vi har det bra

2012-03-31 @ 13:10:51

vi här bak i bilen


3,2

2012-03-30 @ 20:59:01

på Richterskalan när foten vek sig och jag stöp i skogen ute i haverdal tidigare ikväll. ingen som märkte det? däremot hörde vi hur det small till inne i foten, ungefär som en gren knäcktes, och nu känns det väl sådär om jag ska ärlig. nu blir det omvirning nummer två och så lite vampyrer på det. håll tummarna att det är bra imorgon.


world star

2012-03-28 @ 18:21:31

gissa vem som kommer att bli överlycklig över ett personligt idolkort från sofia arvidsson i morgon?


black wednesday

2012-03-28 @ 06:37:08


svart från topp till tå


god morgon, sovit gott. åh, det har jag. inga barn som skrikit, ingen man som snarkat. det gäller att ladda rejält innan nästa skrikfest sätter igång (vilket den gör snart)
i dag kör vi onsdag och tennis, stressigt med andra ord. i kväll tänkte jag även svänga mina lurviga på ett zumbapass, det var längesedan nu. men först kör vi en dag på kontoret.

ha en strålande dag hörrni.

coolaste tjejen

2012-03-27 @ 23:03:53

har ni sett något så tufft? 8 år, snart 13 ;)


knock me out, please

2012-03-27 @ 20:06:59kaffe vid den här tiden kanske inte är någon jättebra idé, men med den eftermiddag/kväll jag har haft kommer jag nog att somna rätt bra ändå. herregud, vilken unge. vill ni höra? så här var det...
i morse, efter mitt inlägg, fick oliver ett psykbryt när han såg penicillinflaskan i ryggsäcken. började vråla igen och slet ut flaskan och slängde den i golvet. sedan pågick 5 minuter vrålande och där och då satte jag mig ner på golvet och grät själv. det var liksom droppen som fick bägaren att rinna över. att starta varenda eviga dag på detta vis är inte roligt och det insåg visst barnen som helt plötsligt vände och bad om förlåtelse och delade ut kramar och pussar. så var morgonen räddad och alla var nöjda och glada. tills vi kom hem.
jag orkar inte dra hela alltet men om vi kör det i kortkorta drag så skrek oliver för det här:

gå hem från mormor
ta med pinnar hem
någon kommer att ta pinnarna
inte äta mat, inte vara hungrig
äta mat och sedan inte äta upp
vill ha glass utan att äta upp
vill inte bada
vill följa med på alicias dans
vill bada
vill inte ha pyjamas
vill inte ha penicillin
vill inte borsta tänderna
vill ha saft
vill ha välling
vill ha macka
vill ha saft

och den här versionen pågick i ca två timmar. det ringer i öronen på mig nu!

men strunt i det nu, nu sover två söta barn sött i sina sängar och jag ska klämma in ett avsnitt med vampyrerna. jag hoppas att ni haft en lugnare dag än jag.

du har plats...

2012-03-27 @ 17:18:22155 hos försäkringskassan. åååååh så kul. not.

trender

2012-03-27 @ 07:17:38god morgon,

vi har en riktigt dålig trend här hemma som jag jobbar på att bryta. varje morgon skriker oliver. han vill inte det ena och inte det andra. han skriker att han inte ska skrika och han skriker att han är tyst... oerhört tröttsamt och tålamodsbeprövande. alicia är trött, så trött att hon hela tiden måste sätta sig och vila. oerhört stressande. resultatet blir en uppjagad mamma som blir arg och skriker på sina barn. oerhört samvetsprövande. för samvetet, ja det blir ju dåligt så fort man ska lämna sina barn. usch, det här är inte bra och jag vill verkligen inte skrika på dem. är det någon som känner igen sig? någon som har några bra råd eller idéer som jag kan prova? snälla, lämna en rad eller två och hjälp mig för så här kan vi inte hålla på i längden, ingen mår ju bra av det.

men nu, nu ska vi ut i dimman. håll tummarn för att vi håller sams.

måndag

2012-03-26 @ 21:39:00egentligen har jag inte tid att sitta här och blogga. min kära kollega och arbetskamrat har sålt in mig på vampire diaries och jag tar numer varenda chans jag får att kolla ett avsnitt eller två. i kväll var planen två, men jag har ännu inte kommit igång så det blir nog bara ett.

i dag var vi tillbaka i vanliga gängor igen, oliver på dagis, p på jobbet, a i skolan och jag på jobbet. nu håller vi tummarna för att det ska fortsätta så ett tag framöver. i vanlig ordning blev det piano efter skolan för alicia och träning för mig och p. lär kännas i morgon.

