det var ett tag sedan...

2013-05-28 @ 20:51:00den här söta lille gossen var sjuk, men nu är han det. natten mellan lördag och söndag kom han in till oss, kröp ner och brände mig med sin varma lilla kropp. och så har det fortsatt. från att ha varit lite piggare i går dök han ner i en dipp i dag. snälla mormor har varit här och passat sjuklingen i två dagar, men i dag var det bara mamma han ville ha. så i morgon får vi splitta oss lite, p och jag. 

annars rullar livet på här på strandkanten. vi jobbar och längtar hem, vill inte åka i väg, bara vara hemma. tänk att vi känner så båda två, det är som att bo i ett semesterparadis varje dag. underbar känsla.

men nu är det snart dags för ett avsnitt av the following. kan inte bestämma mig för om jag gillar det eller inte, otäckt är det i alla fall. te var det va?

väl kämpat

2013-05-24 @ 21:13:25
i går sprang alicia sitt livs andra lopp, kalvinknatet. och jämfört med förra året var det en klar förbättring. hon sprang nästan hela loppet på 1,5 km, och när hon kom i mål kom tårarna, både på alicia och hennes mamma (varför är jag så känslig). hon grät för att hon kämpat det bästa hon kunde och jag grät för att jag var så oerhört stolt över henne. hon grät även lite över att lungorna kändes som de skulle sprängas, och jag grät lite över de andra barnen som också grät. gråtfest med andra ord.
direkt efter tävlingen deklarerade hon att hon aldrig mer skulle springa, men så hade pappan något magiskt pepptalk med henne och hon sa att hon skulle börja träna löpning hemma. och jag fick någon slags snilleidé (eller inte) och sa att vi kunde träna tillsammans. så nu ska vi det. i morgon bitti. 

varför sa jag så egentligen?

homework

2013-05-20 @ 16:19:23läxan görs helst utomhus.

ingrepp/angrepp/övergrepp

2013-05-19 @ 20:24:06vår bullerby-idyll


igår trotsade vi värmen och hängde på morfar/pappa på spaka själv dag. oliver var bra sugen på att följa med upp, men med tanke på vindarna så kände jag att nej, det är ingen bra första flygtur med sådana vindar. och tur var väl det, det var tvära kast och måååånga låååånga gropar. ja, för alicia och jag hängde såklart med. 


i höstas började det hända grejer nere vid strandparkeringen, vid vår strandnedfart. träspången försvann och grävmaskinerna började att köra. tomten allra närmast sanddynerna har fått ny ägare och denna ägare hade fått tillstånd att återställa sin tomt från all sand som drivit in på denna. återställa alltså. vad som i själva verket hände var att de hämtade mer sand, jämnade ut sanddynerna och på så sätt höjde marken på tomten med en dryg meter för att få bra (läs: hög) grund att bygga sitt nya hus på (och för att allt vatten står i trädgården fast bara på denna tomt, inte hos grannarna i samma nivå). i tidningen uttalade sig den nya ägaren folk tror att jag ska få havsutsikt, men så är självklart inte fallet. nej o nej, för om man höjer marken med en dryg meter, jämnar ut och förstör sanddynerna och ska bygga ett hus med loft (som absolut inte ska inredas) så får man inte havsutsikt. eller?
men skrattar bäst som skrattar sist.
bygglovet är upphävt eftersom man inte alls följt planen. ha. HA.

men jag skrattar inte så mycket egentligen. för kvar står en söt stuga omgiven av sand. våra sanddyner, dina och mina, är utplånade, förstörda. man har slängt ut björkris för att skydda sanden från att fångas i stormarna, men hu, det ser hemskt ut. träspången, den som var bara ett par år gammal och som kommunen lovat en ny, den finns fortfarande inte. för två veckor sedan mailade jag kommunen om denna. tre mail har jag fått, alla med beskedet om att de skickat mitt ärende vidare.

vi får nog ta en annan väg ner till vår strand i sommar för det här vill jag inte se.

det bruna ni ser, det är alltså björkris som ska skydda sanden och låta växt- och djurliv hitta nytt. vem/vad vill bo/växa i det där?

och som ni kan se på den här bilden så är det ett bra stort område som är förstört.

återföra sanden my ass...

mustasch

2013-05-17 @ 19:37:08man kan ana mustaschen han har skaffat sig. ännu mer när han har ett plåster över.


häromdagen ringde en fröken från dagis ungefär en timma innan jag slutade jobbet. hon berättade att oliver varit med om en olycka, men att allt var bra nu. 
oliver och en kompis hade kommit på den briljanta leken att rulla ett bildäck nerför slänten, där det är trappor. en skulle rulla, en skulle ta emot. gissa vem som skulle ta emot?
bildäcket började såklart att studsa och studsar då rakt in i ansiktet på oliver. blodet sprutade och läppen svullnade upp till en rejäl storlek. tänderna verkar ha klarat sig, men vi ska till tandläkaren på tisdag morgon. 

