Och om någon säger att jag ser fin ut så ser jag direkt flera flera brister.
Som på bilden ovan. Jag har en finne på kinden, har alldeles för hög panna, rynkor djupa som flodfåror i pannan, spetsig och SNED näsa, jättehaka och ingen överläpp. Kom inte och säg något annat (fast min mamma kommer att säga att jag är dum, men hon är ju fullständigt partisk i målet) ;)

Men nu var det ju inte därför jag är här... jag har tränat och ska strax skutta till duschen (jaaaa, föreställ er den synen... jag dör). Shaken står strax nedanför bilden och innehåller i dag (Jenny!) brun banan, frysta hallon, sojamjölk, proteinpulver och linfröolja.

Efter min toksnabba dusch ska jag ner med datorn till MH Store för att lämna in skiten. De kommer att kolla den och ge mig ett kostnadsförslag så får vi se om det 1. går att fixa, 2. ska gå på drulleförsäkringen eller 3. P får glatt betala  ;)

Vad hittar ni på?

Äntligen måndag

2011-05-30 @ 08:40:14Ett litet snabbt HEJ innan det är dags att cykla iväg igen. 

Vi har haft en bra natt och en bra morgon, men varför går tiden dubbelt så fort de där sista 5 minuterna? Någon som vet? 
För egentligen hade jag inte tid att ta den här bilden, men Alicia ville så gärna. Och när jag gick förbi barnen kände jag den omisskännliga lukten av, ja just det. Strax därefter vrålar även Alicia att det luktar, ja just det. Och så skulle vi på med skor, hämta telefon, ut med cyklar, tråckla ur Alicia fingrar ur Oliver hjälm (men hon har ingen aning om hur de hamnade där). Men vi hann, vi kom i tid och nu ska vi iväg igen.

Njut nu den här dagen, den kommer aldrig mer igen!


Dagens otips

2011-05-29 @ 22:44:54Häromdagen köpte jag den här chokladen för att ha i Borås. Så blev det inte, men däremot öppnade vi den i helgen.

KÖP DEN INTE!!!

Den är alldeles fruktansvärt, avskyvärt, gräsligt GOD!
OH MY, det går inte att sluta äta helt enkelt. Den är livsfarlig!!! Jag kommer aldrig mer att våga köpa den.

Så det är ingen lögn när jag säger att jag längtar till i morgon. Tillbaka till stenhårda rutiner som jag mår så mycket bättre av. Träningskläderna är framlagda och kosten ska skärpas till. Från och med i morgon lägger jag även i en ny växel i mitt träningsprogram. Jag har stuvat runt lite och fått in ett par nya träningstillfällen. GOTT! Det kommer att bli tre egna styrkepass med intervall-löpning som uppvärmning (dessa ska utökas i tid och hastighet), ett Body Pump pass för att det är så himla roligt samt två spinning-pass med grymma Jenny för att det behövs! och är kul!

Hur har ni planerat er träningsvecka? 

Nu går jag och lägger mig. På återseende och God Natt!

Jag vill INTE bada

2011-05-29 @ 22:09:11
Nu bryter vi av djurparksbilderna med lite badbilder på ett annat litet odjur. En Oliver som hördes låångt innan han ens kom ut i badhuset! Redan i duscharna anade han oråd och satte igång att protestera, ljudligt! Det var INTE roligt med badhus... men glassen var god ;)
Jag tänker INTE bada, bara så ni vet!
Men den där rutschkanan ser rätt kul ut... åh så typiskt att man måste hamna i vattnet. Äh, då struntar jag i det!
Tur att mamma var snäll och köpte en glass till mig, den var i alla fall god!
Pappa var visst inte lika snäll. Av honom fick jag banne mig ingen glass, bara en rundtur för att se vatten! Åh detta tråkiga, blöta vatten.
Nåja, lite roligt var det att sitta i pappas knä och skvätta lite vatten på honom. Men sedan får det vara bra! Något mer ställer jag inte upp på!

Eye of the Tiger

2011-05-29 @ 19:51:58
Ni får allt stå ut lite till med mina djurbilder. Oliver fullkomligt älskar att sitta och titta på dem. Snart är det överstökat ;)


Mors Dag!

2011-05-29 @ 10:19:08
Medan Alicia står och väntar på att jag ska ge mig iväg för att hon ska kunna köpa present åt mig överöser Oliver mig med pussar. Jag är mer än nöjd!

GRATTIS ALLA MAMMOR


Dagens träning

2011-05-28 @ 23:50:31Så där ja, då har jag äntligen uppdaterat mig på världen och mina favoritbloggar. Har ju inte läst dem på några dagar så det tog en stund. P har suttit och tittat på kvalet till Formel-1 så det är ju inte som så att jag sabbat något lördagsmys precis... för jag får ju sitta i sovrummet. Orkar inte bära ut min 28" och ha i knät ;)

Men nu är det hög tid att gå och lägga sig. I morgon vankas det sovmorgon. Är det morsdag så är det och då ska jag väl banne i mig få slippa och gå upp vid 6-7 tiden, eller? Fast vi har tvättid och jag vet hur det brukar bli när P sköter det där. Fel! Alltid! Jag tror han gör det med flit för att han ska slippa göra det i fortsättningen. Jäkla gubbe!

I alla fall, dagens träning var det! Det kändes grymt gott att vara tillbaka på gymmet efter 2 dagars vila. Mycket kraft i benen, bra tryck i löpningen. 

Dagens träning:

10 min löpning (5 min lugnt på 10 km/h + 5 min intervall 11-15 km/h)
55 min styrketräning (ben + vader, ökade i benpress och knäböj)
8 144 på stegräknaren

Det här får vi vara nöjda med för i dag. Får se vad som händer i morgon, kan bli att jag smyger in något. Kanske lite löpning? Jaja, det visar sig nog.

God Natt på er, sov så gott!

I blåbärsskogen

2011-05-28 @ 22:39:27Björnarna var ett annat djur som lockade Oliver! Med stora ögon tittade han på dessa och konstaterade att de var väldigt stora nallar. Tror jag det!

In the djungle...

2011-05-28 @ 21:55:48
the mighty djungle,
the lions sleep tonight


Och de andra aporna...

2011-05-28 @ 21:03:01


Mr Gibbon
Mrs Gibbon
Mr Gibbon, igen
Svartapor, mamma och barn
En Svartapa och en Alicia. Närkontakt som var häftig!
Fruktstund...
"Jag vill också smaka"
Mr Orangutang
Snacks.
Liten kotte.
Bästa utkiksplatsen är på mammans rygg.


Schimpanserna

2011-05-28 @ 20:01:13
Nuuu äntligen! Som ni har väntat på alla mina fina djurbilder va?

Är ni inte roade får ni helt enkelt hoppa över kommande inlägg, jag gör ju det här för barnens skull i första hand ;)

Aporna! En av höjdarna enligt barnen. Oliver sken som en sol och ropade och apade sig inför dem. Vi var enormt glada för att det inte var så mycket folk och för att vi kunde tajma in matningen av dem. Lycka!

Titt-ut

2011-05-28 @ 15:49:07Vi njuter!
Dagen startade ganska så tidigt, men mysigt med en varm Oliver i min säng och famn. Strax därefter kom Alicia upp och efter frukost hittade även P ur sängen. Äntligen fick jag då svida om och sticka ner på gymmet. 

Därefter har vi inte gjort många knop. Jag har varit inne på MH Store för att prata rengöring om min dator, men jag får återkomma på måndag om detta. Vi har promenerat en sväng på stan och tittat på marknaden och tillhörande folk. 

Nu har vi precis druckit kaffe och ska skriva färdigt inköpslistan. Det får bli en tur till ICA för nu gapar det tomt i kylen, igen.

Vad gör ni denna regniga lördag? Eller det kanske inte regnar hos er?

HOME

2011-05-27 @ 22:16:56
Vi är hemma sedan någon timma, men har ganska mycket att göra. Dels måste vi ju packa upp och dels måste vi sanera bilen.
Alicia blev plötsligt åksjuk och kräktes rakt ut! Gissa vad hon höll på med när detta hände?
Tittade på film. 
I vad?

MIN DATOR!

Känner mig lagom glad över detta, men vad gör man? Det var ju inte med flit hon kräktes ner dator, sig själv, ventilationsfläkten i bilen, golv och säte. OH MY vad det luktar i bilen nu. Det blir sanering i morgon. Och inlämning av min dator för rengöring.
Först ska vi bara rädda alla bilder från i går. 

Mer bilder får ni vid annat tillfälle alltså. Ni har säkert överseende med detta lilla avbrott.


Mest nöjd!

2011-05-27 @ 11:11:12

img_6282 (MMS)

Mest nöjd!


På badhuset. Gissa vilka som inte varit i ...

2011-05-27 @ 10:01:30

img_3574 (MMS)

På badhuset. Gissa vilka som inte varit i vattnet? Gissa vem som säger HEM hela tiden? Kan bli några långa timmar det här ;)


Friday Morning

2011-05-27 @ 08:54:39

God morgon på er, sovit gott?
Vi har hafe en ganska så bra natt, men Alicia har däremot sovit dåligt och låg vaken i flera timmar i natt. Pigga och glada studsade i de ändå ur sängen runt 6 i morse.
Nu är frukosten avklarad och vi håller på att packa ihop våra pinaler ordentligt utspridda på lite yta. Det är dags att bege sig mot badhuset och ta oss det årliga badet... avskyr badhus, men vad gör man inte för barnen. 
Därefter styr vi mot Gällstad och Lager 157. Var några år sedan vi var där, men det ska bli kul. Där finns ju alltid bra basplagg till både barn och vuxna. Får väl se vad vi kan hitta.

Vad ska ni göra i dag?Natta

2011-05-26 @ 22:09:44Det blir ingen rapport om dagens träning eftersom jag inte utfört någon. Och jag som tyckte att vi skulle gå mycket i dag har inte ens kommit upp i 10000 steg. Otroligt! Däremot kan jag med mycket ångest tala om att jag tryckt i mig 45 gr Marabou choklad (och det var jäkligt gott). Det blev lite si och så med middagen också. Eftersom jag åt en kall kycklingsallad till lunch (äpple till mellanmål när de andra åt glass) så ville jag ha varm mat. Det blev en Bookmaker toast (utan bröd eftersom jag inte tål det) och några potatisklyftor. Jaja, det var ju inte så farligt egentligen, men det sätter sig i huvudet när man är noga numer.

Nu ska jag krypa ner i sängen och bläddra i ELLE (som jag hade med mig) och nya Fitness Magazine (som Oliver hittade åt mig i affären och sa "mamma ha"). Det hade han ju alldeles rätt i, jag hittade inte ens den när jag tittade efter den ;)

God natt nu med er och sov så gott. Ny dag i morgon och dessutom fredag. Igen!

Nya vänner

2011-05-26 @ 21:21:48Något av det allra bästa, enligt barnen, var att få klappa getterna. Oliver galopperade in, fullständigt orädd, med armarna utsträckta och vrålade HEJ HEJ HEJ till alla getter. Det gällde visst att springa så fort som möjligt för att hinna klappa så många getter som möjligt på så kort tid som möjligt. Sedan började han om. Alicia hade en lite lugnare approach, mycket tack vare en lite mer försiktighet som vi tjejer besitter ;)

När Alicia har stått och tittat och försökt kasta in blommor har Oliver vrålat sig hes på alla djur och försökt mata dem med stenar, papper och annat han kunnat hitta. Vad är det för fel på den ungen?
Här står jag och min nya söta vän och filosoferar lite om livet i allmänhet.
HEJ HEJ HEJ!!! Hör du mig inte? Jag har MAAAAT till dig. Här, ät grus. MAT MAT MAT! HALLÅ????


Dagens minsta och gosigaste

2011-05-26 @ 20:14:18måste helt enkelt ha varit den här lilla svartapan som precis fått vindruvor. Det fanns många små nyfödda i parken och det var faktiskt riktigt roligt att få se de flesta. Tack och lov så var det inte många där, ett par klassresor bara. Härligt med gott om plats och utrymme för barn med spring i benen.Mat!

2011-05-26 @ 16:58:54Vi har haft en otroligt FIN dag och sett massor av fina djur. Nu är vi alla trötta och hungriga och ska gå ut och äta någonstans. 800 bilder rikare och ni ska få ta del av alla... eller kanske några stycken. Nu mat!

Det allra allra bästa med Borås djurpark ä...

2011-05-26 @ 15:08:14

img_7027 (MMS)

Det allra allra bästa med Borås djurpark är att det finns ett tåg. Enligt Oliver alltså.


Auf Wiedersehn

2011-05-26 @ 07:57:41Tramsbilder från häromdagen.


Så där ja, då var vi äntligen klara!
Dags att slänga ut väskor och ungar i bilen och trampa gasen i botten och styra kosan mot Borås.

Jag hoppas att ni får en fin dag allihop! Vi hörs snart igen.

Snälla läs och sprid vidare

2011-05-25 @ 22:51:49Snälla söta ni, ta er tid att läsa den här bloggen. Malin och Jörgen har varit med om något ofattbart och det här måste nå ut till ALLA. Så här får det inte gå till helt enkelt!
Bloggen och historien är inte klar utan Malin skriver i den takt hon orkar skriva ner det. 

Det gör så ont i mitt mamma-hjärta att läsa det här!

Snälla ni, läs och sprid vidare... i era bloggar, på facebook, vart hän ni kan. 

(klicka på bilden för att komma till bloggen)

Dagens träning

2011-05-25 @ 22:33:15Packade och glada, men inte klara. Jag har otroligt svårt att packa dagen innan (även fast vi kör tidigt i morgon) eftersom det mesta av det som ska med kommer jag ju att använda i morgon bitti. Nu ska vi ju inte vara borta mer än en natt, men ändå!