i morgon har jag en ny tid hos frisören. ånä, jag är hur nöjd som helst, men ett par millimetrar till behövs kapas på luggen. den är precis i den längd så att man blir mer eller mindre tokig 100 gånger om dagen och jag-vill-inte sätta upp den med klämmor. inte än. så imorgon tar vi en liiiiten bit till.

vad gör ni i morgon? vad har ni gjort i dag?

vi ses imorgon igen va?

honung

2012-03-25 @ 20:37:22häromdagen köpte jag den här varianten av clipper, den enda i butiken som jag inte provat. å tvi vale. det här är lätt det äckligaste te jag någonsin druckit. enligt p smakar det som en blandning mellan plåstertejp och fisk. honung däremot finns det ingen som helst tillstymmelse till. herregud, sådant här går faktiskt inte att dricka. 

mitt klockrena råd är - köp det INTE. skulle ni ändå vilja smaka det kan ni ju höra av er, än har jag inte slängt det.

soooool

2012-03-25 @ 14:54:52

i lekparken. p leker med barnen, jag ligger i vagnen.


bangs

2012-03-24 @ 12:55:44

a new me...


äntligen

2012-03-23 @ 22:46:23


via


äntligen har jag landat i soffan efter en dag med jobb, ärenden på stan, tvätt och strykning. herregud, nu är jag så trött att den där skvallertidningen jag köpte orkar jag knappt öppna.
oliver stretar på med penecillin och slemlösande, men hostar fortfarande väldigt mycket. p börjar även han visa tecken på hosta och förkylning. smittar han barnen stryper jag honom

alltså vänner, jag är ledsen, men jag har ingen ork till att skriva något roligt/bra/fyndigt/tänkvärt i dag. vi får ta det en annan dag, ok?

god natt med er.

morning friday

2012-03-23 @ 06:42:48


i dag kör jag rosa skjorta och röda naglar, funkar va?

god morgon, sovit gott.
vi har det lite sisådär med sovandet med en pojke som hostar så förbaskat nätterna igenom, men utöver det? utsökt tack.
fredag igen och i dag får vi uppbackning av mormor, tror oliver är mest glad över det. han börjar nog att tröttna lite på oss.
nu är det däremot dags att fixa lite frukost till showprinsessan innan det är dags för veckans sista arbetsdag.

ha en fin dag nu!

No business like show business

2012-03-22 @ 21:29:51


två söta nervösa troll innan showen

men dra mig baklänges på en liten vagn, vilka barn alltså. vilken show! det var sång, dans, repliker och allt bara strömmade ur dem som ett rinnande vatten. jag tror inte jag var ensam om att ha hakan i knät bland oss föräldrar! även fast p filmade så längtar vi till vi får dvd:n som skolan ordnat med. 

mina vänner, kom ihåg var ni så min tjej först. hon kommer att bli något ;)trollunge

2012-03-22 @ 16:52:23världens sötaste trollunge är nu redo för kvällens föreställning.torsdag

2012-03-22 @ 15:21:41i dag tog pappa med sig oliver till vårdcentralen och fick konstaterat att sänkan var hög, ena örat hade början till öroninflammation och runt munnen ser det ut som svinkoppor (vilket jag inte tror utan jag tror det är herpesblåsor). hem kom de med en antibakteriell salva och kåvepenin som enligt oliver smakar blääää. febern är lägre i dag och det är mer fart i ungen som vägrar vila. 
jag har varit hemma sedan lunch och under den stunden har vi spelat bamse på pappas dator och tittat på tv. snart är det däremot dags att fixa till alicia som ska ha teatervisning för klassen. de har övat lääänge i skolan och i dag får vi äntligen se resultatet. bilder ska nog komma.

någon träning hinner vi inte med, men jag har allt känningar efter löprundan i går så jag klagar inte.

vad gör ni i dag?


this is it

2012-03-21 @ 20:05:55


the net...

oh my. här sitter jag i soffan som en urvriden trasa och stirrar tomt framför mig. från barnrummen hörs snarkande och snusande, från balkongen hoar ugglorna. och jag, jag är alldeles slut efter att ha varit ute och sprungit 3,8 km. jag sprang inte allt, men nästan allt. och det var längesedan sist. det här kommer att kännas imorgon alltså, men sommaren är på gång alltså och det är inte mycket att be för längre. det måste göras.

oliver har fortfarande hög feber och illröda ögon. inte så mycket inflammation, men något är det ju. stackars liten, tycker så synd om honom. ska nog ringa vårdcentralen i morgon.

men det är i morgon det, nu är jag alldeles för trött så

god natt

status

2012-03-21 @ 14:25:26alvedonet hade gjort sitt och febern kom ikapp och liten oliver slocknade i soffan. nu sitter morfar tryggt bredvid och alicia och jag kör till tennisen.

