om bara om fanns

2012-10-31 @ 22:07:29


om vi bara var två, bodde i hufvudstaden och skulle flytta, ja då skulle jag flytta in här. tokmysig och superfin lägenhet, jag vet, för jag har varit där. nu är den till salu och om ni inte köper den så titta åtminstone på alla fina bilder och sug in inspirationen. det gör jag.

ni hittar lägenheten här

 

kreativ röra

2012-10-31 @ 18:35:53eller bara vanlig röra? jag är mer inne på den senare.god kväll, ett svajande internet har ställt till med en del bekymmer här hemma. under tiden hann jag bläddra i några tidningar. kanske lika bra det.
i dag har alicia haft träningsläger och oliver och pappa har jobbat. ja, enligt oliver i alla fall. det var tvätta bilen, pumpa däcken och åka till biltema. oerhört rolig dag, tycker ni inte.

nu börjar dock denna roliga dag gå mot sitt slut och det är dags att stoppa barnen i säng. i morgon är det äventyr och utflykt för barnen. vi andra får åka till jobbet i vanlig ordning.

halloween

2012-10-30 @ 19:15:29

via


jag är säkerligen inte ensam om att vara osäker på det här med halloween och alla helgona afton. läste hos den alltid trevliga annika med bloggen life in the suburb som klargjort detta på ett ytterst bra sätt. tänk om alla kunde läsa detta? 


OK, gott folk...
Vilken dag äger Halloween rum?
Vilket datum är det som gäller varje år?

JO, DEN 31 OKTOBER, OCH ENDAST DÅ!!

Det finns bara en ENDA rätt dag, och det är DEN dagen!
KOM IHÅG DET NU, den 31 oktober.
Det spelar ingen roll vilken veckodag den 31 oktober infaller på. DEN 31 OKTOBER ÄR DET ALLTID HALLOWEEN.
Precis på samma sätt som att julaftonen alltid äger rum den 24 december, och nyårsaftonen den 31 december.
Capice? BRA!

Att komma och säga “Bus eller godis” på Allhelgonahelgen är bara så dystert fel!
OCH det är inte konstigt att folk faktiskt RYNKAR på näsan åt det.
JAG förstår det, det skulle jag själv göra också.
HALLOWEEN och ALLHELGONA är ÅTSKILDA, de har INGET med varandra att göra.

OK.
Den 31 oktober är en stor dag för alla barn, i alla åldrar. Alltså är det en stor dag även för mig (jag önskar bara att jag fick lite svenne-godis då).

Här kommer grundreglerna i hur man firar Halloween på RÄTT sätt!

1, ALLA barn som går på “Bus och godis-runda”, eller “Trick or treat” som man säger här, MÅSTE vara utklädda!!
Nej, man behöver inte klä ut sig till något förfärligt läskigt. Absolut INTE. Alla barn klär ut sig till precis vad de vill; brandman, teletubbie, spöke, prinsessa, president....DET är helt upp till dig och ditt barn. I fantasin finns inga gränser på vad ni kan hitta på i kostymväg.
MEN då man knackar på någons dörr SKA man vara utklädd.

2, När barnen sedan börjar gå sin “trick or treat” runda ska de ENADST gå till hus där folket i huset signalerar ATT de firar Halloween (för alla firar *FLÄMT* INTE). 
Hur vet man?
JO, det syns, på trappan står en det utskurna pumpor med ljus i, Jack-o-Lanterns, eller så ser man att folket i huset firar på annat sätt, tex genom dekorationer och ljusslingor. DET går inte att ta fel på detta. VID hus där utelamporna är släckta ska barnen INTE knacka på. Det är fult och fräckt att störa. Respekt gäller vid Halloween, liksom alltid.

3, När barnen knackat på och någon öppnar dörren säger barnen; trick or treat (bus eller godis).
 Då får alla barn i gruppen några godsbitar som de lägger i sina medtagna plastpumpor eller dylikt.

4, Det gäller att ha med något att samla godiset i, för det brukar bli MYCKET godis i slutändan.

5, Om personen som öppnat dörren håller fram en godisskål där barnen själva kan ta för sig godis så bör de ta 1-2 bitar, inte mer.
DET är fasiken inte uppskattat då någon tar en grabbnäve (tro mig, jag har varit med om det).

6, Alla är inte lika barnsliga som Yours Truly, och många vill vara i fred på Halloweenkvällen.
Dock kanske de vill vara med på ett hörn iallafall. Dessa familjer brukar sätta en pumpa på trappan och sen ställa en godisskål bredvid. SAMMA regel där, inga grabbnävar. RESPEKT!!

