i spy with my little eye...

2012-01-31 @ 21:56:14hur kunde jag få för mig att jag skulle färga håret ikväll? hur tänkte jag då?
det räckte med att jag hjälpte oliver få fram bilar som åkt in under bokhyllan för att inse att mina bihålor skulle ha sprängts om jag ställt mig för att skölja färg ur håret över badkaret. nähä, det blev inget med det alls. det får vänta.

däremot har vi titta på "mot alla odds" och fortfarande fascineras jag av natasha illum berg. en rätt tuff kvinna det där!
men jag, som inte är lika tuff, tänkte ta min sista kopp med mig till sängen och kanske börja med en ny bok, vilken vet jag inte än.

och så kör vi onsdag i morgon och håller tummarna för att jag ska kunna träna, eller hur?

god natt på er

kreatörer

2012-01-31 @ 18:23:59ni som traskar igenom norra kyrkogården och skådar detta konstverk ska förstås få veta att det är mina kids som ligger bakom det! oh ja, här har det kånkats och barnvagnskörts snöhögar som sedan ska likna en snögubbe delad på två (ja, för det gick inte att sätta ihop dem ordentligt)

nu är middagen över och jag ska se om jag kan få håret färgat på mig själv. testar ny (för mig) sort i kväll.cars

2012-01-31 @ 14:20:58"mamma, jag tycker om bilar!"
update

2012-01-31 @ 12:40:15


skulle inte alls ha något emot att ligga här just nu... via


bänkad i soffan och försöker få oliver att vila så att jag också kan vila. går så där.
vi har varit på gymmet och druckit te och på hemköp och köpt grillad kyckling. och korv som oliver ville ha till lunch. och nu sitter jag här, och snörvlar. kul va? ingen vidare rolig prick i dag inte. äsch, det vänder väl någon gång?

stairway

2012-01-31 @ 08:19:08


känner du inte för lite intervallöpning när du ser den här goa trappan? det gör INTE jag...


god morgon på er! sovit gott?
det har inte jag fast det behöver jag väl knappast tala om längre ;) 
vi har precis kommit hem efter att ha följt alicia till skolbussen. när slutar man följa dem dit egentligen? jag är den enda vuxna som står där och jag kan tycka att det är lite märkligt. det är inte det att jag inte litar på alicia, men jag litar inte på männsikor runt omkring oss. nä, jag fortsätter så länge jag kan.
i dag vankas det yoga, men jag har insett att det inte blir så för min del. är rädd att mina bihålor kommer att explodera om jag böjer ner huvudet mer än två sekunder. fast vi tänkte gå dit och vara lite sociala en stund i alla fall. fast först får det bli gröt till liten.

vad gör ni i dag då?

den håller än

2012-01-30 @ 22:54:39

"firman" alltså... men jösses vad låååång den är, ser i kors snart.

vad gillar ni min nya bakgrundsbild i telefonen förresten?


ja, visst

2012-01-30 @ 18:00:44"gör det ont när knoppar brister..."


en liten stund på en övergiven lekpark och en promenad vid bergets kant blev vad vi spenderade vår alicia-fria tid, oliver och jag. och titta vad vi fann... knoppar, i denna kyla! det är kallt så det svider i huden och ögonen rinner. förkylningen flyttar in i bihålorna och biter sig fast där. och löpsedlarna har flyttat sig från ryss-vinter till sibirisk kyla. undrar vad skillnaden egentligen är?

men nu är vi hemma och inne och pappa p har kommit hem från jobbet. det blir tidig kväll för alla inblandade och kanske vi tar och tittar på den gamla filmen "the firm". ja, för tv-serien med samma namn startade ju i går och det var ju ett tag sedan året var 1993 och man såg filmen. så för att inte se lika nollade ut i fortsättningen så får vi nog rota fram filmen och se den, igen.

och boken, ja, den blev utläst i går i reklampauserna, och den var precis lika bra som jag hoppades på. och med ett avslut som den hade så ser jag fram emot nästa för den bara måste komma under året! hur var det nu, hade ni läst kepler eller inte?

lektion

2012-01-30 @ 15:12:52mina finaste fina

barnen är hemma och ordningen återställd. vi ska bege oss hem till morfar för pianolektion, eller ja, alicia ska på pianolektion. vad jag och oliver hittar på under tiden återstår att se.

dagen har jag tillbringat i soffan under en filt, huttrandes och muttrandes. inte roligt att inte vara frisk. fast man ska inte gnälla, egentligen, det finns värre saker. mycket värre saker.

så nu. ut i solen.

måndag

2012-01-30 @ 09:41:52den där förkylning som oliver så frikostigt delat med sig av under helgen, den har verkligen utvecklats bra nu. har knappt sovit något alls i natt och det bränner i näsa och svalg. skit också. någon trx är det inte att tala om, men ett litet yogapass imorgon sitter nog fint.

nu blir det som ni ser ovan, te och mer te. nytt i skåpet är dessa två sorter, mycket goda båda två kan jag meddela.

och ni då, vad gör ni?

fem år...

2012-01-29 @ 13:02:38

lilla hjärtat, som vi saknar och älskar dig!


i dag

2012-01-28 @ 22:56:32har jag mest hinkat i mig te och tagit det lugnt. jag har ändå ont i halsen. skit också.
p tittar på film och jag har precis vaknat, det säger kanske inte så mycket om hur bra filmen är, men den är visst inte det så jag har inte missat något. nu tänkte jag däremot dricka lite mer te och gå och lägga mig. fortsätta läsa kepler eftersom det är så vansinnigt svårt att sluta läsa. har ni läst deras böcker? gillar ni dem?

en riktigt god natt önskar jag er!

sjöslag

2012-01-28 @ 19:08:28


break

2012-01-28 @ 14:38:53vet ni vad? det blev ingen prova-på-gympa för oliver. jag hade fått fel information och vi missade hela lektionen pga det. typiskt va? men på nåder får oliver vara med första tillfället och se om han gillar det och så betalar vi efter det, om han nu vill fortsätta. lika glad ändå var oliver när vi istället körde till ica och handlade hem lite bröd och frukt till fika.
vi kidnappade med oss morfar hem och gjorde semlor dagen till ära. ja, det är ju lördag... antar att jag får springa en mil eller två i morgon... om det nu inte vore som så att jag haft ont i halsen hela natten och har fortfarande ont när jag sväljer. skit också! oliver den lille rackaren blöder näsblod till och från så i dag blir det lugnt och ro i soffan för oss alla.

saturday

2012-01-28 @ 10:29:40nu slänger vi på oss kläderna och sticker iväg på drop-in gympa. det är oliver som ska titta på, oh nej, prova ska han inte...

lite märkligt kanske att det är alicia som är på bilderna när det oliver som ska på gympa, men faktum är att han satt i köket och vrålade över att han inte kunde äta upp sista biten på mackan, att han inte kunde dricka upp sin numer kalla choklad och att han inte skulle stanna kvar hemma alt. följa med på gympa. alltså, inga rätt alls.

nåväl, vi ses senare!
alicia visar upp nya byxor som vi hittade på po.p igår, rean. egentligen skulle vi köpt en fleecejacka, men det blev ett par byxor istället. jaja.

alfons och jag

2012-01-27 @ 22:19:20"jag ska bara läsa ut boken först, sedan..."

jo, men det var precis så det blev. och så lite pizzabakande förstås. och en varm dusch (nä, jag duschar inte kallt även om jag tror att huden mår bra av det).
men nu är boken slut och mitt finaste bokmärke ligger synligt igen. åh, det känns gott i hjärtat när man läser lappen och inser att hade vi inte träffats den där kvällen för elva år sedan så hade jag inte haft så fina barn.

nu däremot blir det homeland och lite te. och kanske lite glass... äsch, varför inte?

weekend

2012-01-27 @ 14:28:04nu kan helgen snart få börja, alicia är hemma. men först måste vi ut och handla en liten sväng och det är inte det lättaste. alicia vill ICKE. och oliver är tött. och jag orkar inte. funderar på hur jag ska kunna locka med dem, kanske med ett litet besök hos hemmakväll? 

i vilket fall som helst så håller vi tummarna för att pappan till barnen ska komma hem i hyfsad tid... det vore ju trevligt.


coming up...