alone

2012-03-21 @ 07:23:30


god morgon på er.
i dag får jag ensam köra mot jobbet eftersom alicia har studiedag och passar på att vara hemma eftersom pappa ändå är hemma med oliver. fast i dag måste jag åka hem vid lunch så att p kan få jobba lite han också. och morfar kommer och passar oliver när alicia ska spela tennis. det är lite rörigt ibland, men det mesta löser sig alltid.
i dag är vädret lovat till 15° och sol. det ser i alla fall jag framemot, men frågan är om det verkligen blir så? vi får väl hålla tummarna för det. först några kontorstimmar.

ha en fin dag.

inbjudan

2012-03-20 @ 14:57:45kolla, ser ni? när jag nyss kom hem hade vi fått ett handskrivet låååångt brev från... jehovas vittnen. inte nog med att de ringer, nu skickar de brev också. varför? och varför oss? nåja, bjuder man inte på fika, tänker vi inte komma ;)

status här hemma är en rödmosig febrig liten pojke som ligger och sover i soffan. p har precis åkt till jobbet och jag tar över hemmet. det blir inte många knop gjorda i dag hörrni. men lite kaffe ska vi väl ha?

i repris

2012-03-20 @ 06:50:29jag skulle inte vilja kalla det favorit direkt, men definitivt i repris. dagen till ära sportar oliver 38°s feber och ögoninflammation, igen. det går på dagis så det är ju inte så konstigt, men varför måste vi få hem det igen? så vi kör 50-50 i dag, p förmiddag och jag eftermiddag. det var alltså för bra för att vara sant. ja, att få gå in i vecka två utan sjukdomar...

nu ska jag pussa på liten ynklig pojke innan det är dags att åka till jobbet. gissar på att jag får vara ännu mer effektiv i dag.

äntligen

2012-03-19 @ 20:54:07åh äntligen. kväll efter en riktigt bra dag på jobbet (jäklar vad produktiv jag har varit). pussat på goa barn, tränat, köpt nya Damernas Värld (och iForm, schhh säg inget). nu blir det te och fötterna på bordet innan det är dags att stoppa in fötterna under täcket. i morgon kör vi ny bra dag, eller hur?

monday

2012-03-19 @ 07:09:18god morgon. då kör vi måndagsrace i dag då? dagis, skola, jobb. jobb, skola, dagis. hem, morfar, hem, träna, lägga barn, äta, duscha, tv och sova. en helt vanlig vardag alltså, men fy vad tråkigt det ser ut när man läser vad man gör på en dag. nä, det där får vi allt bortse ifrån.

vi ruckade rutinerna med att båda barnen frivilligt gick upp strax efter sex och har varit klara i 30 minuter. skönt att slippa lite stress så här på morgonen. och snart är det dags att rucka nästa, genom att inte stressa ut genom dörren. 

jag önskar er alla en riktigt fin dag.

ingen aning...

2012-03-18 @ 20:47:36


via


vilken fullständigt oproduktiv dag jag har haft i dag. inte ett s.k.i.t har jag fått gjort. och lika mycket som det stör mig, lika mycket känns det skönt. jag har suttit och småslumrat till och från hela dagen, gissar att jag behövde det. 

världens bästa anna och markus kom och kidnappade alicia och tog med henne på bio. tack snälla rara ni för det, hon är sååå glad för det. och oliver längtar till nästa gång, vilket han klargjorde för mormor att det minsann är hans tur då!

och morfar bjöd vi hit på ugnsstek och lite vin, är det söndag så är det. så visst har vi haft en skön dag som avrundas med tvätt och slötittande på tv. som det ska vara antar jag.

söndag

2012-03-18 @ 10:41:09så var det söndag igen och man konstaterar än en gång att helgerna går alldeles för fort. 
i köket sitter oliver och gnäller över att han minsann inte ska dricka upp sin varma choklad han precis tiggt till sig. och han ska inte ha någon smörgås heller minsann.

i dag har vi planer på att hälsa på anna och rasta barnen i skogen eller stranden, men just nu är vädret sådant att man helst drar täcket över huvudet och kniper ihop ögonen och drömmer sig bort en stund.

i går kunde alicia inte somna. jag satt inne hos en stund och pratade och lirkade för att få veta om det var/är något som trycker henne. det kom fram att det fanns en historia som en tjej i klassen berättat som hon tyckte var lite jobbig.