7, När kan man då börja sin Hallowenrunda?
Den kan påbörjas efter mörkrets inbrott.
Primetime är mellan 18:30-20:30. Efter klockan 21 ska man INTE ringa på någonstans. Nej, låt BLI det.

8, Men om man inte har godis hemma? Kommer någon och busar då?
Nej, ni kan vara lugna. Jag har faktiskt aldrig hört talas om trick/bus på Halloween. Inte här där jag bor iallafall. Tror att det är ytterst ovanligt att någon utsätts för bus. Isåfall är det säkert High School ungar som utsätter varandra för sådant. Aldrig annars. Ni kan vara helt lugna.

9, Pengar? Kan man ge knackande barn pengar som man gör vid påsk med påskkärringarna i Sverige?
NEJ, aldrig. Det förekommer INTE!!


10, Men, Annika, Halloweenpartyn då? Ska inte de också firas den 31 oktober?
Nej, det behövs inte. Det är klart att Halloweenfesterna måste äga rum under helgen. Helgerna runt Halloween bågnar av Halloweenfester (mest stora, ambitiösa vuxenfester). De äger alltid rum under de två-tre helger som leder UPP till Halloween. Att ha en Halloweeenfest efter Halloween sker, i princip, aldrig. DET skulle isåfall vara om Halloween inträffar en fredag, men inte ens då tror jag man kör fest på lördagen. ONCE IT IS OVER IT IS OVER!!

jag gillar...

2012-10-30 @ 18:12:31


verkligen hundar ;)

today

2012-10-30 @ 11:01:42


via


sitter vi bänkade framför cnn och håller oss uppdaterade på hurricane sandy som drar fram över usa's östkust. såg bilder på en mer eller mindre dränkt frihetsgudinna, hon såg inte så fri ut och det var ju tur att man inte stod där i dag.

alicia ritar på sitt rum och oliver leker med sin nya pulka under trappan. en del roar sig...

nya mål

2012-10-29 @ 13:13:08


över broar...

alltså det här vädret, hur kul är det? vi trotsar alltihop och sätter oss på bussen in till stan. och om några timmar sätter vi oss i bilen och åker någon annanstans. så här kan vi ju inte ha det.
och in i tunnlar.

blåst

2012-10-29 @ 10:49:26ute blåser det av full kraft, regnet piskar mot fönstren. vi håller oss inne och värmer oss med tända ljus och varmt i kopparna. just nu dividerar de söta små om vilken film de ska se (läs:kivar så att tårarna sprutar...) och jag tänkte trycka in ett par öronproppar och sova en stund... skojar bara.

uppe

2012-10-29 @ 09:01:23viavi är uppe och igång. barnen kivar i alicias rum och jag spelar musik högt för att slippa höra det (får man säga så?). vi har haft en lugn start på dagen och legat kvar i sängen och tittat på bolibompa. nu är däremot raggsockorna på och det är dags att gå ner och göra lite frukost. tända ljus kanske? det är trots allt rätt grått ute.

home sweet home

2012-10-28 @ 18:21:56hemma efter en skön helg tillsammans med min man. jag ska fortsätta att packa upp och pussa på mina barn innan de ska i säng. i morgon kör vi höstlov. två dagar är jag ledig. lyx.

lørdag

2012-10-27 @ 21:17:45

hälsningar från sängen på hotellet. vi har landat efter en snabb shoppingrunda och liten men trevlig fotomässa i københavn. jag har dragit på mig en stukning i foten efter att nästan stått på näsan i en trappa. min gentleman till make stod snällt bredvid och tittade på och lyfte inte ett finger för att hjälpa mig. det är fritt fram att håna honom för detta. i morgon väntar lite mer shopping och fika innan vi kör tillbaka över bron. hoppas ni har en mysig lördag.


galen

2012-10-26 @ 21:30:30i den här låten. har ni lyssnat på den? gillar ni den? den går på repeat här i sovrummet när jag vandrar mellan alla sovrum och badrum i jakten på det där man helst inte vill glömma. vad det är vet jag inte, men om jag kommer på det vill jag inte ha glömt det.sun sets

2012-10-26 @ 17:50:04alldeles nyss gick solen ner i havet. lasagnen står i ugnen och barnen sitter med sin pappa i soffan och tittar på tintin. jag har gömt mig på ovanvåningen för att bädda olivers säng och vika ett berg av tvätt. i kväll packar jag väskorna för att i morgon åka söderut. barnen lämnas hos mormor och vi ska ta oss an en huvudstad nära oss. åh, det ska bli så mysigt.