Kvällen har alltså tillbringats med att yra runt och hitta lite här och lite där. Plocka undan lite och ta fram lite. Leta efter armpuffar och badringar (bilringarna har jag fullständig koll på däremot). Nu är det ju inte ett u-land vi ska till, inte heller staden som gud glömde. Vi ska till Borås! Det lär ju finnas affärer även där...

Jag känner mig fortfarande lite täppt i näsan och kroppen är slut efter ett bra pass i dag och framför allt ett bra pass i går (alltså blev just de muskelgrupperna inte lika hårt ansatta i dag). Nu behöver jag lite vila för att få in lite nytt syre i musklerna så att de är redo på lördag igen.

Dagens träning:

ca 1,5 mil på cykel (i halv storm i vanlig ordning, vi bor ju på kusten)
55 min Body Pump (ökade bara på bröst, backade på rygg)
7 385 på stegräknaren

Nu är det dags att tanka lite sömn, det kommer bli en lååång dag i morgon. Självklart följer både kamera och dator med så uppdatering kommer förhoppningsvis under kvällen. Och snälla, håll nu tummarna för att vi ska slippa regn!!!


God Natt med er kära vänner. Sov Så Gott!


Väggad

2011-05-25 @ 19:47:14
Jag känner mig febrig och förkyld, ont i huvudet, ont i nacken. Det första jag tänker på är att det är tur att det är vilodag i morgon. Inte att det är tråkigt att vara sjuk eller att vi ska resa bort. Nä, vilodag och ingen träning. Sjuka hjärna! Har bestämt mig för att ta mig en vilodag till på fredag. Tror min kropp kan behöva det, eller vad tror ni?

Dags att ta tag i mig själv och dra mig ur soffan. Det ska handlas på Ica och det ska packas 5 väskor. Ja, vi ska ju vara borta en natt!!!

The hard way

2011-05-25 @ 14:59:28


Har ni sett något så ynkligt? Oliver är lite hård i magen och det kan ju (uppenbarligen) få vem som helst ur balans...

Dags att ta fram symaskinen!Changes

2011-05-25 @ 11:23:36Det var ingen ny release på pumpen som jag fått för mig... den kommer visst nästa vecka. Istället körde jag en liten förändring i min shake, i går bytte jag jordgubbar mot blåbär och i dag byter jag blåbär mot mango. Det smakar gott det också.

Hur har ni det?

Tröttmössor och vurpor

2011-05-25 @ 08:35:56Snart dags att cykla iväg med nästa unge!
Alicia tog sig en liten vurpa precis utanför skolan. Man kan visst inte cykla upp på en trottoar från sidan... stackars liten. Mest grät hon för såren i händerna som vid närmare granskning visade sig vara gamla! Hoppla! Det hade hon visst glömt! Barn alltså, vad gjorde man innan dem? (sov, slappade, tittade på tv och valde själv program, läste i timmar i sträck, fikade i timmar i sträck, pratade i telefon ostört osv osv... fast vänta, det här gjorde jag ju innan jag träffade P sedan försvann hälften av allt)

Jag försöker ta mig samman och piggna till inför ett Pump-pass (ny release idag) men kroppen känns trött, huvudet känns trött och jag har ett svagt illamående som jag inte vet om det ska uppåt eller neråt. Samma visa i går, men det försvann när jag sprungit en stund. Vi får hålla tummarna för att detta också ska försvinna. 

I kväll får det nog bli lite tidigt i säng! Vad tror ni om den oddsaren?

Morning

2011-05-25 @ 07:37:17God morgon! 
Det var en hel hög med tröttmössor som snurrade runt här hemma i morse och packade regnkläder och matsäck. Alicia ska på utflykt på stranden i dag och vi får hålla tummarna för att hon inte blåser bort i stormen! Och att det inte regnar för mycket på dem.

Det står lite tvätt och packning på schemat för i dag, i övrigt ska jag nog försöka ta det lite lugnt i eftermiddag och bara vara hemma. Kanske skulle försöka mig på att få fram symaskinen? Försöka går ju.

Dags för mig att fixa det sista innan det är dags att cykla till skolan.

Dagens träning

2011-05-24 @ 22:50:05ÄNTLIGEN får man gå och lägga sig. Fastnade som i koma i soffan med datorn i knät. 

Jag fick till ett riktigt BRA pass i morse. Axlarna fick sig både en och två och sex omgångar, ryggen likaså. Faktiskt så mycket så att sista repsen på rodden gick det bara inte att hålla i. Det fanns liksom ingen styrka kvar i händerna... konstigt nog. Gott var det och pumpad blev jag, för en stund i alla fall.

Pst, sitter jag här en liten stund till så har P hunnit tömma diskmaskinen färdigt. Tror ni han kommer på mig?

Nu ska jag svepa över tänderna med lite tandkräm innan jag tar min huvudvärk och går och lägger mig. Likväl som jag tänkt gå och lägga mig tidigt, men tyckte att det var tråkigt så har jag inte fått ett endaste dugg uträttat! Att det ska vara så svårt?!?!

Dagens träning:

10 min löp (5+5 uppvärminig+intervall)
50 min styrketräning axlar och rygg
15 582 på stegräknaren (och det mina vänner, i mina nya easytones)

God natt på er!

Två pojkar, en tjej

2011-05-24 @ 22:38:10

Det var visst inte helt lätt att få Sveas odelade uppmärksamhet. Framförallt inte om man var tvungen att slåss om den mot Julian! Men såta och söta vänner som de är så lekte de lite här, lite där och så sprang de runt. Åt glass, klättrade och hittade kexs hos andra. Roliga små filurer de där!

Amatör!

2011-05-24 @ 19:53:14Det var med ett i princip tomt batteri vi kom till dagis! Några bilder hann jag knäppa och för den delen var det så jäkla kallt om fingrarna så jag ville inte stå med stela fingrar och hålla i kameran. Men ändå! Trött på mig själv.

Oliver avslutade kvällen med en bang, bokstavligt talat. Han ramlade baklänges ner från rutschkanan, inte framåt utan över stegen! Japp, tårarna sprutade och vi kom hem med minst ett blåmärke extra!

Nu ska jag packa upp disken och återkommer lite senare med ett par bilder till. Det blev inte så många.

Vi har haft supertrevligt!

Klockan?

2011-05-24 @ 16:30:54
Det var det här med tiden ja. Nu är det dags igen att ruuuuusa!

Flowers

2011-05-24 @ 13:45:18


Klänning i halvstorm kanske inte är att föredra. Jag har visat rumpan för kreti och pleti i dag, tur jag tränar så mycket ;)

Nu äntligen har jag kunnat sätta mig ner och andas lite. Det har gått i ett, som vanligt. Fick tillbringa 10 minuter på skolan med att LETA efter Alicia. Hon och en kompis hade gått iväg och lekt bakom ett stort buskage och det visste ju inte lärarna ens om. Tack och lov kom hon springande tillslut, men lite bannor fick det bli. Det måste ju säga till innan de går iväg!

Lunchen är äten och Oliver sover. Jag ska njuta mitt kaffe innan det är dags att först väcka Oliver och sedan sätta igång med maten. Det vankas pick-nick på dagis så det blir ju en del som ska pysslas med.

Vad gör ni i dag?

Någon var toksnabbt framme med ett sugrör ...

2011-05-24 @ 10:57:10

img_3912 (MMS)

Någon var toksnabbt framme med ett sugrör och snodde min shake. Ja finns det hjärterum så...


Mot skolan

2011-05-24 @ 07:41:00Tiden! Var är tiden??? Måste rusa NUUUU!

Dagens träning

2011-05-23 @ 22:34:12Bakom väntar sängen på mig och jag är faktiskt på väg, sminket är borta och tänderna är borstade.

Kvällen har varit rätt lugn och skön. P är med morfar/pappa och skruvar bil, igen. Barnen sover, tv:n avstängd. Härligt. Jag tittar faktiskt nästan inte alls på tv längre, det finns inget som lockar mig. Fast jag sätter gärna igång den när jag ska lägga mig, finns väl inget som är så sövande som tv:n?
Fast i kväll blir det senaste Damernas Värld som ska läsas. Måste ju komma ikapp. 

Har precis kollat lite öppettider inför veckans äventyr. Vi åker ju till Borås på torsdag och ska både gå på djurpark och äventyrsbad. Det sistnämnda ser jag inte alls fram emot. Gillar inte badhus och gillar inte att strutta runt i baddräkt. Fast å andra sidan får jag ju inviga min nya baddräkt... nåväl, jag överlever.
Har även precis pratat med hotellet och JIPPI! det finns ett litet gym. I alla fall ett löparband så det får det bli på fredag morgon. Missar ju min träning här hemma så då får man allt hitta på något annat. 

Dagens träning:

45 min styrketräning - biceps, triceps och bröst
14 192 på stegräknaren (SÅ ska det se ut)

I morgon är Ulla äntligen tillbaka och det ska bli en fröjd att få lämna Oliver i hennes trygga händer. Och jag, jag ska pumpa rygg och axlar. Det ska också bli roligt.

Nu hörde jag P komma hem, bäst att släcka ner va?

Sov nu så gott kära vänner!

Do try this @ home

2011-05-23 @ 21:02:43Kesella Hallon! Så. Jäkla. Gott. 
Som glass, godis, yoghurt all rolled into one. Fanns på Hemköp!

I mitt paket

2011-05-23 @ 20:37:34Egentligen skulle jag ha dragit fram min gamla symaskin och lagt upp lite byxor nu, men jag tyar bara inte.

Istället tänkte jag visa er vad jag fick i mitt paket från Start Fitness i dag. Och ni må tro att de är snabba (och billiga)! Jag beställde i onsdags! Bättre än många svenska sajter!
I alla fall, ett par nya träningsbyxor är ett måste! Tvättar ju två gånger i veckan nu för att ha lite rent att sätta på mig och det behövs när man tränar 5 gånger i veckan. Fast nästa gång tänkte jag försöka hitta några andra slags byxor. Nu har jag 3 sådana här långa par och 1 par kortare. Det räcker nog.
Två linnen från Nike. Ska bli kul att träna axlar i morgon och se om de ser mer pumpade ut i dessa kläderna. ;) Strumporna fick jag på köpet till mina fina Reebok EasyTone. Har testat dem lite i kväll och jag kan väl inte säga att jag märkt någon skillnad än, men va fan, går man mycket så kan man ju lika gärna ha sådana här som vanliga träningsskor. Mina gamla gamla löparskor går nu i graven. Näst på tur står ett par nya innelöparskor! Får se vad det kan bli.

Nu ska jag göra mig en kopp te och ta mig ett litet mellanmål, något som jag verkligen längtat efter. Ni ska få se vad det är!

These shoes were made for walking!

2011-05-23 @ 19:21:48

img_7011 (MMS)

These shoes were made for walking!


Hair-do

2011-05-23 @ 14:53:09

Please don't mind the mountain of laundry lying on our bed... it's clean though!


I dag kom äntligen min donut bun i posten! Så enkel, så fint.
Jag gillar det klassiska och jag gillar att knuten blir så jämn. 

Vill du också beställa en? Släng iväg ett mail till Jenny och för 45:- inkl frakt får du den hemskickad. Bra va?

jenny.carlsson83@hotmail.com


Så här ser den ut och så här använder du den!

Och så ut igen

2011-05-23 @ 13:27:06Nu ska jag alldeles strax ge mig ut på en ny promenad för att hämta hem min lilla guldklimp. Alicia blev jag precis av med när grannkompisen kom och ringde på. Tyst blev det!
Vi har stoppat i oss rester till lunch idag, Alicia åt pasta (nykokt förvisso) och köttfärssås och jag åt tabouleh och kött. Smakade nästan ännu bättre idag.

En sväng inom tvättstugan först så är jag på g.

Hjemme

2011-05-23 @ 11:02:39Hemma igen efter att ha lämnat en glad Oliver, parkerat Alicia i soffan i receptionen på gymmet (med en övervakande blick av snälla Madeleine) och jag har fått pumpa ur armarna... 
En tur inom BR för att Alicia ska kunna kika lite på ev födelseldagspresenter. Jag hörde mig själv dissa allt hon pekade på med att "du har ju redan 10 Barbie du inte leker med", "du har ju redan sådana pärlor varav hälften numer ligger i dammsugaren", "du leker ju inte med de Pet Shop du har" osv osv. Så jag bet mig i tungan, sa positiva saker, tog lite bilder med iphonen och bönade om att vi skulle gå hem. Hon testade även en slags sparkcykel, som man inte behöver sparka utan man gungar fram den med en höftrörelse i sidled (fattar ni?). Kostade en dryg tusenlapp, men hellre en vettig sak än 20 ovettiga saker som bara ligger och dräller.

Ja väl, nu ska jag sortera lite tvätt och kliva in i duschen. Ni anar nog vad jag ska pyssla med i eftermiddag.

Tidsoptimist? Javisst!

2011-05-23 @ 08:29:58
Tidsschemat håller inte. Om man går upp en timma senare och ska iväg en timma senare borde det väl gå på ett ut? Det gör det inte kan jag meddela. Måste rusa nu, men återkommer senare, som vanligt!

Njut dagen!

Sleeping beauty

2011-05-22 @ 22:08:18Nu är det ju inte som så att Alicia satt och sov när jag tog bilden utan snarare så att jag fascineras av vilken millisekund man tar ett foto på. Tänk vad man kan fånga med en kamera?

Nu har vi kvällsfikat på lite gammal glass... inte bra, men jag kände att det kan jag nog få unna mig. Det är ju inga litrar vi pratar om här. Däremot skulle P ha sprungit i dag, men det blev det inget med. Jag är den förste att stötta honom med att inte tycka han ska ge sig ut i regnet och åskan, men sedan är jag även den förste med att pika honom för att han INTE gör det... Gud nåde honom om han gjorde likadant mot mig!

