fortfarande

2013-01-31 @ 13:11:14så här såg de ut häromkvällen, innan alicia blev sjuk. två ungar på sned... varför sitter man så?läger är oförändrat här hemma. med alicia i alla fall. fortfarande hög feber och alldeles hes och svullen i halsen. vi ska strax sätta oss i bilen och köra in till stan. vi har fått en tid på vårdcentralen eftersom vi misstänker halsfluss. får väl se vad de säger.

oliver är pigg och glad på dagis och får stanna där tills vi är klara. lika bra det för allas huvud.

det verkar vara mycket feber runt omkring som går, är det inte magont så är det halsont. eller varför inte kräksjuka som fortfarande kretsar kring oss. måtte vi klara oss från fler sjukdomar nu, tycker jag har haft tillräckligt med vab-dagar för i år. och då är det bara januari!

trött

2013-01-30 @ 22:04:54

via


jag ska inte påstå att jag är bättre än någon annan, jag vill också ha en massa saker såklart. men, jag har i alla fall insett att jag med största sannolikhet inte blir gladar (mer än tillfälligt) av att hela tiden köpa något nytt. man måste inte byta ut ett helt hem ett par gånger om året bara för att man fått för sig något.

vi pratade om det häromdagen, min fina kollega och jag, om hur ängsligt det är. om hur bloggvärlden hela tiden faller för samma slags hem i en tidning, köper likadana inredningsprylar och visar upp samma vita/gråa/svarta hem. var är personligheten? varför så skitnödigt? måste man ha ha doftljus från byredo (ja, de luktar gott, men va dan, det är ljus, ljus! som brinner upp i nästan samma takt som pengarna), lyktor från tom dixon, kuddar från day osv osv? kan man inte vara en stor bloggare och samtidigt gå sin egen väg? jag har ännu inte träffat på någon sådan blogg så om ni vet någon så tipsa gärna.

och varför svamlar jag om det här? ingen aning faktiskt. är megatrött och ska gå och lägga mig, ramlade över bilden på pinterest och så satte hjärnan igång. men jag ska varva ner den igen och hoppa i säng istället.

natti natti med er.

neeeeeext

2013-01-30 @ 13:32:14kolla klockan. kolla bilden. ni anar va?
vid elva ringde alicias fröken och berättade att alicia hade varit hängig under skolutflykten till stans museum och utställning, och när de kom tillbaka hade hon tagit tempen på henne. 39 grader.
det var bara att kasta ihop dagens jobb och köra alldeles för fort hem för att få hem henne. lilla gumman. likblek satt hon i en soffa och väntade på mig.
nu ligger hon nerbäddad med en panodil i kroppen och sover i soffan.

då kör vi nästa vab runda.

i går

2013-01-29 @ 20:04:06


gjorde jag något jag aldrig gjort innan i mitt tvååriga liv som macbook ägare. jag gjorde en back-up.
den lilla söta hårddisken, ja den köpte jag redan i höstas, sedan tog det en liten krasch innan jag fattade att jag måste packa upp den också för att det ska bli något.
så, nu är det gjort, hoppas jag. tog hela kvällen och förmodligen halva natten också, jag väntade inte uppe.

trots det är jag fortfarande några hundra favoriter kort, men vad fan, det är världsliga ting. min älskade make lät mig lipa, tjura och fräsa för att sedan öppna famnen när jag bad om ursäkt lite senare och säga att det är ok, man måste få komma på det själv. och det gjorde jag tack och lov. men när det väl hade hänt, ja då var det mycket som föll, både runt mig och inom mig och jag kände mest för att tjura under täcket.

det var då och nu är nu. och nu är det dags att ta hand om de blötlagda fötterna.

grattis på namnsdagen

2013-01-28 @ 15:36:37carl!

gissa hur lycklig den här killen blev i dag när han fick post?! hur ofta får han det? när det dessutom var en söt kanin på framsidan så blev det ju ännu bättre. oliver riktigt kvittrade av lycka.

barnen är hemma, jag tvättar, men alldeles snart är det dags att sätta sig i bilen igen och köra alicia till hennes träning. japp, det är ju måndag igen.


bambi

2013-01-27 @ 17:08:57

för att göra en lång historia kort så blev det skridskor i halmstad arena tillslut. olivers ben for runt som papphammar på rullskridskor, alicia hasade på bra och p knäckte halvt ryggen i sitt jobb med att hålla oliver på benen. och jag, som är utan skridskor, jag filmade lite och tog en bild eller två.