"en gång var det en liten pojke som hade en mamma som var väldigt upptagen. varje dag försökte pojken med:
"mamma, det är något jag vill berätta för dig"
och varje gång svarade mamman:
"visst lilla gubben, jag är lite upptagen, vi får ta det sedan"
och så en dag blir pojken påkörd och mamman blir alldeles förtvivlad. pojken försöker igen:
"mamma, det är något jag vill säga dig"
och äntligen svarar mamman med:
"ja visst lilla gubben, du får säga vad du vill, jag gör vad som helst för att du ska bli bra"
och så säger den lille pojken:
"mamma, jag älskar dig" och så dör han.

vid det här laget grät vi båda två och jag förklarade för alicia vad innebörden i historien är. och så frågade jag om hon tycker att jag inte lyssnar på henne, men det tycker hon visst att jag gör. vi pratade en stund, grät lite och så släppte alla spänningar och alicia somnade sött. 
och jag flyttade ut i soffan och tittade på "I don't know how she does it" och funderade lite till på att vara för stressad.

men nu är det söndag och vi ska inte stressa ett enda dugg. och så ska vi tala om för dem vi tycker om hur mycket vi tycker om dem så att vi inte glömmer bort vad som är viktigt i livet. gör ni det ni också!

soft

2012-03-17 @ 18:43:24det pågår lördagsmys här hemma. barnen och jag softar i soffan och kollar in det ena tjatiga barnprogrammet efter det andra. pappan är ute på vift och snart får jag lite ego-tid. tror jag ska se någon film... hört den förrut?

i vilket fall som helst är det dags att få barnen klara för sängen och så ska jag hoppa in i duschen. 

vad hittar ni på?


liten fuskare

2012-03-17 @ 13:07:33det var mycket studs i den här lille killen i dag. vi föräldrar som inte envisas med att flja efter barnen runt, vi satt utanför som vanligt, men det finns ett litet fönster man kan kika in genom. där såg vi hur oliver fuskade sig igenom hinderbanan gång på gång... hur han sprang förbi de utslängda rockringarna som han faktiskt skulle hoppa igenom, hur han klättrade upp och klättrade ner för plinten (den som han alltid säger att han älskar att hoppa ifrån), hur han gled sidleds på rumpan när han egentligen skulle gå balansgång på en bänk och hur han dock blev tvingad till en kullerbytta men det tack vare att en ledare satt och hjälpte dem annars skulle han nog ha fuskat med det också. men nöjd var han och det är ju huvudsaken.fina alice var med i dag också. och i bakgrunden skymtar även pappan till barnen (sägs det...)under tiden roade sig alicia och jag med att spela plumbercrack, oerhört barnsligt och roligt ;)

morning saturday

2012-03-17 @ 09:00:14lördag morgon och gympadags för oliver. jag som fortfarande har ont i halsen avstår egen träning och hänger på lille tutt istället. p avstår egen träning han också, men av helt andra anledningar...

hoppas ni hade en härlig fredagkväll och får en bra start på lördagen.

jag veeet

2012-03-15 @ 21:38:20


man blir INTE stor av styrketräning


jag är en usel bloggerska nu för tiden. jag väntar på att balansen ska infinna sig varje vecka, men varje vecka blir jag överraskad över hur lite tid vi har. hur ska man hinna med allt? städat hemma, tom tvättkorg, fylld kyl, lagad mat, träning osv osv? hur hinner ni med? i går la jag fokus på tvätt och städa badrum och hann banne mig inte mycket mer heller. i kväll la jag fokus på internet och inte har jag hunnit så mycket mer än att duscha utöver det ;) 
seriöst, vi struntar lite i vissa saker ibland och andra saker andra gånger så blir det nog bra va?

torsdag snart fredag igen. härligt med helg, liiite jobbigt att veta att från och med nästa vecka är jag on-my-own med ekonomin. visst har jag en superbra chef att fråga, men ändå, jag vill ju kunna allt ändå! i dag jobbade jag över till 16.00 för att få gjort lite mer, men oj, det är en hel del kvar.

nog tjatat om det, nästa tjatämne, hur jag mår. har haft ont i halsen hela dagen och inte vanligt ont i halsen utan ett sådant ont som man kan få om man kräkts mycket. tro mig, det har jag inte, men ont har jag.

träning, ett annat tjatämne, har jag knappt gjort alls den här veckan. på lördag är det 10-årsjubileum på gymmet och jag planererar att köra något av dagens alla pass. vilket vet jag inte än.

och till sist, det närmar sig sova-tid så jag ska ta och blåsa håret torrt och ta en kopp te till.

fredag imorgon, hepp!

morning thursday

2012-03-15 @ 07:13:41


greyscale


god morgon.

i går försvann hela dagen och kvällen med tennis, städ och tvätt. det är märkligt hur mycket det kan bli på en vecka... och då hann vi ändå inte klart med allt. vinterjackor bort!

men nu är det torsdag och jag är inne på mina sista dagar på jobbet med min företrädare. nu gäller det att få in så mycket info som möjligt i mitt block. paniken ligger nära nu... 