äntligen fredag, eller hur?

Inte hos oss

2012-10-25 @ 19:44:13i måndags kom det andra mailet från skolan som talade om att det fortfarande går löss. å tvi vale alltså. utan att tveka sökte jag nätet och fann ovan produkter hos bubbleroom. klickade hem shampoo, balsam och spraybalsam på en gång och i dag, tre dagar senare, hämtade jag paketet på ica. 
in med ungarna i dusch och badkar och tvätta håret riktigt ordentligt. ni förstår, de här produkterna innehåller eteriska oljor och gissa vilka odjur som inte gillar det? löss såklart. så istället för att vänta och se om vi klarar oss, åka på att tvätta allt från golv till tak, så kör vi på förebyggande grejer. helt ekologiska och doftar som skalade clementiner. funderar på att göra en ny beställning inom kort så att vi inte står utan en vacker dag.

om det bara funkar nu också så rekommenderar jag det till 100 procent. och funkar det inte, ja, då funkar det inte. shampo måste vi ju ha ändå. alicias hår blev alldeles blankt och fint när vi var klara så vi är nöjda ändå!


hett tips

2012-10-24 @ 19:56:27


via stadiumför ett tag sedan tröttnade jag på att dricka halvljummet kaffe under alla mina stunder när jag sitter och väntar på ett barn eller två. det blir ju några sådana stunder i veckan och när jag hittade ovan visade termosmugg på stadium så kände jag att jo, jag testar. och gissa om jag är nöjd?
vi säger så här. jag gjorde te vid 16.10 i dag som jag tog med på olivers gympa. jag glömde dricka den när jag satt där och babblade med bellas mamma, men tänkte ta mig en slurk på vägen hem. för hett, det gick inte att dricka. nu, nu sitter jag i soffan och dricker fortfarande hett te, men tillräckligt avsvalnat för att gå att dricka och njuta av. nästan fyra timmar senare. jo, jag är rätt bra nöjd med min mugg för bara 99 kronor. 

hemåt

2012-10-23 @ 23:03:24i dag hann jag köra hem innan jag skulle hämta barnen. och i dag lämnade jag bilen hemma och vi tog oss en långsam promenad istället. luften är ju så skön nu och det är riktigt roligt att sakta gå hem och prata med barnen. för oj vad de pratar. särskilt den där lille typen...
det har stampats på svampar, plockats löv, sjungits sånger, handlat på ica, tittat på havet och tittat på ekorrar. ja, vi hann med en hel del. väl hemma blev det matlagning (soppa) och sänggående för barnen och nu, nu är det äntligen min tur.

jag har lite datastrul med min stora dator vilket gör att det inte är roligt att redigera bilder längre. av någon anledning så har allt material från vår externa server hamnat på min dator vilket innebär att hårddisken är i princip full (1 TB) och det gör den oerhört låååååångsam. jag tål inte sådant... något måste göras, NU!colours

2012-10-23 @ 19:21:45


galgberget, lika vackert året om.

måndag

2012-10-22 @ 15:56:50bullfika hos morfar i lördagsi dag äts det inga bullar, inga andra godsaker heller för den delen, det är ju måndag. däremot äts det i högt tempo eftersom vi alldeles snart måste sätta oss i bilen igen eftersom alicia har träning. med mig har jag lilla datorn med lite att titta ikapp på, härligt. två timmar helt för mig själv. tänkte göra mig lite te och ta med lite frukt och ha en skön stund.

den här helgen gick bra fort, eller hur? jag fick migrän i går på förmiddagen, men fick bita ihop efter lunch eftersom oliver hade date med världens sötaste bella. och med kaffe och trevliga samtal (och en hög piller) så gav den jäkla migränen till slut sig av. och vi fortsatte till middagsbordet hos mormor innan vi styrde ut till kusten och stoppade två trötta barn i säng. och så var helgen över. men äsch, det är vi inte så ledsna över, det kommer ju snart en ny, eller hur?

kultur eller bara kul tur?

