på banan

2014-07-13 @ 22:07:15


oliver läste in spelet väldigt väl och med mycket inlevelse.

häromdagen tog maken fram ett boule-set och tyckte att vi skulle gå till grusplanen alldeles nära. ett parti boule skulle visst vara trevligt tyckte han. ha! det var inte alls skoj. barnen och jag kämpade och kastade och hamnade både här och där medan maken visade upp en helt dold talang och träffade (och fick undan) våra klot samt la sig alldeles intill den lilla bollen. nä, inte alls skoj.hon har rätt stil i alla fall

 
inte alls lik sin mamma som också blir alldeles uppgiven över spelet.
 

beach life

2014-07-10 @ 23:13:51
långa varma dagar följs av långa varma nätter. det är svårt att sova och vi vänder dygnet lite. dagarna tillbringar vi på stranden. det badas massor och det dricks massor. 

älskar det här livet och skulle gärna ha det så här varje dag.

nästa vecka har även p semester och då blir det ännu slappare. 

morning

2014-07-09 @ 08:16:52


via
 

att få börja morgonen med en kopp kaffe på altanen gör verkligen underverk för hela mig. inga barn som är vakna, bara skatorna som skriker. vinden i trädtopparna och doften av strand och hav. 
snart är det dags att gå in och steka pannkakor till barnen. äggmackor ville de visst också ha.

det blir en dag på stranden.

semester

2014-07-07 @ 12:02:21
solvarma hudar som luktar solkräm och saltvatten. helgen har vi tillbringat på stranden och badat har vi också gjort. temperaturen gick från 18 till 19 och i den takten har vi snart medelhavsklimat.

i dag är det dock lite mulet och det talas om åska på väg in. vi hänger på baksidan så länge och väntar på att vädret ska bestämma sig. vi vinkade adjö till najaden som blivit såld till norrmännen. lite vemodigt på ett sätt, men alternativet var inte heller bra (att betala miljoner i reperationskostnader år ut och år in)min lille pepparkaka. brun och varm och go. tjejen som helt plötsligt blev stor. fast ändå liten på samma gång. det är inte lätt nu.
 

nya grannar…igen

2014-07-03 @ 21:25:34de har hållt sig undan ett tag, bara de stora som synts till, men idag så satt de där igen. de där små ursöta kaninungarna. gissar på att de tillhör kull tre för i år.

och gissa vem som är alldeles till sig och pratar med pipig röst och vill att de ska komma in?


 

blue

2014-07-02 @ 18:38:10när vi svängde ner mot havet, hemåt, försvann solen bakom ett gigantiskt moln. effekten av solens strålar där bakom det stora gråvita molnet var riktigt häftigt. tyvärr lyckades jag inte fånga det här.

snart är det semester och jag är nog inte den enda som undrar över vart värmen är. om inte vädret blir varmare och soligare överväger jag starkt att boka en resa i augusti. jag måste ha lite sol, värme och avkoppling.
tittar man bakåt ett år så har det hänt ganska mycket i mitt liv, utbrändhet, operation, sjukskrivning, arbetslöshet osv. men jag har också funnit ett nytt jobb som jag älskar. ett jobb jag med glädje åker till varje morgon. ett jobb med många skratt. tänk att man kan få ha sådan tur?

men semester, jo, det vill jag faktiskt ha.
 

i kväll

2014-07-01 @ 21:35:00när middagen var uppäten och barnen fåt varsin isglass tog vi på oss skorna och gick ner till stranden. en stund med sand mellan tårna och frisk havsluft gör oss alla gott. alla och alla, p har jobbat på bortaplan hela dagen och kom nyss hem.
barnen lekte glatt i sanden och jag fick en stunds avkoppling där jag satt och tittade på dem.
tänk att vi får bo så här. nyper mig i armen varje gång.han som inte ens skulle följa med, han som gnällde över att han frös. han som aldrig ville gå hem.finaste trollungen.

 

alicia gjorde konstverk i sanden.

det tar sig

2014-07-01 @ 18:06:07


förra helgen slängde jag ner en halv påse ruccolafröer i en planteringslåda och hällde på lite vatten. en dryg vecka senare kikar de här rackarna upp och sträcker sig mot solen. om ett par veckor till gissar jag att jag ätit upp dem. 


RSS 2.0