önskar er alla en riktigt fin dag!

sov så gott

2012-03-13 @ 21:55:06

nä, nu tar jag mitt pick och pack och går och lägger mig. som sällskap har jag senaste numret av iform. kommer man i form under natten då? det sägs ju att rund också är en form... 😉


springtime

2012-03-13 @ 19:20:01häromdagen plockade jag fram mitt kära rouge noir. det har stått på badrumshyllan sedan dess och väntat på att få bli använt. men nu, när jag väl fick tid, ja då kändes det inte rätt... mörkröda vintriga naglar, nu när våren äntligen är på väg. ljusa dagar fyllda med sol som luktar gott, nä, det fick bli vår och sommarlacket orange fizz. 

påverkas ni också av årstiden vid val av färg till naglarna?

en paus

2012-03-13 @ 16:00:05i går räckte inte tiden till till att sitta vid datorn. det var barn och mat och träning och sova som gällde. ibland blir det så och det måste det få bli också. fast ni verkar ju inte lida ändå ;)

men nu är det tisdag, vi var hemma lite senare än vanligt och jag sitter och njuter av hett kaffe, dagens första. huvudet är trött, men det är inget mot vad ryggen är. vi har visst friskvård på jobbet och får 30 min massage var 6:e vecka. gissa om min rygg och axel gillade detta? det gjorde ont så nästan tårarna kom, men i dag var också första gången på 7 veckor som jag satte på mig jackan utan att grimasera. nu ska jag bara hålla i gång mjukheten också så blir det nog människa av mig också.

men nu är det dags för det där tjatiga, mat. vad ska vi äta i dag?

eftermiddagen

2012-03-11 @ 17:07:26mormor och jag tog med oss barnen ut en liten sväng tidigare i eftermiddags. ni kanske kan se på ledtråden vart vi var? (lämnade denna till p som inte var hemma när vi gick)

väl ute hade den sköna solen försvunnit och det dröjde inte alltför länge innan vinden trängde igenom jackan och det blev kallt. alicia träffade en klasskompis som hon följde med hem och vi fick en lugn stund med oliver i soffan efter te och varm choklad.
nu är det alldeles snart dags för kvällsmat innan söndagsrutinerna kickar in för att förbereda oss på en ny vecka utan sjukdomar. oliver tjöt av skratt när alicia snurrade honom i gungan.alicia körde en lite mer classy stil och kastade frisbee med sin pappa, men visst grävde hon ett par gropar också...oliver tutade...och titt-utade...och i sockerdrickaträdet hängde det fullt av napparduktiga barn som varit duktiga och slutat med nappen.

sunday

2012-03-11 @ 12:09:34


sköna softa söndag. en morgon när oliver väcker oss lika tidigt som vanligt, när barnen kör upp varandra och jag hotar dem att ligga kvar i sina sängar under tiden jag får duscha och pappan sova. där vi i lugn och ro gör frukost och kokar ägg efter konstens alla regler och ändå blir de lite för lösa. när pappan kommer upp med en något mjukare nacke än i går och det i sig måste vara tack vare att jag masserade och plågade honom i går kväll.
en morgon när oliver efter en tugga deklarera att magen är mätt och han tänker inte äta mer. och efter en timma sitter han fortfarande vid matbordet och skriker och vill att mormor ska komma så att hon kan äta upp smörgåsen åt honom. en förmiddag när han är stor pojke och bara har kalsonger och vi med jämna mellanrum går på pottan för att konstatera att kisset har tagit slut.
kaffet är bryggt och uppdrucket och det är i vanlig ordning skidor på tv. en morgon som är rätt så lik alla andra söndagar och vi njuter allihop.

given vinnare

2012-03-10 @ 21:16:55


via


barnen sover, p vägrar och jag kollar melodifestival. inte så illa.

vem håller ni på i kväll? tittar ni?

städat

2012-03-10 @ 14:00:21olivers rum fick sig en omgång med dammsugare och en plocka-undan-runda. resultatet blev ju så städat och fint att nu får han inte leka i det...

lördag

2012-03-10 @ 11:14:30äntligen lördag, äntligen sovmorgon. ända fram till klockan 7 fick vi sova då oliver kom in och grät över att ögonen var igenmurade och näsan rann. fast sedan tvingade vi honom att ligga kvar i våra sängar med välling och barn-tv och stod på så vis ut ända fram till 9. härligt.