2012-01-27 @ 12:03:14oliver har lagt till förkylning på sin repetoar och spenderade största delen av natten med att ligga och sparka mig i ryggen. jag behöver inte tala om att jag inte sovit så bra va?

förmiddagen har vi tillbringat i soffan, vid köksbordet för att raskt ta oss tillbaka till soffan. oliver snörvlar och jag läser bok. en rätt skön start på fredagen måste jag säga. men nu är det lunch och egentligen skulle jag stå i köket nu, men alicia kommer om en halvtimma och då får vi nog helt enkelt vänta in henne. 

vad har ni för planer för dagen?

barnen har beställt hemmagjord pizza till kvällen och det kan jag ju känna att det skulle vara helt okej. funderar lite på vad som ska ligga på den bara. och så får vi väl öppna en flaska vin och fira/förbanna den där kvällen i Stöten för 11 år sedan när jag trampade p på tårna. hade han vetat vad han vet i dag hade han nog lagt pjäxorna på ryggen och klotat hela vägen bort från mig ;) eller vad tror ni? äsch, vi firar inte sådant här egentligen, men jag tyckte det var roligt att se p våndas när jag frågade honom häromdagen vad han hade tänkt sig i dag... många gissningar trillade ur hans mun, men ingen i närheten av det rätta. så i dag ringde han mig och gratulerade mig för att jag överlevt de 11 längsta åren i mitt liv. och det var ju snällt.

nehej, jag hinner nog ett kapitel till innan vi måste gå.

natta

2012-01-26 @ 21:59:01så där ja, då var det dags.
vi har haft en alldeles utmärkt eftermiddag med finbesök i form av alicias allra bästa vän (jo, det är nog det, äldsta också, fast ung). de har tittat på film och stått ut med en uppspelt oliver i soffan, men när tjejerna ville leka lite själva, ja då var det en oliver som bröt ihop. han har pratat hela dagen om att wivie ska komma och planerat var de ska sitta vid matbordet osv osv. men mitt i gråten somnade han och det gjorde honom nog bara gott. 
mitt i kvällsmaten klev pappa in genom dörren och det var ju också en glad överraskning för barnen som knappt sett skymten av sin far de senaste två veckorna. inte jag heller för den delen, min man alltså, min far har jag sett betydligt mer av. nåväl, nu laddar vi för fredag, helg och firande.

god natt go' vänner

graveyard

2012-01-26 @ 15:03:02jag hittade några kvarlevande i badrummet när jag gick loss med grumme såpa och skurborste tidigare i dag. tänkte att jag skulle återförena släkten och fann till min förvåning att de var ganska många! men jag tror inte en enda av dem visar några större tecken på återhämtning. de har befunnit sig i det här stadiet länge nu.

finns det något expert där ute som sitter inne med idiotsäkra tips? för ja, det måste vara idiotsäkert om vi ska lyckas med det här... någon?

home

2012-01-26 @ 11:36:18i natt var det en varm liten pojke som kom in till mig och ville sova hos oss. och mycket riktigt, när morgonen kom gav termometern utslag. nu skulle man kunna tro att jag gjorde detta med flit (för att slippa intervallerna) men så var faktiskt inte fallet. jag var ombytt och klar när oliver kom upp. och när jag ringde dagis var han inte den enda som var inringd som febrig. nåväl, vad är väl en bal på slottet? eller en tur på löpbandet?

vi har istället tillbringat förmiddagen med att städa badrum och tvätta. eller ja, inte oliver utan jag. unge herrn har tagit hand om soffan och filten och fjärrkontrollen... som det ska vara antar jag.

nu sitter han här i mitt knä, mellan mig och tangentbord och pussar på mina händer och pillar på ALLT! inte helt lätt...

dags för lunch va?nothing

2012-01-25 @ 21:48:32

via


men ååå, ännu en dag. fast jag har varit lite upptagen, med tennis och träning. och damages. jag har toktittat hela säsong fyra på bara ett par dagar. mind you, det var bara 10 avsnitt, men ändå. nu längtar jag verkligen efter säsong fem.

nu är min gröna smoothie uppdrucken, jag är grön runt munnen och mätt som en plätt. p är hemma och tittar på rally (åh så kul) och jag funderar starkt på att gå och lägga mig. tänkte börja se någon annan serie, men inser att jag nog får lugna mig lite och ta itu med alla böcker och tidningar som ligger här hemma. det måste ju också läsas, eller hur?

i morgon är jag bortlurad, totalblåst. har blivit lurad till gymmet, av anna, för att träna intervaller. men herregud, vet ni hur längesedan det var jag sprang? om ni hör muller i halmstadtrakten, utslag på richter-skalan så vet ni vad det är... kommer sitta som ett frimärke i väggen. jag tänker inte springa snabbt, inte. hör du det anna?

så snälla söta vänner, be för mig i morgon så hörs vi nog snart igen.

till dess, sov så gott!

onsdag

2012-01-25 @ 08:45:32så här känner jag mig, jag vill liksom bara blunda. redan när jag går upp på morgonen längtar jag tills jag får komma hem och bara gosa ner mig i soffan eller sängen. jag är inte ensam va?

det är dags att gå till dagis för oss och jag ska ju vidare till gymmet. yogan i går var härlig, och jobbig. det känns i framför allt ryggen i dag. behövdes nog.

förhoppningsvis blir det lite mer liv här inne i dag, men man kan aldrig veta ;)

ha en fin dag

tisdag

2012-01-24 @ 08:47:26så var alicia i skolan och gröten ligger i magen. vi är på väg ut alldeles snart igen, denna veckan ska det bli yoga av... men hu, det är vansinnigt kallt ute. hade glömt bort hur det känns. minus 8 visade termometern i morse. elementen väser som bara den. tror något är fel på dem, antingen skållheta eller ljumma upptill och kalla nertill. 

nåväl, det blir tisdag i dag i alla fall och jag hoppas att det blir en bra sådan.

njut!

kvällsgympa

2012-01-23 @ 19:43:48nyduschade och väldoftande körde barnen av sig den allra sista energin genom att rocka loss med rock-ringar inne på alicias rum. därpå följde två tottesagor och en flaska välling. pappan till barnen har fortfarande inte kommit hem och eftersom jag inte hört något heller så lär han inte komma inom den närmaste timman. det innebär att jag hinner duscha i lugn och ro och se ett avsnitt damages (säsong fyra nu). inte fel det heller.
här vrålar oliver att han är från "GÖTEBÖRG". jodå, han tror fortfarande det. det och att hans andra namn är lille tutt. ska försöka fånga detta på film tror jag, vill ni se/höra det då?

kallt

2012-01-23 @ 12:53:50tända ljus, filt, fårskinn och kuddar, ändå fryser jag. det är kallt nu och kylan tränger in. p drog på full värme i alla sovrum i går och jag fick sänka lite i olivers rum annars bränner han sig alla gånger.

ska ta och gå en liten sväng på stan, hämta ett paket på hemköp från h&m. beställt nya undertröjor åt oliver, hans stl 80 börjar bli väl små nu ;)

måndag

2012-01-23 @ 10:24:45god förmiddag.

strålande sol, vita vägar och halt som satan. hade jag inte haft vagnen att hålla i på väg till dagis hade jag nog legat platt någonstans...

men nu är jag hemma igen, med huvudvärk och ont i halsen. fy tusan alltså, är det så här det ska vara i vinter? den ena krämpan avlöser den andra? eller vänta, är det så här det är att bli äldre kanske? är det det som är problemet? aja, jag ska ta mitt kaffe, en filt och lägga mig på soffan istället tror jag.

jag hoppas att ni har haft en fin helg och en bra start på veckan.

busy

2012-01-22 @ 20:50:28


via

i'm not ignoring you, i'm just busy with life.

och nu ska jag gå och lägga mig! 5 timmars sömn är för lite även för mig.

morning

2012-01-22 @ 09:57:02god morgon!

vilken trevlig kväll vi hade i går och vilken god mat vi fick! vi var inte hemma förrän vid 2 och vi satt uppe och drack te och pratade en timma till. p ligger fortfarande och snarkar (bokstavligt talat) och jag har varit uppe i en timma. även fast vi är barnlediga och det är söndag vill jag inte sova bort hela dagen... och så tvättar jag ju! och dricker grön smoothie. ni anar inte hur gott denna gör för kroppen och magen. bara på ett par dagar mår jag bättre.
jag tänkte passa på att se ett avsnitt greys anatomy när det ändå är tyst i huset. men först får jag nog ner i tvättstugan en runda. 

allt bra med er?

party

2012-01-21 @ 17:15:19


alles klar...

nu sticker vi i väg på fest!

ha en toppenfin lördag nu!It's done...

2012-01-21 @ 11:54:23

Det är så skönt att ha inlett helgen med ett pump-pass. Tre pass denna veckan får vara en bra start, nästa vecka hoppas jag på fyra! Nu bli det en fika med Anna och Markus, och så p och barnen förstås!


kväll

2012-01-20 @ 22:16:24

original/inspiration härifrån


god kväll goda vänner, har ni en bra fredag?
vi är äntligen samlade hela familjen, eller ja, p kom ju hem för några timmar sedan. barnen var uppspelta både av det faktum att pappa kom hem och så var de höga på socker. oliver for som en propeller i soffan och var inte tyst en sekund. men när han väl kom i säng somnade han fort i alla fall.
så medan p blötte upp all smuts i badkaret, hällde jag ut mig i soffan och såg sista avsnittet av säsong tre på damages. har ni sett den serien? glenn close är grym i den!
nu ska vi däremot tillsammans titta på veckans homeland. den visas ju inte förrän tio på kvällarna och det är ju alldeles för sent för oss numer. och efter det blir det äntligen sova.

jag hoppas verkligen att ni haft en bra dag!

vinter

2012-01-20 @ 13:52:24det var två överlyckliga barn som tittade ut i morse och konstaterade SNÖ! oliver hade berättat glatt på dagis om hur mycket snö det var på morfars bil ich om hur mamma sopade rent bilen med händerna... undrar vad mer han har berättat om oss ;)

intervjun ja! åh, det gick så bra så bra. nervositeten försvann ju så fort vi började och jag tycker nog att det kändes bra i magen. jag svarade ärligt på allt och bara var mig själv. jag hoppas hoppas att det räcker. det hade visst varit 96 ansökningar och några av dem hade ju blivit kallade på intervju. håll tummarna för att de väljer mig!

på väg hem från skolbussen tog det längre tid än vanligt, men vad gjorde det när det var sol, glada barn och jag hade kameran med mig?
magen

2012-01-20 @ 07:30:51
nerverna sitter utanpå skinnet och i magen far fjäril runt runt. åh jösses, håll tummarn nu hörrni.

samlar...