ännu en anmälan till försäkringsbolaget alltså.
och så här såg han i tisdags när vi kommit hem. lilla hjärtat.

me want badly

2013-05-16 @ 21:41:30när oliver hade sin gymnastikavslutning blev jag kär, i väskan som stod på raden framför mig. åh så in i bomben snygg, eller hur? (och påminner väldigt mycket om min bruna från italien om ni kommer ihåg)? och efter lite letande på nätet så hittade jag denna mulberry daria medium hobo. kostar bara, host, 900, host, euro, hosthost. 

jaja, man får ju drömma lite...


show off

2013-05-14 @ 20:25:57i kväll har vi varit bjudna på show i skolan. "en dag i 2:an" hette den och visade med sång och dans vad barnen har lärt sig. det var NO (kroppen), engelska, gymnastik och SO (Halmstad). vilka barn vi har...

efter föreställningen blev det picknick i klassrummen för att vi sedan skulle bli bjudna på bubbel och få en guidad visning över tvåornas utställning. vilket jobb de har gjort, barnen och lärarna. 

en mycket trevlig kväll som vi avslutade med att busköra hem, gasa, bromsa och svänga hitåt och ditåt tills oliver grät av skratt (och en tant med hund tittade myyyyycket konstigt på oss)

lotta-dagen

2013-05-12 @ 19:40:00min alldeles egna dubbelnamnsdag. jo, för det måste det väl vara om jag heter charlotta men kallas för lotta? 


dagen har vi tillbringat hemma till största delen. och lite otippat nog på en driving range nära oss...
halmstad bjöd på turista hemma dag och vi fick låna både klubbor och bollar. och med lite hjälp så fick jag i väg fina bollar både en och två gånger. inte helt omöjligt att jag ska bli biten, men så har också min mamma tjatat i drygt 20 år... vi får väl se.

nu har vi fångat in två barn som knappt synts till den senaste tiden och skickat dem i säng. i morgon är det ju upp i vanlig tid igen och man känner nu suget över att få vara lite mer ledig. nu längtar vi va?

jag väntar spänt på att mina lavendelplantor ska växa till sig och börja dofta. en av de bästa dofter jag vet skulle jag vilja påstå.

nu får det nog bli lite te och en kollaps i soffan. den har vi inte suttit mycket i de här lediga dagarna.
tänk när det är ett stort blått hav av lavendel här...bonden oliver

2013-05-11 @ 12:07:00

vi är på landet en svängkyllerbyttor

2013-05-05 @ 21:00:42i går var det så äntligen dags för avslutning för olivers bellagympa. detta har han sett fram emot länge och pratat om att han ska till nordpolen. temat för halmstads gymnastikförenings våruppvisning var just "jorden runt" och småbarnsgruppen skulle då vara nordpolen. klädda i vitt eller vinterkläder visade de upp kullerbyttor (oliver själv säger kyllerbytta), balansgång och hopp i mattan. oj vad han gillade det, oj vad han inte gick balansgång själv och oj vad han struntade i att läktarna var fulla av folk som tittade på. härligt.
och framför honom, bella, hans lilla livs kärlek.
snacks och mellanmål

2013-05-04 @ 21:04:46i går när jag kom hem från jobbet efter att ha hämtat oliver på dagis och sett till att alicia fått nyckel för att cykla hem i förväg, stressade jag runt som en tok för att få undan tvätt och matkasse. sedan, när barnen hoppade studsmatta, gjorde jag mig en kopp kaffe och tog mig ett sent mellanmål, fröknäcke. gott precis som det är, men jag kan tänka mig att det smakar rätt bra med något på också. receptet lånade jag från matplatsen och det är verkligen hur lätt som helst att göra.

fröknäcke:

1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl pumpakärnor
2 msk pofiber 
1 msk fiberhusk
1/2 dl neutral olja (eller smält smör)
2 1/2 dl kokande vatten
1/2 - 1 tsk salt
flingsalt att strö över

blanda alla torra ingredienser i en skål. koka upp vatten och blanda med olja/smör (jag använde rapsolja). häll vätskan över fröblandningen och blanda väl.
häll upp smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. sprid ut till en tunn kaka med en slickepott. strö över lite flingsalt.
grädda på 150° i 45 minuter. ta ut och skär genast i bitar. låt torka ev i ugnen på 50° i nån timma eller två (det gjorde jag - dagen efter eftersom de blivit mjuka). 

nytt i badrummet

2013-05-03 @ 16:00:14


fick sms innan lunch att mitt paket äntligen fanns att hämta. eller ja, äntligen, beställde i tisdags från drytrend snabba som attan alltså.

förutom tvättmedel och sköljmedel från durance (lavendel, vad annars) så klickade jag hem den här tvålen. jodå, luktar rätt gott. nu återstår dock betyg från resten av familjen...

sneak peak

2013-05-02 @ 21:23:03oj, nu blev det så där länge igen. det är inte meningen, det är inte planerat så, det bara blir så. tur jag har jenny som påminner mig om att lägga ut något. så nu gör jag det...

någon som kan ana vad vi har hittat på? jodå, lagt golv. jag gjorde min del från köket (inte dåligt va?). p la golv, men h(st)jälp av oliver och medan han, p alltså, fick tålamodet hårt beprövat och sår i öronen, stod jag i köket och gjorde alla möjliga och omöjliga saker på en och samma gång. vad sägs om fröknäcke, frömüsli, bananpannkaka, rabarberpaj, glutenfri rabarberpaj, marinad till kött och en äkta tzatziki. men det var i går, i dag är det måndag i huvudet och det var jobb i vanlig ordning. tur det snart är helg igen så jag kan fortsätta med mina planer för vår uteplats. fler bilder kommer att komma såklart.

nu ska vi landa i soffan och ta tisdagens avsnitt av the following. te och stor kudde till det får det bli.

RSS 2.0