nu har alla ätit frukost, alicia städar sitt rum och oliver sitter i soffan och tittar på barbie. jodå, han valde film själv och sitter som förstenad.
vi har med hull och hår köpt hela genusdebatten och har nu bytt leksaker mellan barnen, oliver har fått alla alicias "tjejsaker" och alicia har fått olivers "pojksaker". vi kallar barnen för "hen" eller "det" och njuter av den förtvivlan det orsakar hos barnen. för inte ska väl barn själva få välja vad de vill leka med när vi kan styra upp det så mycket bättre själva?
och för att inte tala om föräldrarledigheten som man vill gå in och bestämma över hur den ska disponeras. ja tack, det vore ju underbart om någon annan kunde bestämma vem som ska vara hemma när och hur länge så vi inte själva behöver engagera oss i vår familj. och när de ändå håller på att bestämma över det så får någon annan gärna bestämma vem som ska städa, tvätta, handla och laga mat. ahhh, visst vore det underbart? för vi som människor är ju alldeles för korkade för att kunna fatta egna beslut utifrån våra egna åsikter och värderingar och uppfostra våra barn på det sätt vi själva tycker är naturligt.
ni fattar nog att jag är rätt bra ironisk här.
jag blir förbannad över sådant här. om det nu är så att en kvinna får gifta sig med en kvinna och en man får gifta sig med en man (jag har ingen åsikt i detta egentligen) även fast detta måste gå mot alla naturlagar som finns (eftersom mänskligheten skulle dö ut på nolltid) så måste vi ju för f*n själva få bestämma att kallar pojkar för han och flickor för hon.
genus ligger bra djupare rotat än så här. man här nämligen sett att små pojkar som bara får dockor att leka med väljer att använda dem som bilar eller som offer vid explosioner. och små flickor som bara får leka med bilar och soldater, jo nog sätter de soldaterna i bilen och kör fint iväg för att handla hem mat till familjen.
genus sitter inte i valet av leksaker och färgen på dessa. ska vi uppfostra våra barn till ett könlöst samhälle? där det kryllar av en massa "hen" (som förövrigt är höna på engelska och är den då kvinnlig eller manlig?).

låt pojkar vara pojkar och flickor vara flickor. låt barnen själva få välja vad de vill leka med och var lyhörd till hur de mår. för jag tycker nog att det är viktigare att vi ser till att uppfostra våra barn till att visa respekt, empati och vara bra medmänniskor. sedan skiter jag i om det klär sig i rosa, blått eller beige!

och förresten, oliver har nu lessnat på barbie och kör brandbil istället. och det är ok det också.

playdate

2012-03-09 @ 14:00:03barnen har playdate på alicias rum och det är ett rent under att de inte slagit sönder varandra än. sida vid sida körs det motorcyklar och flygplan... undrar vem som har roligast?
jag mår förvånansvärt bra och är inte alls lika risig som jag var i går. men tightsen åkte på i samma stund som jag kom hem så jag är verkligen redo för helgen med all avkoppling som den kan tänkas bjuda på. inga måsten, bara jag och min huvudvärk... och barn och man såklart.

vad har ni för helgplaner? och framförallt, vad har ni för fredagsplaner? "hejhejhej oliver, kan du titta in i kameran?"
"HAAAAAJ"t.g.i.f

2012-03-09 @ 07:15:52äntligen fredag, äntligen tid att bli sjuk... fast jag tror ärligt talat att den lilla cocktail av piller jag stoppade i mig i går kväll har gjort nytta. all feber är borta, alla upplevda 40° (på termometern ynkliga 37,5° så den måste ju ha visat fel) är väck. kvar är en öm hals och en öm kropp. lederna gör ont, men det är inte mycket att göra åt nu. jag får vila i eftermiddag helt enkelt eftersom vi delar på ytterligare en vab-dag.

lite tidigare får vi nog komma i väg i dag, det blir ju till att skrapa rutor...

en härlig fredag önskar jag dig


and on

2012-03-08 @ 16:38:11visste ni att Jehovas vittne numer ringer hem till dig? måste bara berätta detta först eftersom jag precis la på luren. det ringer och jag svarar:

tanten: "vad trevligt att det är någon som svarar" (lite halvspydigt och irriterat)
jag: "jaha?"
tanten: "vi känner inte varandra men jag heter xxxx. jag kan inte komma till din dörr så därför ringer jag dig istället."
jag: "jaha?"
tanten: "jag ringer från jehovas vittne och vill prata med dig om bibeln"
jag: "nej tack jag är intresserad"

va fan? ska det vara så här? åh, jag blir så trött. och vet ni vad, under tiden jag skrivt just detta så har det ringt en annan slags säljare, en som inte ville ge mig ett erbjudande på en prenumeration av iForm, men däremot vill låta mig få prova tidningen i tre nummer utan att binda mig till fler... är inte det ett prenumerationserbjudande frågade jag tjejen? nej, jo, det beror på hur man ser på det... 

i alla fall, det var inte det jag skulle säga nu ändå, det var lille tutt som fortsatt är röd i ögonen, blålila runt ögonen, men producerar inte riktigt lika mycket klegg längre. och jag har fortfarande ont i halsen, ont i huvudet och känner mig smått febrig. 