2012-01-19 @ 16:02:46sitter och samlar på ork, lust och energi för att åka och handla med barnen. det är helslut på salladsingredienser och frukt så vi bara måste komma iväg. ingen kiwi = ingen mr green på förmiddagen = inte bra...

jag har hunnit med att softa lite innan jag hämtade oliver på dagis. vek tvätt och kollade på ett avsnitt av damages. åt lunch och tittade på ett till. och sedan var det dags att gå ut igen. tiden går fort när man har roligt eller vad är det man säger?

dags att göra färdigt den där listan och förbereda oss på att ta emot morfar med bil, vilken tur vi har som får låna den!

tick tack

2012-01-19 @ 08:52:55oj, är klockan sååå mycket. gissar att jag måste öka takten rejält nu. tänkte ju bara kika in och önska er en god morgon. i går somnade jag redan innan 22 och sov fram till 5 när p gick upp. det var längesedan. lik förbannat är jag trött och har ont i huvudet i dag. men vad hjälper det när jag måste tvätta och vardagen finns där? inte mycket. lika bra att bita ihop och köra på som vanligt. alltså, dags att borsta olivers tänder och gå mot dagis.

hoppas att ni får en fin dag.

btw - ni ser den där megastora blåsan? den är inte så stor längre. en timma efter jag tog bilden gick den sönder inne i det nya plåstret. vi kör vidare med plåster för att hindra lite bakterier från att hitta in.


home

2012-01-18 @ 18:40:48äntligen kväll. barnen är i pyjamas och luktar gott. maten är äten och nästan all disk undanplockad. p har precis kommit hem och får därför äran att läsa saga och borsta tänder. jag hade tänkt åka och handla, men ute vräker det ner så det blir soffan istället. är så trött. vaknade i natt igen med värk fast denna gång i benen. och nästan alltid vid samma tid, klockan ett. jag har ju köpt mineraltabletter som kanske kan hjälpa, men jag antar att det tar lite längre tid än två dagar... den som väntar får se.

hur har ni haft det i dag? något skoj, mindre skoj, vad som helst?
en putt oliver som inte ville byta smutsiga plåster och sedan blev alldeles förfärad över hur fingrarna nu ser ut och ännu mer förfärad när mamma blir lite ledsen. då gråter han och säger "förlåt mamma, förlåt". lille gubben, det är ju inte han som ska säga förlåt.

go green

2012-01-18 @ 12:24:32det gick bättre än jag trodde, på träningen alltså. jag följde tipset om att man åtminstone ska gå till gymmet, så kan man väl där välja om man ska träna eller gå hem. väl där tänker man inte ens på att man mår lite dåligt och vill gå hem... fast det var nära att det där kaffet kom upp igen. hu.

men nu mår jag bra, nyduschad och allt. och det där läskiga på bilden, det har jag druckit upp för länge sedan. varför? för att anna säger det. en massa nyttigheter i ett och samma glas (tack för det för var för sig hade jag inte velat dricka/äta det). två dl naturell lättyoghurt, en kiwi, en msk udo's olja, en tsk spirulina (luktar fiskmat) och så en rejäl bit ingefära. det som smakar nu i munnen är just ingefära... det ser inte så gott ut, det var inte det godaste jag druckit, men helt ok faktiskt. rekommenderas om man vill öka på intaget av bra saker (säger en som inte riktigt vet vad hon pratar om).

nu blir det lunch innan jag får låna morfars bil för att ta alicia till tennisen. och så ska en oliver med hem.

I vanlig ordning så funkar inte blogg.se's...

2012-01-18 @ 09:44:24

img_0224 (MMS)

I vanlig ordning så funkar inte blogg.se's app... men jag är här i alla fall även fast jag egentligen inte mår så bra. Huvudvärk och magen som spökar. Söta oliver var orolig hemma över att jag inte mådde bra och när vi kom fram till dagis så säger han "du mår bättre nu mamma?" sötast av alla min fina lilla pojke.  Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och försöka peppa mig själv till ett bra pass.


titt-ut

2012-01-17 @ 21:32:49


alicia och oliver byggde koja under alicias skrivbord tidigare i kväll


så där, redo för sängen. ni med? märkligt hur man kan vänja sig vid nya saker. att komma i säng allt tidigare och när min pappa ringer hinna tänka "VEM ringer så här sent?"... vi som annars alltid satt uppe till midnatt. fast med tanke på när p går upp och vilken usel sömnkvalitet jag har fått så är det rätt så skönt att gå och lägga sig och läsa en stund.
i morgon är det onsdag och då vet ni vad som väntar mig va? pump, stress, dagis, tennis och vila... i den ordningen. fast det där med en lugn kväll får jag nog inte eftersom p inte kommer att spela i morgon... men ändå, bara tanken på det! man får gripa efter halmstrån och tala om för sig själv att man måste inte hinna med allt på en och samma dag, eller hur? jag kan få lite panikkänslor av att inte hinna läsa alla bloggar (bland mina favoriter alltså), träna, se på en tv-serie, läsa en bok, läsa en tidning, se på tv och gå och lägga mig tidigt. det går bara inte att få ihop. ge mig ett par dagar eller veckor så har jag nog lärt mig det också... men nu ska jag ta tag i min nya vana (hoppas jag), plankan. nu SKA magmusklerna ihop alltså, ingen mer glipa.3 x 1 minut, är ni med?

en vändning?

2012-01-17 @ 15:49:10


vi fick byta förband i morse eftersom man tyckte att plåstret fungerade alldeles ypperligt som tavelsudd... och då passade jag på att fota de "små" fingrarna.

än en gång, ursäkta mig. haft en sådan där tung dag på både ett och annat vis. någon yoga kom vi aldrig iväg på eftersom den där gröten satte sig på tvären och det tog lååång tid. men en liten promenad fick det bli. och så har vi gjort små hembesök med fika och gott te som påföljd.
jag har ju även varit på arbetsförmedlingen och fått tunga besked... jag står på tur att hamna i "jobb och utvecklingsgarantin"... vad nu det skulle garantera? snarare en massa hitte-på för att få oss sysselsatta. missförstå mig rätt, jag vill ha sysselsättning, såklart, men jag tror inte på att sälja min själ för att göra vad som helst. i alla fall, det kändes lite jobbigt att cykla därifrån med detta i ryggen.
och så när vi väl ska fika, morfar och barnen, så ringer de från ett jobb jag sökte i helgen. med en ansökan som gick helt emot jobbcoachernas "lag" och istället skriven med mina egna ord, på mitt eget vis. och jag ska få komma på intervju. på fredag.

så snälla snälla, håll nu alla tummar och tår som ni bara kan för att detta ska gå vägen. på fredag alltså.de är rätt rejäla de där blåsorna!

tiiiisdag

2012-01-17 @ 09:12:59god morgon gråa kalla tisdag.

usch vad trött jag är. har legat och halvsovit en stund på soffan med en varm oliver i famnen. alltså, han är inte sjuk utan funkar som en liten värmedyna bara.
jag håller egentligen på att göra mig/oss klara för att gå till gymmet. tänkte ta ett yogapass och oliver vill till ulla. såå, det är väl bara att göra det antar jag.

bilderna på barnen är tagna för ett år sedan, samma dag. jag gissar på att oliver var sjuk, men alicia, ja hon borde ju varit i skolan. hon ser inte sjuk ut i alla fall.

nehej, bäst att ta tag i det där då. lite gröt åt oliver först.


tröttmössa på

2012-01-16 @ 20:25:47


kikade in i badrummet i går kväll och då satt oliver så här - och petade kråkor med en babytops... funkar!


alltså förlåt, men oj vad trött jag är i dag. dagen har gått i ett huj och jag har mest inte varit hemma. p kom hem tidigt eftersom de blev klara tidigt och han är lika trött han.
dagens trx känns redan i ryggen. inte så ofta jag ligger på rygg och lyfter upp min egen vikt i rodd... fattar ni hur tungt det blir? hade tänkt köra lite yoga i morgon, det kan nog behövas för jag lär vara stel.

alicia har spelat piano hos morfar efter skolan och jag tog med mig oliver ner på stan för att handla lite grillad kyckling till en sallad. hemköp säljer just nu ekologisk mjölk för bara 5:- litern, kan kanske vara ett tips? 

men nu hörrni, nu tänkte jag krascha lite i soffan innan jag går och lägger mig. håll nu tummarna för att jag somnar långt innan midnatt i natt.

say no to pink...