Jag har däremot inte tränat i dag, jag har inte ens varit utanför dörren! Och stegräknaren glömde jag hänga på mig i morse och kom på det alldeles för sent. Jag hade den däremot i går och jag tror jag kom upp i 6000 steg. Inte mycket att hänga i granen, men ändå. Däremot gjorde jag ett jäkligt bra pass på gymmet. Jag känner det i skinkorna i dag och då måste det ju har gjort nytta.

I morgon ställs jag inför ett litet problem som jag inte har den ultimata lösningen för. Skolan är stängd, miniklubben är stängd. Morfar ska iväg, morbror sover (jobbar natt), mormor jobbat och pappa jobbar. Det lutar åt att ta med Alicia till gymmet, parkera henne i soffan i receptionen med en bärbar dvd och psp:n och köra skiten ur mig själv jäkligt snabbt. Vad tror ni om det? Borde funka va?

Nu ska jag gå och tvätta bort mina panda-ögon, borsta tänderna och tömma diskmaskinen, sedan blir det sängen. Måste sova lite innan det är dags att gå upp igen och vi är alldeles för dåliga på att komma i säng här hemma. Ja, vi vuxna alltså, barnen har inget val ;)

God Natt på er kära vänner, sov så gott!
Finaste Alicia med nya stora framtänder! I dag fick jag även veta att hon kommer att hamna i samma klass som bästisen Wivie till hösten. Lycka! (för oss alla).

Saturday dinner on a Sunday

2011-05-22 @ 21:12:55Egentligen skulle vi ha grillat i går, men tiden sprang iväg och jag var alldeles för trött för att ställa mig i köket. Igår fick det alltså bli spaghetti bolognese och köttet sparade vi till idag.
Eftersom jag redan stod i köket tog P, efter att ha skalat potatis, köttet under ena armen, grillen under den andra och med barnen i släptåg gick han ner till gården för börja elda. Till sällskap hade han morbror P. Två karlar, en grill...

Inne i köket drog jag igång ugnen, klyftade potatisen, kokade upp den och la den i plåt med rapsolja och chilisalt. Kokade bulgur, hackade bladpersilja, tomat och rödlök. Dressing på Sumak, paprikapulver, mynta, olivolja och citronsaft. Tabouleh'n var klar. Skära upp Halloumi, pensla med olja och ett par drag med pepparkvarnen. Skära upp fetaost, oliver och soltorkade tomater. Duka bordet. Göra kall sås på creme fraiche och tatzikikrydda. OCH bränna handen på plattan... korkade jag skulle känna vilken platta som var varmast och hade HELT glömt att jag kokat potatis nyligen. Helvete vad ont det gjorde! Men jag hittade även den varmaste plattan... Blåsa är på g.

Tillslut kom de så upp, karlarna och barnen, med köttet (och halloumin)! Som de så ordentligt grillat, vänt på och tittat på. Visst är de duktiga!

Men det var gott också, alltihop! Fast bäst var nog tabouleh'n ;)Made @ home

2011-05-22 @ 19:39:16
Nu var ju ugnen uppvärmd och så även jag. Lika bra att dra igång ett annat projekt som legat till sig under veckan. Egen müsli.

3 dl havregryn
3 dl rågflingor
3 dl dinkelflingor
1 dl boveteflingor
1 dl linfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor

blandas med

3/4 dl vatten
3 msk linfröolja
2 msk flytande honung

Blanda väl och lägg på ett bakplåtspappersklädd ugnsform. In i ugnen på 175° i ca 20 minuter. Rör om under tiden så att det inte bränns vid. Ta ut och låt svalna och addera:

1 dl kokosflingor
80 gr gojibär

Galet gott och galet nyttigt. Det här kommer jag att äta till frukost VARJE dag tillsammans med lite naturell lättyoghurt och 2 ägg.
Du vet väl om hur många fördelar detta lilla bär har? Nämligen följande:

  • 6 ggr mer betakaroten än i morötter – bästa medicinen för ögonen
  • Det enda livsmedel hittills som stimulerar produktionen av mänskligt tillväxthormon
  • Komplett proteinkälla, innehåller 18 aminosyror
  • Innehåller mer än 21 spårämnen såsom fosfor, järn, zink, germanium, selen, koppar och kalcium
  • Rikligt med vitaminer – A-vitamin, B1, B2 och B6-vitamin, C-vitamin samt E-vitamin
  • Viktiga fettsyror
  • Beta-sitosterol som anses sänka kolesterolhalten och motverka prostataförstoring.
  • Mycket hög andel antioxidanter, 10 ggr mer än blåbär, som räknas som en mycket god källa till antioxidanter

Dreams

2011-05-22 @ 18:45:09
Inte nog med att jag bara hann med två tidningar innan ögonlocken trillade ihop, jag blev vansinnigt baksugen också. Så när jag väl vaknat till liv igen, 30 minuter senare, ställde jag mig i köket för att baka ett gäng kakor. Det var otroligt längesedan jag bakade Drömmar. 
Dessa blev väldigt spröda och "krispiga", men goda.

ca 25-30 stycken

50 gram rumstempererat smör
1 1/2 dl socker
1/2 dl raps- el matolja
ca 2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk hjorthornssalt

1. Sätt ugnen på 150°. Vispa smör och socker vitt och fluffigt med elvisp.
2. Tillsätt oljan, lite i taget, under omrörning. 
3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ihop degen på låg hastighet.
4. Rulla små kulor och lägg dem glest på bakplåtsklädda plåtar.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills de känns torra och lätta. Låt svalna på plåten.

Behagliga söndag

2011-05-22 @ 09:41:34Underbara söndag!
Frukosten är avklarad, barnen är påklädda (eller nej förresten, Oliver rusar fortfarande in pyjamas) och jag ska dra igång kaffebryggaren och sätta mig i soffan och bara njuta.

Vi fick sett filmen tillslut, klockan 1 var den slut. Då hade jag varit nära att somna många gånger. Filmen var ok, lite förutsägbar, men med lite eye-candy gick det ju an... Vi såg SWAT: Firefight med Gabriel Macht. Googla honom ;)

Nuuu

2011-05-21 @ 22:54:56
Nu äntligen är det klart, vi får titta på min STORA mac inne i sovrummet. Gissa vem som kommer att somna? Så nu ska jag ta min uppblåsta, ömma mage och gå och lägga mig! Jag tål inte att äta bröd längre, inte något ljusare bröd i alla fall (testdag i dag) så det får jag nog låta bli i fortsättningen. Jag som gillar bröd... men det är inte värt att må så här bara för den sakens skull. Jaja, nu ska vi se film!

Snark

2011-05-21 @ 22:18:27
I 45 minuter har P försökt få igång en film på Voddler eftersom vi fått några gratis biljetter (vi var med och testade beta-versionen från början). Det går till 85% sedan tar det stopp. Funderar på att gå och lägga mig istället.

Core Boll

2011-05-21 @ 18:41:20
Sist, men inte minst, visades Core Boll och herregud vilken träning man kan få för bålen om man har en pilatesboll till hjälp. Man kan hitta muskler både här och där som man inte visste att man hade. Det här är helt suverän och framför allt VIKTIG träning för oss som fått barn! Du tränar upp stabiliteten som du så väl behöver göra efter att ha burit ett barn (eller fler).

Intressemössa av...

2011-05-21 @ 17:47:28
Oliver däremot var inte ett dugg intresserad av att titta på någon träning, alls. Om inte Ulla var där kunde det kvitta, tyckte han. Peta ner löv i brunnar lockade hans intresse istället. Eller mosa myror, som den kille han är ;)

Functional Moves

2011-05-21 @ 17:21:57
Det var inte bara Zumba som visades upp utan även FM, som jag brukar köra på fredags morgonen. Ett BRA sätt att inleda helgen (även fast jag inte tar helg förrän efter lördagens mördarpass). Det krävs uthållighet, styrka och bra balans för FM och här får även de små musklerna jobba! Ett jäkligt bra pass med andra ord.
Prova vettja!

Get ready to Zumba

2011-05-21 @ 16:46:47
I dag har FORM Friskvård visat upp en del av personalen och vad de går för. Solen sken och det var mycket folk som stannade och tittade, härligt!

Visst blir man sugen på ZzzzzzUMBA när man ser bilderna?Dagens träning

2011-05-20 @ 23:54:44Sjuka barn pajar verkligen stegandet för mig. Det blir inga promenader helt enkelt... Det är ju för väl att jag har en snäll pappa som kan komma och passa dem så att jag kan smita iväg och träna en stund.

Läste en bra krönika/ledare av Claes Åkesson i Runners World om just träning och barnvakt. Många reagerar på att man skaffar barnvakt för att just träna. Det är väl inte bra, träna är ju inte viktigt. MEN, när det gäller en fest på en lördag tex DÅ är det ingen som höjer ett ögonbryn. För att dricka alkohol och festa, det är ok. Träna är det inte... Märkligt va? Tur att jag i princip inte dricker längre, det är inte värt det ;)

Nu börjar det bli dags att komma till sängen. Har precis läst ut veckans bok, något så lärorikt som Lauren Weisbergers "Diamanter är för evigt". Vill man läsa utan att behöva koppla in kontoret så funkar den här alldeles utmärkt. I morgon går jag på tidningshögen.

Dagens träning:

45 min FM (Functional Moves)
9 810 på stegräknaren

Är man dum i huvudet om man längtar till träningen i morgon? I så fall är jag det.

Nu, GOD NATT!

Planlagt

2011-05-20 @ 22:26:13Har precis planerat och lagt upp morgondagens träningspass. Det blir ett mördarpass för benen! Först en hejdundrande massa benövningar för att gå direkt in i spinningsalen och köra skiten ur mig i 45 minuter. Jag förväntar mig att bli hämtad i Olivers vagn ;)
Är så sjukt taggad redan nu, men P tyckte att gränsen var nådd när jag omedvetet stod och nynnade "Baby we were born to run"...

Pellejöns

2011-05-20 @ 21:52:27
Min lilla lilla Pellejöns (som jag oftar kallar honom för han är en riktig Pellejöns) flinade upp sig rejält inför kameran vid matbordet tidigare. Och så skulle det tramsas så klart... Tills han fick nog!


Dessert

2011-05-20 @ 20:19:09Fruktsallad "en masse". Köpte nektariner, jordgubbar och vattenmelon, ananas hade vi redan hemma. Och medan de andra tre gottegrisarna valde glass och maränger till sin sallad åt jag naturell yoghurt uppblandad med lite florsocker. Frukt är fullständigt underskattat!

Dinner

2011-05-20 @ 17:58:27Dagens middag blev MYCKET bättre än gårdagens, det kan ni hoppa opp och sätta er på ;)

Köket bjöd på potatisklyftor (tricket är att koka ur stärkelsen för att få dem riktigt goda), blåmögelostsås på cremé fraiche, bladpersiljasallad med tomat och lök, och sist men inte minst nötfärsbiffar med smak av dijonsenap och grönpeppar. Mmmm. Även barnen gillade detta, MEN de slapp grönpepparn i sina biffar och de fick en vanlig sås gjord på sky, grädde, kalvfond och soja. Oliver åt nog 6 klyftor och en hel liten biff (mer än vad Alicia gjorde)

Nu ska jag göra kaffe för det vankas efterrätt. Ska fota och visa vad det är!

Mina små

2011-05-20 @ 12:20:58Finastse Alicia som fortfarande har lite feber. Hon åt en massa plättar med små sylthjärtan på till lunch och sitter nu och pysslar på sitt rum med radion på.

Finaste Oliver som åt en liten hög med plättar och en stor hög med ärtor och majs, har fått ny blöja och med ett löfte om att köpa glass somnat tyst och stilla i sin säng.

Mamman ska nu sätta sig med en bok och njuta en liten stund.

En liten dagens. Varsågoda!

2011-05-20 @ 11:10:04

img_7444 (MMS)

En liten dagens. Varsågoda!


Read this and weep...

2011-05-20 @ 10:59:32
Sverige, i dag, 2011...Klicka på bilden för att läsa, snälla! JUST DO IT!

Bloggen ligger nere och jag ska strax skut...

2011-05-20 @ 08:16:42

img_9708 (MMS)

Bloggen ligger nere och jag ska strax skutta iväg å träna. I dag adderar vi Oliver till sjukstugan. Måtte det gå över snabbt! Alicia känns fortfarande lite varm så det blir soffläge för bägge. Stackars morfar ;)


Dagens träning

2011-05-19 @ 22:31:44Det är ju skrattretande det här! Löjligt! Vilodag och absolut noll träning, knappt gått något heller. Jaja, en dag är en dag, i morgon är en ny.

Barnen somnade så snällt i sina sängar innan och jag fick faktiskt tiden till att få i väg en ansökan. Ytterligare en ska skickas och det kanske redan i morgon? 
Alicia är nu feberfri, men får ta en vilodag i morgon också. Och eftersom A är hemma får Oliver också vara hemma och alltså så får morfar komma och leka barnvakt så att jag kan få gå och träna. Vill inte ta med dem till miniklubben utifall att hon blir sämre, Alicia alltså.

Men nu tänker jag lägga mig, nu nu nu! Måtte jag komma i säng också, det finns så mycket "ska bara" på vägen.

Dagens träning:

ca 1 mil på cykel (se där ja, det tänkte jag ju inte på)
5 290 på stegräknaren (löjligt!)


Och här kommer ett frisyrtips till i morgon. Om ni lyckas får ni gärna tala om hur man gör! Det här var ju URSNYGGT!

God Natt!Klicka på bilden för källa.Väldoftande och välkammade

2011-05-19 @ 19:01:59Så här ser det ALDRIG ut när pappa P är hemma! Då hojtas det, jagas runt och leks ända till man stupar i säng. Men när jag är hemma själv med dem så är de mycket lugnare och mer stillsamma. Rätt skönt! Tänk om det vore tvärt om? Hua!
Nu sitter de där ihopkrupna och tittar på Madicken. Alldeles snart ska jag blåsa Alicias hår och sedan göra välling till Oliver. Bums i säng för två trötta och söta barn!
Min lilla sjukling som faktiskt piggnat till i dag och inte alls känns så varm längre. Men det blir en hemmadag i morgon i alla fall, men vi kanske kan ta oss ut på eftermiddagen? Håll tummarna för det!
Min sötaste lille pojke, full av bus och skratt! Lite besviken för att han inte fick följa med pappa och morbror P...

