wish list

2012-11-30 @ 22:05:27en sådan här. tänk va? vad mysigt det skulle vara. 
när vi hade hus hade vi riktig kamin och som vi eldade. det finns ju inget bättre än att höra knastret, känna lukten av torr bjökved och känna den goa värmen. 
men nu bor vi i lägenhet och då får man hitta på något annat. som en sådan här.
har ni sett senaste numret av sköna hem så förstår ni vad jag pratar om.

ni hittar kaminen, och många andra modeller, här. bara att hosta upp ett par tusen lappar.comfort

2012-11-30 @ 15:08:06häromdagen blev alicia förkyld och det har snabbt satt sig på luftrören. hostan sitter djupt och det låter som att det borde göra väldigt ont, men det gör det visst inte. då dagens i princip enda lektion (förutom gympa) var matte så fick hon gå till skolan i alla fall. under gymnastiken agerade hon extra lärare och efter lunch körde jag hem och hämtade henne. oliver slank med hem han också eftersom han fått syn på bilen (vad annars?) och krävde att få åka med.
väl hemma ligger alicia nerbäddad i soffan och oliver vandrar mest runt. varm choklad beställdes till fika och vi lyxade med att stoppa ner lite marshmallows...
det är ju fredag.

busy bee

2012-11-29 @ 22:03:50

det har gått i ett i kväll här hemma. ett barn har blivit krassligt och ett frisknat till. pappan har hängt upp stjärnor och mamman, hon har sytt gardiner! jomenvisst, och det blev faktiskt bra om jag får säga det själv, och det får jag ju.
men nu är det en snabb kopp te som gäller in det är dags att hoppa i sängen. hoppar ni med?


mission impossible

2012-11-28 @ 14:12:45


via


jag ger upp. i ett par timmar har jag försökt få oliver att sova en stund på soffan, men det går i-n-t-e. och när jag försöker bli lite arg på honom för att han långsamt glider ner på golvet och kryper in under soffbordet i tron att jag, som sitter brevid honom bakom sköna hem, inte ser honom frambringar det bara tårar från den unge herrn följt av att han vill krama mig. och när jag frågar varför han inte sover utan ska krama mig så svarar han uppgivet att han inte kan krama sig själv. då får man bita sig i den redan torra läppen för att inte brista ut i ett högt skratt och förundras över vilka svar som gömmer sig i den lilla personen.
så när det ringde på dörren, med en "frukt"-leverans, ja då var det kört. nu sitter han på golvet med sitt pussel och sin bilbana och väntar på att vi snart ska få hämta hem alicia. det får väl bli så då.

morning

2012-11-28 @ 08:54:29

via
en promenad i Champ de Mars hade inte varit fel en dag som denna.

det blev morgon med buller och bång här hemma. efter ytterligare en halvt sömnlös natt vaknade jag av att snoosen drog ut lite väl mycket på tiden, ca en och en halv timma! så i samma minut som p började sin arbetsdag studsade vi alla ur sängen och fick upp ett rätt bra tempo. jag får vara tacksam för att jag skulle vara hemma med oliver annars hade vi aldrig hunnit. 
och på tal om oliver, han är betydligt piggare i dag. han har dragit fram spel och ser på film, samtidigt. jag försöker få i mig mitt kaffe och låta bli att låta ögonen falla ihop. vi teamar ihop oss bra i dag...

sötsugen...

