ingrepp/angrepp/övergrepp

2013-05-19 @ 20:24:06vår bullerby-idyll


igår trotsade vi värmen och hängde på morfar/pappa på spaka själv dag. oliver var bra sugen på att följa med upp, men med tanke på vindarna så kände jag att nej, det är ingen bra första flygtur med sådana vindar. och tur var väl det, det var tvära kast och måååånga låååånga gropar. ja, för alicia och jag hängde såklart med. 


i höstas började det hända grejer nere vid strandparkeringen, vid vår strandnedfart. träspången försvann och grävmaskinerna började att köra. tomten allra närmast sanddynerna har fått ny ägare och denna ägare hade fått tillstånd att återställa sin tomt från all sand som drivit in på denna. återställa alltså. vad som i själva verket hände var att de hämtade mer sand, jämnade ut sanddynerna och på så sätt höjde marken på tomten med en dryg meter för att få bra (läs: hög) grund att bygga sitt nya hus på (och för att allt vatten står i trädgården fast bara på denna tomt, inte hos grannarna i samma nivå). i tidningen uttalade sig den nya ägaren folk tror att jag ska få havsutsikt, men så är självklart inte fallet. nej o nej, för om man höjer marken med en dryg meter, jämnar ut och förstör sanddynerna och ska bygga ett hus med loft (som absolut inte ska inredas) så får man inte havsutsikt. eller?
men skrattar bäst som skrattar sist.
bygglovet är upphävt eftersom man inte alls följt planen. ha. HA.

men jag skrattar inte så mycket egentligen. för kvar står en söt stuga omgiven av sand. våra sanddyner, dina och mina, är utplånade, förstörda. man har slängt ut björkris för att skydda sanden från att fångas i stormarna, men hu, det ser hemskt ut. träspången, den som var bara ett par år gammal och som kommunen lovat en ny, den finns fortfarande inte. för två veckor sedan mailade jag kommunen om denna. tre mail har jag fått, alla med beskedet om att de skickat mitt ärende vidare.

vi får nog ta en annan väg ner till vår strand i sommar för det här vill jag inte se.

det bruna ni ser, det är alltså björkris som ska skydda sanden och låta växt- och djurliv hitta nytt. vem/vad vill bo/växa i det där?

och som ni kan se på den här bilden så är det ett bra stort område som är förstört.

återföra sanden my ass...

kommentarer
Postat av: Camilla

Nej, vad tråkigt att man så lätt får förstöra!! Och att återställa verkar inte ha hög prioritet alls.
Men vilken idyll ni verkar bo i annars!!

KRAM

Svar: Visst är det tråkigt? Man blir nästan gråtfärdig när man ser eländet. Och nu står allt bara still, det händer ingenting och det är ju inte heller särskilt roligt.
Jadu, det är verkligen en idyll! Vi har semesterkänsla varje dag och längtar bara hem hela tiden. Vi ÄLSKAR att bo här :) KRAM på er
Lotta

2013-05-23 @ 17:54:43
URL: http://designatavcamilla.blogspot.se/

kommentera inlägget:

namn:
remember me

e-postadress: (publiceras ej)

url/bloggadress:

kommentar:

trackback
RSS 2.0