Bon Appétit

2011-05-19 @ 17:52:37En måltid som var väldigt mycket, men inte direkt Bon. Testat, kommer förmodligen inte att göra om det.
En slags fiskgratäng med couscous, krossade tomater, basilika och bönor. Ovanpå det pangasiusfiléer penslade med tomatpuré, olja och tabasco...

Men barnen fick potatis till sin fisk, men de var även tvungna att smaka på allt. Oliver fick i sig lite couscous, men sojabönorna gillade ingen av dem. För oss är det viktigt att smaka på ALLT och att de lär sig äta grönsaker till varje måltid. Något de kommer ha glädje av hela livet!

Nu ska jag stoppa smutsiga (Oliver) och svettiga (Alicia) barn i ett bad innan det är dags för sängen.

P? Han har flytt fältet för att åka och fiska (har ni hört något så tråkigt!), men innan han stack iväg sa han att han har världens bästa fru! Undrar vad han vill nu?Jag plussade på råkostsallad på min tallrik. Har ni testat ICA's färdiga? Supergod, om man inte smakar så mycket på rödbetorna... ;)


Klippt och skuret

2011-05-19 @ 14:26:59Med mitt krav på att håret måste gå att sätta upp i tofs när jag tränar fanns det inte så många alternativ att välja på. Det fick bli en rejäl uppklippning! Och OM det behövdes. Slitet som tuggummi, torrt som fnöske. Men nu så, nu är på g igen. Som ny, nästan!

Dagens sötaste

2011-05-19 @ 11:40:18


Uppkurad i soffan innan dagis.


Så där ja, då var lunchen intagen också. Snabbt i med en kopp kaffe också och sedan upp på cykeln mot Magda. Har fortfarande inte bestämt mig vad jag vill göra. Ska pejla lite med Magda först.

Vad hittar ni på i dag?
Lite Bolibompa är ju inte fel. För dagen klädd i urtvättad body från Lindex och Alicias gamla snickisar från Pour! Superfina!

Finaste Alice

2011-05-19 @ 09:51:05


Finaste Alice, bild från igår.

Nu ligger Alicia i soffan och äter glass. Hon somnade om innan och jag fick väcka henne för att tala om att vi skulle iväg till dagis. 
Själv roar jag mig kungligt med tvätt och städ. Åh vad underbart det är med en vilodag ;)

Sjukstuga

2011-05-19 @ 07:20:42God Morgon!

En liten snabb uppdatering. Alicia har fortfarande feber. Hon har varit upp och druckit lite och ätit en macka och nu ligger hon i sin säng igen. Oliver sprallade upp tidigt som vanligt och väckte sin mamma med en dansk skalle. Härligt! ;)

Nu ska jag koka min ägg, fixa mitt vatten och äta min frukost. Vi har gott om tid!

Dagens träning

2011-05-18 @ 22:33:18


Men alltså kolla min axel? Seriöst! Alla timmar i gymmet börjar äntligen att synas! Åhh, det är så roligt. (hur muppig man nu kan vara för att sitta och flina åt sina egna muskler).

Barnen sover! De åkte i säng redan 18.30 med ett kort avbrott för besök av mormor ;) Oliver tog lite längre tid på sig att somna och hade många funderingar på morfars bil och morbrors bil. Vi får nog be om att få åka dem igen...

Jag har däremot roat mig kungligt med att lägga en beställning hos den HÄR butiken. Ett par EasyTones är beställda och det till halva priset mot i butik. Det slank även ner ett par linnen och ett par till löparbyxor. Totalen, inkl frakt (£ 30) uppkom till priset av ett par easytones... ganska bra va? Nu får jag bara vänta tills de kommer hem också.

Dagens träning:

ca 1,5 mil på cykel
55 Body Pump (ökade)
6 245 på stegräknaren

Pumpen ja, det är en lite rolig historia i sig. Man jobbar ju med viktplattor på 1,25  2,5 och 5 (ja, det finns 10 och 20 också, men dem har jag aldrig nuddat ens). När jag gör ökningar jobbar jag oftast med de små plattorna, för att lura hjärnan lite. Och eftersom jag la på en 2,5 och två små förra gången (på bröst) så tog jag i och la på en 5:a i dag.... Och när vi kom till triceps så gick jag från en 2,5 och en liten och la på en liten till, för lägga på en ren 5:a, det vore för mycket. Jaa, hur var det då med matten Lotta? Hur korkad får man vara? Jag har liksom struntat i de där 0,25 vilket faktiskt också blir lite vikt när man har ett par stycken. Så, nästa vecka skiter vi i småpluttarna och lägger på 5:or direkt! På triceps och bröst i alla fall... Biceps är inte lika starka (mindre muskel), medan benen nog kan kika upp på ett par 10:or! Tjoho på det!

Nu ska jag läsa, och sova. God natt med er!Äntligen

2011-05-18 @ 20:17:31Jag har fullständigt snöat in på detta mellanmål och äter så fort jag får chansen, nästan i alla fall. Minikeso, hackat äpple och massor av kanel. Så jävla gott!!! Kvällsmål nuuuuu!

Ny träningsform

2011-05-18 @ 19:01:07
God kväll go' vänner. Låt oss presentera en ny variant av backhoppning/säckhoppning/påshoppning. Extremt bra träning för både biceps och axlar, men framför allt för skrattmusklerna.

Ta en lagom står påse, kliv i och börja hoppa!

Change

2011-05-18 @ 15:32:27
Jag längtar efter min vilodag i morgon. Lämna barnen på skola resp dagis och bara ligga i soffan och läsa. Men! En tvättid är bokad och det behövs verkligen. Slut på träningsbyxor och på fredag kör vi igen. Alicia! Ja, Alicia kom hem från skolan, la sig på sin säng och hade pang bom HÖG feber! Blossande kinder och varm som tusan. Jaha, det var min vilodag det...

Dag tre

2011-05-18 @ 13:35:21Alltså dag tre på BioDrain och jag mår kanon. Eller nu ljög jag, jag är lite trött och sliten och har huvudvärk, men i övrigt mår jag BRA! Träningen gick bättre än vad det kändes som den skulle göra. Det var med trötta stumma ben jag gick in på passet, men jag presterade bättre och ökade mina vikter. Gott!

Jo, efter ett pass som Body Pump är man lite lätt uppumpad när man kommer hem. Efter en dusch och lite lotion blir det liksom ännu svårare att komma i jeansen. Svullna ben och kletiga ben i tighta jeans är ingen enkel kombo. Men, redan i dag, dag tre, sitter jeansen lite lösare! Så jäkla gott! Fortsätter jag så här kommer jag ju tappa byxorna om ett år eller så ;) Och så får vi leta efter mig med förstoringsglas... Skämt åsido, jag rekommenderar BioDrain! Kör en kur innan sommaren, lägg om din kost, börja träna och må bättre!

Morning

2011-05-18 @ 08:38:17God Morgon!

Sitter och sörplar lite java innan vi ska cykla iväg mot dagis. Försöker få mig själv att ladda inför passet, men det känns långt borta just nu! Se, även solen har sina fläckar ;) Nej, men oavsett hur lite lust jag har just nu så vet jag att det vänder när jag kommer dit och framför allt hur gott det känns efteråt. Så, det är bara att bita i det sura äpplet och sluta lyssna på de inre rösterna och blunda. Som jag läste någonstans: Excuses are for fat people ;) (och det vill jag ju inte vara igen).

Bra natt annars. Oliver kom in vid halv 6 och en timma senare var hela familjen uppe och fixade. Rätt skönt att komma upp faktiskt.

Nej, nu hinner jag inte sitta här och dravla utan måste jaga rätt på Oliver som lagt sig till med den trevliga vanan att spotta på glasrutor och speglar. Tack, men nej tack. Dagens träning

2011-05-17 @ 23:05:45Vad är det för fel på mig? Jag blir galen på mig själv. 
För drygt en timma sedan stod jag i köket och skulle göra en sista kopp te för att sedan gå och lägga mig och läsa. Medan vattnet kokar upp kommer jag på att jag kan rensa medicin-skåpet. Jaaa, för det måste jag ju göra just i kväll. Rensa foton och sådant oviktigt, kan ju vänta, eller hur?
Efter ett litet tag kommer P hem. Koka upp vatten på nytt, eftersom jag fortfarande inte gjort min egen kopp, och så sätter vi oss en stund i soffan och pratar. Glömmer bort mitt te i köket och får hinka i mig det ljummet. Mums?! In i badrummet för att borsta tänderna. Just det ja, Alicia ska ju ha en ny tandborste. Hmm, det kanske jag också skulle slå till med. Byta ut och ta fram nya, plocka lite i skåpet under tiden. 
Prata en stund till i soffan och titta där, minsann, lite nya muskler i axlarna. Varpå det ska börja dras, tas i, hållas emot, allt för att dessa fina muskler ska synas, varpå jag blir svettig, igen! Men ååå, jag skulle ju sova!

Så, nu sitter jag har, varm och redo för sängen med pumpande axlar ;)

Dagens träning:

ca 4 km cykel (i regn, det borde ge dubbla poäng)
10 min löpning (5+5 och då ökade jag hastigheten på intervallerna med 0,5 km/h på stegring)
60 min styrketräning varav 40 effektivt (mycket snack hann vi med också ;))

Äntligen! Nu är jag klar, nu ska jag läsa lite innan ögonen trillar ihop.

God Natt!

I'm on...

2011-05-17 @ 20:05:53


I'll try anything once...

Men herregud vilken seg dag! Trötta är vi och jag stinker vitlök ;) När vi väl kommit hem var det bara att kavla upp armarna och ställa sig i köket, min rätta plats. Fast jag gillar att laga mat om jag bara får hjälp med inspirationen, det är oftast det som är det tråkiga. "Vad ska vi äta i dag?"...

Så nu är barnen i säng och jag ska strax gå och pussa lite på mitt minsta lilla monster. Han börjar bli rätt stark vilket Alicia får känna på. Eftersom han fortfarande inte har talat har han börjat puckla på henne om han inte kan göra sig förstådd på annat sätt. Vilket resulterade i att P och jag satt vid köksbordet och hörde hur han klappade till henne om och om igen. Alicia skrek och smackade honom på huvudet. Vilket liv det blev tillslut! Men de redde upp det själva och blev vänner igen, i ungefär 5 sekunder!

Vad har jag nu hittat på då? Jo, nu kör vi lite detox här hemma! Alla har vi slaggprodukter i kroppen som kan vara rätt bra att bli av med. Så när jag läste reklamen, lättköpt som jag är, om BioDrain så var jag ju bara tvungen att testa. Man behöver inte lägga om kosten (fast det har jag ju gjort ändå) utan man ökar bara vätskeintaget till ca 1,5-2 liter om dagen (vilket vi alla borde göra ändå). Och efter 2, eller hellre 4, veckor så har man fått klarare hud, renare kropp, uppstramad hy och förhoppningsvis gått ner ett par kilon. Det här gillar vi!

För att vara lite extra nyttig och duktig så kokar jag upp 2 liter vatten, skär ner ett par cm färsk ingefära, pressar i en halv citron och dricker och njuter under dagen! Jag gillar mitt vatten rumstempererat så det här passar mig perfekt. Känns lite bättre och godare än vanligt kranvatten.

Vi får väl se hur resultatet blir om en sådär 4 veckor.

Vi åker Honda!

2011-05-17 @ 15:36:46

img_1909 (MMS)

Vi åker Honda!


En sådan dag

2011-05-17 @ 14:07:24


Efter 100 "sitt-ner-i-vagnen-Oliver" och 100 "gå-inte-framför-vagnen-Alicia", ett maraton inne på Hemköp, ett visa-kort utan pengar, ett bankbesök i 110 km/h, betala på Hemköp, kissnödig, hungrig, trötta ben, ont i benen, en kollaps av en Oliver som inte fick klättra i trappan, är vi nu äntligen hemma. Och har varit på toaletten, ätit lunch och fått Oliver i säng. Jag fick mig även ett litet psykbryt när Oliver låg på hallmattan och vrålade efter sin napp, Alicia snubblar över den ena matkassen medan jag själv brottades med den andra som satt fast under vagnen, aggressionen ur systemet. Nu så, nu andas vi igen. In - ut, in - ut.

Måste. Vila. Lite. Snart. Väcka. Oliver.

Klart för dagen

2011-05-17 @ 10:24:41Multitasking. Dricka proteinshake, prata med bror och blogga. Det ska vara en tjej till det! (duscha får jag nog vänta lite med ;))

Dagens träning

2011-05-16 @ 22:37:34Ett sista snabbt stopp innan sängen (som jag har alldeles bakom mig). 

Dagens träning:

ca 1,6 mil på cykel
10 + 10 min löpning (uppvärmning 5+5 med intervall samt 10 min nedvarvning)
50 min styrketräning biceps, triceps och bröst

Nu ska det sovas och laddas batterier. I morgon blir det en ny dag med nya möjligheter och då ska jag försöka komma ihåg och visa er vad jag startat med i dag.

God natt vänner!


Myror

2011-05-16 @ 21:53:25
Mamma vet exakt hur jag känner mig just nu. Det kryper i lederna så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Restless legs kallas det visst och jag har det i knä- och armbågsleder. 

Ska snart gå och lägga mig, men först kolla igenom morgondagens träningsschema och vilka övningar jag vill köra.

I en annan del av...