så nu kör vi kvällsmat på allra enklaste vis här hemma och så stoppar jag barnen i säng tidigt. p, han är i varberg och roar sig...


it goes on

2012-03-08 @ 07:26:29oliver fortsätter veckan med feber och igenmurade ögon. han har snällt delat med sig det halsonda till både mig och p, och varje natt gör han mig sällskap i min insomnia när han sparkar mig i ryggen och tvingar ut mig på kanten. fast han är rätt dåligt sällskap eftersom han själv verkar sova med tanke på de timmerstockar han drar... jag får helt enkelt sova när jag blir gammal

nu ska däremot alicia och jag ner och skotta fram bilen. det blir skiftbyte i fabriken vid lunch.

ha en fin dag.

eyes

2012-03-07 @ 07:18:20olivers ena öga började rinna och kladda i går och i morse när han vaknade var det mer eller mindre igenmurat, båda ögonen. jag fick i går rådet att badda rent ögonen med kamomillte så det pysslar vi med, men nu undrar jag såklart om någon sitter inne med något annat dundertips. ni ser ju hur han ser ut.

nu packar alicia och jag ihop oss och kör mot skola och jobb så jag önskar er alla en fin dag.

sova

2012-03-06 @ 22:06:04efter att ha pratat i exakt en timma med min gode vän Lars, från holland boende i bolivia, är mitt te iskallt, magen hungrig och ögonen trötta. vet inte vilket jag ska göra något åt först, men det lutar åt att sova.
oliver hostar till och från och är allmänt risig. febern hänger i och i morgon blir det p som får vara hemma hela dagen. och på tal om det insåg jag precis att jag inte har någon lunch till i morgon... orka!

nåväl, en god natt kan jag ju önska er ändå!

onsdag

2012-03-06 @ 15:50:22onsdag och jag har varit hemma sedan lunch. oliver var i en liten dipp när jag kom hem och bröt nästan ihop av ynklighet. därefter tillbringade han största delen av eftermiddag med att sova, först i soffan och sedan inne i sitt rum. alicia fick gå hem själv från skolbussen omedveten om att jag stod på balkongen och såg nästan vartenda steg hon tog. men hem kom hon och det hel så alla nöjda där.
under tiden oliver sovit har jag hunnit sortera in lite papper, tillbringa en stund i telefonkö till försäkringskassan och betala ett par räkningar. alla har vi våra nöjen. nu däremot ska jag göra oliver sällskap och titta lite på chuggington innan det är dags att peta i åtminstone alicia lite mat.

liten

2012-03-05 @ 16:28:24rapporten vid lunch sa att oliver var ganska pigg och hade hjälpt till med både det ena och det andra här hemma. sedan kom febern ikapp honom och han fick se sig besegrad. eftermiddagen har han tillbringat i soffan och varvat film med sömn. det var en rödmosig feberhet liten pojke jag pussade när jag kom hem.
i morgon får vi nog ta och dela på dagen och vara hemma lite båda två. skönt när man kan göra så.

nu laddar batterierna för att träna och sedan blir det snabbt hem för att lösa av p som också ska få träna. så har ännu en måndag passerat i våra liv.

hur har er dag varit?


måndag och...

2012-03-05 @ 07:23:10vab, fast inte för min del utan för p. det är oliver som bjuder på feber och hosta. fast nu känner jag lite att snart är det min tur att vara lite hemma. p har tagit allt som skett de senaste fyra veckorna ju. får pejla lite på jobbet först bara.

annars är jag och alicia redo för att ge oss av. det vankas ny arbetsdag och ny vecka och nu satsar vi på en bra sådan, eller hur?

ha en riktigt fin måndag nu!

Kan du säga...?

2012-03-04 @ 17:55:19

oliver i ett nötskal. så här har vi det nästan alltid här hemma.


little pink boy

2012-03-04 @ 16:53:14om storasyster får ha rosa naglar så är det väl självklart att lillebror också ska få ha det, om det är det han vill alltså. och det ville han. så nu körs bilarna runt av rosaprydda naglar och oliver själv, ja han struntar mest i vilket... det är torrt och i morgon ska han visa bella på dagis!

sunday

2012-03-04 @ 11:45:54i en park nära oss...

så var det söndag igen, sköna söndag. jag gillar söndagar. veckans enda och riktiga vilodag och som vi ska vila i dag. inga planer förrutom lite tvätt. och så ska jag färga håret hade jag tänkt. men ändå, vi ska ta det lugnt.
vi hade oss en heldag i går med maria och tjejerna och alla barnen verkade vara mer än nöjda med eftermiddag, mat, efterrätt och en bit av kvällen. vi vuxna var nog också rätt nöjda. i alla fall jag.

den sista biten av kvällen sov jag i soffan medan p kollade någon film på någon filmkanal. rätt skönt det också.

men nu vänner, nu är det dags att flytta sig till soffan en stund. det är ju vasa-loppet minsann.en alicia på stan i gåroch en oliver på stan i går

just nu...