nästa helg gör vi ett nytt försök.


hjälp

2013-01-27 @ 00:11:53
jag har äntligen hittat finfina hissgardiner till våra sovrum (vissa saker ska man ju inte stressa fram). men nu måste jag bara bestämma vilken färg. 

vad tycker ni?grå?mörkblå?


svart?

ute på tunn is

2013-01-26 @ 18:44:42


jag måste nog säga att vi har haft en väldigt bra lördag, dock en ganska dyr historia...

medan alicia tränade passade vi på att skaffa nya leksaker, vi vuxna alltså. nya iphones pillras det med här hemma. och nej, det är faktiskt inga femmor, för hur gärna jag än skulle vilja ha en så är det inte ekonomiskt försvarbart att lägga 5000 på två år på bara själva telefonen. nä, då har jag roligare för de pengarna. så varsin fyra fick det bli, men jag har gått från svart till vit och bara det gör ju det hela lite roligare. 
nu sitter jag däremot och svär över överföringar som inte funkar som de ska. det är "bara" att plugga in och göra en säkerhetskopia. inget jäkla bara i det. en hel del appar försvann, musiken försvann och jag har inte vågat gå igenom favoriter och annat än.

när vi var klara med denna införskaffning gick jag till magda och p hämtade alicia. medan jag blev uppfräschad i håret passade de på att införskaffa skrillor till barnen. till och med oliver, som förmodligen kommer spendera längre tid med att få dem på fötterna än själva åkandet, skulle ha ett par. jahaja, det kan bli spännande det här. jag får återkomma med rapport om den biten.
alicia hade den goda smaken att köpa ett par som även mamman kan ha. om jag bara drar in tårna på sidorna så ska det nog gå fint. alternativet är annars att leta upp mina egna och se om jag kan ha dem.

vi avslutade hela kalaset med att tillsammans med halva halmstads kommun, handla på ica maxi. ingen större höjdare om jag ska vara ärlig.

men nu är det kväll och barnen spelar ipad, pappan försöker förstå sig på sin nya telefoner och jag, jag muttrar lite för mig själv och plockar lite här och där.

nu tar vi kväll va?

my guy

2013-01-24 @ 14:11:2037 bilder, en "bra"


vi lufsar på här hemma och tvättar och smörjer om vartannat. p pillrade bort alla ruvor i går, jag tog de han missade i morse och jag får nog säga att det börjar se bättre ut. på månadag blir det med största sannolikhet dagis. och smittar någon honom med detta igen så får den personen vabba.
normalt sett så brukar vi dela på vab-dagar, men just nu ligger p två veckor back med sitt jobb (tack för det turkiet-resan) och vi har ovanligt lugnt på mitt jobb (tack för det kinesiskt nyår).

i dag tar vi oss en tur till stan. barnen får vara hos mormor medan jag fixar bank och annat. vad gör man inte?

på plussidan är i alla fall att jag hinner läsa mina böcker, sandmannen tog slut i går förmiddag, och jag hinner se mina tv-serier. 
på minussidan måste nog vara att man blir lite lätt tjatig här hemma och saknar att få prata med en vuxen, saknar att få skvallra med arbetskamrater. antar att vi har mycket att ta igen nästa vecka.

nähä, dags att hämta lisa...

bokmal

2013-01-22 @ 21:08:18


i helgen har jag läst, oj vad jag har läst. i lördags tog jag tag i den bok jag segat med ett tag, en elisabeth george. älskar böckerna om lynley även fast jag tycker att hon har ändrat honom på ett sätt jag inte riktigt gillar. läste ut boken i lördags kväll och tog nästa på söndagen. den läste jag ut i dag och började direkt med sandmanne. hu, de skriver bra de där keplers. tvåhundra sidor har jag kommit.
nu sitter jag och funderar på om jag ska läsa eller se ett avsnitt revenge, men det får nog bli det senare. läsa kan jag göra dagtid när oliver leker.svinis