2012-01-16 @ 13:33:32


eyebrows...


hemma från träningen (ofifan vad jobbigt) lite smått stressad. ska hinna äta innan jag hämtar o. sitter och målar ögonbrynen... duttar, målar, duttar, målar, först det ena, sedan det andra. och tänker att va fan va konstigt det ser ut innan jag reagerar. det är rouge... japp, i dag kör på rosa ögonbryn, hepp!

sju kilometer senare

2012-01-16 @ 10:29:26är jag hemma igen med iskalla ben och svettig rygg. men det gör inget, för jag tänkte snart sticka ner på gymmet och genomgå ett trx-pass. så blir träningen avklarad för i dag. när p kommer hem vet jag ju inte...

har ni sett olivers små vita fingertoppar? vi bytte plåster i morse, inte för att blåsorna krävde det, men de var rätt svarta av smuts. och så satte vi på ett nytt på ringfingret också (det ramlade av i lördags). OJ vilka blåsor han har. de är ca 0.5 cm höga från själva fingertoppen. hoppas bara att det inte går hål på dem.

vad gör ni en dag som denna då? njuter i det gråa vädret?här ser ni den allra minsta blåsan på ringfingret. fatta vad ont det här gjorde! åh, det gör ont bara att tänka på det ju.

måndag

2012-01-16 @ 06:59:57
halmstad i går eftermiddag. solen är på väg ner och speglar sig i trade center. jag trodde först att det var en stor reklamskylt...

god morgon på er.
uppe med tuppen, eller ja, uppe med p. han gick ju upp 5 och då blir det ju inte mycket sömn kvar när han kört vid 5.30. så nu är jag klar och ska ta och väcka min alicia. egentligen har jag inte riktigt tid till att sitta här, men tanken är ju en låååång promenad efter dagislämning och då försvinner det ju lite bloggtid ;)

i vilket fall som helst. kom i säng innan 22 i går. tror ni inte jag ligger och vrider och vänder till 1? blir tokig på det. när man äntligen är i bra tid i säng och är trött så... äsch, får göra om det i kväll istället.

nu önskar jag er en bra start på dagen och veckan istället!
sagoängen

2012-01-15 @ 18:46:12efter en rätt produktiv förmiddag här hemma (jag sökte två jobb bla) så bestämde vi oss för att tillbringa ett par timmar på galgberget i friska luften. målet var så klart sagoängen med sin fina lekplats, men innan vi hamnade där gick vi ett par kilometer. så även alicia. 
väl nerkylda är vi hemma och har ätit gårdagens rester av köttgrytan jag hittade på som faktiskt smakade lite som kalops. barnen är tvättad och hälften av dem är i säng.
jag ska hoppa in i duschen (jodå, ni skulle se skutten jag tar hela vägen in i badrummet...) och så blir det en tidig kväll. p ska jobba via vårt/hans egna företag i ett par veckor och ska därför gå upp redan innan 5 för att hinna vara på plats i tid. och jag tänker ta en datafri kväll och kanske se lite på tv eller läsa en tidning eller två. vi får väl se...

och vi hörs igen i morgon va? tills dess, god natt.härliga söndag

2012-01-15 @ 11:45:34


via


det pågår en väldigt soft söndag hemma hos oss. det är skidor på tv, barn-tv på en dator, totte böcker över hela bordet och internet är avscannat. 

är det fler än jag som konstaterar att bloggvärlden är väldigt nödig? väldigt väldigt nödig? överallt är det tinek, day, odd molly och chill norway som hägrar. överallt! det är svart, det är vitt, det är grått och det är silver. och väldigt ängsligt. man måste gilla samma saker som sin nästa (blogg) och det gäller att låtsas som om man inte läste en enda annan blogg utan att man själv var först med allt. och det handlas! jodå, det handlas som f*n. nya tine k lyktor hit, nya kuddar dit. det piffas och puffas och det är day plädar och det är "skönaste" chill norway på stora som på små. och alla ser likadana ut. ängsligt. nödigt (som i b*jsnödigt alltså).

och då undrar jag... nästa år, eller nästa igen, när det är lise m och det är soft denmark, det är evening och det är even polly... vad gör man av allt det andra då? slängs det i hetsjakten på det nya? eller stuvar man undan kartong efter kartong? och varför måste man ha så jäkla mycket av allt?  

nä, det är för nödigt för mig, jag orkar inte med ängsligheten. det blir opersonligt och tråkigt när den ena härmar den andra och det ser likadant ut i den ena bloggen efter den andra.

så gissa om jag blev glatt överraskad när jag ramlade över en ny blogg, i BRUNA färger? man förstår ju direkt att det här inte är en svensk tjej... (för då hade det ju varit svart. och vitt)

titta in ni också, få lite nya visioner och känn värmen som strömmar ut.soffläge

2012-01-14 @ 20:35:11nu börjar lördagkvällen utan barn. efter en mer eller mindre kaosartad kväll, eller ja, som vilken kväll som helst, ska vi nu slänga oss i soffan och glo på film.

och om ni ändå kikar in här så kanske ni kan stilla vår nyfikenhet... kan man se på en himmel om det är kallt eller varmt ute? kan man alltså se att det är varmt när denna bilden är tagen, eller kallt? vad tror ni?

much needed

2012-01-14 @ 17:57:29en timmas promenad utmed havet var precis vad jag/vi behövde i dag. huvudet känns rensat (tomt) och det hettar fortfarande i kinderna. som p sa, öppna nu munnen så att ni får rejält med frisk luft med tanke på hur friskt det blåste nere vid havet. och tårarna, ja de forsade på kinderna.
men härligt var det och alicia ville i vanlig ordning inte åka hem. vi har lovat att återkomma i morgon, men då får vi nog först köpa ett par nya vantar till mig, stickade vantar var jädrar i det kallt ska ni veta...saturday

2012-01-14 @ 11:20:55alldeles, fullständigt opåverkad rasar oliver runt inne i sitt rum. det enda som avslöjar gårdagens äventyr är hans röda lilla hand. själv lider han inte ett dugg. skönt säger vi samtidigt som vi pustar över hans vilda framfart.

så för att stilla barnen och bädda för en tidig kväll klär vi på oss varmt och åker ner till havet. det ska plockas pinnar och snäckor och jagas barn. och så ett foto eller två.

jag hoppas att ni får en strålande lördag!


övertid

2012-01-14 @ 00:09:10


en liten tjuv bland spillrorna av ett ståtligt pepparkakshus... häromdagen alltså.


här sitter jag, alldeles för sent. skulle ju varit i säng för längesedan... men det är ju fredag och helg och då är det ju lite ok, eller?
egentligen vill jag faktiskt bara titta in och säga TACK. tack för att ni bryr er och tack för att ni tar er tid och lämna en rad eller två. och tack för all omtanke.
oliver sover just nu väldigt gott. han är sval och ligger och snusar så gott. armen uppfläkt ovanför huvudet med den lilla handen vilandes på nalle puh. sämre kunde han verkligen ha det. nu håller vi tummarna för att han ska få sova gott hela natten. 

än en gång, tack!

ett litet rött paket

2012-01-13 @ 20:37:00säg den tur som håller i sig... och på självaste fredagen den trettonde.
pappa och oliver står i köket och ska poppa popcorn. oliver är ofta med vid spisen och hjälper till vid all matlagning och det är aldrig några problem. inte denna gången heller. men, när popcornen är klara och p ska hälla upp i skålarna säger han således till oliver,

"akta dig nu för plattan, det är fortfarande jätte jätte jättevarmt"

"får jag känna"

"neeeeej"

"AAAAAAAAAAAAAAAA"

och tre fingertoppar kommer i framtiden ge csi en massa huvudbry och "rynka-på-pannan" funderingar om det skulle bli så illa. vita präktiga blåsor är nu inlindade i xylocain, kompressorer och bandage. i morgon blir det besiktning av de små fingrarna också. tur vi fått in sköterskeblod i familjen.

better than sweets

2012-01-13 @ 18:45:09
vi föll för trenden och bjöd barnen på taco på en fredag. det var rätt längesedan, men smakade ändå ungefär som det brukar. enda skillnaden är att kryddningen varierar från gång till gång eftersom vi gör den själva. 
nåväl, oliver, den lille spjuvern, upptäckte mot slutet av sin måltid hur gott det är med créme fraiche, ekologisk förstås. det var så gott att han stoppade i sig en halv burk rakt upp och ner. mmm tydligen.

nu kör vi fredagsmys i soffan. alicia har beställt ett avsnitt macken (hjärntvättad av sin far) och jag lär somna inom en minut.

vad gör ni i kväll?

lycka är...

2012-01-13 @ 16:51:17att ha en storasyster som älskar att läsa för en.


fredagen den trettonde

2012-01-13 @ 11:36:52
normalt sett tror jag inte sååå mycket på skrock, jag har aldrig sett på otursdagen som någon otursdag. in facto, jag har däremot försökt att se den som en turdag. bara för att vara lite tvärt emot, som jag brukar...

men inte i dag.

nu ska ni få THE story, den som börjar redan 2001 när jag träffar P på ett disco en fredagkväll i stöten.

vi bodde 30 mil ifrån varandra och efter att ha setts på helger ett halvår så inser vi båda två att om det här ska bli något så måste en av oss flytta. kär (och galen) som jag var erbjöd jag mig att flytta. hej och hå, det här skulle ju inte vara några problem att fixa nytt jobb. det hade det inte varit tidigare. så jag sa upp min lägenhet, min fina två:a i ett nybyggt hus mitt i Ängelholm och flyttade 30 mil norrut, till en by jag tillbringat 2 år i, när jag var 12 och 13. jobb däremot var inte så lätt att hitta. jag var på en intervju hos ett företag som verkligen ville anställa mig som area sales manager, men, det föll. varför, jo, jag hade ju en uppsägningstid. jag lämnade min tjänst som marknadsassistent på ett av Ängelholms främsta företag, en tjänst jag verkligen älskade, kollegor som jag hade såå roligt med. och vad fick jag? ett jobb som innebar att jag tog hand om sveriges största mobilföretags reklamationer. ett jobb som krävde så mycket iq att det hade räckt att jag hoppat av 8:an för att klara det... jo, för att klipp och klistra mellan word och excel är inte svårare än så. jag hade en del fiiiiina kollegor (tack teresia för alla skratt, du fick mig att överleva!) men jag kände mig inte bra. 