2011-05-16 @ 19:13:14
soffan sitter just nu Alicia och tittar på Pingvinerna från Madagaskar.
Jag har landat efter en massa matlagning och disk. Till middag i dag blev det lax i ugnen, potatis, färsk broccoli, ärtor och en sallad på svart quinoa, tomater och avokado. Gott och nyttigt, ni kan ju räkna ut vem som åt vad av barnen och mig ;)

P kom hem något tidigare än jag trott, han jobbade över, och fick på så sätt äta ljummen mat istället för kall. Tur för honom. 

Snart dags att få fröken i säng så att man kan kollapsa helt och hållet här. Har en svag fundering på att gå igenom mina recept-lådor, men det stannar förmodligen vid tanken. Vi får väl se.

HELP needed

2011-05-16 @ 13:42:05På torsdag ska jag till Magda och klippa mig, bara klippa. Jag har otrolig beslutsångest på vad jag vill med mitt hår. Skulle så himla gärna ha långt hår, men vet ju att jag bara sätter upp det i en tråkig tofs. Kanske skulle jag klippa av en decimeter eller så? Det måste fortfarande gå att sätta upp så inte kortare än så. Men ÅÅÅÅÅ, blir galen på detta i-landsproblem. Kort har jag haft i omgångar, alltså riktigt kort, men det orkar jag inte fixa med varje morgon. 

Vad tycker ni? Please, hjälp mig, kom med förslag!

Jo tack

2011-05-16 @ 11:00:49Det gick faktiskt bra att träna trots jag gäspade mig nedför trappan till gymmet. Efter uppvärmning med intervall löpning drog jag på både högt och lågt bland vikterna.

Har inget proteinpulver hemma (fortfarande inte) och blandade ihop en egen återställare. Sojamjölk, banan, färska jordgubbar och ett ägg, och så isbitar förstås, det måste vara kallt.

Nu tänkte jag ta en lång dusch utan översvämning och sedan be för att alla mörka moln håller sig borta när jag ska hämta A. Måste inom och Lilla kvarn och prata lite med Anna också, vi ska gymma ihop i morgon nämligen. Coolt va? (skoja bara, man är inte cool när man är 35...)


Ny vecka

2011-05-16 @ 08:35:34


Bild från Vi.sualize.Us


God morgon, eller är det?
Efter att ha cyklat i motvind, både till och från skolan, gick luften ur mig (vilket den inte borde ha gjort eftersom det blåste in i mig). Oliver har fått i sig sin gröt och jag försöker peppa mig själv till träning. Jag vet ju att jag kommer att piggna till så fort jag kommer till gymmet, men just i detta nu är jag lättövertalad.

Inga planer för dagen direkt, P ska jobba över. Nej vet ni, det här duger inte. Hej och hå, upp och hoppa, nu kör vi. Nu rycker jag upp mig och tar mig i kragen!

Go Monday!

Dagens träning

2011-05-15 @ 22:46:11Så där ja, då förlorade Sverige ett silver! Jag har förvisso inte tittat, men jag har en gube brevid som tittar så jag tvingas ju lyssna på skiten. Har någon slags aversion mot att just lyssna på sport. Finns det något jobbigare?

Jag har i alla fall tillbringat kvällen med att lyssna på musik, med lurar på förstås. Har tröttnat på min spellista i mp3:n och det var hög tid att hitta lite ny musik. Och det har jag gjort! En helt ny timma blir det. Känner mig oerhört taggad och motiverad inför morgondagens pass. Det ska bli biceps, triceps och bröst. Och så lite löpning på det och det är främst där musiken kommer in. Förväntar mig att jag kommer sväva fram på lätta ben ;) Tror ni inte?

Dagens träning:

Ingen
5 567 på stegräknare

Är det vilodag så är det ;)

Nu tänkte jag släcka ner och gå och lägg mig och läsa! P kommer sitta uppe en stund till och titta på inspelat MotoGP. Nog för att jag tittade förr och att vi faktiskt förlovade oss på under en GP tävling i Tyskland för ett gäng år sedan, men sitta uppe sent i kväll igen, det orkar jag inte, där går gränsen!

Alltså önskar jag er en riktigt god natts sömn så ses vi i morgon igen!


per il papà

2011-05-15 @ 20:44:32

Sunday

2011-05-15 @ 19:38:30


Den här festen skulle jag gärna ha varit med om. Bild från Pinterest.


Är ni redo? Har ni laddat? Dags för VM-final i ishockey ju! Uj, vad jag har peppat inför det här. Ni skulle bara veta... eller inte. Jag har inte gjort ett skit och tycker såklart att det är kul för Sverige, men mycket mer än så bryr jag mig inte. Finns väl annat att underhålla sig med?

Dagen har faktiskt mest tillbringats i köket. Inte för att vi lagat mat HELA dagen, men vi har umgåtts mycket där i dag. Till eftermiddagsfikat hade vi två extra gäster. Alicia hade en vän på besök och Oliver hade morbror P. Ja, vi andra också såklart, men det var Oliver som bjudit hit honom. Eller ja, bjudit hit hans bil! Du P, du må tro att Oliver grät när du körde hem. Stora, stora tårar rullade ner på hans kinder och han sträckte ut armarna och skrek efter dig. Du får nog ta hit dig och bilen snart igen. Kanske i morgon?

Jag bakade en misslyckad rabarberpaj som blev alldeles för torr och smulig. Fick jag för att jag inte läste recept först utan bara höftade ihop något. Är man inte kock så är man inte ;) Men strunt samma för det allra allra godaste var ändå Kesellan! Åh, så j*vla gott alltså. Den nya Kesella med rabarber. Ni MÅSTE prova! Kan jag lätt äta alla dagar i veckan.

Avloppet ja! Det är fixat. Det kom två killar vid lunch och hade med sig en rejäl sugklocka och med vattentryck i handfatet och klockan över avloppet i duschen fick de bort proppen! Och den satt längre ner i rören och hade kunnat orsaka en stor översvämning i vårt badrum. Var glada att ni slapp se eländet i dag. Ett badkar på högkant och ett alldeles smutsbrunt golv. BLÄ som Oliver sa så fort han kom i närheten av badrummet.

Nähä, dags att uppdatera sig i cyberspace och tugga i sig lite godis. Köpte med två favoriter från Hemköp tidigare i dag, några kokosbitar och några saltlakritsbitar från Naturgodishyllan. Är faktiskt inte sugen på något annat heller. Bra va?

Städhjälp

2011-05-15 @ 13:02:50För att sysselsätta barnen och för att vi skulle få dricka vårt kaffe i lugn och ro, kom jag på den briljanta idén att förena nytta med nöje. Att diska måste ju då vara det ultimata, eller hur? Så medan de diskade sina egna serviser (leksaksserviser alltså) drack P och jag kaffe och tittade på medan köket förvandlades (med Olivers hjälp) till ett sjöslag. Rent blev det, och blöta blev dem.

Smartson goes gammal...

2011-05-15 @ 10:42:00
Nu söker vi 2 000 Testpiloter som får testa 2 förpackningar av en väldigt gammal nyhet.

Arla Gammaldags Filmjölk är en fil som smakar som det gjorde förr med en fetthalt som varierar helt naturligt mellan 3,8-4,5% beroende på årstid och vad korna äter. Oavsett fetthalt har filen en rund och god smak året om. Passa på att blanda filen med flingor, jordgubbar eller någon annan personlig favorit.

Ansök senast 23:e maj för att bli en av 2 000 Testpiloter!

Dagens träning

2011-05-15 @ 00:52:00När ni läser det här är jag long gone i drömmarnas värld. Jag tror inte jag någonsin har orkat se röstningen under ett schlager. Jag tror faktiskt inte att jag suttit och sett ett schlager på många många år, typ 15 år. Jaja, nu var det ju inte det vi skulle prata om, eller?

Träningen i dag ja! Det gick bra, det gick grymt bra. Jag malde ben tills jag knappt kunde stå ;) En massa goa utfall, benpress, curls och annat. Avslutade med trött och stum löpning i 10 minuter.

Dagens träning:

50 min hård stryketräning ben, rumpa och lite axlar
5 851 på stegräknaren (det ÄR svårt på helgerna, jag sa ju det)

I morgon blir det en ren och härlig vilodag med GOD frukost. En dag i veckan får man faktiskt äta en riktigt smarrig sådan. Och så hoppas vi på att avloppen blir fixade så att vi kan duscha också, vore ju trevligt.

Till dess; tschüss, guten nacht, auf wiedersehn. Bis morgen!


Totalstopp

2011-05-14 @ 23:36:51
P har tillbringat lördagkvällen på knä i badrummet. Det är totalt stopp i duschen/badkaret och det går bara inte att lossa på vad det nu är som behöver lossas på. Vi har ringt jouren som kommer att dyka upp i morgon förmiddag. Nu håller vi alltså bara tummarna för att det inte är i stammen det är stopp. Det skulle innebära att alla grannar ovanför oss bjuder oss på begagnat badvatten! Nej tack!

Proud

2011-05-14 @ 21:58:13
Inte för att jag har brytt mig alls under våren, men det här är fan bra...
Njutning

2011-05-14 @ 13:28:41


Bild härifrån.


Livet är bra gott va?
Träningen är avklarad och vi har handlat hemma en massa goda gubbar. Ätit lasagnerester till lunch och tagit en lång dusch. Nu ska jag njuta av min sojalatte och bara ta helg! Tycker jag du också ska göra.Godmorgon Lördag

2011-05-14 @ 09:12:36Uppe med Oliver kl 7, Alicia kom upp i samma andetag! Hon som gnäller på att hon måste gå upp kl 7 under veckorna vaknar frivilligt samma tid på helgen. Inget mer gnäll på veckorna alltså ;)
Frukosten är i magen, bordet är avtorkat. Barnen slåss med bandyklubbor och P har gått hem till morfar för att flytta motorcykeln. Det är städdag i garaget där morfar bor och där P låter sin röda läckerbit bo.

Själv är jag taggad för ett benpass på gymmet. Inte lika mycket koffein idag, tyckte det var lite onödigt mycket igår ;) Men pannacotta, DET kan man inte få för mycket av.

Så, godmorgon kära vänner och hej då benen, vi ses på andra sidan!

Dagens träning

2011-05-13 @ 23:03:10Så där ja, efter flera veckors tänkande har jag äntligen målat mina tånaglar. Att det ska vara så svårt va?

Dags att ta sig mot sängen, tanka lite sömn så att jag är redo för ett benpass i morgon. Har jag berättat om dagens löpning? Oh my, det gick helt åt helvete (rent ut sagt).

Startade med ett lagom tempo på 10 km/h, sprang 1 km, ökade till 11, sprang en halvkm. Då går en säkring och alla löpband tvärstannar! Snacka om att tappa fokus. Stod stilla och lät svetten rinna i flera minuter. I gång igen och upp på 11 igen i en ny km. Därefter ner på 9 för att sänka pulsen som nu rusar farligt nära maxpuls. Ytterligare en km avklarad och jag ökar till 10, funkar 1 km, ökar till 12 och pumpar vidare. Halvvägs till 1 km får jag bryta då jag nästan håller på att spy och hjärtat pumpar så hårt och så fort att det känns som det är på väg ut ur kroppen. Varför nu detta då?

Jo, när jag tränar poppar jag piller, inte vilka piller som helst utan Fightline Fatburner. Dessa för att öka förbränning (uppenbarligen), öka prestationsförmåga och pigga upp mig lite. Att käka 2-3 sådan är som att dricka 3 koppar kaffe. På morgonen dricker jag ju även en kopp kaffe så nu är vi uppe i totalt 4 koppar (på en timma). Väl på gymmet får jag en snilleidé (eller inte) och tänker, jag drar i mig en Celsius, då borde jag få fart på benen. Jotack, en Celsius är som ytterligare 2-3 koppar kaffe. Hmm, vem som helst borde få hjärtklappning av så mycket kaffe under så kort tid. Kommer jag ALDRIG att göra om! Mina blodådrar i pannan stod ut lääänge när jag väl kommit hem ;)
Don't try this at home kids...

I alla fall, dagens träning:

ca 1 mil på cykel
5 km löpning i varierande tempo
7 866 på stegräknaren


Nu säger vi godnatt, ses i morgon!

Pannacotta

2011-05-13 @ 21:36:56I dag svängde jag ihop en pannacotta till efterrätt. Och istället för att göra den på fet grädde så gjorde jag den på sojamjölk och sojayoghurt. Nyttigare, fräschare och himmelskt god. Och förbaskat enkel. Oliver vräkte i sig sin portion och både jag och P gillade detta så jag kommer alldeles helt klart göra detta flera flera gånger i sommar.

Och ni, ni måste prova!

Till 4 portioner behöver man

2 dl sojamjölk (jag tog den med vaniljsmak)
2 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker
1 msk flytande honung
3 dl sojayoghurt

Lägg gelatinbladen i blöt enl anvisning på förpackningen. Värm mjölken så den blir ljummen. Rör ner vaniljsocker, honung och urkramade gelatinblad och rör tills det smälter och svalnar. Vispa ner yoghurten och häll upp i dessertskålar. Ställ i kylen ett par timmar. Servera med valfria färska bär.

Smartson goes Rhubarb/Raspberry

2011-05-13 @ 19:33:03Inför sommarens alla fester presenteras två nya smaker i mejerikylen! Arla Köket Kesella® kvarg hallon och Arla Köket Kesella® kvarg rabarber. Produkternas goda smak kommer natruligt från de bitar av rabarber resp hallon som produkterna innehåller. Produkterna passar att användas i bland annat tårtor, cheesecake, till och i fruktpajer, till mjuka pajer samt till smoothies.

Kuriosa om kvarg:

Kvarg är en typ av färskost som oftast används i matlagning, desserter och bakning. Arla Köket Kesella® kvarg är en slät färskost.  Den görs av skummjölk som ystas med mjölksyrakultur och löpe till en slät ostmassa som smaksätts med grädde. Arla Köket Kesella® kvarg finns sedan tidigare som naturell i två olika fetthalter, 10% och 1% samt en variant som är smaksatt med vanilj.