2012-10-20 @ 21:50:57en dag och många tusen senare är maken hemma. lite godis, lite leksaker och en body lotion till mig. en hel del till sig själv som synes...
tänk vad mycket man hade fått i ullared för samma peng!

lördag

2012-10-20 @ 17:17:26hej mitt i lördagen. vad gör ni?
vi har tillbringat hela eftermiddagen hos morfar. fika, kaffe och lite tv. rätt skönt att inte ha några måsten eller bråttom till... fast vi började ju morgonen på det viset med en man som gick upp vid halv fem, en fru som gick upp vid sju och två barn som ramlade ur sängarna runt åtta. oliver och jag spenderade en god timma på ica maxi med alicia var på träning. ica maxi firar tio år. vi var inte ensamma där om jag säger så. efter en liten stund kved oliver att han ville åka hem. jag med. fast vi höll ut och köpte vår frukt, lite lördagsgodis och annat smått och gott. haha, godiset var billigt i dag, 30 kronor kilot, folk köpte som om livet hängde på att de aldrig någonsin igen skulle få tag på godis. herregud, vad är det med folk egentligen? och hyfset går ut så snart man närmar sig en provsmakningsdisk. ja, för vem bryr sig om den lille fyraåringen som vill ha ett halvt glas saft när man måste ha kundvagn och make i släptåg när det bjuds på tårta? herregud, skämmas borde en del.

men nehej vänner, jag hinner inte sitta här egentligen. jag måste in och stävja ett bråk som pågår i alicias rum, laga mat och få in oliver i duschen. sedan ska vi hämta hem pappan som kommer hem mindre kulturell än han någonsin varit.

fredag

2012-10-19 @ 21:16:05lika mycket som jag går och längtar efter den där fredagen, lika trött är jag när den kommer. man har en skön känsla på jobbet, alla är lite gladare. man planerar lite extra mys hemma med familjen och barnen är glada. och så sitter vi här i soffan, var och en med en dator, och dumstirrar. barnen har äntligen kommit i säng efter att alicia har varit på disco i gamla klassen och oliver har varit hos mormor och pratat lite... och jag, jag har hunnit vika lite tvätt och rensa bland veckans skörd på köksbordet. p scannar nätet på tilbud och ska snart upp igen eftersom han ska på kulturresa till tyskland imorgon. vi andra ska på gympa och på fika hos morfar. men oj vad trött jag är, det borde vara förbjudet på en dag som denna, eller hur?

ett äpple om dagen

2012-10-18 @ 22:01:41jag fick en kasse äpplen häromdagen av jenny. ingrid marie - godare än godast. fina att se på är de också. fast jag kan inte se mina precis. de är lagda i denna gamla läskback och inburna i förrådet där det är bra mycket svalare än i huset. oh my vad varmt vi har. fast p påstår att det bara är jag som känner så och att jag därmed också börjar bli lite till åren. jag sparkar honom på smalbenet och hotar honom med både det ena och det andra...

i dag blev oliver en godkänd snart fyraåring. vi har varit på bvc och kollat upp honom. ett minus fick han och det är balansen. det känner vi själva också till med tanke på hur mycket han ramlar och slår sig. vi har ett väntande återbesök på habiliteringen (eftersom oliver ofta går på tå) och ska prata med dem om hans balans. och för att vara riktigt säkra ska vi till ögonmottagningen och dubbelkolla hans syn. den var bra i dag, men det skadar inte att kolla lite extra. bara öronen kvar att kontrollera och hur det är med dem, det vet de flesta småbarnsföräldrar... selektivt. man kanske skulle kolla föräldrarnas öron istället, det känns som att jag har sår i mina...

men nu är det kväll och dags att hoppa i säng, i säng, inte i sängen för det får man ju inte. läsa ett par sidor innan ögonen går i kors kanske. och i morgon kommer så äntligen fredagen igen. härligt! vad ska ni njuta av då?på promenad

2012-10-17 @ 21:49:49


med oliver nerbäddad i vagnen tog vi oss alltså ut i friska luften. ingen annanstans får man så mycket frisk luft som vid havet. bara att göra som oliver gör, sitta med öppen mun och du får i dig enorma mängder (samt lite flugor och annan skit...) härligt är det i vilket fall som helst och jag skulle inte vilja ändra på något. oavsett hur trött jag var innan vi gick ut så var det otroligt skönt när jag väl var ute (tre timmars sömn gör inga underverk precis).

men nu är det kväll och jag tänkte tanka lite ny (och lite mer) sömn än i går, så god natt med er.hemmadag två

2012-10-17 @ 19:24:28på vår hallbyrå just nu


ännu en dag hemma med oliver, denna dag feberfri. och i samma takt jag har försökt att få oliver att stanna upp och ta det lugnt, i samma tempo har han gastat "jag vill leeeeeka". ett friskhetstecken får jag ta det som. än har han dock inte kommit på att han missat sin bellagympa... ve och fasa för den stunden.

efter lunch tog vi oss en promenad utmed havet. solen sken och det var bara skönt att komma ut och få lite luft. det har ju inte blivit mycket av den varan. nu är dock oliver i säng och alicia på väg till sängen. har precis hjälpt henne med matteläxan... ibland undrar man lite...
i ena fråga är elin 8 år och hennes mamma 38 år. i nästa fråga är elins mormor 40... biologi snart kanske? för att inte tala om den här frågan...