men så blev jag gravid, augusti 2003, med alicia! thank god! det här skulle fixa sig ju!
när alicia fyllde ett hade vi en hemlighet, p och jag, jag var gravid igen. och blir man gravid innan barnet blir ett skulle jag få behålla min föräldrarpeng utan att behöva jobba innan. sagt och gjort, jag sa upp mig. att gå tillbaka och börja jobba skulle innebära att jag skulle få lämna alicia på dagis innan 7 och hämta henne närmare 18. det fanns inte i min värld. och att gå ner i tid skulle innebära en ekonomisk förlust, jag skulle gå back varje månad. så istället började jag stämpla. och när jag väl börjat stämpla, ja då hände det som inte skulle hända. jag fick ett missfall. jahopp, där stod vi.
vi försökte igen, blev gravida, men det var inte heller så bra. resultatet? utomkvedeshavandeskap, operation och en äggledare färre. fortfarande inte bra, fortfarande arbetslös.
jag började söka jobb efter jobb, men det fanns inget. och fanns det något så var det jag och 400 till som sökte samma tjänst. och så i början på sommaren, 2006, blev jag gravid igen, med philip. och vid det här laget kände vi att det var ok att vara arbetslös. det innebar ju mer tid med alicia även fast vi ekonomiskt sett led. jag ville inte skaffa barn till den här världen och lämna bort dem låånga dagar tidigt. nä, hellre avstår jag en semester eller två och ser mina barn växa upp.
så dog philip. i januari 2007. en jävla dag. följande månader fick jag föräldrarpenning. och jag, jag var i ett nattsvart hål. jag kommer inte ihåg de här månaderna. alls. de finns liksom inte i mitt minne. det jag minns är att om jag inte hade haft alicia att hålla om så hade jag legat där nere, med philip. 
men dagarna tog slut och även fast det rätta hade varit att sjukskriva mig med tanke på hur jag mådde så hade jag inget val. jag måste tillbaka till arbetsmarknadens förfogande för annars skulle vi kollapsa fullständigt.

och i den här vevan bestämde vi oss för att sälja vårt hus. vi klarade inte mer och valde vårt äktenskap före huset. hellre bo litet och trångt, men lyckliga, än stort, rymligt och olyckliga. det var inte mer än ett hus...
men med philips död föll så mycket annat ihop, som ett korthus. vänner som vände oss ryggen, släkt och familj som låtsades som att allt var som vanligt när ingenting var som det skulle alls.
så, vi flyttade. till halmstad. jag fortsatte söka jobb, p pendlade. han hittade nytt jobb snabbt, jag fortsatte försöka läka och ta hand om alicia. och söka jobb.
så fick jag ett banktjänstejobb. och blev gravid. hurra. allt blev lite ljusare igen. och strax innan oliver skulle födas blev vi uppsagda, fick gå hem hela bunten. men vad gjorde det, jag skulle ju ha barn? och även om vi fick tillbringa olivers första vecka på neonatal, med ovissheten om han skulle klara sig, så klarade sig allt. 
men sedan då? vad hade jag att gå tillbaka till? ingenting.
kurser på arbetsförmedlingen som jag var tvungen att gå. möten med en coach som inte ledde så mycket till något alls. ett par intervjuer som inte heller ledde någonstans. 

och så hittade jag utbildningen. DEN utbildningen. som är jag. som jag brinner för. och på distans. alldeles perfekt ju. problemet var att det inte fanns några pengar kvar att få plugga denna, kommunens pengar var slut. men du, ring igen efter nyår så ordnar vi det då! sa mannen i telfonluren.
och jag fortsatte söka jobb. och jag svalde klumpen i halsen som jag fick när jag öppnade brevet innan jul som sa att jag är på väg att bli utförsäkrad och utkastad till ingenting, för jag skulle ju plugga!
och i dag ringer mannen igen. och berättar att det blir inget. för det finns ingen framtid. det finns inga jobb. 

och där står jag nu, på randen till ingenting och med mig har jag en hel jävla ryggsäck med lidande, kämpande och sorg. vad gör man då?

den utbildning jag ville läsa var, grafisk formgivare. på distans. i 22 veckor. jag skulle fortfarande kunna ta hand om barnen, jag skulle plugga hemifrån, jag skulle bli min egen, jag skulle sluta vara en i statistiken hos arbetsförmedlingen och jag skulle sluta kosta samhället pengar. 

så vad händer nu? jag har ingen aning.

nu vet vi hur mitt liv ser ut, i stora drag, och varför jag är hemma...

nu ska jag fortsätta städa, ta hand om tvätten och ge min son mat. och så ska jag krama honom hårt hårt och hoppas på att det kan ske mirakel. det har det ju gjort förr?!

morning

2012-01-13 @ 08:36:25i dag har jag börjat morgonen med att krama och pussa på mina barn. mina söta fina barn, är så tacksam för att jag har fått dem.
alicia kör otursdagen i skolan och jag och oliver roar oss med tvätt. och totte.
och på tal om det så är det dags för oss att gå ner och slänga in en ny tvätt och så får det bli en tur med dammsugaren tror jag. roliga fredag ;)

and a movie

2012-01-12 @ 22:41:07i kväll har jag varit på bio. med min mamma. jag blev bjuden på årets, eller fjolårets nya feelgood film med en massa kändisar. talar så klart om new years eve.
och jag tror nog att den seglar upp där i toppen bland the holiday och valentine's day och love actually. den här filme kan man se om och om igen och jag kommer att tvinga p att se den också.

men nu har minutrarna blivit till timmar och det är hög tid att närma sig sängen. duschat har jag redan gjort och så även borstat tänder och tvättat bort sminket. lite mera vatten bara och jag är redo.

och i morgon är det fredag igen. och tvättdag. och hemmadag med finaste oliver. och så ska vi till biblioteket när alicia kommit hem för oliver har dille på böckerna om totte och efter att ha läst totte bakar två till fyra gånger om dagen i två veckor så börjar det bli lite lätt tjatigt. fast allra roligast är att byta ut alla nyckelord när man läser, fast det är bara jag och p som skrattar så att tårarna rinner.

totte sätter på sig en mössa så att det inte gör något när han spiller.

först ska totte ha ett ägg till kakan. då knäcker han ägget mot pannan...

totte vispar tills han blir trött i benen.

efter en lång lång stund ska totte vara färdig. totte öppnar ugnsluckan och hoppar in.

oliver skriker mest neeeej och rättar oss, men när vi gjorde likadant när alicia var liten blev hon helt tokig. det gick inte alls att skoja med henne. förställa rösten och göra dialekter var ingen hit, hon blev tvärsur.
men oliver har lite mer humor, än så länge, och vi med... åh vad det är roligt att ha barn.

nu goda vänner, ska jag avrunda dagen. vad sägs om att försöka avsluta dagen med att vara tacksam över något? 
  • i dag är jag tacksam för att alicia kom hem säkert från skolan (efter en incident med en tidigare buss som fick mig att tro att alicia hade försvunnit men hon kom med en senare buss i vanlig tid, heart stopper)
  • jag är tacksam för att jag mina barn lär sig äta mat som kanske inte är så vanlig, linssoppa med mycket lök och lite bacon.
  • jag är tacksam för att min mamma bjöd mig på bio och vi fick en stund tillsammans utan tjatande barn (god bless them).


vad är du tacksam över?

sköna eftermiddag

2012-01-12 @ 16:00:37jag hann med att svänga inom blomsteraffären innan oliver skulle hämtas på dagis. lite nytt i krukan på soffbordet ser ju trevligt ut. och nu har vi alla fikat smoothie (samma recept som häromdagen önskade oliver) och nu ska jag slänga mig ner i soffan där barnen tittar på bamse och bläddra lite i nya damernas värld som damp ner på hallmattan tidigare. och blommor ja, jag kan försvara mig med att vi fick en massa blomstercheckar i höstas som jag nyttjade en del av i dag. alltså, inget "eget" köp ;)

på språng

2012-01-12 @ 12:30:30


via


från att ha varit varm som ett fullblod efter dagens promenad sitter jag nu och huttrar med varmt kaffe inom räckhåll. tog mig en stund på soffan med ett avsnitt av damages. lite bloggar hann jag också titta in på.
men nu, nu ska jag snart ut igen och den här gången tar jag nog bilen. det blåser som sagt och regnar det inte just nu så gör det nog det snart igen. jag är på väg till magda, min frisör, för en uppfräschning av mina toppar. och det blir sista gången också för snart ska det födas barn visst ;) vem ska man gå till då? svårt det där att välja, det är ju så mycket som spelar in när det handlar om en frisör.

nåja, får fundera lite på det, men om ni har något bra tips tar jag tacksamt emot det.

och btw - de där tjugo kilona på skivstången under benböjslåten, de känns i dag ska ni veta...

torsdag

2012-01-12 @ 10:21:26medan jag sitter här och försöker få tag på en person passade jag på att sortera decemberbilderna. Det blev några under den månaden (också), närmare 1200. Plockade ut ett par favoriter eftersom jag inte har något nytt att lägga upp/ut.
har ni varit ute i dag? fy vilket väder. vi stretade mot dagis till fots och det regnade in på oliver i vagnen. "ingen fara mamma" säger den lille när jag ber om ursäkt för att han blir blöt. men så här efteråt, då måste jag säga att det var rätt skönt att komma ut ändå.
nehej, om jag skulle ta och göra ett nytt försök då...
surrounded by idiots