Nu söker vi tillsammans med Arla 2000 Testpiloter som ska få prova två  nyheter från mejerihyllan.

Anmäl ditt intresse HÄR.
Smartson på ryska

2011-05-13 @ 19:26:50
Sugen på att testa något nytt?

Lindahls Rysk Yoghurt är en frisk och naturlig produkt utan några tillsatser. Yoghurten är en lyxig nyhet i Lindahls serie av yoghurtprodukter och är ett alternativ till vispgrädde, smetana, philadelphiaost och crème fraiche. Den lämpar sig utmärkt till och i många rätter, bland annat varma och kalla såser, tårtfyllningar och som lyxig & nyttig dessertalternativ. Valet är ditt! Nu söker vi tillsammans med Lindahls 1500 Testpiloter som är sugna på att prova och utvärdera nyheten.

Som Testpilot hos oss får du kostnadsfritt testa denna nyhet från Lindahls och du förbinder dig enbart att dela med dig av dina erfarenheter på en gemensam blogg och fylla i ett kort utvärderingsformulär i samband med testets slut.

Klicka HÄR för att anmäla ditt intresse!
Dinner 1 2 3

2011-05-13 @ 17:55:54Stek köttfärs, krydda med chili och nymalen peppar. I med en förpackning finkrossade tomater med vitlökssmak.

Varva köttfärs, hemmagjord bechamelsås med smält ost i och färska lasagneplattor. Ös på massor med riven ost och släng in i ugnen.

Efter ca 20-25 minuter (när köket ser ut som slaget vid Lützen eftersom sås droppat ner och bränt fast i botten på ugnen) tar du ut formen ur ugnen och lägger upp en rejäl portion. Tillbehör ska alltid vara mängder av grovt rivna morötter! Detta äter du upp så fort så att när tallriken är tom kommer du på att du kanske skulle tagit en bild till...

Tröttmössor

2011-05-13 @ 15:29:32
är vi allihopa, allihopa, allihopa.


Oliver står i detta nu och vrålar mig döv på vänster öra! Han vill ha saft NU annars ska han sitta i mitt knä NU. Och det vill inte jag... Åh, denna ljuva musik. Men vi hann ta en liten bild på oss och morfars bil ;)

Egentligen skulle vi gått ner på stan och köpt grönsaker nu, men vi känner oss nog lite fredagströtta allihop. Det får bli i morgon istället. Nu ska jag sätta igång med efterrätt och middag (pannacotta på soja och lasagne).

Sötaste killen på väg på äventyr. Det gjor...

2011-05-13 @ 09:18:18

img_5747 (MMS)

Sötaste killen på väg på äventyr. Det gjorde lite ont i hjärtat att lämna honom.


Friday

2011-05-13 @ 07:41:51


Gårdagens sömntuta (middagsluren)


God morgon kära vänner!
Jag fick upp P innan jag själv skulle upp så jag fick mig mina nästan 10 minuter extra. De behövs!
Barnen påklädda och klara, matsäcken förberedd, men inte packad. Snart dags att cykla mot skolan och be till gudarna för att alla väderprognoser har fel om dagens regnskurar. Åh så synd när de ska iväg på utflykt. 

När dessa bilder togs i går hade jag redan varit inne och försökt väcka honom. Pratat lite, klappat honom och rullat upp persiennerna. Tröttmössa som han är somnade han om, som en stock!


Och här har vi en annan tröttmössa! Fy bövelen så sliten jag ser ut. Kan inte hjälpas, det är så jag ser ut vid en uppnådd ålder av 35, närmare 36. Livet suger ;)
Dagens träning

2011-05-12 @ 23:26:26Det var den kvällen det! Tiden går fort. Har suttit i köket och gjort en gedigen matlista. I morgon blir det ICA Maxi! Och så torget för grönsaker.
En annan sak jag gjort är att umgås med min man! Det har vi inte gjort så mycket på sista tiden, utan datorer i knät alltså. Vi har suttit i köket och pratat utan störningsmoment (fast jag kollade Saades uppträdande!).

Nu är det hög tid att gå till sängs. I morgon är det FREDAG, igen! Hmm, har jag skrivit det förr?
Då är det UTFLYKT för Oliver och 5 små vänner från dagis. Sååå spännande och han är ivrig som tusan och kunde knappt somna innan. Det blir till att packa matsäck, plättarna är stekta. Önskar att jag kunde följa med och iaktta dem, det hade ju varit så roligt. Jaja, hoppas på fullständig rapport från fröknarna senare.

Dagens träning:

ca 4 km cykel
12 281 på stegräknaren

I morgon missar jag mitt FM-pass så jag planerar en löprunda istället. Runda och runda, det får bli på bandet så länge pollensäsongen är här. 5 km ska det bli och det i ett litet högre tempo. Måste fixa lite ny musik i helgen, börjar bli lite trött på den jag har. Har kört samma spellista i 3 månader och det 3-4 gånger i veckan... kan man tröttna på, eller?

God natt nu med er, sitt inte uppe halva natten nu (hör du det bobbo P!!!).Blommor

2011-05-12 @ 17:37:02har jag fortfarande inte fått några så nu sticker jag iväg och ordnar det själv. 

Själv ÄR bäste dräng ;)

Nyvaken

2011-05-12 @ 14:18:07

Under tiden...

2011-05-12 @ 11:37:35Killen som normalt har en hel myrstack i brallan, vägrade lämna vagnen under gympan. Där satt han och tjurade och sa med jämna mellanrum hem hem hem... Frågade om han hade tråkigt? Jaaa! Blev svaret på det.

Tack och lov hade han med sig en ny bild på Bobbos bil som mormor fixat. Den är en mycket kär vän och följer med överallt!Morgongympa

2011-05-12 @ 10:10:26Kvart över åtta samlades förväntansfulla barn och lärare på skolgården. Nu var kanske inte alla lika roade av det här, 5:orna tyckte nog mest att det var töntigt och pinsamt med tanke på hur de löjlade sig. 
Stora högtalare var uppställda och musiken dunkade! Hopp, skutt och veva med armarna. Alla fick röra på sig!


Dagens namn...

2011-05-12 @ 07:29:24God Morgon!

I dag förväntar jag mig blommor, tårta och presenter! Det är ju ingen vanlig dag i dag, utan min namnsdag! Gånger 2 dessutom ;) För jag heter ju Charlotta, men kallas för Lotta så då borde jag ju firas dubbelt upp, eller hur? Tror ni min man kom ihåg detta i morse? Nope! Men jag ska inte gnälla för jag kommer minsann inte ihåg hans heller. Och nej, jag förväntar mig inget alls, vi firar inte namnsdagar.

Nog tramsat om det. Vi ska alldeles strax promenera till skolan. Tack och lov har regnet dragit vidare och solen tränger igenom diset. Temperaturen är något lägre vilket gör luften klarare och friskare. Skönt!

Jag önskar er alla en riktigt fin dag.

Dagens träning

2011-05-11 @ 22:43:42Det är dags nu! Hopp i säng med nya tidningen. P är fortfarande på jobbet. Man måste visst byta bromsar på båda sidorna ;) Enligt egen rapport går det bättre den här gången... vi lär inte byta bil inom kort!

Pratade med Hasse på gymmet i morse, kras i knäna är ingen fara om det inte gör ont! Det kom ju inte plötsligt så att säga. Och det obehagliga? Det är träningsvärk! Haha, då kör vi på som vanligt då! 
Body Pump gick riktigt bra, la på lite för mycket på biceps och fick plocka av efter en stund då det kändes som underarmarna skulle explodera! Men i övrigt +++!

Dagens träning:

ca 1,5 mil på cykel
55 min Body Pump (ökade på bröst och rygg)
futtiga 6005 på stegräknaren

I morgon startar vi dagen med morgongympa, på skolan alltså! Det är hälsans dag och då börjar hela skolan med gympa tillsammans på skolgården. Föräldrar får vara med så såklart ska jag vara det, och Oliver! Ni hänger också med hoppas jag!

God natt go vänner!
Nya numret kom med posten i dag. Ni som köper i butik får vänta till nästa vecka. HA!

Cats and dogs

2011-05-11 @ 15:36:28


Om det tidigare kändes som om heaven was on fire, så har den elden definitivt slocknat nu. Det fullkomligt vräker ner ute ackompanjerat av åska och blixtrar. Som den allergiker jag är känner jag just nu glädje då en massa äcklig pollen sköljs bort. Men det får gärna sluta om en stund, jag har två barn som vill ut i vattenpölarna!


Fill me up

2011-05-11 @ 14:50:46


Paddycake, paddycake

2011-05-11 @ 12:03:38
Paddycake, Paddycake, baker’s man,
Bake me a cake as fast as you can;
Roll it, pat it, mark it with a B,
Put it in the oven for baby and me.

06.45

2011-05-11 @ 08:34:21


God Morgon Världen!

Det är inte helt fel att starta dagen med en varm Oliver i sängen (förvisso har han dunkat på oss en hel del, men ändå) och en glad Alicia. Synd bara att jag hade en dov malande huvudvärk på det. Kan vara vädret?

Fick precis smyga iväg och kolla vad Oliver gör, det blev misstänksamt tyst. Han sitter i Alicias rum och länsar hennes handväskor. Hade hon sett det hade hon blivit vansinnig, men jag orkar bara inte bråka med honom. Jag fixar det innan hon kommer hem. Vad man inte vet har man inte ont av, eller hur var det?
Dags att packa väskan för dagis och träning. Ska prata lite med en av Forms alla bra PT om mina knän. De krasar fortfarande! Jag skrattar mest åt det, men jag vill ju veta om det är ok att köra på så man inte förstör dem.

Och vad ska ni göra i dag kära läsare? Stranden? Shopping? Jobba kanske?
I vilket fall som helst, ha en HÄRLIG dag!Dagens träning

2011-05-10 @ 21:26:40Hallå där... är ni fler som är trötta? Jag sitter mest och gäspar och känner mig trött och frusen. Funderar faktiskt allvarligt på att gå och lägga mig nu. Ja precis, NU! Ska bara först...

Det tog låång tid innan Oliver somnade i kväll, många vändor upp i soffan innan han fattade att jag menade allvar med att han skulle ligga i sin säng. Go som han är flinar han ju upp sig och ska kramas lite extra för att på så sätt fjäska till sig lite extra tid. Alicia somnade långt innan honom efter att vi läst ett kapitel i låneboken om Judy Moody.

Dagens träning:

10 min löpning (5 uppvärmning + 5 intervall)
45 min triceps och rygg samt lite mage 
13 386 på stegräknare

Gårdagens pass gör sig till känna i dag och jag gissar att dagens kommer att kännas i morgon. Jag är lite smått blond också för när jag lägger på vikter så glömmer jag lätt bort vad jag brukar ha vilket resulterar i mer/mindre än vanligt. T ex brukar jag ha 10 kg på stången när jag kör rygg på ett Pump-pass. I Row-maskinen hängde jag upp 12,5 kg per sida i dag. Det är ganska mycket mer! Men va fan, det ska ju kännas också.

Nu önskar jag er en riktigt GOD NATT!

Pippi

2011-05-10 @ 17:06:33Efter Olivers middagslur och päron till mellanmål tog vi en promenad bort till Pippiparken. Vi var inte ensamma där kan jag lova. Mest drag på smilbanden lockade den ensamma pappan till en pojke på 2 och trillingar på 1. Herregud, det var minst ett barn som vrålade och ett på rymmen hela tiden, men han fixade det snyggt! 

Nu står ugnspannkakan i just ugnen och jag ska vila mina öron en liten stund.Jimi och jag

2011-05-10 @ 10:35:24


Med tungan rätt i munnen...


Så där ja, hemma igen. Oliver slöar i soffan, mutad med en nappstund så att jag skulle hinna duscha. 

Det spänner fortfarande i armarna, med andra ord ett BRA pass. Och löpningen gick också bra. Knäna håller ;)

Nu ska jag peta i Oliver något och gå ut! Ett par returer på H&M och så ska ju Alicia hämtas hem. Därefter blir det lunch och sova, för oss alla tror jag. Riktigt längtar!

Oliver lånade Alicias gitarr, la sig på golvet intill mig och drog av några riffs... kan inte påstå att han skulle vara speciellt musikalisk ;)

Morning has broken

2011-05-10 @ 07:33:56
Vi ska alldeles strax skutta ut genom dörren för att traska till skolan. Det första jag tänkte i morse när jag klev upp var att jag längtar till i kväll när jag får gå och lägga mig igen. En sådan dag... ögonen kliar, näsan kliar och jag nyser hela tiden. Så jäkla tröttsamt!

Men nu tar vi tag i den här morgonen och gör det bästa av det (inte lyssna på tröttrösten inom mig) och så sticker vi till Ulla och ett pass med rygg och triceps.Dagens träning

2011-05-09 @ 22:33:01Hade jag nu varit smart så hade jag skyllt min bloggfrånvaro på blogg.se som har haft diverse problem över helgen. Men, nu är jag ju inte så smart, utan jag skyller enbart på trötthet, ingen lust och ingen inspiration. Det går över, det vet vi ju!
Vi gick som sagt till biblioteket och lånade lite böcker. Oliver löpte, i vanlig ordning, amok där inne och sprang som en skållad råtta mellan hyllorna. Väl infångad och nedtvingad i vagnen vrålade han som en stucken gris hela vägen hem. TILLS vi hotade honom med den stora hunden som gick bakom oss. För just DEN sorten (en slags blandning mellan bulldog och pitbull) åt skrikande små pojkar! Mycket skeptisk hängde han ut över vagnskanten och höll ett noggrant öga på hunden. Och tänka sig, det funkade lika bra lite senare vid matbordet när han INTE ville äta upp och INTE ville sitta kvar. "Akta så att inte hunden kommer" väste jag fram samtidigt som Oliver slevade i sig maten med stora ögon! Fast så kom han på att hunden åkte bil och någon sådan kom ju inte just då... skitunge ;)

Dagens träning:

ca 1,5 mil på cykel
10 min löpning (5 min uppvärmning + 5 min intervall)
45 min styrketräning AXLAR och biceps och lite mage
13 343 på stegräknaren

Får jag själv säga det, och det får jag ju, så har det varit en rätt bra dag träningsmässigt. Känner att jag fick ur mig en hel del på just axlarna, det andra var inte riktigt lika tungt. Däremot är det fortfarande tungt i benen, särskilt i knäna. Herregud, det låter som en dragkedja som dras upp och ner när jag böjer knäna. Det krasar i dem! Men ont har jag inte så någon vila är det inte tal om. Nästa benpass blir på onsdag och då är det pump som gäller.