"elins mormor är 40 år. erik är 8 år. hur mycket äldre är elins mormor?"
äldre än vem då? och hur kom erik med i bilden? svara på den om ni kan!

välkommen in

2012-10-16 @ 19:26:50i hallen står den här stolen med denna kudden i och hälsar välkommen. än vet vi inte riktigt om det stämmer, men det lär vi bli varse om nästa sommar. men först ska vi ha lite höst och vinter innan det är dags, eller hur?

två barn är äntligen i säng och den lille har fortfarande feber. jaha, vi får väl dra lott om vem som ska vara hemma i morgon, eller gör vi som vi brukar och delar på dagen. vi får väl se.

a lot of...

2012-10-16 @ 15:09:43mycket sådant här en dag när man går hemma och hasar i samma spår som vanligt. tvättmaskinen går för högtryck, så även olivers lungor när han inte får som han vill...

det blir lite av varje när man är för sjuk för att vara ute, men för frisk för att ligga stilla. spel och film och lite målande. vad roar ni er med?krankenzimmer

2012-10-16 @ 09:11:12


via


tisdag och sjukstuga hemma hos oss. det började redan natten mellan söndag och måndag med att kära maken fick, vad som måste vara, vinterkräksjukan. vi andra tre for iväg som vi skulle på morgonen och lämnade p åt sängen. jag mådde lite kymigt på jobbet, ont i magen och ingen som helst aptit. strax innan det var dags att köra hem ringde de från dagis, oliver hade kräkts. köra hem som en biltjuv och få med mig barnen hem. väl hemma sjönk jag ner i någon slags feberfrossa och frös under 6 lager av allt. p som kände sig bättre körde med alicia till gympan, alicia som fortfarande inte kände något. oliver och jag delade soffa och föll in och ur sömnen hela tiden. och nu, tisdag morgon, är vi alla lite piggare, men inte helt hundra. oliver känns dock lite febrig så vi kör better safe than sorry och är hemma i dag också. och alicia den lilla nötkärnan är på skolan utan några symptom eller känningar alls. vi får väl se hur det går...

cirkeln sluten

2012-10-14 @ 16:38:39igår klev hon upp på en häst, på en ridskola, för första gången i sitt liv. och fastnade. det var en chansning jag tog, antingen skulle hon gilla det eller avsky det. hon gillade det. jahopp, det är alltså bara att anmäla henne för nästa termin, åka till gekås och köpa kläder, gå till apoteket och bunkra allergimedicin (för min del alltså). alicia har blivit hästtokig och det är på samma ridklubb som jag en gång började. fan, jag blev ju sugen på att prova igen.

philips juicer hr1861

2012-10-13 @ 15:38:04


så kommer den då äntligen, min lilla review på min juicer. jag älskar maskinen, den är enkel och snabb, lätt att rengöra (faktiskt). det finns en nackdel med den dock och det är att själva skärbladen/korgen sitter lite hårt när man ska ha loss den. Inte så att man måste bända och slita, men liiite pill är det nog. men inget som drar ner betyget på apparaten i allmänhet.

så hur gör man då? jo, man börjar med att välja frukt och grönsaker. den enkla biten. sedan skalar man ev citrusfrukt eftersom man inte vill ha det vita med, det blir för beskt då (jo, men det är ju klart att det går, men hur besprutat brukar det inte vara då). jag tvättar min rödbeta och skär bort ändarna, även moroten får samma behandling. när det är klart är det dags att sätta igång. 
börja med att fylla diskhon med vatten och diskmedel. under tiden kör du maskinen tills all frukt och allt grönt är slut.

plocka isär maskinen, en del i taget. rensa bort alla rester, släng i papperskorg eller ännu hellre, i komposten. skölj bort det värsta och lägg ner i vattenbadet. och så tar du nästa del och nästa, gör likadant. jag låter dock alltid skärbladen/korgen ligga i vattnet till sist. diska den med diskborsten som följer med. skölj av och ställ att torka. det här tar ca 3-4 minuter att göra. häll upp och njut din juice! och fyll sedan kannan med varmt vatten och diskmedel så är den superlätt att diska vid senare tillfälle (det blir så på morgonen när man ska i väg till jobbet i all hast).

mitt betyg? tummen upp, löp och köp!