2012-11-27 @ 13:39:34

förstår inte varför jag är så sugen på pepparkakor till mitt kaffe?
Oliver är lite piggare, men har fortfarande hög feber, rinniga ögon och snuvig liten näsa.fika

2012-11-27 @ 10:34:00

oliver snusar sedan en dryg timma i soffan och jag dricker julte och äter clementiner. vi har det rätt bra trots omständigheterna.


home

2012-11-27 @ 08:43:39

från partyprisse till ynklig fyraåring. natten bjöd på feberhet kille som får tillbringa dagen nerbäddad i soffan. det är tufft, på flera vis, att fylla år.


slut i rutan

2012-11-26 @ 21:45:32nu är han ordentligt firad, den unge herrn, och det var inte bara han som grinade av trötthet tillslut. hans syster var lika trött hon och hans mamma somnade strax efter åtta i soffan. det tar på krafterna, båda att fira och bli firad. egentligen skulle jag vilja se homeland, men nä, jag är alldeles för trött. godnatt kära vänner, vi hörs i morgon istället va?

happy birthday

2012-11-26 @ 06:04:15grattis på födelsedagen min fina söta kloka charmiga ödmjuka lilla pojke. jag älskar dig till månen och tillbaka.

2012-11-23 @ 23:36:38min finaste fina.

det är dags...

2012-11-23 @ 17:28:07alicia är redo för kvällens disco och danstävling. oliver gör sitt bästa för att trötta ut pappa, pappan surfar jaktbutiker på nätet och jag sitter mest tyst med halvöppen mun och undrar hur det gick till när alicia gick från trulig två-åring till toksöt åtta och ett halvt-åring. lilla skruttan så söt du är! det kommer att bli skarpt läge i frösakull och det är dags att införskaffa den där hagelbössan.

killar - håll er borta!


onsdag

2012-11-21 @ 19:11:26vilken märklig migrän jag råkade ut för i dag. strax efter lunch försvann i princip synen på ena ögat, jag fick svårt att fokusera och all text bara flöt ihop. någon timma senare började det flimmra i ytterkanterna av synfältet och lagom tills jag skulle köra hem kom huvudvärken. lagom tills det var dags för fika på skolan med alicia. fika gjorde vi, körde hem och packade gjorde vi också, och med några piller i kroppen tog vi oss igenom gympan också. nu är barnen på väg i säng och så även jag. nu håller vi tummarna för full recovery till i morgon.

not all bad

2012-11-20 @ 22:25:51det var inte bara en putande underläpp och tårade ögon han bjöd på i dag, det var många leenden också. och det är inte hela världen med glasögon även fast det är mycket i hans lilla värld. kanske den här mamman får en anledning till att använda sina egna lite mer? och kanske till och med utöka förrådet med ett par bågar till? eller två? många har ju bra deals med två för priset av ett... 
men nu satsar jag på sängen för att ladda inför morgondagens bellagympa och öppet hus på skolan. det ÄR mycket nu!

dagens

2012-11-20 @ 18:26:24besked gjorde min oliver ungefär så här glad. och jag ska ärligt erkänna att jag känner mig ungefär så också. 

vi har under en längre tid börjat utreda varför oliver ramlar så mycket. ni som följt med här ett tag vet ju hur mycket skador han har dragit på sig. en av orsakerna klargjordes i dag. oliver behöver glasögon. och hur fina bågar det än finns, och hur vanligt det än är, så önskar man som mamma att ens barn inte ska behöva dras med detta. har vi riktig tur så kan han växa ifrån det. tills dess blir det brillor på killen. 

det är också anledningen till att han har så stora pupiller. vi har tillbringat närmare tre timmar på ögonmottagningen där hans fina ögon droppades med svidande vätska så att läkare kunde titta in i hans ögon (utan att drunkna, är det möjligt?). förtvivlad var han när han inte kunde se bilderna i böckerna jag läste för honom medan vi väntade.

monday

2012-11-19 @ 21:01:12helgen har passerat och så vi med den. ganska så obemärkt, men precis som jag ville ha det. lugn, stillhet och slapperi innan allt annat sätter en väldans fart. 
måndagen har också passerat rätt fint. en bra dag om ni frågar mig. alicia har tränat gymnastik, jag läste ut en bok. hann handla lite också, kom hem med citrusfrukter i alla dess former. vi hann trycka i oss ett gäng clementiner också. tror jag det var. alicia har fullt sjå med att lära mig skillnaden på clementiner och satsumas. det är inte helt lätt det där ska ni veta.