Nu ska det vikas tvätt innan vi får sova. God natt med er! Sov så gott!

Mot bibblan

2011-05-09 @ 15:10:57Nu tar jag med mig två barn som snart får värmeslag på balkongen för en runda till biblioteket. Och lika mycket som vi älskade att gå på solsidan drar vi oss till skuggsidan i dag. Det är häftigt varmt ute nu.

Hej å hå, jobba på. Axlarna har fått sig e...

2011-05-09 @ 10:32:52

img_6840 (MMS)

Hej å hå, jobba på. Axlarna har fått sig en omgång Nu, proteiner.


Monday morning

2011-05-09 @ 08:37:37God Morgon!

I går var det vilodag (dubbelt upp) och alltså är det gym-dag i dag. Vi var hos vänner och fikade och fick hur MYCKET hembakat OCH nybakat som helst. Herregud, magen stod i fyra hörn tillslut. Barnen hoppade studsmatta och lekte inne i omgångar och vi vuxna kunde sitta i ganska lugn och ro och bara njuta värmen.
Men ni andra allergiker, visst är det grymt jobbigt just nu? Det känns som att man går med konstant grus i ögonen, en näsa som rinner och nyser... måtte det snart lägga sig.

Det var familjen tröttsmössa som tog sig upp tillslut i morse. Oliver kom in till oss vid 5.30, fick välling och somnade om som en stock. Pappa P snoozade sig in på mitt larm så att jag ofrivillgt fick snooza 10 minuter. Och Alicia var inte alls sugen på att gå upp i morse. Oliver fick jag väcka 7.30 för att vi skulle till skolan med Alicia. 
Vad lär vi oss på det här? Jo, att lämna bort barnen för att få sova ut och koppla av leder bara till ännu tröttare barn och således föräldrar. I fortsättningen sover de hemma ;)

Nu blir det dagis och gym, i dag kör vi axlar och biceps! Nu jävlar!

5 jäkla år

2011-05-08 @ 10:56:53Nu ska vi alldeles snart ge oss av för att hämta båda barnen, saknade och ändå inte. Det har varit tyst och lugnt. Att få sitta och äta frukost utan att någon drar en i fingrarna, utan gap och skrik (framförallt utan att behöva höra "det luktar bajs" 100 gånger)... Men nu vill vi ha dem tillbaks igen. Tack snälla mormor, det här lär bli dyrt för oss. 
Oliver lär ha snillat bort ett minneskort på 5 sekunder blankt! Om ni någonsin vill bli av med något snabbt, ge det till honom!

I alla fall, så här såg det ut när vi gifte oss! Här står vi framför Domkyrkan i Linköping den 8 maj 2006. Själva vigseln var i Rådhuset, snabbt och lätt. Dagen efter åkte vi till Paris och skickade samtidigt ut inbjudningar till fest och 2-årskalas.
Tänk så mycket vi har varit med om under dessa fem år! Och så mycket vi har framför oss!

Putte P, jag älskar dig, faktiskt!


BF ikväll

2011-05-07 @ 16:39:55Ca 3 minuter efter det att vi kommit in genom dörren efter ha bränt lite pengar på stan, somnade Oliver i soffan! Supertrött! Han får sova en liten stund... 
Pappa och Alicia har tagit med sig morbror på bio för att äntligen titta på Rio! Och de väntas hem i stort sett när som helst nu.

Sedan, sedan blir det barnfritt resten av kvällen (hoppas vi på). I morgon firar vi nämligen 5-årig bröllopsdag och det firar vi genom att skicka i väg ungarna till mormor ;) P försökte sig på ett "happy anniversary" redan i morse, men det hade han inte mycket för... loser, kommer inte ens ihåg vilket datum det var. Och frågar man honom så tycker han att det känns som 10 år snarare än 5. Som han själv säger:

"Gifta män lever inte längre, det bara känns så"


Vi har faktiskt inga speciella planer. Vi har köpt hem en massa goda ostar, jordgubbar, vindruvor, ja frukt i allmänhet och kanske går vi ut och äter, annars stannar vi bara hemma. I vilket fall som helst så ska det bli en datafri kväll... så vill ni mig något får ni sms:a ;)

Vad hittar ni på i kväll? Något roligt att fira? Berätta... pleeease :)

På vår balkong

2011-05-07 @ 11:47:40På vår balkong är det numer laddat med blommor i härliga färger! Och jord... Million Bells, pelargoner, murgröna, smultron och en tomatplanta ska växa och frodas, är det tänkt. Vi får väl se hur det blir.

Nu ska jag slänga mig i bilen och köra och kolla nya träningskläder. Vet ni, häromdagen fick jag slänga ett par byxor som slitits ut och fått stora HÅL på sig. Stort behov av nya nu.
NJUT nu för fan! Det är helg!Upp och iväg

2011-05-07 @ 09:22:06Nu ska benen få sig en rejäl omgång. Jag är redo och sticker till gymmet.

God morgon på er!

Dagens träning

2011-05-06 @ 22:21:52Vet ni? Nu går vi och lägger oss! Båda är bra trötta så istället för att vara sega i morgon ger vi upp nu. Eller ja, P ska kolla rally och jag kommer med största sannolikhet att somna. 
Kvällen har inte bjudit på några större överraskningar. Kaffe, te och kvällsmat, kesella med blåbär och jordgubbar.

Dagens träning:

45 min FM
13 591 på stegräknaren

I morgon kör vi igen ;)

God natt på er nu, hoppas att ni får sova så gott. Tänk, i morgon kommer värmen igen. HÄRLIGT!

Kvällsmat

2011-05-06 @ 19:16:46Oh my, vilken eftermiddag! 
Vi kom hem med bilen fullastad av blommor och mat. När jag satte igång med maten, satte P igång att plantera blommor... med barnen! Vi alla tackar gudarna för att vi inte gjorde tvärtom, mitt hjärta eller tålamod hade inte klarat av det. Jord ÖVERALLT! Till och med P tappade tålamodet ett par gånger. Ord som "vänta" eller "nej" ingår visst inte i våra barns ordförråd!

Maten blev hyfsat lyckad i alla fall, tabouleh och hemmagjorda hamburgare, potatis till barnen. Och så lite grillad halloumi, gnisselost!

Nu sover Oliver som en stock, nattade honom tillsammans. Ja alltså, han mig och jag honom! En blöt fläck senare på hans kudde vecklade jag ut mig och gick upp. Powernap är underskattat!


KAFFE!Tricolore

2011-05-06 @ 13:38:24Dessa tre träd står i vårt synfält när vi går till och från skolan. Ser så färgglatt och vackert ut.

Nu är alla hemma, även P, och vi ska packa in oss i bilen. Ut och iväg för att köpa hem lite grönt till balkongerna och mat till kvällen.

Homemade

2011-05-06 @ 10:32:01Inget proteinpulver hemma, då får man göra sin egen efter-tränings-drink. I denna har jag 150 gr lättkesella, 1 banan, 1,5 dl sojamjölk, 2 äggvitor och 10 gr kakao. Vi slåss om den, Oliver och jag ;)

T.G.I.F

2011-05-06 @ 07:38:13Tiden går så sjukt fort på morgnarna att jag fattar inte. Det är dags att hinka i sig kaffet och starta diskmaskninen. Mot skolan, mot gymmet och mot Ulla! Oliver längtar.


It's Friday everyone, again :)

Dagens träning

2011-05-05 @ 22:26:06Träningskläderna är framlagda och väskan är packad. I morgon bitti väntar FM! Är så vansinnigt träningssugen att jag nästan smög ner på gymmet tidigare (när jag var och handlade). Fick påminna mig själv att jag faktiskt redan tränat en gång i dag.
P håller fortfarande på med bilen, men lär vara hemma till midnatt. Jag kommer INTE att sitta uppe så länge utan planerar att lägga mig redan nu. Det finns alltid något att läsa.

Dagens träning:

ca 1,5 mil på cykel
10 min powerwalk (uppvärmning)
50 min styrketräning mest axlar och rygg

Kvällen avslutar jag med denna låten som är en stor favorit just nu. Vem vet om den är det imorgon?

God natt med er!
True colours

2011-05-05 @ 21:18:46I går svepte Oliver in sig i min sjal och var rätt nöjd med det (och sig själv). Men, när han skulle vira den ett par varv runt huvudet och började prata om helskägg och burka, ja, då fick vi gå in och stoppa honom... någon måtta får det vara.

Snurrigt

2011-05-05 @ 19:19:41Efter att jag smitit iväg och lämnat P ensam med barnen, jag gick till Hemköp och han fick dem klara för natten, avslutade han dagen med lite bus. Snurra dem tokfort när de ligger på magen! Mycket roligt och uppskattat och spyr de inte efter det klarar de vad som helst på Liseberg i sommar!

Oliver höll, som ni ser, bilden på bilen i ett krampaktigt grepp under hela leken!Drömmer

2011-05-05 @ 15:57:49Här sitter jag och drömmer och glömmer fullständigt bort bloggandet! Alicia är hemma, såklart, Oliver är hemma, såklart. Det är dags att sätta igång med middagen nu. Kyckling i ugnen med ris och sås till barnen, bulgursallad till de stora barnen (fast känner jag P rätt så kommer han också äta ris eftersom han är uppvuxen så ;))

Fightline

2011-05-05 @ 10:41:31Det blev ett rätt BRA pass, mycket axlar och rygg. Är alldeles strax på väg in i en mycket välbehövlig dusch, men först måste jag tipsa om denna proteinshake! Man köper den med bara pulver i och fyller på med vatten, skakar och dricker. Smakar GOTT och kostar 25:-. Perfekt att ha i väskan som ett mellanmål eller efter träning. Jag har testat alla smaker (Vanilj/Blåbär, Jordgubb/Hallon, Banan/Choklad och Skogsbär/Blåbär) och jag har svårt att välja favorit. Det finns såklart STORA burkar att köpa också, som man blandar själv hemma, men innan man bestämt smak är det ju bra att kunna prova dem.

Bobbos bil

2011-05-05 @ 08:33:42God morgon!

I går satt Oliver och bläddrade i lokaltidningen och dess bilaga och plötsligt blev det tyst. Han fick syn på något... BOBBOS BIL (fast det är inte hans bil, men en likadan). Sedan dess har det inte varit tyst på honom, Oliver alltså. 
Annonsen fick klippas ut och har blivit helig. Hela tiden går han runt och tjatar om Bobbos bil, om och om igen som ett mantra. Tänk att man kan vara så biltokig.

Vi ska snart cykla i väg till dagis och jag ska bege mig till gymmet. Hoppas på ett bra styrkepass. Tänkte köra lite armar, axlar och bål... som vanligt.

Jag hoppas att ni får en fin start på dagen!

Dagens träning

2011-05-04 @ 23:31:34Det går inte att få till det så att det syns vad som står i displayen, men jag antar att det inte spelar någon större roll ändå. Sitter fortfarande i soffan och väntar på P. Han ringde precis och är äntligen på väg hem, till fots. Det lär ta en stund.
Uttråkad är jag också... därav den korkade bildserien jag bjuder er på. Vill ni inte titta så gör inte det... och undrar ni varför jag sitter så med armen så är det för att det kliade på ryggen precis när jag tryckt igång kameran. Ni vet, när det känns som ett nålstick? Så i alla fall.

Dagens träning:

ca 8 km på cykel
10 818 på stegräknaren

I morgon tänkte jag köra lite styrka igen, ingen kondis, bara styrka. Att musklerna får jobba kan inte vara så farligt och som de sa på Vårdcentralen; lyssna på kroppen och känn efter själv... Precis vad jag ska göra.

Och nu ska sminket av och tänderna borstas. Vet inte hur många koppar te jag druckit i dag, men jag är i alla fall inte sugen på något mer kopp nu ;)

God natt med er!


Saab

2011-05-04 @ 22:34:34
Ringde nyss min kära make som befinner sig på jobbet för att byta bromsar på bilen! Han beräknade att det skulle ta ca 2 timmar att göra ena sidan. Efter 3 timmar började jag undra vart han tagit vägen och måla upp den ena hemska bilden efter den andra (i stil med att bilen ramlat ner över honom och han ligger fastklämd och ensam osv osv).

Min man är en man som inte tycker om att köpa nytt, detta gäller oavsett vad. Har man något som funkar så har man det tills man reparerat det så många gånger att det tillslut inte går att reparera mer. Kläder får funka tills jag kreverar efter att ha sett honom i samma trasiga paltor i år in och år ut. SEDAN köper man nytt! Detta gäller ju då även bilar! Såklart! Tills i kväll! 

"Lägg ner skiten!" är det första han säger när jag ringer! SAAB är inget att ha! De borde rosta sönder och dö! Typ! Han har kommit knappt halvvägs! Varenda liten grej som kan jävlas har jävlats. Han är förmodligen på väg hem i detta nu, till fots! 

Hörde jag ny bil?

Who's there?

2011-05-04 @ 20:02:54

Oliver gillar telefoner! Medfött, jag vet, djupt rotat i hans gener! Så, för att hindra honom för att ringa Gud vet vart brukar vi antingen trycka på tangentlåset (inte roligt alls enligt Oliver) eller gör vi som P gjorde i dag. Vi ringer fröken Ur. 
Oliver blev alldeles till sig när han hörde en röst och började hojta hej hej och bubbla. Alldeles lycklig svarar han på frågan vem han pratar med... "MOMMO". Jahaja, det är SÅÅÅ hon låter ;)

Road to...