 

favoriter

2012-10-12 @ 22:39:51det här mina vänner, det är mina absoluta favoriter. när det kommer till juice i alla fall. varje morgon gör jag en laddning som jag sedan dricker antingen i bilen eller hemma. det är så jäkla gott att jag nästan skulle kunna leva på bara detta. vilka är era favoriter? kom gärna med tips och förslag, alltid roligt att testa något nytt (och så glömde, GLÖMDE(!) jag köpa grape på ica tidigare i dag).

fredags...nöje?

2012-10-12 @ 20:14:40


baksidan...

vore ju synd att kalla det just nöje, snarare ett måste. det vankas gäster imorgon och med en månads stryktvätt framme så skulle jag skämmas ögonen ur mig så det är lika bra att sätta igång. datorn är på, något att titta på och så hoppas jag att det går fort!

oh my...

2012-10-12 @ 18:04:44när jag ser dessa bilder kan jag knappt tro det är sant. är detta min lilla tulta, min söta lilla flicka? har hon verkligen blivit så här stor och så söt? uj vad tiden går (och oj vad gammal man låter när man säger så, men det är ju sant!)

efter en otroligt orolig dag i skolan (två barn blev hämtade av sin pappa och polis eftersom mamman olovligen flyttat och bytt skola på barnen. det blev traumatiskt och kaostiskt och alicia har fällt många tårar över det som skett) så behöver barnen en rolig kväll med discodans, godis och tryckare (fast inte min skrutta). 

söta fina alicia, jag älskar dig till månen och tillbaks.


höst

2012-10-11 @ 15:36:26
oh vilken underbar höstdag vi har i dag, solen skiner från blå himmel och även fast det var frost i morse, så värmer solen skönt. synd bara att jag inte kunnat njuta så mycket av det.
barnen är hemma och läxor ska göras. däremot är det inga aktiviteter i dag så det blir en lugn hemmakväll. kanske skulle ta tag i den där baksidan som ni inte fått se, den som fanns bakom kameran när jag fotade vardagsrummet... vill ni se?

nu

2012-10-11 @ 10:16:51lägga mig en stund i soffan. titta på tv i datorn och dricka kaffe och juice. och så några kardemummaskorpor. jag har även fotat lite när jag gjorde juicen, tänkte visa lite senare hur min magiska dundermaskin funkar!

jag hoppas ni har det bra.home

2012-10-11 @ 08:58:35viainte så pigg som jag trodde i dag. kom efter att ha lämnat barnen i skolan och på dagis och kände att jag vill inte se de där kartongerna med vinterkläder under trappan. började packa upp (ja, nu är det ju snart vinter och ingen idé att packa undan dem längre) och hänga iordning. herregud, blev ju helt genomsvett av det så jag har nog mer feber än vad jag först trodde. har inte tagit någon temp, men vid min fina ålder har man ju lärt känna sig själv rätt bra, i vissa fall i alla fall.
så det blir till att göra en kanna juice och slänga mig i soffan. fast en tvätt orkar jag nog köra igång...

vad gör ni i dag? 

den som skvallrar...

2012-10-10 @ 15:30:22i går kväll var jag ju iväg och träffade fina vänner. jag kom hem, inte bara med fina minnen utan fina färger. hoppla, det blev visst några stycken. till mitt försvar ska jag säga att jag beställde 5, utat de fem fanns tre, de andra är helt enkelt bonus. och ingen dålig bonus må jag säga! ni ser det där glittriga uppe till höger? det kommer att försvinna omedelbums när en viss ung dam kommer hem från skolan. men de andra, dem ska jag frossa i. får nog måla en färg på varje nagel ett tag...

och jag då? jag har varit på vårdcentralen och fått konstaterat att det är en ovanligt segdragen förkylning jag råkat ut för. jag har en rodnad på ena trumhinnan, svullna lymfkörtlar och feber. japp, i morgon blir jag hemma och vilar ut det här. och målar naglarna förstås.

halvvägs...