2012-01-11 @ 22:32:15boken slut, jag med. vaknade med ett ryck i soffan för en timma sedan och fick räta lite på mig för att vakna till liv. men nu så. gillar verkligen patricia cornwells böcker om scarpetta. någon mer som läst?

just det ja, rubriken. vi har ju fått nya grannar lite här och var. som att de som flyttat in i trappen intill vår, som har sin lägenhet vägg i vägg med sovrummet (bakom väggen ni ser bakom mig) och i vårt vardagsrum. hon röker som en borstbindare, på balkongen. gissa vart den röken slingrar sig in någonstans? och hennes kille? ja han verkar inte kunna prata i normalt tonläge utan halvskriker med mycket bas till henne hela tiden. det är lyhört här. vägg i vägg med alicias rum bor ett ungt par med förkärlek till mycket bas. och ciggaretter. och att inte orka bära ner sina soppåsar utan dumpar dem i trapphuset. mmm, mysigt vi har.

för att inte tala om dem som bor snett under oss. som skrämmer skiten ur mig genom att lägga en hand på min arm och viska "jag borde inte göra det här..." så att jag skriker rakt ut. hunden deras blir alldeles uppspelt och oliver skrattar och tror att hunden ska äta upp honom... fast nu skojar jag bara. inte om händelsen, för den utspelades i morse och jag vaknade verkligen till liv och kanske bjöd jag på ett blåmärke eller två. men de är för den delen inga idiots, absolut inte. bara urtrevliga normala grannar som man kan prata med varje gång man ses.

nu kom en p in genom dörren och jag ska tvätta bort sminket från kinderna, göra en kopp te för den andra blev visst kall och så ska jag gå och lägga mig. det borde ni också göra.

god natt

excuse me

2012-01-11 @ 20:14:18det är ju som jag tidigare nämnt onsdag vilket innebär inte bara att jag tränar och alicia spelar tennis. det innebär även att p tränar. tennis eller fjollminton. i dag blev det nog tennis.
så, med det sagt så kommer jag nu, när barnen somnat, vattnet kokat upp och min bok har en sådär 100 sidor kvar, slänga mig i soffan och sträckläsa. det innebär även att i ungefär samma ögonblick som jag satt mig under en filt med gott te inom räckhåll och slagit upp boken, så ringer min mamma. vissa saker upphör aldrig att förvåna mig. för att vara på den säkra sidan ringer jag henne först. nu.

lakrits

2012-01-11 @ 13:02:51kolla här vad min finaste anna hade med sig hem från amerikat. snyggaste svartaste lacket från essie. som heter licorice. det var nästan så att jag förväntade mig att det skulle lukta lakrits när jag målade mina naglar häromdagen. tyvärr, kan jag meddela, gör det inte det. men snyggt är det.

nu blir det nedvarvning innan det är dags att hämta oliver och ta alicia till årets första tennislektion.

hej och god morgon och hej då

2012-01-11 @ 08:36:07det är onsdag, kommer ni ihåg? träningsdag?!
så egentligen har jag inte alls tid att sitta här och skriva utan ska a.s.a.p fixa lite gröt åt oliver och lite kaffe åt mig själv innan vi ska till dagis och gym. när jag tittar in nästa gång vet jag faktiskt inte... men ni överlever säkert dagen utan mig ändå.

ha nu en riktigt fin onsdag. snart är det helg igen! gött.

e

2012-01-10 @ 22:48:39


dagens smoothie utan e-nummer, eller?

i går började en ny vetenskaplig dokumentär på svt, en brittisk sådan. och den handlar om e-nummer. eftersom den går redan 18.00 så får vi av enkla anledningar spela in det. och i kväll tittade på vi på gårdagens avsnitt (nummer två gick i dag och nummer tre i morgon).
alltså, är ni med på vad det röda naturliga färgen kommer ifrån? från den lilla äckliga kochenillsköldlusen. som torkas och mals ner. det är alltså blodet som färgar bla godiset zoo som oliver älskar. förlåt, älskade. bläää, det här ska vi hålla utkik efter, tro mig.
i avsnittet gick man igenom e 100-nummer, alltså färgförstärkande nummer. många av dem framställs av kol (e110 och e124). och andra av bla petroleum (102, 104, 122, 129, 211). dessa tillsammans är utredda för att framkalla hyperaktivitet hos främst barn. bra va? vill vi ju ge dem mer av... not.
e 600-nummer handlar om smakförstärkare och då pratades det om e 621 - mononatriumglutamat. här verkar det faktiskt inte vara någon fara på taket. glutamat finns naturligt i mycket råvaror såsom broccoli, tomater, kyckling och parmesanost. natrium, ja det är ju salt.
det gjordes två tester på två grupper som sade sig vara känsliga för msg (mononatriumglutamat) och de blev bjudna på mat som normalt sett innehåller detta e-nummer. men, maten hade tillretts noga utan och ändå fick 7 av 9 symptom som huvudvärk, illamående, magsmärtor osv. palceboeffekt någon?
nä, det är en djungel det här och man ska nog försöka sätta sig in lite i det. vi kommer helt klart att börja titta lite mer på innehållsförteckningen och köpa så "ren" mat som möjligt i framtiden. 

vad tänker ni om detta? är ni noga med innehållet i maten? dela gärna med er.


update: jag glömde ju i min iver att dela med mig av länken. ni kan se dessa program på svtplay fram till måndag den 16 januari.

help, i need somebody´s help

2012-01-10 @ 19:09:44

titta på de här bilderna. ser ni fotot som jag redigerar och har beskurit? det gör inte jag heller... så fort jag beskär det så försvinner det. kvar blir en liten ruta i olika färger som ni kan se där till höger. notera gärna mängden färger som visar sig i den tredje bilden. 
men vad fan! det här har jag suttit med i snart en timma. ni anar inte hur nära jag är att bara skrika, svära och kasta ut datorn (fast den har säkert inte med det här att göra).
jag har startat om både program och dator. inte ändrat något, försökt att ändra på något ändå. inget hjälper. 

nu vänder jag mig till er. please. någon?????


update: jag fixade det. och jag hade visst fumlat med någon inställning där uppe till vänster. men nu funkar det som det ska igen. thank god!

rastad

2012-01-10 @ 18:28:43vi tar ofta vagnen med oss när vi ska hämta alicia vid skolbussen. det är ingen lång bit att gå, men det går oändligt mycket snabbare med vagn. men i dag, när vi hade tiden på vår sida, lämnade vi vagnen hemma. efter ca 3 meter konstaterar oliver att han är trött i benen och vill att jag ska bära honom... troligt.
vi genar alltid över kyrkogården och på kyrkogården finns det träd och där det finns träd finns det pinnar på marken. alltså går det rätt så bra att locka med sig en envis oliver. 
med en pinne i högsta hugg skuttade han gatan fram och undersökte allt som var värt att undersöka. han är som en hund den där oliver, och de behöver ju också rastas...

luft

2012-01-10 @ 14:58:14det här är en riktigt oliver-min. får han inte som han vill, får han ett nej, så ser han ut så här. och är det något riktigt allvarligt, ja då blir det ännu värre... men nu var det "bara" att han inte fick springa ut på gatan...

vi har tagit oss en promenad och mött alicia vid skolbussen. nu är det däremot dags att fixa lite mellanmål och i dag får det nog bli en smoothie. det var längesedan.

linfrömüsli

2012-01-10 @ 11:15:54i ett sommarnummer av lantliv från 2010 fanns detta recept på hemmagjord müsli med mycket linfrön i. jag har gjort det ett flertal gånger, men varje gång fått leta upp tidningen och bläddra fram. och i julas stod graneländet i vägen så att jag snällt fick vänta tills den var utkastad. denna gången skrev jag faktiskt av receptet (och slängde runt bokstäver på åtminstone ett ställe såg jag nu), sparade det i datorn och skrev ut en kopia. det borde inte bli lika jobbigt nästa gång. 
i går kväll fick det då äntligen bli dags att slänga ihop allt. jag gjorde faktiskt dubbel sats så att det räcker ett tag. dubblade allt utom honungen, det söta är jag inte ute efter (undrar om man kan ta bort den helt?). och så bytte jag ut hasselnötter mot mandlar eftersom jag inte tål hasselnötter och då är det ju lite dumt att chansa.

i morse åt jag min första portion på lite vaniljyoghurt och det var precis lika gott som jag mindes det. rekommenderas hörrni!tillsatte russin och torkade äppelbitar. gott och inte sååå onyttigt, eller?allt det här och lite till blev det. 

kan ni läsa receptet eller vill ni att jag ska lägga ut det? eller vill ni ens ha det?

det är tyst här nu... är ni kvar?

morning

2012-01-10 @ 08:20:37god morgon, sovit gott?
det har inte jag, tyvärr. vridit och vänt på mig mest hela natten. men jag har haft en varm liten pojke hos mig hela natten också, antingen har det kompenserat eller varit anledning. strunt samma, mysigt är det i alla fall.
nu är alicia lämnad till skolbussens öde och vi är hemma igen. oliver tog filten och la sig i soffan framför bolibompa. där ligger han och är så där varm och go att jag nog ska ta min bok och göra honom sällskap. lite kaffe kanske?