nu blir det en stund i soffan, med lite mer te (går det ens att dricka mer te undrar jag efter 7 koppar i dag) och en clementin. eller om det nu var satsumas...

ur arkivet

2012-11-17 @ 19:53:35för nästan exakt ett år sedan var jag riktigt inne i fotograferandet. hade massor av inspiration och relativt medgörliga barn. nu har jag varken eller. men de här bilderna är fortfarande favoriter på oliver. man kanske skulle ta och skriva ut någon av dem?


schhhhh

2012-11-17 @ 10:55:19

ser ni? det ser rätt mysigt ut va? inget mot vad det är. jag har ca en och en halv timma kvar av lugn och ro. alicia tränar, oliver är med pappa och handlar, jag städat färdigt, duschat och gjort en stor kopp kaffe. nu blir det fötterna på bordet och en bok i knät. hoppas ni njuter ni också.
fredag

2012-11-16 @ 19:53:54äntligen äntligen fredag!
vi har firat med att poppa popcorn, dricka tomteläsk ur starbucksmuggar med sugrör och försökt titta på film. jag tecknad en fri månad på viaplay. i safari funkar det inte alls. i nyare chrome fungerade det i ca en timma innan silverlight plug-in crashade. i firefox ny och gammal fungerar det inte alls. kvarstår att testa är att svära långa fula ramsor och ringa supporten (jag har mailat dem men inte fått svar). va fan? ska det vara så svårt?

barnen är i säng relativt nöjda med sin dag och vi andra två tänkte sjunka djupt ner i soffan och glo på något, ja, inte på viaplay då. skit också, det måste ju funka... 

a story

2012-11-15 @ 19:13:29varma, nybadade barn har kurat upp sig i alicias soffa och lyssnar på pappa som läser laban. jag går mest runt och plockar. ni vet, lite här och lite där. men det är dags att blåsa ut ljusen på alicias rum och stoppa barnen i säng. någon gång i veckan är det ju inte fel att få dem i säng i god tid. 
vad som väntar mig i kväll innebär en sax i min ena hand och makens kaluffs i den andra. det är mycket hår han har...

längtan

2012-11-14 @ 21:22:18


är jag ensam? ensam om att längta efter lite kyla och snö? att få komma hem efter ett par timmar i en pulkabacke med barnen, med röda kinder och frusna tår, tända ljus, göra varm choklad, sitta tätt ihop i soffan och se en film, hela familjen? någon mer som längtar? efter tidiga morgnar när ljusen studsar tillbaka i snön som bäddar in naturen på ett så makalöst vackert vis? att se solen gnistra i snöflingorna? nä, jag tror vi är några stycken som längtar faktiskt. här hemma har vi två som längtar alldeles förfärligt. den ena lite våldsammare än den andra. den där unge herrn som bryter ihop för att det aldrig aldrig kommer snö och då kan det aldrig aldrig bli jul. och då hittar inte tomten till frösakull... visst är det eländigt?

tur att mamman har gjort en karta åt tomten och mailat den till nissarna. samma nissar som sitter i träden och spanar in på barnen för att se om de gör som mamma och pappa ber dem. nissarna som inte barnen kan se... mamma och pappa kan, men det är bara för att nissarna har gett upp på dem, därför får de heller inga klappar. fast det är visst väldigt orättvist och kan få samma unga herre att gråta en skvätt för det också. oh, ibland är det inte så lätt att vara fyra år och ha hjärnan full av tankar som man inte förstår.

men snön, den får gärna komma nu.

never too late

2012-11-14 @ 15:30:33gårdagens huvudvärk blev så påtagbar att jag tillslut valde att ge efter för begäret. kaffe. klockan halv tio. på kvällen. när det var uppdrucket gick jag och borstade tänderna och la mig. en stund senare hade jag sovit i strålkastarskenet från lampan med boken brevid mig. svårt att sova av kaffe? nä, skulle inte tro det.