2012-10-10 @ 06:23:50onsdag, halvvägs till helgen. bara två morgnar till att kliva upp tidigt på. känns rätt bra? 
fast på gnällfronten har jag fortfarande ont i halsen, ont i öronen och något förhöjd temperatur. tror faktiskt att jag ska ringa vårdcentralen i dag, så här vill jag inte gå omkring längre. det känns som att 4 veckor är bra nu.

på icke-gnäll fronten önskar jag er en underbar onsdag. mitt förslag är - har ni möjlighet, åk till havet! finns det någon bättre luft att andas in?

virrigt

2012-10-09 @ 15:42:00via


hemma med två glada barn som haft fin och blåsig dag på dagis och skola. tillbringade tio minuter på dagis med att leta efter olivers jacka som bara var helt borta. tills vi kom hem och jag fick ringa och erkänna att de kunde sluta leta, den hängde i vår hall. hur kom den dit? det är lite mycket i huvudet på morgonen med väskor, matlådor, jackor, soppåsar och annat. en dag har jag väl slängt min matlåda och kommer till jobbet med soppåsen. nä, mera te är nog lösningen på det hela.
i dag kan jag få fly hemmet utan barn som omväxling. kan till och med få komma ut och äta. tänk, det vore första gången på vääääldigt länge. men tro inte jag lider, jag är otroligt hemmakär och njuter varenda sekund här hemma, men ibland är det skönt att göra något annat.

vad hittar ni på denna blåsiga tisdag? jag vet att åtminstone en av er är hemma lite krasslig med sjuka barn, dig hade jag gärna tagit en kopp te eller flera med. jag hoppas ni blir bättre snart. men ni andra då? ni som tittar in, men väldigt sällan säger hej? vad gör ni?

flying high

2012-10-08 @ 20:14:38måndagar alltså. jag har egentligen inget emot dem, men numer finns det knappt chans till att andas. det är hämta ungar, hem, förbereda mat, stoppa i alicia något snabbt, möta p i dörren och köra lite för fort till stan igen och zickzacka sig igenom all trafik. sedan blir det lite dö-tid när man väntar när alicia tränar. alldeles genomfrusen kör man sedan hem lite för fort, värmer samma mat man lagade tidigare, slänger i alicia, äter själv och sedan blir det mer eller mindre kollaps. som nu. soffan väntar.

sötaste söta

2012-10-07 @ 22:14:52ett tag kivade de som syskon brukar göra, men så blev det alldeles tyst. uppkrupna tillsammans i en fåtölj läste alicia för sin lillebror. mina finaste fina, älskar er till månen och tillbaks.

äppel päppel

2012-10-07 @ 19:49:43tji fick vi. inte en äppleodling öppen så långt ögat kunde nå på hela bjärehalvön, men äpplen fanns det gott om. vi fick köpa våra i boarp så att vi inte kom hem helt utan.

en tur på gamla hederliga contan i båstad, en stormig stund på stranden. mat och bad. det är ungefär vad vår dag handlade om istället. men nu, kära vänner, nu laddar vi för nya säsongen av solsidan. kom an ove, vi är redo!

favoriter i repris

2012-10-07 @ 10:17:43det blev visst en liten bloggfrånvaro igår och det var absolut inte min mening. jag hade tänkt att göra ett inlägg om min juicepress, men slumpen ville annorlunda. det blev en runda på stan med mormor och oliver innan vi tog en fika hos morfar. ica fick sig ett besök och vi fyllde på apelsinförrådet rejält. när vi skulle hämta alicia blev det fika och vin. och sent. hemma vid halv sju och när barnen kommit i säng efter en massa trams i badrummet (jag spolade alicia i duschen med kläderna på...) hamnade vi i soffan med formel 1 (p) och hart of dixie. och så var det söndag. igen.
i dag är planen att köra en bit söderut och plocka några kilo äpplen. mmm vilken god juice det ska bli av dem.

fredag

2012-10-05 @ 18:09:07
 kvällsbestyren är avklarade. barnen har ätit korv och pommes, jag kyckling och sötpotatis. popcornen är poppade och kaffet är upphällt. medan p är ute och tror han är yngre än vad han är kör vi fredagsmys här hemma. barnen kollar på cars och jag tänkte dra ett avsnitt hart of dixie under tiden.

vad gör ni?

lurad

2012-10-04 @ 22:45:27


ny säsong av revenge skriver tv3 och visar det nästsista avsnittet på säsong 1. va? hur svårt kan det vara...? nåja, det blev tre avsnitt hart of dixie istället. får de ihop det, zoey och wade? nej förresten, säg inget.

nu är det däremot dags att hoppa i säng och sova sig fram till veckans goaste dag. 

god natt!