önskar er en fin dag.

no more

2012-01-09 @ 22:05:34


de senaste dagarna har jag roat mig med det här... att avsluta nyhetsbrev. jag får/fick mellan 30 och 40 mail om dagen alla med budskapet KÖP!!! och det har jag tröttnat på. fullständigt. så för att inte lockas av något som jag inte behöver avslutar jag dem. alla. nästan. hotell- och reseguider får fortfarande komma, samt campadre fastän jag sällan köper något där. och h&m har jag inte bestämt mig för än... men nu när jag ser det svart på vitt så måste nog det också försvinna. hu vad mycket jag har handlat på h&m för 2011.

så, vill man spara lite pengar och inte lockas av allt handlande så är det bara att avsluta nyhetsbreven. webshopparna finns ju kvar där ute i cyberspace ändå.

och nu är det dags att önska god natt. ska bara städa upp i köket först.

gulasch

2012-01-09 @ 20:38:44ända sedan jag i förra veckan läste inne hos victoria att hon gjort gulaschsoppa har jag varit sugen på det. hade tänkt att göra det där och då, men då hade jag ingen paprika. i dag saknade vi morötter, men det fick helt enkelt gå utan. och det gjorde det. alicia åt utan knat och oliver åt utan gnat. vi andra, lurade med morfar hem, åt också utan några större problem än skållade gommar.


ni som är sugna på att prova, receptet kommer här: 

4 port:
400 g nötfärs
1 burk krossade tomater
1 stor morot
2-4 potatisar
1 gul lök
1 röd paprika
smör att steka i
1 köttbuljongtärning
1/2 liter vatten
2 msk soja
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
salt & peppar
(cayennepeppar om man vill)

creme fraiche till servering

Bryn köttfärsen och lägg åt sidan. Hacka lök, potatis, paprika och morot i små bitar och bryn detta i smör i en stor gryta. Häll på vatten, buljongtärning, kummin, paprikapulver, soja, pressad vitlök och krossade tomater. Häll i köttfärsen.

Låt koka tills rotsakerna mjuknat. Smaka av med salt & peppar och ev lite mer soja. Vill man ha lite mer sting i soppan så tillsätt en gnutta cayennepeppar!

Servera med en rejäl klick creme fraiche (gärna ekologisk, den är så mkt godare!) och en skiva gott bröd om så önskas.

eller så tittar ni på originalet här! det finns nog ingen annan bloggare/bloggerska som inspirerar min matlagning så som victoria.serverad med ekologisk cremé fraiche, som sig bör tydligen ;)


på bordet

2012-01-09 @ 17:37:02


uppflugen på diskbänken hos morfar


tanken var att oliver och jag skulle ta en runda på galgberget medan alicia och morfar spelade piano, men vädret ville visst annorlunda. helt plötsligt började det att ösa ner snöblandat regn och med min skruttiga hals fick det bli in i värmen istället.
så medan alicia spelade piano tog jag hand om mitt lilla busfrö. ett smörgåsrån höll honom sysselsatt en stund och genom att sätta honom på diskbänken visste jag var han var hela tiden. ner hoppar han inte eftersom han är lite höjdrädd ;) man får inte vara dum.

och innan vi gick in hos morfar mötte vi upp världens bästa anna som äntligen kommit hem från både chicago och kinna. med sig hade hon en liten present och en efterlängtad beställning som ni kommer att få leva med ett bra tag. är jag rädd för...bokeh när det är som bäst...


nu blir det middag här hemma, gulaschsoppa!

nytt

2012-01-09 @ 13:29:10för flera månader sedan beställde jag tyg till att ha som bakgrund. i samma veva köpte jag detta grå med tanke om nya kuddfodral. och när det röda nu gjort sitt var det mer än läge för att sy de där fodralen. i allra enklaste format, som ett örngott (fast det ena blev fel ändå eftersom jag har så svårt för att tänka bakvänt), pryder de nu den ena fåtöljen. inte sååå illa va?

(och bakom hänger soffskydet (två ihopsydda överkast) på tork efter en genomgång i går. om ni nu undrar alltså)

hjälpreda

2012-01-09 @ 12:11:34jag satt i godan ro vid datorn och rensade lite mail, gick igenom lite papper och ringde ett par samtal. och så fick jag en sådan här söt liten pojke framför mig på skrivbordet. och då kan man ju inte bara säga nej... så ett par pussar rikare avslutar jag det jag håller på med och tar tag i ett annat projekt som inte blivit gjort.god morgon

2012-01-09 @ 09:49:28vet ni, för första gången på riktigt länge kan jag säga att jag känner mig utvilad! vi var i säng 22.12 i går, läste ett par kapitel och somnade sedan innan 23. runt 2 kom en oliver in och då blev det lite bök en stund, men efter lite välling (i know) så somnade han också om. och sov till halv åtta. egentligen skulle vi gått upp då för att gå till dagis, men nä, eftersom alicia har studiedag fick oliver också ha det i dag. så tro det eller ej, vi somnade om och sov till 9. wow! det känns i hela kroppen att jag har fått sova, utan värk dessutom. härligt.

men, nu kommer det lilla dåliga samvetet på besök... halva dagen har ju gått och vi har inte ens bäddat färdigt sängen, tömt diskmaskinen, klätt barnen eller ens ätit frukost. alltså får jag nog öka takten lite.

så, god morgon på er!

evening

2012-01-08 @ 19:30:41här hemma har vi brottats med arga barn som inte vill kliva upp ur badet och ett internet som segar samt en dator som inte lyder. så går det ett par timmar. 
somnade tillsammans med oliver en stund och jösses så skönt det är. låg och vände mig fram till fyra i natt (ledvärk leder till insomnia ;)) och då är det ju inte så konstigt att man är trött nu.

nu ska jag däremot säga god natt till alicia innan det är dags att gå ner i tvättstugan, igen.

flowers

2012-01-08 @ 12:44:37häromdagen, när vi hade mormor på middag, fick jag en bukett tulpaner i blandade färger. och med julen bortstädad så får man verkligen en annan känsla i vardagsrummet. 
än är det dock långt till vår, men jag läste något om att om vintern inte har kommit till den 15 januari så är det vår från den dagen. kan det vara så? vore ju trevligt för nu är det ju mest en transport sträcka till ljusare dagar och grönska i naturen.

sunday

2012-01-08 @ 11:22:11

via


god förmiddag vänner.

halvligger i soffan och njuter av skidor på tv. det känns på något sätt mer legitimt att slötitta på tv när det är skidor för det finns ju något slags mer nyhetsvärde i det än i någon dokusåpa.
i alla fall, njuter gör vi. barnen leker i med vatten i köket och serverar oss den ena koppen blaskigt kaffe efter den andra. vilken tur att p bryggt vanligt också ;)

kvällen i går tillbringade vi i soffan med film, "something borrowed", tack Anna-Stina för tipset. insåg ganska snabbt att jag kände igen handlingen och efter en blick mot bokhyllan förstod jag varför. jag har ju läst den här, och nästkommande, skrivna av emily giffin. så, jag vet vad som händer ;)fast jag måste erkänna att jag är verkligen inget fan av kate hudson. och hade jag haft en kompis som henne så hade jag verkligen HAFT en sådan kompis. usch!

vad gör ni i dag?

lördag

2012-01-07 @ 16:09:20det här har vi sysslat med i dag, bland annat.

vad har ni gjort?

fredag

2012-01-06 @ 13:43:18jag började dagen med en lååång sovmorgon, ända till 10. natten har dock bjudit på larm, klockan 2 åt någon som inte gick upp för att se hockeyn. fortsatte sedan med att samme någon låg på mage (!) och snarkade något så förbannat mycket att det var nära att samme någon blev nedsparkad i golvet av mig, som inte kunde sova alls. som har haft tjockt i luftrören och näsan och knappt kunnat andas alls.
sedan har det fortsatt med, "macken", kaffe, julsånger, barnsånger, bilar, vatten, ansiktmask som brann som eld och fick tvättas av omgående, wii, mac, recept, inköpslista, hitta fler trasiga hjärtan från granen, bilar, godis (till barnen), te och bok. en ganska så skön dag, faktiskt.

partytorsdag

2012-01-05 @ 20:02:00alicia drog av några sånger och vevad upp oss allihop så att vi sjöng, skrattade och lät väldigt mycket. allihop. en rolig sångstund med en mamma som skrålade mamma mia i nya microfonen, en alicia som dansade disco till både mamma och lady gaga, en oliver som studsade som en boll i sängen och en pappa som försökte se till att sonen inte skulle katapulta ur sängen ner på golvet.

så avslutade vi vår kväll, hur avslutade ni er?kungen

2012-01-05 @ 16:32:20alicia tyckte att eftermiddagen verkade alldeles för lång och ringde efter en kompis. efter en stunds lekande på hennes rum, där lillebror inte har tillträde, ville de hellre se en film.
"baaarbie" hojtade tjejerna
"jaaa" hojtade oliver
och så satte de sig i soffan med en oliver fastkilad mellan sig. ett alldeles ypperligt ställe att se film ifrån, om man frågar unge herrn själv.

ballonger och utbrott

2012-01-05 @ 13:14:25vi startade denna trettondagsafton med att kravla ur sängen i ganska vettig tid (8). alicia hade en tid hos tandhygienisten redan (!) 10.30 så då var det inte mycket annat att be för. snälla mormor kom hit och passade en pratsugen oliver under tiden. att ta med honom är inte att tänka på om det är meningen att jag ska vara med på något av det som sägs inne på behandlingsrummet...
väl hemma igen fick det bli lite fika med kardemummakaffe och ett par omgångar spel. det blev både bamse och fyra i rad (med LILLE TYUYUYTTTT som oliver kallar den mesige kaninen) och ballongjakten. och båda barnen visade upp sina allra bästa sidor när de inte fick som de ville... eller nej, alicia blev bara lite sur när jag rörde ihop turordningen och lät oliver ta en bricka före henne och då också vinna! men oliver, han har humör den...