2012-03-03 @ 16:20:21har oliver övergivit småtjejerna för maria och hennes ipad. vänskapen frodas och ha är from som ett lamm. vi andra, p och jag, sitter i soffan mätta och belåtna efter fika och lite trötta efter dagens träningspass, jag körde pump och p tog trx. nästa vecka blir det tvärtom.

vad gör ni denna soliga härliga lördag?

tonight

2012-03-02 @ 20:10:52åh, ljuva fredagkväll. barnen är i säng och p är ute på vift. soffan är redo för en trött jag och nu ska det äntligen bli tittat på film. måtte jag inte somna först bara.

i dag blev jag hämtad på jobbet av hela lilla familjen och vi styrde direkt mot kvarnen och anna. konstaterade att det var tre veckor sedan vi sågs! det här är inte bra, att jobba alltså. det och att anna dragit på sig envis förkylning med hosta. jag saknar våra onsdagar på gymmet något enormt. vi måste försöka hitta någon slags kompensation för det här... undrar om hasse kan tänka sig att stuva om i sitt schema också? ;)
i alla fall, inte kom vi tomhänta hem heller. oliver fick tag på ett pussel med brandbilar och vägrade släppa det. och alicia hittade en fin trälåda med glaskulor i som hon ville ha. den snälla pappan sa ja och mamman betalade. och jag fick ett nytt rengöringsspray från maison belle med doft (höll på att skriva smak, men jag har faktiskt inte smakat det) av grapefrukt och bergamott. ska testas så klart. och kanske fotas?

nu, nu ska jag gå och ta hand om mitt te som står kvar exakt som på bilden. och så ska jag ringa mamma. och pappa. sedan blir det film!

greyscale

2012-03-02 @ 07:18:02


hela jag går i gråskala i dag...

god morgon fredag!

nu kör vi veckans sista arbetsdag va? så tar vi helg med lite tjuvstart på lördagsgodiset om några timmar? är ni med på den?

mot skolan och mot jobbet. oliver och pappa blir kvar hemma (det är stängt på dagis i dag).


got ya'

2012-03-01 @ 21:35:52


via


ibland, eller ja ganska ofta, blir jag väldigt trött på mig själv. i kväll hade jag tänkt ta det lugnt, läsa en tidning kanske, se ett avsnitt GG, men vad gör jag? jo, jag fastnar i soffan med datorn i knät och "ska bara" kolla lite bloggar. en och en halvtimma senare sitter jag fortfarande här.
och nu är det snart dags att sova istället...

tacksamma är vi dock för att det vankas fredag igen. och jag får en hemmakväll eftersom p ska iväg på whiskyprovning... (vilket stadie han kommer hem i vill jag inte veta). tanken är då, igen, att jag ska ta det lugnt och se en film, något kärlekstörstande och tjejigt som p ändå inte vill se. ni kan nog räkna ut vad som kommer att ske! det kan i alla fall jag. jag ska försöka fota och ge er ett tips som jag tänker att jag ska göra varje dag. påminn mig om jag glömmer det. 
jag har även helt glömt bort att lotta ut lite fler voddler-koder! jag fick ju ett gäng att köra tävling med innan jul och jag har helt förträngt detta... men det är ju klart att vi måste hitta på en tävling för detta, eller hur? film gillar väl alla? något bra förslag på tävling?

nehej, nu får vi ta och avrunda den här kvällen eller vad säger ni?
lite mer musik på spotify och så en kopp te på det, så får det bli.hemma

2012-03-01 @ 19:12:33hemma nytränad och svettig. har passat på att förlänga mitt avtal med form... bundit mig 4 år och då får jag sista året gratis, ingen dålig deal för träna ska man ju.
nu ska jag fort in i duschen och sedan blir det maaaaat. oj vad hungrig jag är nu!

tiden, den tiden

2012-03-01 @ 07:15:51den räcker inte alltid till. i går till exempel, då var det raka vägen från jobbet till tennisbanan för att landa hemma med tvätt och mat. äta hann jag inte eftersom jag gärna ville träna. väl hemma från zumban ville jag ju såklart duscha, och äta. och dammsuga tydligen, fast det är klart, med tonvis av grus innanför dörren så. och så var klockan 21.30. ni är med va? det fanns helt enkelt inte tid och jag bestämde mig för att inte starta datorn alls för att inte bli sittande. och bli sittande, det ska jag inte nu heller för nu måste vi åka.

ha en fin dag vänner!

RSS 2.0