2011-05-04 @ 17:09:32Tog ett par bilder på vägen till dagis för att ni ska få se hur det ser ut! Allra, allra längst bort ligger Olivers dagis. Och så fort sträckan blir rak och han kan se så hojtar han om dagis. 

Jag gillar att gå här på våren och sommaren. Gatan kantas av japanska körsbärsträd och hjulen knastrar på grusbelagda trottoarer. Vårkänsla!


Hemma

2011-05-04 @ 15:16:48Sötaste barnen hemma igen, fast bilden är från i morse! Söta som socker, lika som bär.

Oliver väntar på pappa och morfar ringer på dörren! Nu ska det drickas kaffe!

Round 2

2011-05-04 @ 13:36:09Då var det dags att ge sig ut ytterligare en gång fast denna gången till fots. Nu vill jag ha hem min lilla OllieBoll så att jag kan få gosa lite!

Skorna ja, de är på gränsen. Ska fota och visa så kan väl ni hjälpa mig!

På cykel

2011-05-04 @ 11:44:39De vet hur man gör tv, over there, och hur man fixar en bra cliffhanger... det är inte helt lätt att sluta titta på Greys alltså. Ett avsnitt kvar, men det får vänta tills jag hämtat hem min lilla fröken.

Måste inom Hemköp också och hämta nya skor. Vad snabba de är alltså, Brandos. Vi beställde ett nytt på i måndagskväll och i dag är de här. Otroligt! Håll tummarna nu för att de ska passa också.

Snart dags att hoppa på cykeln och cykla slalom mellan regndropparna. Kameran får nog stanna hemma denna turen, men först ska njuta av ytterligare en kopp te. Tror ni jag rantar på toaletten ofta?

Vänner

2011-05-04 @ 10:35:21
Här sitter vi, Nasse och jag, i soffan och gottar oss. Hinner ett avsnitt till innan det är dags att hämta hem lilla A.

Cherries and virus

2011-05-04 @ 09:34:26Goder morgon!

Hemma igen efter att ha lämnat Oliver på dagis och nu bara sitter jag här. Ingen träning! Känns konstigt... 
Jo, jag har pratat med VC och med största sannolikhet så är det en virusinfektion jag har. Och vet ni vad, det gör inte lika ont i dag! Visst är det märkligt? Bara för att jag bestämt mig för att ringa läkaren och inte träna. Så efter att ha kommit överens om mycket hett te/vatten med honung och att höra av mig om jag får feber eller blir sämre var jag rätt sugen på att svida om och sticka iväg till gymmet. Men så skällde mamma på mig att jag MÅSTE vila och sin mamma ska man ju inte säga emot, eller hur?! Det är ju så jag uppfostrar Alicia och då är det ju bäst att jag lyder min egen gamla mamma ;) Nä, men det skadar nog inte att ta det lugnt i dag, i morgon är det ju en helt annan dag...

Alicia nöjd i skolan, Oliver nöjd på dagis. Nu ska jag göra te och slänga mig i soffan med lite Greys Anatomy på datorn. Njut dagen, det ska jag göra!
Det vackra trädet med dessa vackra blommor står på dagis och skänker skugga åt småbarnsavdelningens uterum där de sover efter lunch.

Dagens träning

2011-05-03 @ 22:18:29Fan! Jag får nog se mig själv besegrad av den här jäkla infektionen. Onsdagar är det ju Body Pump (som jag verkligen gillar) och jag hade faktiskt tänkt smyga iväg och köra ett pass. De är ju inga direkta tempo-höjningar och man behöver ju inte lägga på tokmycket vikter. Men fan alltså, det här är inte bra. P tittade med spegel och ficklampa ner i halsen innan och konstaterade att det är illrött och på ena sidan sitter det stora vita varproppar och på den andra stora blåsliknande saker. Skit! Jag får nog ta mig en vilodag i morgon i alla fall. 
Det retliga är ju att jag mår bra i övrigt, ingen feber (tror jag) och inget annat mer än just halsont, lite sus upp i örat och huvudvärk. Jaja, det blir snart träning igen. I morgon blir det Greys...

Dagens icke-träning:

ca 5 km cykel
10 719 på stegräknaren

Nu ska jag dricka min sista kopp te för i dag och gå och lägga mig. Har tillbringat kvällen i soffan med te, glass och Greys på datorn. Och så har jag sovit i någon timma eller så.

Förresten, tur i oturen att jag missade att anmäla mig till Vårruset med gymmet. För det första så hade jag ju fått missa att springa pga halsen, men herregud för det andra, de fick springa i snö! Fatta! Det snöade! Så har det varit så varmt och fint länge, men i kväll skulle det snöa. Blä! Tur jag inte skulle ut på berget och yra!

Nåväl, nu önskar jag er en god FRISK natt så hörs vi i morgon igen.


Uppåt

2011-05-03 @ 19:32:43Jag ligger mest på soffan och sover, men ville bara passa på att kika in och tala om att det har äntligen vänt. Oliver har gått upp 1,1 kg på en månad! Äntligen!

Sorry

2011-05-03 @ 14:11:52
Ursäkta dålig uppdatering. Vi är hemma och har det bra, men jag har så sjukt ont i halsen. Eller nej, inte sjukt ont, men jobbigt ont. Ni vet när man drar upp axlarna mot öronen och skjuter fram hakan varje gång man ska svälja? Så ont, hela tiden. Och så gör det ont i örat också. Måste nog ringa VC i morgon va?

Alicia är superduktig i skolan! Skriver, läser, räknar, inga problem. Ett problem finns det dock, hon är lat! ;) Hon kan skriva massor, men orkar inte... Haha, hon är nog lik någon där ;) och det är inte jag. Hon är mer mattesnille än läs-/skrivsnille, alltså mer lik pappa på det där. Jag är mer för språk, läsa och skriva. Vet inte vilken hjärnhalva som tillhör vad, jag får vara glad att jag har en halva!

Oliver vrålade hela vägen hem från skolan efter sin pappa. Gissa om jag var glad för det? Nu sover han äntligen och snart är det dags att väcka honom igen. Vi ska ner till BVC och väga den lille klimpen. Sist vägde han 11,6 kg. Någon som vågar gissa på vad han väger idag? Kom igen nu, gissa!
Bild från PinterestUtvecklad?

2011-05-03 @ 10:30:15
Nu sticker vi iväg till skolan och ett utvecklingssamtal för Alicia. Ska bli otroligt kul att få höra om henne!

Polkagrisar

2011-05-03 @ 09:20:25Morgonen började fint med en glad och go Oliver, en glad och go Alicia för att raskt övergå till en arg och vrålande Oliver. Anledningen? Som vilken kille som helst så hade han problem med att göra nummer 2, han var lite hård i magen! Inget kan ställa till det så mycket som en lite hård mage, det kan ju vilken karl som helst intyga ;) Efter 35 minuters skrikfestival och kallt kaffe till mamma fick vi slänga på oss kläderna för att komma i tid till skolan. Men vi hann och det är ju huvudsaken (och ja, han lyckades tillslut och var mäkta nöjd över det).

På vägen hem gick vi till Hemköp för att skicka tillbaka de skor som jag beställt till Alicia och som kom igår. De var för små, i storlek 32! Käre tid, nästa år kan hon ha mina! Nya är beställda och jag hoppas att det kan komma till slutet på veckan. Håll tummarna!

Tanken var att jag skulle ringa vårdcentralen nu på morgonen, men eftersom jag satt med en vrålande O på toaletten så fick jag helt enkelt strunta i den biten. Ringer man på morgonen kan man ju få en akuttid samma dag, så jag väntar till i morgon istället. Halsen gör alltså fortfarande ont och visar inga tecken på att ge med sig. 

I dag dricker vi varmt gott örtte med smak av pepparmint, det allra godaste! Luktar godis!Dagens träning

2011-05-02 @ 22:49:35Nehejni, nu ger vi upp den här dagen va? Dags att krypa till sängs.
Dagen har inte bjudit på några direkta överraskningar och det kan ju vara både bra och dåligt.

Vi har sänt en extra tanke eller två till Philip som faktiskt har namnsdag i dag. Och eftersom han har namnsdag så har ju även Oliver det. Så grattis på er mina små pojkar!

Dagens träning bjöd inte på några utsvävningar heller. Har precis kikat ner i halsen med hjälp av ficklampa och spegel och det ser väldigt rött ut på ena sidan. Måtte det bara vara lite rödfärg och blekas till i morgon.

Dagens träning:

ca 1,2 mil på cykel
10 min uppvärmning (powerwalk på band med 6% lutning)
45 min styrketräning
9 972 på stegräknaren (HA! va mesigt)


Sov nu så gott med er! Det ska jag försöka göra!

Tröstlöst

2011-05-02 @ 19:56:01Här ligger jag och såsar i soffan. Har tagit ett par starka tabletter, men har fortsatt ont i halsen. Frusen och trött (men huvudvärken har gett med sig). Kan det vara något på g? Hoppas verkligen inte det. Har ingen större lust att vara sjuk nu när jag är så inne i träningen. Kunde ju kommit för ett par månader sedan ;)

HA! Det gick bättre än väntat. Jag vann!

2011-05-02 @ 15:00:52

img_7937 (MMS)

HA! Det gick bättre än väntat. Jag vann!


Maktkampen pågår för fullt. Oliver pressar...

2011-05-02 @ 14:57:52

img_8290 (MMS)

Maktkampen pågår för fullt. Oliver pressar två tårar, skriker pappa och tror han kommer undan. Jag väntar ut honom och skrattar åt det faktum att han kniper ihop ögonen, kikar på mig och känner efter med handen om det kommit några tårar! Vem vinner?


99 Luftballons

2011-05-02 @ 08:42:06


Ett par av de här orden har slunkit ur min mun den här ljuva morgonen.Åh du milde tid, vilken morgon!
Min kära älskade make (jag måste skriva så eftersom han läser bloggen, men oftast tittar han bara på bilderna så det här kan slinka förbi) har en viss förkärlek till att snooza. Däremot har han fortfarande inte lärt sig den funktionen på sin nya mobil vilket resulterar i att JAG får snooza hela 30 minuter INNAN jag ens ska gå upp (för att hans larm ringer så in i bomben LÄNGE varje gång). För när mitt larm väl ringer DÅ går han upp. Resultatet av det blir att jag bli sen! Och när han är klar sticker han till jobbet. Kvar står jag med mig själv och två barn som ska bli klara på kortare tid än beräknat! Bra va?
Första halvan var ok, Oliver var nöjd, Alicia ganska nöjd (Oliver var i hennes rum och då måste man bara skrika lite på honom oavsett vad han gör). Sedan brakade kaoset loss.

Så här är det. I går, på avslutningen på Funky Kidz, fick barnen varsin ballong i form av en stjärna, i guld. Superfina! När vi kom hem fick Alicia en brytning. Varför? Jo, för att Olivers SNÖRE var längre än hennes! Det lugnade sig och de var nöjda och belåtna. Tillbaka till i dag.
Oliver struttade runt nöjd med sin ballong och efter frukosten hämtade Alicia sin. DÅ fick Oliver för sig att det var HANS ballong som hon hade. OH MY vilket liv det blev. Det vrålades så högt och så mycket att jag tyckte mig se gravstenarna på kyrkogården kränga till. Tror ni Alicia ville byta ballong? NÄ! (och det måste hon ju förvisso inte heller, men hade det varit i går så). Efter MYCKET om och men och diverse raseriutbrott från mig så lugnade allt ner sig. 
Då ska vi cykla till skolan. Och Alicias jacka är borta. Själv står hon lojt i hallen och rycker på axlarna och säger "jag vet inte" till allt! ARGH, blir tokig! 

Men, allt lugnt, den hängde i skolan och jag och Oliver kunde cykla hem i lugn och ro. Nu ska vi vidare mot dagis och jag ska ta min onda hals och sticka till gymmet. Jag vet att man egentligen inte ska träna när man har en halsinfektion, men lite lätt stryketräning är ett måste för att få ur mig lite aggressioner just nu ;)


Jag hoppas att ni får en FIN och BRA dag. Och att min också blir det, så småningom!

Äntligen

2011-05-01 @ 19:42:58
är den här helgen över. Trötta har vi varit och sega. Inte ett dugg vettigt har vi gjort heller. Hade funderingar (OBS funderingar) på att åka och köpa växter till balkongerna tidigare i dag, men efter att ha tittat på vädret är jag rätt glad att jag inte gjorde det. Det ska bli kallt i veckan.

Barnen är i säng och jag tror faktiskt inte att något av dem sover, Oliver gör det i alla fall inte. Jag skulle nästan kunna somna ståendes, men får allt hålla mig vaken en liten stund till. P har yrat i väg mot Galgberget och jag, ja jag har inte tränat alls! Skäms på mig! Tur det är ny måndag i morgon.Alicia ÄLSKAR dans, det syns va? Anmälan är redan gjord inför hösten och då hoppar hon upp i gruppen 7-8 år. Va? Min lilla flicka!

Tuffast

2011-05-01 @ 13:25:38Hemma igen efter en kort och intensiv show! Alicia imponerade oss med att för första gången ta plats på scenen. Hon ställde sig alltså längst fram, i mitten, av alla! Och då menar jag ALLA grupper! Cool tjej! Det var hi5 på den!

Sköna Maj

2011-05-01 @ 10:33:52Underbara vackra söndag, den allra första maj! Tänk, nu ÄR våren här. Blir lite less på alla som redan börjat tjata om sommaren! Njut våren, det är vår vackraste årstid! 

Vi håller på att göra oss redo för dagens dansuppvisning. Alicia är ombytt, taggad och redo. Och SÅ FIN! Många bilder ska fotas och läggas ut!

RSS 2.0