i dag är klockan visserligen inte lika mycket, men det står ändå en kaffekopp intill mig. vi ska snart sätta oss i bilen igen och köra till stan. det är gympa för oliver och alicia passar på att besöka morfar under tiden. själv har jag börjat smida planer inför helgen och den innehåller just nu väldigt lite. träning för alicia på lördag, annars inget inplanerat. precis som jag vill ha det. den här helgen ska spenderas med lugn och ro innan julhetsen drar igår och det börjar bli fulltecknat i kalendrarna. 

men nu blir det bellagympa.
jag drack t.o.m kaffet i sovrummet...

hoppsan

2012-11-13 @ 21:00:36den här lille killen skulle inte alls sova. sa han. två timmar senare var jag tvungen att väcka honom eftersom vi skulle hämta alicia i skolan. inte sova va?

paus

2012-11-13 @ 12:45:40efter att ha tillbringat förmiddagen med fem olika spel och diverse barnprogram har jag nu bäddat ner oliver i soffan. han ska få vila och jag ska få lugn och ro en stund. det får bli något varmt i muggen och något roligt på datorn. kanske bäst jag tar lurar i öronen också...

home

2012-11-13 @ 08:16:42

hemma med en krasslig oliver. vi spelar ballongspel för glatta livet innan orken tar slut.


hmmm

2012-11-12 @ 22:03:33
one of those days...
en sådan man önskar att man bara kunde vira in i bomull och släppa för vinden. poff - borta.
jag är förundrad över hur saker som sker i livet ibland spelar en alldeles för stor roll för att i nästa sekund verka banal. att pendla mellan djup förtvivlan till självklarhet för att sedan dippa igen tär på alla sinnen. varför man låter dessa saker få spela så stor roll, egentligen? ska de det? eller är det bara att ta in den, acceptera dem och låta dem försvinna? gå vidare? 
mitt sinne har börjat ställa in sig på att gå vidare. en del fighter är inte värda att slåss över och när det kommer till mig själv, ja då vinner jag. varje gång. inget får någonsin gå före mig och min familj. oavsett. så denna gång vinner jag, igen, och jag vet en sak. det löser sig. alltid.

nu. homeland.


grattis

2012-11-11 @ 19:49:54strax efter sju satte vi oss i bilen, alicia och jag, och körde mot hennes livs första "på riktigt" tävling. det var "upphoppet" i oskarström som de skulle deltaga i. 27 tävlingsgrupper samlades i en och samma gymnastiksal, ett hav av föräldrar slöt upp och temperaturen steg med en 10 grader inom en timma. det var mycket väntan för barnen, men allihop fixade det så bra. lite sprattel längst ner i salen när den ena gruppen visade upp sig efter den andra.
det var hopp och matta som gällde och alicia hade blivit utvald att göra fina kullerbyttor (som säkert heter något annat på gymnastikspråk).
och efter många timmars väntan var det äntligen dags för prisutdelning. tjejernas lycka när de hörde sin grupp ropas upp som silerpristagare i matta var oändlig. vilken lycka. vilken farsdagspresent!

grattis älskade alicia, du var såååå duktig och fin.

(jag kan inte ta på mig en endaste suck av hennes gymnastiska talanger, själv hade jag blivit hämtad av ambulans om jag försökt mig på något liknande).

varma fötter

2012-11-08 @ 20:51:46även i år kör vi på säkra kort när det gäller barnens fötter till vintern. torra och varma är nummer ett och där snålar vi inte. sorel har hållt fint i flera år (jag har också sorel på fötterna när det är riktigt kallt) och varför ska man överge ett vinnande koncept? de borde kunna det där med kyla rätt bra i kanada.

annars har jag haft en produktiv och bra dag på jobbet där jag fick vetskap om något som gjorde att jag tappade hakan fullständigt. måste luska lite till i detta ärende innan jag kan säga något om det. 