 
 
 
 

rastade barn och ett kilo snäckor

2012-10-04 @ 19:36:53


jag tog alltså med mig barnen ner på stranden för att blåsa ur huvudet lite... synd att det inte blåste så bra. barnen fick traska runt och leta snäckor och jag gick efter med kameran. kan inte smälta att vi har allt det här ett par minuter från vårt hus. havet, finns det något som slår det? skulle inte tro det.
helt plötsligt blev det mörkt så vi tog grannrampen hemmåt, och just då började dropparna falla. timing peeps.

nu har vi fått barnen i säng efter soppa, paj och bulle. jag funderar på om jag ska ta varm choklad, varmt chaite eller en bulle. det lutar åt chai faktiskt. och så får det bli lite hart of dixie innan det är premiär av säsong två av revenge. som jag har längtat.
andas

2012-10-04 @ 16:42:19efter jobbet svischade jag runt i stan i jakten på kanelbullar. på feldt's bageri hade varendaste kanelbulle (700 st) tagit slut efter en dryg timma. ica's är ingen höjdare så jag köpte faktiskt frysta kanelbullar från findus. baka själv hinner jag inte. det är heller inte bra för figuren...
väl hemma med matkasse, teckningar och matlådor bestämde jag mig snabbt för att vi skulle ut. ut och få lite luft, ut och vandra lite på stranden.

men innan jag visar er fler bilder så ska jag ställa mig i köket och göra en soppa. mmm, precis vad jag är sugen på. de andra äter paj.

nästan två år äldre

2012-10-03 @ 15:51:39är han fortfarande min lilla sötkorv. go och glad nästan varje dag, men i morse ramlade stora krokodiltårar ner på dessa goa kinder. varför? bella är sjuk och kan inte komma på bellagympan. och då blir det ju bara vanlig gympa och det är inte alls lika roligt. efter en stund lugnade han ner sig och sa att det går bra ändå. tänk vilket stort litet hjärta denna pojke har. jag undrar så vad det ska bli av honom? min lilla gosse.sötkorv

2012-10-02 @ 21:51:57dryga två år. söt som socker.

inte lika arg längre...

2012-10-02 @ 19:30:11


nu är bilderna på min skrutta borta från tradera, men inte tack vare tjejen som la in annonsen utan för att jag tog kontakt med tradera. de var väldigt hjälpsamma och plockade bort annonsen på en gång. tjejen själv påstår att hon googlat fram bilderna, trott att de kom från pomp de lux hemsida (yeah right!) och lagt ut på tradera. hon tyckte att hon minsann varit hjälpsam och tagit bort annonsen(?) så varför var jag så arg? hmm, kanske för att det var mina bilder? för att min dotter exponerades på tradera? för att det faktiskt var jag som fick bort bilderna? skämmas borde hon göra. man måste alltid alltid fråga om lov och man måste alltid alltid hänvisa till källan. kommer ni inte ihåg alla skolarbeten? källförteckningen i slutet där allt stod uppradat? 

men nu är vi mätta och glada. det blev en enkel fisksoppa (igen) med mathavre och kokta rödbetor. det var ju det här med fantasin... någon mer juice har vi inte gjort däremot ska jag nog göra mig lite te. lite småfrusen och ont i halsen igen. herregud, hur många varv ska vi dra den här förkylningen? oliver är också sämre igen och har blivit hes.

ni då kära vänner, hur mår ni?
och bilderna? ja dessa är från louisiana och dem har jag tagit. så det så.

arg

2012-10-02 @ 11:34:40

blev precis uppmärksammad att någon stulit bilder på min dotter och använder dem för att sälja kläder på tradera. fy fan, det här är inte ok och jag är arg så jag skakar. det är mina bilder här och vill man låna, ha då frågar man först. så är jag uppfostrad och så uppfostrar jag mina barn. skäms på denna tjej från hovås!!!!!!


happy as a...

2012-10-01 @ 22:16:09har ni sett min fina födelsedagspresent? åh, jag är så nöjd. barnen är så nöjda. jag köpte den i går, vi har kört den fem gånger nu. mmm, det är så jäkla gott. så gott att jag var tvungen att rusa in på ica och köpa 3 kilo apelsinger och 2 kg morötter efter alicia gymnastik. min absoluta favorit är apelsin/morot/rödbeta/ingefära. i kväll tog vi bort rödbeta och la till citron. barnen gillar äpplen och morot och lite citron. äsch, vi gillar det mesta. än har jag inte testat med kål eller spenat, men det ska också göras såklart. fast det får jag nog dricka själv. det här är så bra!

men nu är klockan sent och jag ska hoppa i säng. någon tvätt blev inte strucken, men jag tror jag kan vara lugn, den lär vara kvar imorgon.

sov nu så gott med er. och önska er en juice press i julklapp!


måndag

2012-10-01 @ 15:43:43


och vi hoppas att ni har en bra sådan också.

RSS 2.0