inspirationsflöde

2012-01-04 @ 23:04:05för ett par dagar sedan ramlade jag över den här bloggen, eller blogg och blogg, det är en tumblr-sida och eftersom jag inte är så inne så vet jag inte riktigt hur det funkar. men strunt i det, det är ändå bara bilderna jag tittar på. nu ska vi inte heller påstå att det är innehavarens bilder, men hon plockar, länkar och lägger ut, på ett och samma ställe. och inspirationen, färgerna, stilen, det är det jag gillar. och så gillar jag den första låten som spelas (jo, det är en sådan där jobbig spelande sida) så därför tittar jag in flera gånger om dagen och tittar högt...

spana in här


nu ska jag ta min kraxiga hals och gå och lägga mig. ni skulle höra hur jag låter ;)

inspirationsflöde

2012-01-04 @ 23:03:24för ett par dagar sedan ramlade jag över den här bloggen, eller blogg och blogg, det är en tumble-sida och eftersom jag inte är så inne så vet jag inte riktigt hur det funkar. men strunt i det, det är ändå bara bilderna jag tittar på. nu ska vi inte heller påstå att det är innehavarens bilder, men hon plockar, länkar och lägger ut, på ett och samma ställe. och inspirationen, färgerna, stilen, det är det jag gillar. och så gillar jag den första låten som spelas (jo, det är en sådan där jobbig spelande sida) så därför tittar jag in flera gånger om dagen och tittar högt...

spana in här


nu ska jag ta min kraxiga hals och gå och lägga mig. ni skulle höra hur jag låter ;)

litendagens

2012-01-04 @ 19:04:51även finaste alicia sportar blus från pomp de lux men matchat med tights från h&m.

nu är snart allt som det ska vara. barnen är på väg mot sina sängar, tvätten är i princip färdig på alla dess plan (strukna, ihopvikta och bäddade) och jag är redo för kvällen i soffan. fast jag funderar på en varm dusch först och sedan en massa te. vad tror ni om det? något att se på dumburken (kan man väl egentligen inte säga längre eftersom tv:apparater numera är platta, så vad säger man då?)?

hur har er dag varit? någon som blivit drabbad av stormen?


minidagens

2012-01-04 @ 16:05:37

med tanke på att jag innehar en otroligt söt son (och att jag själv påminner mer om trailer-trash) så får dagens lilla outfit bli på just sonen. i sköna baggyjeans från kappahl matchar vi en av de nya skjortorna med hood från pomp de lux. jodå, de får godkänt även av oliver, fast det här med att bli fotad var mindre roligt visst...

hanging in there

2012-01-04 @ 09:41:15god morgon, sovit gott i stormen?
vi har haft en lite bökig natt med en oliver som drömde mardrömmar. han kom in till mig och grät för att han inte fått någon kaka! och så tog det en bra stund innan han lugnat ner sig och ytterligare en bra stund innan han somnade om. stormen har ju inte heller bidragit till någon god sömn.
men nu är det dags att äntligen göra lite frukost till oss tre. te får det bli i massor eftersom min hals är kraxigare än innan och näsan är sååå täppt. härliga januari ;)

done

2012-01-03 @ 21:47:24så har ytterligare en kväll passerat och det börjar närma sig läggdags. vi försöker fortfarande med konststycket att komma i säng i bra tid... så kan man ligga och läsa en stund också innan klockan är midnatt vilket brukar vara den tid vi hamnar i säng, egentligen.
i kväll skulle jag ha skrivit ut nya blad till min hemmagjorda väggkalender. eller ja, det skulle jag gjort redan i går, men kunde ju inte för mitt liv komma på vart jag hittade dem. det har jag fortfarande inte kommit på så i år får de nog bli lite lagom trista från iCal istället. nåväl, har de rätt datum så ska man ju inte gnälla egentligen. och så behöver jag inte shoppa något heller ;)

nu blir det dock en kopp med kvällste så jag önskar er en god kväll och en god natt.

tick tack

2012-01-03 @ 20:04:51medan oliver funderar vidare på livet ska jag gå och skölja ur färgen ur mitt hår. jo, det var dags att ge rötterna en liten omgång och jag tog faktiskt samma färg som sist. får se om det ser lila ut denna gången också.

vad gör ni? var är ni?

little thinker

2012-01-03 @ 15:11:15medan alicia är och leker med en kompis och vi insåg alldeles för sent att vi hade tvättid (till den mängden tvätt vi har) så passade vi på att ta några bilder. jo, för jag mutade oliver med välling lite tidigare och då gick han snällt med på att bli fotad i min hemmabyggda studie. 
det bästa sättet för att få honom att snällt sitta där är att föra en konversation med honom. om vad mormor sa när hon ringde tex... ja, vad var det hon sa? var det jordgubbsglass eller päronglass hon lockade med?

hmm... tips?

2012-01-03 @ 13:32:10bra eller dåligt, det kan ju inte jag avgöra för er, men det är dock ändå ett litet tips. vi beställde ett litet gäng kläder till barnen (innan nyår), paketet som jag hämtade ut i går, och det blev ju inte särskilt dyrt. så, om ni funderat på att beställa, passa på nu.

klicka på bilden så kommer ni direkt!

pianisten

2012-01-03 @ 09:04:39morfar har alldeles nyligen köpt sig ett piano. eller ja, piano och piano, ett digitalpiano är väl mer rätta ordet för vem köper ett riktigt piano nuförtiden?
i alla fall, vi har varit sugna på att kika på detta ett par dagar och i går tog vi oss alltså promenaden hem till morfar. alicia, den eviga optimisten och kunskapstörstaren, fick sig sin allra första pianolektion. och tydligen gillade hon det för hon vill gärna lära sig mer.
även jag tog mig en liten liten stund vid tangenterna, men oj, det var inte mycket jag kom ihåg. fingrarna ville en sak och hjärnan en annan, tillsammans gjorde de varken från eller till. vad man glömmer! så nu letar jag efter mina gamla noter till beethovens månskenssonat här hemma, men kan inte hitta dem. någon som har en kopia?

måndag

2012-01-02 @ 18:05:47vi kom upp alldeles för sent för att vara effiktiva i dag. och jag somnade alldeles för sent också även fast jag la mig tidigt.

efter att ha slöat tillsammans med barnen, ätit plastmat som serverades i restaurangen, läst lite böcker och rensat ut kylen på gammalt skräp, klädde vi på oss för en promenad ner till stan. ett paket hade anlänt (obs, beställningen gjordes förra året ;)) och lite fisk skulle inhandlas till middag. och för att slippa hemmets väggar gick vi hem till morfar istället på en liten fika.

men nu är vi hemma igen och laxen luktar mmm från köket. lite vanlig mat är inte fel efter all tråkig julmat...


söndag

2012-01-01 @ 21:02:12
bild härifrån


nu sitter vi här, i soffan, med varsin dator i knät. tv:n är på, men ljudet är avstängt. p ska se en film som jag redan sett 90% av så jag ska bara kolla in slutet. är tanken. under tiden tänkte jag dricka hett te (som om man någonsin värmer sig med ljummet te då...) och läsa michael connelly's "gatans lag". läst den? pappa (morfar alltså) och jag delar samma intresse och gillar ofta samma böcker. försöker föra över detta på alicia som äntligen börjat förstå nöjet i att läsa. inte nog med att man får ett bra ordförråd (fast jag har tappat mycket ur mitt, men det är en annan historia) man utvecklar ju bra fantasi också. och det behövs i dagens datastyrda värld. eget tänk.

sedan ska vi ta tag i det första av alla löften/mål. vi ska lägga oss i tid. japp, det får vara slut med att sitta uppe sent kväll efter kväll och alltid känna sig dödens trött när morgonen kommer. jag gillar ju morgnar egentligen!

så, god natt med er lite så här i förväg. nu slänger jag ner locket på datorn och läser lite istället. vad gör ni?

och än en gång...

2012-01-01 @ 17:14:05kunde inte låta bli att leka lite i photoshop... sista fireworksen nu, lovar ;)

the day after

2012-01-01 @ 14:01:15god fortsättning på er.

här sitter vi, den första dagen på 2012, och gör absolut inget vettigt alls. oliver ser på film, p och alicia spelar wii, och jag sitter och redigerar bilder från gårdagen i takt med att jag snörvlar. jo men visst, i går bestämde sig snuvan med att komplettera med lite halsont. och med 4 timmars sömn i bagaget så känner jag mig allt annat än pigg och fräsch. fast, tittar man ut så är det nog ingen som väntar sig något annat heller. det regnar och är så där härligt grått ute, sådant som tillåter hemmamys på hög nivå. så då gör vi så.

kvällen i går var alldeles i min smak. vi åt gott (inbakad oxfilé med murklor och ruskigt god sås), familj och mycket ljus. vi spelade lite spel (tvisten pågår om den som hade flest (jag) eller minst (pappa/morfar???) pluppar vann). barnen var höga på socker och drog runt damm tills batterierna tog slut och de somnade i sina sängar lååångt innan 24. de har ingen större behållning av att hållas vakna till midnatt för att sedan vara trötta och gnälliga hela dagen efter. nä, sömn är mycket bättre för barn, i alla fall våra.

så, ett par bilder från gårdagen och med det önskar jag er en skön avkopplande dag. happy new year

2012-01-01 @ 00:11:12

RSS 2.0