kvällen börjar dock närma sig sitt slut och jag ska ta och ringa morfar för att avsluta det samtal vi hade tidigare i dag. och så ska jag se färdigt på helgens damages innan det kommer nytt avsnitt och detta inte går att se på svtplay längre. kanske läsa en rad eller två? just nu läser jag förra årets julklappsbok, elsas hemlighet. hela boken är så uppenbar att det är löjligt, ändå läser jag den. fast det är sådan jag är. oavsett hur dålig en bok är så lägger jag den inte ifrån mig innan jag läst ut den. har ni läst suggestioner av marie darrieussecq? fullkomligt vidrigt dålig bok om en kvinna som förvandlas till gris! jag förstår inte hur jag kunde köpa den en gång i tiden, den är hemsk. och visst läste jag ut den och blev inte klokare för det, snarare rädd för vissa människor som skriver sådana böcker. nog om det, elsas hemlighet alltså. och vad den är vet jag redan... jag sa ju att den var förutsägbar!
 

goaste fem månaders

2012-11-07 @ 21:22:06foto: P Nilsson


fick den här bilden nyss på mail. vilken liten goding va, nästan så att jag blir sugen på en till...

nu är största delen av nedervåningen städad och det var ju inte riktigt meningen, men va tusan, det måste ju ändå göras någon gång. men nu däremot, tänkte jag ta mig en kopp varm choklad och gå och lägga mig. har en massa böcker jag vill läsa och någon gång måste det ju ske. så ner med locket på datorn och i säng med mig.

happy onsdag

2012-11-07 @ 15:50:30
nu ska vi på bellagympa
new do

2012-11-06 @ 22:11:58inte så mycket ny frisyr, men lite ny färg i håret i alla fall. ett gäng slingor fick liva upp min höst som känts dystrare och tråkigare än vanligt. och det har ni säkert märkt här också. det snurrar för mycket annat just nu för att jag ska finna någon som helst ro och lust till att plocka upp kameran. det är väl så livet är, lite upp och lite ner. och what comes down, must come up. och lite mer sådant dravel.
nu ska jag däremot gå och lägga mig och slötitta lite på valvakan. vi håller väl tummarna för obama?

äntligen

2012-11-06 @ 18:40:57


måndag

2012-11-05 @ 17:48:44


via


vilken måndag det är. sitter i värmen hos mormor och ska snart återvända till alicia och hennes träning. oliver är hemma och röjer med sin pappa.
vi har haft en skön helg och gjort minsta möjliga. en promenad i blåsten, lite fika och så en tupplur på soffan. åja, det kommer snart en ny helg och då får vi chansen att göra om alltihop, nästan i alla fall.

hur har er måndag varit?

ut på tur

2012-11-04 @ 12:59:25


vi trotsar väder och vind, klär oss varmt och går ut på tur. en liten sväng i grannskapet med ett stopp på ica får det bli. 
 
 
 

freeeedag

2012-11-02 @ 07:09:07


äntligen va? bara några timmars hektiskt jobb innan man får sparka av sig skorna, dra på sig slappekläderna och krypa upp i soffan och inte gå ur den förrän på söndag kväll. ahh, det är bra skönt.

men, nu kör vi sista rycket!

dinner

2012-11-01 @ 17:33:45vackra tivoli i köpenhamnför andra gången på en vecka har vi lämnat bort barnen hos mormor. denna gång enbart för att det är höstlov och vi måste jobba. men. man får ju inte vara dum och inte passa på. så i kväll äter vi middag ute på stan istället för torra mackor och trist te här hemma. 

och vet ni vad? vi har hunnit träna också...


i går

2012-11-01 @ 06:16:00var det ju halloween och även om vi inte firade på något särskilt vis så ville barnen klä ut sig, en liten stund i alla fall. så där satt de, i vardagsrummet, och firade halloween. ville äta godis innan maten, men fick inte, och sedan glömde vi bort det. tror vi överlevde det ändå.

nu måste jag däremot lägga på det där kolet och bli klar!

ha en fin torsdag!RSS 2.0