2013-01-22 @ 08:31:01

här håller vi till idag, mitt lilla svin och jag. oliver har fått svinkoppor och är därmed bannlyst från dagis. jaja, värre saker kan man råka ut för och jag tror vi har lyckats stänga in området till bara under hakan. ett stort sår med ruva finns under en steril kompress, för att hindra mer spridning, och vi har fått en salva också.
fast jag har aldrig varit med om sådana koppor förr och kanske är naiv? det värsta kanske vi har framför oss? någon som vet?


söndag

2013-01-20 @ 20:06:23

en dag fylld med tvätt och pulkaåkning, böcker och skidor. och så kom morfar på besök och fick lite middag.

jag hoppas att ni har haft en skön helg ni också.


och i dagsljus

2013-01-19 @ 13:24:21


zzzzzzz

2013-01-18 @ 21:32:54

go'kväll i stugorna. hur har ni det?

vi har det fint. tända ljus, nya tulpaner och ny vad. i mässing som mamma hittat second hand. hur fin som helst.

barnen sover sedan ett bra tag och jag halvsover i soffan. så trött man är fredagskväll! eller är det bara jag?

i vilket fall som helst så önskar jag er en riktigt trevlig kväll och helg.


no news

2013-01-17 @ 20:00:41vackra tulpaner som jag fick av min maria på tulpanens dagmen å vad jag är tråkig. inget bloggande, inga bilder. vet ni vad vi gör här hemma? förutom att lägga oss hyfsat tidigt? vi spelar hay day. i princip hela familjen är inblandade i det här jäkla spelet och vi odlar och skördar så det står härliga till. tråkigt va? jag som precis slitit mig loss från candy crush hittade en ny besatthet. blä.

i övrigt är det bara bra med oss. vi är friska och krya allihop (bara för att jag sa det så...)
alicia har haft friluftsdag och åkt skridskor och oliver har haft play-date. jag läser böcker och vilar mig pigg från tröttheten. ute är det kallt som attan och p fryser om händerna när han kör moppe till och från jobbet.

i helgen ska oliver på sitt allra första kalas. ååå vad han längtar!

men nu ni kära vänner, nu är det antikrundan. det får man inte missa, de är ju i halmstad!

dagens tips

2013-01-14 @ 21:14:15får bli den här lilla dyra burken. nu tänker jag inte gå in på vad den kostar eftersom min man läser min blogg, men eftersom jag fick en liten slant i julklapp så måste man ju få unna sig det där "onödiga" dyra. tycker jag. och det gjorde jag, på nk i göteborg. mina läppar är så tacksamma för det. det är en fröjd att smörja in läpparna morgon och kväll med denna. 

åh, man måste väl få leva lite? (säger jag som satt köpstopp på mig själv, men tycker att julklappspengar inte räknas in i köpstoppet för då vore hela stoppet alldeles olidligt stoppigt")care for som peanuts?

2013-01-12 @ 17:11:18tadaaa!
äntligen har vi fått allt att klaffa och jag har hämtat hem min skål. graverad i botten med min namnteckning och allt. sned och vind med luftbubblor här och där, men vet ni hur svårt det är att blåsa glas?

jag är stolt över min skål och den kommer att få stå framme länge länge.

visst är den fin?

om någon annan skulle vilja prova på att blåsa glas så rekommenderar jag varmt att boka in er hos magnus i glashyttan. du kommer att få en trevlig stund och ett minne för livet.
och vill du inte blåsa själv så kan jag ändå rekommendera att stanna till i steninge och köpa lite fin glaskonst, det är väl värt ett besök.

kontakta honom här


äntligen

2013-01-11 @ 17:56:52
britney-tofs på huvudet, tights och t-shirt. köttbullar och mos, popcorn till snacks. alla ljus är tända och soffan är redo. det är äntligen fredag.

redo för helgen efter något som känns som världens längsta vecka. dagarna har segat sig fram, klockan hånat mig med slöhet och det trots att jag var hemma i måndags. och jag är inte ensam om att tycka så.

men strunt i det nu, nu kör vi fredagsmys. because we're worth it.

same, same, but different

2013-01-10 @ 19:44:53man skulle kunna tro att den här bilden är från i går, men så är inte fallet. när vi väl kommit hem i dag körde de samma variant som i går, så när som på spelandet. de stannade kvar på ovanvåningen och lekte så fint och när pappa kom hem och vi ätit ärtsoppa och pannkakor så kom spelet fram. och där satt de, hela lilla familjen, och spelade.
men nu ligger barnen i sina sängar och jag ska se färdigt andra delen av en värld utan ände innan det är dags för den nya serien på femman som verkar spännande. den har jag bestämt mig för att se från sängen, så att jag för en gångs skull kommer i säng i tid. slår vad om att jag kommer att somna... någon som sätter emot?

en sådan dag...

2013-01-09 @ 22:44:36barnen i eftermiddag när vi kommit hem från skola och dagis. mys på hög nivå.trött och frusen. sett första delen i world never ends och sista delen av säsongens homeland. nu är i alla fall jag redo för sängen. go'natt med er.

alltid

2013-01-09 @ 17:00:04


av alla sorters te som jag köper så finns det en smak jag alltid återkommer till (förutom earl grey) och det är pepparmint. uppfriskande och gott även utan mjölk. den här varianten från clipper har jag köpt hos vår anna i kvarnen. bara så ni vet.


lilla älskade gossen min

2013-01-08 @ 20:14:42go och glad som kexchoklad. kärleksfull och omtänksam med ett hjärta större än jag någonsin mött (för vilken fyraåring kommer på att man ska klättra upp på anna's kvarn för att då kan man flyga upp till mormor elsa och hälsa på henne i himlen...) känslig så känslig, tål inte mycket men är tuffare än många tror. men varför älskade barn måste du ha sådant temperament? är det för mina synder? du borde bli politiker när du blir stor för det finns ingenting som du inte har ett svar på. fast när jag tänker efter så är nog din hud lite för tunn för det, tack och lov. det är nog bättre att du tar din jobbarbuss, din bella och din katt och flyttar in i det där blå huset. och glöm inte att du älskar mamma mest i hela världen. alltid. fast inte lika mycket som jag älskar dig. alltid.

testat

2013-01-08 @ 18:37:48
i går när jag surfade nätet på hårborstar trillade jag över en kort instruktionsfilm över hur man gör lockar med en plattång. och eftersom det är så tröttsamt att göra det på sig själv ställde alicia snällt upp och lät mig testa. det blev ju inte så tokigt alls. någon dag så kanske jag gör hela håret också.musse kan visst åka skridskor

2013-01-07 @ 20:13:43
ursäkta min frånvaro. migrän och familj har stulit min tid och jag har låtit dem göra det. 

nu är jag tillbaka med en bildkavalkad som heter duga. bilder från fredagen som vi tillbringade i göteborg med lunch på farelli's, liiiite shopping på nk och så det viktigaste, disney on ice. barnen hade väntat ivrigt på detta, särskilt oliver som inte tidigare sett detta (alicia har varit ett par gånger med mormor). någon shopping i scandinavium blev det inte då det i mina ögon (och p's) var hutlösa priser. 110 för lite popcorn? 90 för plastpåseförpackad sockervadd? nej tack. 

men bilder blev det och dessa kommer här! enjoy!

just nu

2013-01-05 @ 18:36:00

spelar maken och barnen angry birds medan jag uppdaterar mig i mina tidningar och dricker te. sakta återvänder livet.

fast på bilden ser man ju tydligt vem som tycker det är roligast...


på museum

2013-01-05 @ 13:16:54

i dag förtränger jag migränen och kollar in utställningen om pettson och findus. tur att det fanns lite pussel också.


hemma

2013-01-04 @ 22:07:57efter en härlig dag i göteborg med min lilla familj. trött är bara förnamnet så jag går igenom mina 400 bilder i morgon och bjuder på en kvalkad då, om det är ok?

i väntan på musse

2013-01-04 @ 16:49:43

värmer vi oss på mcdonald's. det var vi visst inte ensamma om.


götlaborg

2013-01-04 @ 16:48:27


back to life

2013-01-02 @ 18:34:42
i går gjorde vi största delen av befolkningen, vi tog en promenad. vädret var härligt och solen sjönk långsamt ner i havet. alicia plaskade i havet och oliver vägrade att gå många metrar. som vanligt alltså.

i dag blev det ingen promenad, däremot en dag på jobbet. en dag som gick förvånansvärt smidigt och lätt. skönt med sådana dagar också.
god fortsättning

2013-01-01 @ 20:48:47kikar in och önskar er en god start på det nya året. 
vi ska starta en film innan det är dags att sova en stund. i morgon blir det tillbaka till verkligheten, i alla fall för mig som ska jobba.

ni njuter va?


RSS 2.0